![]() |
#31 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Akcja Samoakceptacja :)
Cytat:
Buszmenowate włosy... Moje chyba też można określić takim przymiotem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Dzień warzywny to nie dla odchudzania a oczyszczania bo ja pijam tony kawy (przynajmniej 6 filiżanek dziennie)...
oczywiście poległam i nie wytrwałam, mam na koncie spaghetti ![]() ![]() ![]() ale peeling, masażyk itd zaliczone co do poprzednich wpisów i sposobów na zwalczanie doła : milion i chyba indywidualnie trzeba je wypracowac :spacer z psem , masaż stóp jaki robi luby, blok czekoladowy, dobra książka, głośna muzyka i walenie w worek mojego brata w najgorszym wypadku ucieczka w góry na 3 dni i łapanie dystansu... najważniejsze czego się nauczyłam i w co wierzę to to, że problemy nas wzbogacają, upiększają i że zdarzają się dobrym ludziom by mogli pokazać prawdziwe oblicze (dorobiłam sobie ideologię ale pozwala mi wierzyć że świat jest piękny) mogłabym tu pisać cały wykład o dostrzeganiu pięknych chwil i pielegnowaniu wewnętrznego dziecka ale nie będę zanudzać BUZIAKI
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Uuuuuuuuuu
dziewczyny piękna pogoda za oknem ![]() Jak samopoczucia i co robicie aby rozkwitnąć wraz z wiosną? Aha czytałam ostatnio o afirmacjach. Czy któraś z Was ma jakieś doświadczenie w tym temacie? Pozdrawiam serdecznie
![]() |
![]() |
#35 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Eh. Co do mojego samopoczucia... ![]() Zero mobilizacji i zły humor. A jak u Was? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
To jesli mozna bardzo chcialabym sie dopisac do szanownego grona
![]() ![]() Niby jestem silna, wierze w siebie ale jednak czasami lapie doła, czuje sie beznadziejnie ;/ staram sie z tym walczyc, ale nie zawsze mi to skutecznie wychodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem, że możecie pomyśleć, że opisuję coś co nie pasuje do tego wątku, bo wielu ludzi myśli, że brak samoakceptacji dotyczy tylko wyglądu, ale ja na prawdę nie akceptuję swojego wnętrza. Chciałabym, żeby ktoś wskazał mi drogę do zmiany, bo sama nie potrafię jej odnaleźć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() ![]() Też walczę z samoakceptacją,a raczej-z niską samooceną.Akceptuję siebie jako całość(owszem,mam przebarwienia i ślady po tradziku na brodzie,mam skłonność do tłuszczyku na bioderkach,mam celulit i inne takie,a ćwiczyć wytrzymam 2dni i potem tydzień odpoczywam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny mogę ja też
![]() chętnie z Wami zacznę akcje samoakceptacje, która sądzę, że mi się bardzo przyda ![]() ![]() wiecie co kiedyś było dobre na podniesienie samooceny ?! fotka.pl ![]() tam zawsze znalazło się kupę osób, które uważały Cię za piękną kobietę ![]()
![]() |
#40 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Może wspólnie uda nam się siebie zaakceptować. Cytat:
Cytat:
Ale to naprawdę ciężko jest zmienić... Cytat:
![]() Konta na fotce.pl nie posiadam, wolę nie próbować. Może i to nie najgorszy sposób, ale dziękuję ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też konta JUŻ nie posiadam na szczęście, ale jak miałam 15-16 lat i gdy był na to "szał" owszem miałam i jakoś wtedy nie narzekałam na złą samoocenę ![]() dorosłam i teraz wolę sama z tym walczyć, niż "wystawiać się" na pokaz
![]() |
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
No to ja też bardzo chętnie się przyłącze
![]() Od dwóch tygodni powiedziałam koniec ciągłego bycia na diecie. I tak nigdy nie będę filigranowa, bo nie mam takiej budowy, a trochę kobiecości się przyda ![]() ![]() A co do panów ... Hmm przejmują się swoim wyglądem, ale na pewno nie wagą. Wydaje mi się, że większość mężczyzn posiada swoje pasje, talenty, które rozwija i to pochłania mnóstwo energii. Łatwiej ich też przekonac do sportu. I szczęściarze mogą jeść co chcą ![]()
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Witaj Pancza,
