![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pełnia - kolejna noc nieprzespana.
ojj ja też nie moge często spać a jestem skorpionem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
I ja, i ja ryba...
![]() Też nigdy nie mogę spać podczas pełni, choć nie wiem kiedy ona jest, po nieprzespanej nocy zwykle ktoś oświeca mnie, że była. Dwie ostatnie noce miałam ogromne problemy ze snem. Czyzby wpływ przedpełni? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
ponoć nie powinno się depilować włosków i robić bolesnych zabiegów .to chyba nie zależy od znaku zoodiaku tylko od wrażliwości na zmiany pogody (meteopatia).kiedyś czytałam artukuł o wpływie księżyca na zdrowiei samopoczucie człowieka-polecam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Konto usunięte
|
dla mnie pełnia zawsze = bezsenna noc.
mój znak to ryby, ale nie sądze żeby to miało jakis wpływ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
No chyba oczywiste, że znak zodiaku nie ma tu nic do rzeczy?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
nie radziłabym zestrzelić księżyca.. ma on tak duży wpływ na faune i florę,że mogłoby być nieciekawie na Ziemi.
Odpływy i przypływy to nie jedyne co on robi... księżyc przyciąga też kontynenty..o 20cm w ciągu doby ![]() a co do aktywności słońca..zauważono, że w maximum wystepują epidemie głodu na półkuli połudiowej a w minimum na pólnocnej... wiekszość chorób zakaźnych wystepuje w maksimum ale pare upodobało sobie minimum;-) promieniowanie elektromagnetyczne ziemi też ma na nas wpływ.. udowodniono, że gdyby na ziemi zabrakło jonów ujemnych (do niedawna uznawanych za małoważne) to istoty żywe by wygineły. Ogólnie jony ujemne działają na nas lepiej a jony dodatnie szkodzą. Np. kierowcy autobusu jeżdżący samochodami z uziemieniem...czy jakoś tak,w każdym razie mający kontakt z jonami ujemnymi byli o wiele mniej zmeczeni niż ci, którzy mieli ograniczony do nich dostęp. Dlatego powinniśmy chodzić bez butów, bez czapek... co oczywiście jest niemożliwe ale byłoby zdrowsze i byby dostep do jonów ujemnych. Oznaką,że jest za dużo dodatnixh jest elektryzowanie si ubrań czy iskra gdy np. dotkniemy klamki. Warto mieć w domu kaktusa lub kota bo to świetne jonizatory ![]()
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
"Warto mieć w domu kaktusa lub kota bo to świetne jonizatory
![]() O nie wiedzialam, hihih dobre, warto zapamietac... Ja tez nie moge spac podczas pelni, wierce sie w lozku, a ogromny ksiezyc swieci mi bezczelnie prosto w oczy (tak mam okno niestety). To jest nie do zniesienia! I do tego gratis jakies sny horrorystyczne ![]()
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem bliźniak ..czasem nie mogę spać ale nie zwracam uwagi czy pełnia czy nie. Ja chyba wrecz lubię jak księżyc jest w pełni pięknie to wygląda. A najlepiej latem kiedy jest wielki i pomarańczowy...achh romantycznie
![]()
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
Ja jestem waga, i 2 ostatnie noce to był koszmar
A czy w pelnie nie moge spac to nie wiem.
![]() |
![]() |
#43 |
Przyczajenie
|
.
"Miłość to nie staw, w którym zawsze można znaleźć swoje odbicie. Miłość ma przypływy i odpływy. Ma też swoje rozbite okręty, zatopione miasta. ośmiornice, skrzynie złota i pereł. Ale perły leżą głęboko." Edytowane przez palineczka Czas edycji: 2010-11-15 o 11:14 Powód: brak |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Też jestem rakiem
![]() -większe rozdrażnienie -totalne niewyspanie rano, niechęć wstawania z łóżka (3x przestawiałam budzik) -mam okres i wczoraj też leciało ze mnie jak z kranu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Regularnie obserwuję u siebie brak snu podczas pełni. Nawet nie muszę wiedzieć kiedy jest pełnia, bo jak nie mogę zasnąć to lukam na niebo no i wtedy wszystko jasne.
