|
|
#31 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: pomocy!!! wynajmujący zdemolowali mieszkanie!!!
Cytat:
|
|
|
#32 |
|
Zadomowienie
|
Kobieto, nie dawaj za wygrana!!!!!!!!!!!!! walcz o swoje... tamci musza zostac ukarani!!!!!!
|
|
#33 |
|
*sportaddict*
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
Art 288 Kodeksu karnego
Kto cudzą rzecz niszczy,uszkadza lub czyni niezdatną do użytku podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5 W przypadku mniejszej wagi sprawca podlega grzywnie , karze ograniczenia wolności lub pozbawienia wolności do roku. Policja widziała to mieszkanie?
|
|
#35 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() i pewnie tak sie to skończy, na ich bezkarności. zresztą oni chyba NAPRAWDĘ wierzą, ze to normalny stan mieszkania
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zadomowienie
|
Trzymaj się!
Wierzę, że sprawiedliwości stanie się zadość. |
|
|
|
|
#37 |
|
Wtajemniczenie
|
Vadi, szczerze Ci współczuję. Czytając Twoje posty sama trzęsłam się ze złości, bo niestety też nie mam dobrych doświadczeń w tej kwestii (bardzo delikatnie powiedziane). Obecnie jestem na etapie planowania sprzedaży mieszkania...
Nie sporządziliście protokołu zdawczo-odbiorczego? To by ułatwiło sprawę.
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Dla niektórych chlew to normalne warunki mieszkaniowe
![]() Bo po co utrzymywać porządek....
|
|
#39 |
|
*sportaddict*
|
Dziękuję Wam wszystkim, naprawde
![]() Teraz trzymajcie kciuki, zeby udalo nam sie postawic to na nogi... |
|
|
|
|
#40 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
właśnie , napisz zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa i zanieś na policje albo do prokuratury. Jeśli wzywasz poliję to oni sami nic nie chcą robić , a jeżeli napiszesz to oni są obowiązani zacząć działać. Na gruncie pr cywilnego też wygrasz jeżeli zawołasz świadków, najlpiej sąsiadów zeby zobaczyli co się dzieje. NIe sprzątaj! |
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#42 |
|
Zadomowienie
|
słusznie, chociaż jakbyś nie nazwała, mają obowiązek dopytać i poprowadzić za rękę
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam coś napisać, jako że studiuję prawo, ale w sumie to mi ręce opadły. Bo tak:
To że nie pomysleliście by w umowie zawrzeć takie warunki jak zakaz podnajmu, kaucja, dodatkowa kaucja za duże szkody w mieszkaniu, spis rzeczy w mieszkaniu i w jakim stanie - to mi się w głowie mieści. Pracuję w biurze nieruchomości i kiedy widzę niektóre umowy najmu tudzież użyczenia które klienci podpisali przed przyjściem do biura to tylko się pochlastać. No ale takie życie, dopóki nie będziemy mieć w Polsce edukacji prawnej (tak jak i seksualnej) to tak będize. Ale że weszliście do mieszkania i zamiast od razu wezwać sąsiada na świadka, wrócić do domu po aparat, robić zdjęcia - i od razu !!!! wezwać policję - to Wy zaczęliście sprzątać !!! Sprzątać miejsce domniemanego przestępstwa ... No ręce opadają. Już nie o to chodzi, że to nielogiczne, albo że człowiek nie wie jak się zachować. A nie oglądasz TV ? który bohater po odkryciu że w domu było np. włamanie zaczyna sprzątać a nie wzywa policję !! No na bogów !! Nie wiem co to za policjant był, u którego byliście, ale z tego co widze to jakiś cymbał, ale możliwe że jak mu powiedzieliście że sprztnęliście to w sumie fakt, co miał powiedzieć - nie zgłosicie przecież zniszczenia posprztanego mieszkania .... Pojedźcie na miejsce i wezwijcie policję jesczze raz, by to zobaczyli i ocenili, spisali protokół. Sami możecie też robić zdjęcia, smsy zachować, rozmów nagrywać nie możecie (potrzeba zgody nagrywanego, dowód z nagrania nie będize brany pod uwagę bez zgody nagrywanego). Sytuacja podpada głównie pod 288 KK wg mnie, ale najlepiej byłoby poprosić o poradę radcę prawnego, których zapewne w warszawie nie brak, jako że się jeszcze na tym wcale nie znam. I nie sprzatajcie tego dopóki nie zobaczą tego policjanci i nie spisza protokołu !!! |
|
|
|
|
#44 | |
|
Zadomowienie
|
Jak uważasz, Wasza decyzja.
Ale tym sposobem tamte osoby tylko się utwierdzą w przekonaniu, że mogą takie rzeczy robić bezkarnie. Cytat:
A te długi to skąd? Na adwokata? Przecież można występować samemu, a koszty sądowe można odzyskać później.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:08.