Aninek rewelacyjne podejście ![]() DsC ja byłam na sympatii ![]() U mnie kiepsko ostatnio. Nie dostałam pracy na której mi zależało (brak prawa jazdy mnie zdyskwalifikował) i mam lekkiego doła, którego zajadam ... marika22 ![]() też zmagałam się z trądzikiem, unikałam wyjazdów, ludzi, nawet dermatologa ale któregoś dnia już nie miałam nic do stracenia, poszłam dostałam porządne leki i problem się skończył. Czytałam wiele alternatywnych książek na temat powodów trądzika, nadwagi, innych chorób jakie czasem nas dopadają. Podobno nadwaga trapi ludzi nadwrażliwych, którzy izolują się od bólu warstewką tłuszczu. Trądzik to nielubienie siebie itd pozdrawiam słonecznie
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Widzę, że dziewczyny mają głównie problemy ze swoim wyglądem... w każdym wypadku to lepsze niż akceptacja pewnych rzeczy,których źródła tkwią w psychice.. ![]() Sama nie mogę zaakceptować swojej figury - jestem na diecie odkąd pamiętam ![]() Czasem mówię sobie "po co mi to całe odchudzanie, przecież wartość człowieka nie zależy od wyglądu", ale później i tak o tym zapominam...
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Super pomysł na akcję
![]() ![]() KSH dlaczego nie podoba Ci się Twoja figura? Co dokładnie?? A teraz napiszę o sobie ![]() - Podobnie jak Baby14 nienawidzę swoich włosów! Kiedyś się tak ślicznie kręciły, ale zepsułam to sobie odchudzaniem... (ED) I teraz mam brzydkie, suche i bleeee. Też cały czas chodzę w związanych, bo inaczej się puszą, latają na wszystkie strony i wyglądam jak straszydło. - RUMIEŃCÓW!!!!!!!!! To moja zmora ![]() ![]() - nie przepadam za udami. I generalnie... nogi. Wydaje mi się, że są krótkie, a uda przez bieganie grube. Choć wiele osób mówi, że chude, no i rozmiar 34, to i tak nie są ładne te moje nogi ![]() - karnacja - ZA JASNA!!!!!!!!!!! - BIUST... jest malutki, ledwo A. Nie przeszkadzałby mi wcale, gdyby nie złośliwe komentarze w gimnazjum właśnie... To by było na tyle ![]() ![]() ![]() ![]() Wydaje mi się, że większość moich kompleksów zrodziła się w gimnazjum, gdzie spotykałam nieżyczliwych ludzi (w większości facetów), któzy byli dla mnie naprawdę okropni... Echhh...
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Iza, rumieńce mi się bardzo podobają
![]() ![]() ![]() W mojej figurze nie podoba mi się to, że jest za duża ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To okropne, że nasza samoocena zaniża się przez jakieś idiotyczne komentarze niedorosłych chłopaków...
![]() |
#47 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do komentarzy to mnie zadręcza siostra, fakt faktem młodsza od dwa lata, ale czasem jakaś zgryźliwa uwaga psuje mi nastrój... Cytat:
![]() Oj nogi, nogi - też nie darzę wielką sympatią moich... Ostatnio zdziwiłam się, bo bez żadnej diety - ot tak - samo z siebie - ubyło mi prawie 3cm z ud ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Jesteście jednymi z nielicznych osób, którzy uważają, że rumieńce są OK. Ale ja wiem swoje
![]() Zgadzam się, faceci w tym wieku to w większości kompletni idioci ![]() ![]() Ale super, że macie wcięcie w talii. Ja mam taką "prostą" figurę. Ech. A widzisz, Agunia! Ja lubię swoje biodra a mam węższe od Ciebie, czyli Twoje są pewnie śliczne! KSH pewnie w rzeczywistości masz śliczną kobiecą figurę! I zazdroszczę wzrostu... ja mam 1,66/7 ale chciałabym mieć 1,70 ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#49 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do rumieńców po wysiłku... też tak mam. Po wfie zwykle jestem najbardziej czerwona z wszystkich ![]() Hah, powiem Ci, że w ciężkich chwilach, jak napadnie mnie jakiś dzień paszteta tak sobie powtarzam, że moja figura jest kobieca ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#50 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do tych moich centymetrów to sama się dziwię. Cytat:
Eh, coś mało nas w tym wątku. Zauważyłam, że coraz gorzej z moją samoakceptacją. Im więcej jem słodkości - tym gorzej się czuję i bardziej "ciągnie" mnie do odchudzania... Ostatnie 3 dni - tragedia pod tym względem... ![]() Nie wiem już co robić... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Agggunia, Ty jesteś EDkowa? (eks) Mówiłaś, że mieścisz się w rozmiar 34! Poza tym, co z tego, że jadłaś słodycze, metabolizm przyspieszył i w ogóle, zdarzają się takie dni!!