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aktywność Słońca ma po prostu wpływ na nasze ciało i psychike.. np. przy maksimum jest mniejsza krzepliwość itp. Co do chorób to polega to na tym,że bakterie i wirusy pod wpływem wiatru słonecznego o promieniowania korpuskularnego bardziej się rozwijają a tego promieniowania jest wiecej w czasie maksimum. Natomiast choroby atakujące w minimum to takie, których wirusy czy bakterie aktywują się w wyniku głodu slonecznego czyli zmniejszonej dawnce tego promieniowania. Z tym głodem to nie do końca tak jak mówisz... udowodniono,że zbiory są mniejsze na północy w maksimum bo własnie wtedy do ziemi w wyniku plam słonecznych dochodzi wiecej prom.korpusk. co negatywnie wpływa na rozwój roślin i stąd mniejsze plony i głód. Nawet w którymśtam roku odnotowano straszne podwyżki cen rozlniczych i ogólny krach.. było to w maksimum aktywności. Wyrak,możesz nie wierzyć ale to są fakty ![]()
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
BAN stały
|
ja spalam jak niemowle
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Poszlam spac o 23.00 i spania nie bylo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
Chii jak mnie to wszystko ciekawi, chciałabym zostac naukowcem-astronomem. Taka wiedza byłaby bardzo przydatna.
Jestesmy tacy mali we Wszechświecie i patrzymy na niebo a gwiazdy mogą już dawno nie istniec, ale światło ich do nas cały czas dochodzi. Zresztą nie wyobrażam sobie jak może byc coś tak wielkiego jak kosmos. Ziemia jest duża, Słońce największe, potem Układ Słoneczny, Galaktyka, inne Galaktyki, Całośc0-Wszechświat. Toż to nie do wyobrażenia. ![]() Gdzieś w internecie jest filmik porównujący Ziemię do innych planet, gwiazd- a my myślimy, że Słońce jest tak wielkie. ![]() Zresztą jak może byc coś nieskończone? Kosmos? Myślicie, że ta teoria z załamaniem kąta może byc prawidłowa? Tzn jakbyśmy miały super hiper extra maszyne szybszą niż prędkośc światła( co niemożliwe) i chciały obleciec kosmos z punktu x-ziemia i po pewnym czasie kąt wszechświata tak się by skrzywił, że wróciłybyśmy do x??? Dzięki, że mogłam tutaj wyrzucic moje przemyślenia. Bo nikt nigdy nie chce mnie słuchac. ![]()
![]() |
#53 | |
ćwir ćwir
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#54 |
Zadomowienie
|
Tak właśnie tak jakby kula..
No nie ma nic, bo te załamanie daje ciągle efekt taki, że wokoło widzisz kosmos. ??? ![]() Nie wiem i chyba nigdy się tego nie dowiemy ![]()
![]() |
#55 | |
ćwir ćwir
|
Cytat:
No dobra kula kulą, ale coś poza tą kulą musi być... Bo kula ma swoje "ścianki" i nie da się poza nie wytegować, więc coś poza tymi ściankami musi być, w czymś ta kula się znajduje.
![]() |
![]() |
#56 |
Zadomowienie
|
ja też ![]() położyłam się przed 12 a budzik miałam na 6.30 i nie spałam nawet minuty. jak rano wstałam to tak zaczęła mi pękać głowa, że uznałam, że nie jestem w stanie iść do szkoły wróciłam do łóżka i spałam 3 godz ![]() dziewczyny wszystko co piszecie jest strasznie ciekawe, ja sama sie tym nie zbyt interesuje, także nie mam się co wypowiadać, ale mądrego to zawsze miło posłuchać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam dziś w miare spokojną noc ale pewnie dlatego,że byłam zmeczona.
Jeszcze jedna ciekawostka- niebo ma niebieski kolor tylko dlatego,że kolor niebieski najłatwiej ulega rozproszeniu dlatego widzimy niebo na niebiesko. Najtrudniej ulega rozporoszeniu czerwony dlatego zachodzące słońce ma taki kolor. Dokładnie na tym się nie znam bo egzamin z tego już był i trochę mi się zapomniało ![]() a jutro o 4 rano zaćmienie księżyca ma być ![]() no i jutro ma się nad Ziemią rozlecieć satelita tzn. mają go zestrzelić (ale nie chodzi o księżyc ![]() ![]() życzę przespanej nocy ![]()
31maj 2013 ![]() ![]() Edytowane przez Chii1986 Czas edycji: 2008-02-20 o 19:40 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
ja (skorpion) jakos przesypiam - chociaz to zalezy od miesiaca.....
ale stary sposob mojej babci na pelnie to po prostu zasunac szczelnie zaslony!! przetestujcie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
Ja dzis sobie zastosuje moj sposob
![]() ![]()
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Ponoć na pełnię reagowały silnie wilkołaki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:09.