Co o tym sądzicie? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-02-16, 21:05   #31
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna
Dot.: Co o tym sądzicie?

Suleczka, wiesz, że obrażasz dziewczyny, które np. są naturalnie zbyt szczupłe? Ja tak mam i co - wg Ciebie szanse, żeby jakiś normalny facet się mną zainteresował są równe zeru?

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-16, 22:40   #32
suleczka
Raczkowanie

Przepraszam. Nie było moim celem obrażanie kogokolwiek i jeśli wyraziłam się troszkę za ostro to proszę wybaczenie.
Autorka w napisała, że dąży do takiego wyglądu. Zdziwiło mnie to troszkę tym bardziej, że wszędzie dudnią o zbyt szczupłych modelkach, które dają młodym ludziom mylne wyobrażnie o tym, jak powinna wyglądać kobieta. Jeśli ktoś osobę nie szczupłą tylko po prostu chudą uważa za wzór do naśladowania, to możliwe jest, że nawet jeśli dogoni ten wzór to będzie starała się go prześcignąć i wpędzi się w jakąś chorobę.
Wiele wizażanek na tym forum uznało osobę na zdjęciu za zbyt szczupłą czy chudą a pewnien Złośliwiec powiedział nawet więcej niż ja...
Mimo wszystko nie przyszłam się tu kłócić tylko wyrazić opinię, a jeśli moja opinia w rzeczywistości okazała się przesadna i kogoś uraziła to przepraszam, ale nie było to moim celem.
The Phantom of the Opera is here
Inside my mind
suleczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-17, 10:09   #33
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Nie uraziłaś, a przynajmniej nie mnie, już się przyzywczaiłam do negatywnych opini na temat mojej figury Dla mnie dążenie autorki do tego ideału jest szczytem bezsensu... Przecież to zależy od budowy itp. Nie ma sensu się katować, jeśli np. autorka ma kobiecą figurę i wygląda z tym "smakowicie" i ślicznie, po co jej to?! Przeraża mnie ten wątek nie rozumiem, jak można wyznaczać sobie takie cele, wiem - niektóre dziewczyny chcą schudnąć dla siebie - zdrowo itp., ale nie, żeby wyglądać, jak ktoś inny, ale żeby lepiej się czuć. Wszystko w granicach rozsądku.

A dziewczyna ze zdjęcia jest naprawdę bardzo, bardzo szczupła, wydaje się tak delikatna jak piórko. Zważ na to, że zaczniesz się odchudzać i co jeśli nigdy nie zobaczysz siebie takiej, jaką byś chciała? Będziesz dalej chudnąć? Poza tym, w końcu wpadniesz w anoreksję (o ile nie już...) i cały czas będziesz dla siebie zbyt gruba, zbyt niedoskonała.

Jeszcze jedno nie rozumiem: zobaczyłaś to zdjęcie i pomyślałaś "muszę wyglądać jak ona" ? Skoro piszesz, że to Twoja inspiracja, cel...

Stary 2008-02-17, 10:27   #34
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
Nie uraziłaś, a przynajmniej nie mnie, już się przyzywczaiłam do negatywnych opini na temat mojej figury Dla mnie dążenie autorki do tego ideału jest szczytem bezsensu... Przecież to zależy od budowy itp. Nie ma sensu się katować, jeśli np. autorka ma kobiecą figurę i wygląda z tym "smakowicie" i ślicznie, po co jej to?! Przeraża mnie ten wątek nie rozumiem, jak można wyznaczać sobie takie cele, wiem - niektóre dziewczyny chcą schudnąć dla siebie - zdrowo itp., ale nie, żeby wyglądać, jak ktoś inny, ale żeby lepiej się czuć. Wszystko w granicach rozsądku.

A dziewczyna ze zdjęcia jest naprawdę bardzo, bardzo szczupła, wydaje się tak delikatna jak piórko. Zważ na to, że zaczniesz się odchudzać i co jeśli nigdy nie zobaczysz siebie takiej, jaką byś chciała? Będziesz dalej chudnąć? Poza tym, w końcu wpadniesz w anoreksję (o ile nie już...) i cały czas będziesz dla siebie zbyt gruba, zbyt niedoskonała.

Jeszcze jedno nie rozumiem: zobaczyłaś to zdjęcie i pomyślałaś "muszę wyglądać jak ona" ? Skoro piszesz, że to Twoja inspiracja, cel...

Iza, zgadzam się z Twoją opinią.

