![]() |
#31 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: prawne zapytanie odnośnie sytuacji która przeżyłam w out lecie
Cytat:
Cytat:
Na wstępie powiem, że rozbwiła mnie ta historia ![]() ![]() A odnośnie należności za zniszczoną sukienkę, to oczywiste jest, że ponosi je klient. Nawet (a zwłaszcza) wtedy, gdybko kosztowała nie 5 złotych,ale kilka stówek ![]() W końcu, to nie wina ekspedientki, że ktoś się na siłę wbił w suknię i aż cięcie było potrzebne ![]() Biorąc coś do przymierzenia, należy mieć na uwadze, że rozmiar rozmiarowi nierówny i także na oko oszacować, czy się w to zmieszczę, czy nie ![]() Też byś się w nią wciskała? ![]()
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wtedy pewnie była by za luźna czy coś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szczególnie widac to w tym wątku ![]()
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
![]() co zlego to nie my.. ![]()
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
Wedlug mnie to Twoja wina.
Bo niby czemu jej?
![]() |
#36 |
Konto usunięte
|
A ja kiedyś utknęłam w bucie zimowym .
Cyrk to mało powiedziane.Co tam się działo ![]() Przypadkowi klienci zaangażowani w ściąganie buta ,ja i ekspedientka spocona jak mysz .W takich 'ekstremalnych ' sytuacjach pozostaje tylko śmiech . Przysięgam rozglądałam sie czy tam nie ma ukrytej kamery ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Łajko, ja bogu dziekuję, że tego nie widziałam. Chyba umarłabym ze śmiechu
![]()
![]() |
#38 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ten mój śmiech to juz był z bezsilności i z całej komicznej sytuacji . Ekspedientka ciągnie mi za buta ja już myślalam ,ze drugą nogą się o nią zaprę ![]() ![]() I ten tekst do 3 chłopaków- może panowie pomogą ? Żeby nie było -zamek był wadliwy a nie ,ze swoją rać pchałam do bucika Kopciuszka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w niczym jeszcze (chyba) nie utknęłam (na szczęście). A wina ? Cóż, raczej się nie wyłamię (stety-niestety ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
moze panowie pomoga
![]() ja tez bym chciala to widziec i miny tych panow..
![]() |
#41 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A puder, tusz, szminki z bluzek można łatwo usunąc wodą z Ludwikiem (nie dotyczy to jedwabiu).
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Ja tak utknęłam w pięknej, eleganckiej sukience Zary
![]() Bez problemu ją założyłam, rozmiar idealny, chciałam już kupować, ale okazało się, że jest tak uszyta, że zdjęcie jej graniczy z cudem. Siłowałam się w przymierzalni 10 minut, byłam przerażona wizją, że z niej nie wyjdę ![]() W końcu zdjęłam ją cudem, prawie ręka mi odpadła i wyszłam stamtąd z dużą traumą. Acha, i nie kupiłam tego paskudztwa ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
nie rozumiem czemu wszyscy najeżdżają na autorkę wątku co najmniej jakby ważyła 100 kilo i wciskała się w rozmiar 36 ?? przecież napisała, ze rozmiar był właściwy, sukienka dobrze leżała, ale nie mogła jej zdjąc.... jakos nie mam trudności zeby to sobie wyobrazic... a wiekszosc od razu sobie dorabia jakąś teorię... i wcale nie bylabym pewna czy to wina autorki, przeciez to ekspedientka pocięła sukienkę! Mogła sprobowac ją rozpiąć czy zdjąć w inny sposób a nie ciąć. Ona ją zniszczyła, więc to ona za nią odpowiada.... Moim zdaniem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
nikt nikogo do tego nie zmusza
![]() Sama pracowałam w sklepie i jest to nie do pomyślenia, żeby sprzedawca niszczył towar. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Przyczajenie
|
No wiec swego czasu zajmowalam sie prawem konsumenckim (ocenialam m.in. reklamacje) i sprawa wyglada tak, ze najpierw sprzedawczyni powinna sprobowac wydostac klientke z ciucha, a potem ewentualnie rozpruc sukienke w taki sposob, aby klientka mogla ja nabyc (znaczy rozpruc na szwie, rozwalic zamek itd.) JESLI MA TAKI ZAMIAR. Nie mozna zmuszac do kupna jesli szkoda nie zostala wyrzadzona naumyslnie - jest mozliwe zaklinowanie sie w ciuchach jesli jest to wada fabryczna, bo wierzcie mi ze zamkow ani ich zachowania nikt nie testuje...Mialam taka sytuacje w Housie, ale sprzedawczyni mnie wydostala po 15 minutowej walce...Sukienka poleciala do odrzutow i po krzyku. NIE DAJCIE SIE NABIC W BZDURY TYPU ZAMYKAMY OUTLET I NIE MA MOZLIWOSCI REKLAMACJI!!! Jesli dany ciuch jest przeceniony z powodu likwidacji sklepu albo "posezonowosci" nie ma czegos takiego jak "reklamacji nie uwzglednia sie"...
Swoja droga, bawia mnie kobiety w rozmiarze 42 wbijajace sie w 38 az sie tluszcz wylewa... |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
ja bym nie płaciła, przymierzanie to nie jest nawet chęć wyrażenia kupna, nie da się tego tak wprost z punktu widzenia prawnego opisać, ale przymierzanie nie jest złożniem oferty, skoro sprzedawca pozwala przymierzać potencjalnym klientom, to ponosi ryzyko swojej działalności.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Zabawne sytuacje tu opisujecie
![]() ![]() Mnie zastanawia jedno - dlaczego ekspedientka rozcięła sukienkę, a nie np. rozcięła ją na szwie tak żeby można ją było potem zszyć albo dać jakąś wstawkę, poszerzyć etc. ![]()
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Wtajemniczenie
|
Ja tam prawnikiem nie jestem, ale to ekspedientka zniszczyla ta kiecke. Jak zamek sie zacial, to tez nie jest Twoja wina, tylko towar byl wadliwy - a to problem sklepu.
Nie placilabym jesli wynikloby to z wady towaru (a nie z tego ze wciskalam sie w ewidentnie przyciasna sukienke) ![]() Juz nie mowiac o tym ze "utknac" mozna rowniez w kiecce o rozmiar za dużej jesli np zamka nie da sie rozpiac. No bo jak? to ze sukienka jest DOBRA, czy nawet rozmiar za duza, nie znaczy ze mozna sie ot tak z niej wydostac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.