KSH a ja się założę, że nie ma w tym nic naciąganego ![]() ![]() Dziękuję Wam za słowa pociechy a propos tych rumieńców ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#52 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zamień to złe samopoczucie na motywację ![]() Cytat:
![]() Aktualnego zdjęcia figury nie mam, jedynie z wakacji, ale już od tamtego czasu zdążyłam przytyć 5 kilo ![]()
![]() |
![]() |
#53 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Jedynie obsesje na punkcie jedzenia, kalorii, wagi i wieczne wyrzuty sumienia po dosyć często zdarzających mi się napadach na kuchnię... Niby wagę mam w normie, ale nie potrafię zaakceptować siebie... |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Wtajemniczenie
|
To ja też się przyłączę. Ja mam problemy z samoakceptacją, które wynikają z mojego ED.
Nie do końca potrafię się przyzwyczaić do swojej 'nowej' figury. W ciągu pół roku schudłam 18 kg z 50 do 32. Potem ponieważ jestem niepełnoletnia zostałam odesłana do szpitala. W sumie to wreszcie zaczęłam żyć, bo wiem, że długo bym w takim stanie nie pociągnęła. Jednak czasem gdy przychodzi chwila słabości mam żal do świata, za to, że zachorowałam i że to nie moja wina, że nagle w 4 miesiące przytyłam 8 kilo. No, ale oprócz tego to nie mam też żadnej bliskiej przyjaciółki i czasem mam wrażenie, że to wszystko moja wina. Mam ochotę czasem po prostu zniknąć. Zawiesić się i pozostać gdzieś z boku w innej materii. Tylko obserwować. Wiem, że to wszystko co napisałam jest bez ładu i składu, ale musiałam gdzieś wylać swoje żale... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale wierzę też w to, że Tobie uda się w końcu wsiąść za rękę panią Samoakceptację. I po prostu polubić siebie. Zastanawia mnie to wszystko. Dlaczego nam - kobietom tak trudno jest polubić siebie? Cytat:
I nawet z pozoru błahe sprawy potrafią zrobić z nami nie wiadomo co. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Wtajemniczenie
|
Ja również mam nadzieję, że wszystkie kiedyś damy radę
![]() Ot taki akcent optymizmu.! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Hypnotic, założę się, że jesteś śliczną dziewczyną
![]() Agunia, czyli jednak masz coś z ED. O nie ![]() ![]() Dziewczyny, ja też się porównuję z innymi. Myślę, że to duży problem. Przykład? Wkleiłam zdjęcie nóg w Pokaż Nogi. Nie lubię ich, ale zaryzykowałam. Większość zdjęć uznałam za brzydkie, ale jedno z nich nawet mi się podobało. ALE! Zaraz po mnie wkleiła zdjęcia dziewczyna o taaaaak cudownych nogach. I strasznie mnie to zdołowało ![]() ![]() Życie stanowczo nie jest sprawiedliwe.
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie można ciągle porównywać się z innymi bo to naprawdę nie prowadzi do niczego dobrego. Twoje 48cm w udzie to malutko. I nóżki masz git. Cytat:
![]() Na pewno kiedyś damy radę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.