![]() |
#31 |
Przyczajenie
|
Dot.: wszystkie dziewczynki ktore zmienily kolor z blondu na ciemny :)
To wina tego ze farba jest zmywalna czy moze samego castingu? Czy w takim razie jak zafarbuje na ciemno czyms niezmywalnym to nie bedzie zielone?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
BAN stały
|
Ja przez wiele lat byłam taką blondynką jak ty, później włosy farbowałam na kasztanowo lub złocisty bursztyn. Osoby, które nie znały mnie jako blondynki nie wyobrazają mnie sobie w jasnych włosach. Tobie tez będzie ładnie w ciepłym brązie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Hej, odświeżam wątek.
Potrzebuję jednej a konkretnej rady,ponieważ czytając wątki na wizażu pogubiłam się i nie wiem co robić ![]() Otóż mój naturalny kolor włosów to ciemny blond. Farbowałam się na jasny brąz a po jakimś czasie poszłam do fryzjera i zrobiłam się na jasną blondynkę. Kolor wyszedł naprawdę ładnie,ale teraz znów chcę wrócić do ciemnego blondu. I tu zaczyna się mój dylemat. Raz czytam że najlepiej kupić farbę o ton ciemniejszy od tego który chce się uzyskać a potem wyczytuję że ciemny blond może wyjść bardziej intensywniej ![]() Proszę o pomoc. Z góry dziękuję.
![]() |
![]() |
#34 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
BAN stały
|
catssi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Jestemm z natury ciemną blondynką, zrobiłam sobie pasemka ciemne i jasny blond i wyszły fajnie, ale po jakims czasie chciałam wrócic do swojego koloru włosów. Niestety blond pasemka po jakims czasie zaczeły wychodzic i mam mix na głowie, ale fajnie wyglądA
![]() A teraz zrobie sie na rudo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Ja mam naturalny ciemny blond. Trochę mi się już znudziły i chciałam sobie zmienić na ciemny. Na początek kupiłam szamponetke Joanny jasny brąz. Bardzo mi się spodobał kolor jaki wyszedł
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]()
![]() |
![]() |
#41 |
Przyczajenie
|
z jasnych włosów na ciemne
od urodzenia mam jasne włosy a teraz chciałabym się przefarbować na czarne albo ciemne brązowe ale boję się że będzie mi brzydko w ciemnym kolorze. to mam zostać w tych jasnych włosach czy mam zaryzykować i pomalować na ciemne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: z jasnych włosów na ciemne
Cytat:
Może jakaś fotka ![]()
![]() |
![]() |
#43 |
Przyczajenie
|
Dot.: z jasnych włosów na ciemne
Hej
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- chciałam dodać zdjęcie, ale coś się nie chce wgrywać :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Podzielę się własnymi przeżyciami
![]() Chyba z 1.5 roku temu postanowiłam wrócić do ciemnych-naturalnych włosów, ponieważ zrobiłam sobie taką wizualizację w PS i byłam przekonana, że będę wyglądać świetnie oraz włosy będą zdrowsze. Jednak przy takiej zmianie jest prawdopodobieństwo, że wyjdą zielone włosy,więc po długiej naradzie z fryzjerką, która nie chciała się tego podjąć, poszłam do drogerii i kupiłam z Londy Naturals kolor "orzech laskowy", która okazała się b.dobra (nie wyszły zielone włosy) i postanowiłam zrobić na razie pasemka. Efekt był w miarę niezły (długie blond włosy z prawie czarnymi pasemkami), nawet zaprzestałam robieniu odrostów, więc byłam w połowie osiągniętego celu i...pewnego dnia miałam okazję zmierzyć ciemnobrązową perukę, założyłam i ... koszmar wyglądałam fatalnie, blado, beznadziejnie !!! Jeszcze tego samego dnia kupiłam farbe blond i postanowiłam, że nigdy ne zrobię sobie takiej krzywdy i nie wrócę do ciemnych włosów NIGDY !!! I jestem świadoma tego, że całe życie bedę borykać się ze zniszczonymi, wypadającymi włosami, ale nigdy wiecej brązu !!! Także osobom poszukującym radzę dobrze, nie wiem gdzie i jak, ale zamiast zmian w PS lepiej jest zmierzyć perukę bo wtedy masz realny pogląd , w PS zaś jeśli ma się ładne zdjęcie to w każdym kolorze wygląda się dobrze, a poza tym w graficznych programach nie jest się w stanie odwzorować koloru jaki poprzez inny odcień włosów będzie padał na twarz co jest bardzo ważne zależnie od karnacji i typu urody. ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Dziewczyny proszę Was o radę. Jestem naturalną brunetką, lecz od ok. 8 mies. mam blond włosy ( najpierw rozjaśniane, potem malowane farbą). Ze względu na dość szybko pojawiające się odrosty postanowiłam przemalować się na ciemny blond/ jasny brąz. I tu właśnie moje pytanie- farbą czy szamponem? Obawiam się, żeby nie wyszły zielone....
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Dołączam do Was, bo też zmieniłam kolorek włosków na ciemny. Z natury jestem ciemną blondynką, przez 4-5 lat włoski rozjaśniałam dochodząc z każdym farbowaniem do platynowego blondu. Z czasem ten kolorek i się znudził, ale i z wiekiem przestał pasować i zdecydowałam się na brąz, który zrobiłam dopiero dwa razy. Jak na razie zdaję się na farby u fryzjera, nie używam kupionych przeze mnie samą, ale myślę, że z czasem i na to się zdecyduję. Jak na razie z efektów jestem bardzo zadowolona. ![]()
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Up
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie dziewczynki
![]() Ja od zawsze byłam blondynką,jednak nieudany eksperyment z domowym farbowaniem sprawił,że moja fryzjerka zrobiła ze mnie ciemna brunetkę-nie miała innego wyjścia.. No i od kilku lat jestem brunetką i blondynka na zmianę, bo nie potrafie sie zdecydować, w którym kolorku mi lepiej.... Obecnie mam włosy brązowe, jaśniejsze niż te na 1 zdjęciu wyżej, sporo dłuższe i niestety troche zniszczone ![]() ![]() Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2009-08-18 o 20:44 Powód: post pod postem korzystaj z opcji edycji i multicytowania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
karo3006 mam ten sam problem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Ja tez mam naturalnie ciemny blond-tak mi sie przynajmniej wydaje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.