Co innego wyglądać tak, bo po prostu ma się taką budowę i trzeba siebie polubić (tak jak niektórzy powinni polubić te kilka cm w biodrach więcej jeśeli nie potrafią ich zrzucić), a co innego dążyć do osiągnięcia takiej wychudzonej figury poprzez ekstremalne wyrzeczenia np. jedzenie poniżej 800 kcal dziennie itp. (nie twierdzę, że autorka wątku tak się odżywia - to tylko przykład)

Jedna z Wizażanek napisała, że większość z piszących negatywne opinie o figurze dziewczyny z fotek, chciałaby tak wyglądać... Ja nie jestem taka chuda i tak wyglądać naprawdę bym nie chciała, 3 kg mniej - czemu nie, ale nie ważyć np. 45 kg przy wzroście 170 cm (dążenie do tego jest nieporozumieniem, co innego mieć taką szczupłość w genach... ale o tym już pisalam)
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-17, 10:31   #35
Chii1986
Zakorzenienie

Sczupła dziewczyna, figura ładna..taka dziewczęca.

ciut grubsza mogłaby być ale i tak fajnie wygląda, moim zdaniem. Ale to chyba kwestia budowy ciała, nie ma sensu dążyć na siłę do takiej sylwetki... która zresztą jak widać wielu się nie podoba.

Rozsądek i samoakceptacja to jest najważniejsze.
Stary 2008-02-17, 11:23   #36
suleczka
Raczkowanie

Izo Wiosenna - dokładnie to co ty chciałam powiedzieć, tylko słowa mi się napisały zbyt ostre. Jeszcze raz sorki
The Phantom of the Opera is here
Inside my mind
suleczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-17, 21:10   #37
kaileight
Zadomowienie

thinspiration?? zeby nam sie tu PROana nie zrobiło :/
kaileight jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-18, 11:04   #38
Cześka
BAN stały

Tył ma babeczka fajny, gorzej z przodem. Za chuda, stanowczo.
Cześka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-18, 14:32   #39
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
thinspiration?? zeby nam sie tu PROana nie zrobiło :/
Obserwujemy

Cześka - taki OT, ale bardzo lubię Twój nick i podpis

Ludowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-18, 14:44   #40
Cześka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Ludowa Pokaż wiadomość
Obserwujemy

Cześka - taki OT, ale bardzo lubię Twój nick i podpis
A dzięki bardzo To nie mój nick, tka mam na imię
Cześka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-11, 17:57   #41
dimiti
Zakorzenienie

Ojj wrocily wspomnienia

wlasnie tak wygladalam pare lat temu troche jeszcze mi zostalo ale szczerze to lubie siebie bardziej z obecnego okresu mojego zycka bo przynajmniej mam troche cialka ktore mnie grzeje
dimiti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-12, 17:48   #42
UninstallED
Przyczajenie

moim zdaniem ta dziewczyna ma śliczną sylwetkę, o ile jest taka z natury [nie głodzi się]. lubie różne rodzaje sylwetek, jestem tolerancyjna
UninstallED jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-06, 10:38   #43
Vrenth
Zadomowienie

Ech, przeglądam co piszecie i naprawdę nie mogę zrozumieć, jak ona może się komukolwiek podobać? Widać że się odchudza, bo wystające żebra się same z siebie nie biorą. Wygląda na chorą, anemiczną, nieszczęśliwą, nie na fajną normalną dziewczynę.

Może to, że studiuję na "męskim" wydziale ma swoje zalety, po przynajmniej wiem, na jakie dziewczyny zwracają uwagę faceci - na normalne, takie które mają tyłek, mają jakikolwiek biust, które się dobrze czują ze swoim wyglądem.
Vrenth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-06, 10:49   #44
orzeszek01
Zakorzenienie

Sylwetka dziewczyny na zdjęciu jest nie strasznie wychodzona moim zdaniem, ale na wielu blogach o anoreksji jest jednym z "thinspiracji"... Po co to tu wklejać nie wiem..
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-11, 09:13   #45
k0chana
Raczkowanie

Ma fajna figure....troche wystajacy brzuch...;/ ale szczupla=OK.

Kurde dziewczyny nie bylam w stanie przeczytac wszytskich kmentarzy bo jak zobaczylam te pierwsze to mi sie odechcialo!!
Grubej osoby nie mozna skrytykowac bron Boze, a normalna sylwetke ktora ma 1/4 dziewczyn mozna jechac na prawo i lewo tak?? Po co piszecie teksty ze zaden facet takiej by nie chcial (no jedynie facet ktory ma jakis problem z seksualnoscia)??!!! Wiecie ze to nie prawda gusta sa rozne
k0chana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-11, 16:00   #46
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k0chana Pokaż wiadomość
Ma fajna figure....troche wystajacy brzuch...;/ ale szczupla=OK.
Że co wystające?
Jedyne, co jej wystaje, to kości!

Załamałaś mnie tym postem. Przed chwilą dałam Ci punkt karny w innym wątku. Teraz jestem zmuszona dać następny... Nie mam zamiaru Cię w żaden sposób gnębić czy coś takiego, ale jeśli ktoś na forum dla dziewczyn z zaburzeniami odżywiania nazywa chudy, wklęsły niemal brzuch wystającym, to ja nie mogę inaczej.

Ludowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-11, 19:08   #47
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Ludowa Pokaż wiadomość
Że co wystające?
Jedyne, co jej wystaje, to kości!

Załamałaś mnie tym postem. Przed chwilą dałam Ci punkt karny w innym wątku. Teraz jestem zmuszona dać następny... Nie mam zamiaru Cię w żaden sposób gnębić czy coś takiego, ale jeśli ktoś na forum dla dziewczyn z zaburzeniami odżywiania nazywa chudy, wklęsły niemal brzuch wystającym, to ja nie mogę inaczej.
dokładnie

ta dziewczyna jest tak strasznie szczupła - wręcz chuda, a nazywanie jej brzucha wystającym jest... co najmniej nie na miejscu. wiele dziewczyn dałoby się pokroić za takie ciało... niestety.

Stary 2008-07-20, 00:20   #48
emeczka
Wtajemniczenie

tak sobie przeglądam to podforum i trafiłam na ten wątek nie wiem czy umarł ostatecznie, ale jedna wypowiedź po prostu mnie "uderzyła":

Cytat:
Napisane przez Vrenth Pokaż wiadomość
Ech, przeglądam co piszecie i naprawdę nie mogę zrozumieć, jak ona może się komukolwiek podobać? Widać że się odchudza, bo wystające żebra się same z siebie nie biorą. Wygląda na chorą, anemiczną, nieszczęśliwą, nie na fajną normalną dziewczynę.

Może to, że studiuję na "męskim" wydziale ma swoje zalety, po przynajmniej wiem, na jakie dziewczyny zwracają uwagę faceci - na normalne, takie które mają tyłek, mają jakikolwiek biust, które się dobrze czują ze swoim wyglądem.
myślisz że wystające żebra to jedynie efekt odchudzania? pomijam już dziewczyny, które z natury są drobniutkie czy chude, one pewnie też czasem mają problem z wystającymi żebrami itd. Ale nie tylko chude kobietki mają ten problem. Jest jeszcze kwestia budowy ciała, pewnych uwarunkowań które z wagą maja niewiele wspólnego (choćby zmiany spowodowane krzywica kości). jestem najlepszym przykładem na to, że nie trzeba być chudziutką by mieć sterczące żebra! dość dziwny tok myślenia że wystające żebra same z siebie się nie biorą.
co do tego czy jest anemiczką, do tego nieszczęśliwą - nie wiem po czym wnosisz, ja bym nie umiała tego "wyczytać" ze zdjęcia...

co zaś do dziewczyny ze zdjęcia - nie ukrywam że zazdroszczę brzuszka natomiast gdyby miała tak ze 2 kg więcej mogłaby wyglądać korzystniej nie powiedziałabym że jest wychudzona, a już tym bardziej że wygląda na anorektyczkę, ale fakt faktem jest baaardzo drobniutka (pomijając wzrost, tak mi się wydaje). nie podobają mi się natomiast jej ręce, szczególnie ramiona - one są wg mnie zbyt chude

(...)

staraj się kobito bo samo nic z nieba nie spadnie. wierność męża też.
emeczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-21, 19:43   #49
881a135baa34e075ff271ac6ad77e43317518c11
Konto usunięte

moim zdaniem jest idealna
881a135baa34e075ff271ac6ad77e43317518c11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-21, 19:52   #50
starlight
Raczkowanie

a co to, forum pro ana?

starlight jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-21, 21:32   #51
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

nie, to tylko jeden z bardzo kontrowersyjnych wątków...

Stary 2008-07-21, 21:46   #52
Mercy
Zadomowienie

Eeee widziałam ładniejsze ciała.To to jakieś takie-zimno temu czy coś, poskurczane takie jakieś-nieszczęsliwe??
Stary 2008-07-22, 10:47   #53
starlight
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mercy Pokaż wiadomość
Eeee widziałam ładniejsze ciała.To to jakieś takie-zimno temu czy coś, poskurczane takie jakieś-nieszczęsliwe??

powiem tylko jedno
LOL

starlight jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-22, 10:51   #54
Mercy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez starlight Pokaż wiadomość
powiem tylko jedno
LOL
hihihi no co?Serio takie jakieś biedne to ciałko według mnie
Stary 2008-10-09, 15:26   #55
Marta13041991
Raczkowanie

Nie podoba mi się jej brzuch bleee.. wole mieć mięsnie ładne..

i wogole dziwne zdjęcie.

za małe cycki haha xD
Marta13041991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości