|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: *farbowanie butow*
Mam pytanie
trochę nie na temat, ale chciałabym wyczyścić moje turkusowe balerinki, które są z materiału (satyna). Macie jakieś sposoby na czyszczenie bucików z materiału?Z góry dziękuje za odp..;*
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W związku z tym poniżej umieszczam zdjecia: na pierwszym jest taki ogolny rzut na buty na drugim, u gory jest lewy a na dole prawy, wiec te "przedarcie" które są łączone gumką są od strony wewnętrznej stopy. I później dwa zdjęcia przekroju przez materiał. Ogólnie jest on miekki, po czym chyba mozna sie spodziewać że jest to skóra ( No nie wiem :/ Ogólnie są bardzo fajne jeżeli chodzi o kształt, ale ten kolor mnie odpycha :/ Więc jak myślisz, coś się nada do przefarbowania?
***Nie umiem Cię pocieszyć kiedy patrzysz w przeszłość Ale mogę wziąć dobre wino i pójść tańczyć w deszczu z Tobą*** Edytowane przez Trista Czas edycji: 2009-11-13 o 15:06 |
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
p.s. tak naprawde to kolor ten wcale nie jest nieładny, raczej cielisty czyli na czasie
|
|
|
#34 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() czyli skórzane ![]() to co teraz? na zdjeciach nie do konca widac kolor. Jest on taki brazowy z malym dodatkiem szarego :/ wyglada jak cielisty, tylko z tydzien nie myty
|
|
|
#35 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() to jak cookiemonster? co polecasz? moglabys mi np pokazac cos z allegro czym bym mogla pofarbowac?
|
|
|
#36 |
|
Wtajemniczenie
|
to wlasnie teraz zalezy jaki efekt chcesz uzyskac?? No bo z racji tego ze to są lakierki to nie radzę uzywać typowych farb do skór. Akryle tez przy pierwszej lepszej okzaji poprostu odpadna, bo powierzchnia jest zbyt śliska i farba nie ma się jak przykleić. Tak więc jedyne co mogę ci poradzić, poza nie zmienianiem koloru
, to użyć barwnika do tkanin. tylko wtedy efekt nie jest kontrolowany. Ale możesz spróbowac, kup barwnik do tkanin, rozpuść go w wodzie jak mówi instrukcja i za pomocą watki lub gąbeczki nanieś na powierzchnię buta. Powinien 'wypić' barwnik, jeżeli jest to skóra naturalna.
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny mam problem
buty musze zafarbowavc bo zniszczyly sie podczas czyszczenia. kto wie gdzie w szczecinie znajde kogos kto mi to zrobil w zakladzie szefskim? albo jak samemu to zrobic. tylko sa to buty ze skory nie licowej, czyli taki nubuk taki. szkoda butow bo fajne sa i nie chciala bym ich wyrzucac ze wzledu na to ze pieniadze byly by wywalone ;/ prosze o pomoc |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#38 |
|
Przyczajenie
|
Hej! Witam się bom nowa i od razu z kłopotem.
Chcę pofarbować buty z satyny. Jak już sczytałam muszę do tego użyć jakichś farb do tkanin na bazie wody. Pytanie brzmi: czy takie pofarbowane obuwie brudzi? Czy mocno? W jakich okolicznościach - czy tylko kiedy jedt wilgotno czy zawsze? Pozdrawiam! |
|
|
|
|
#39 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No a z racji tego ze nie bedziesz mogla pożądnie tych butów wypłukać to faktycznie mogą nieco farbować jak namokną. Pamiętaj jednak żeby postepować zgodnie z instrukcja na opakowniu barwnika i dodać soli lub octu, zależnie od zaleceń producenta. To pomoże utrwalić kolor
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
to i ja mam pytanie
![]() mam buty lakierowane, z materiału imitującego skórę, nie są skórzane. chciałabym je przyciemnić i zmatowić, zastanawiam się tylko, czy farba do butów w ogóle w nie wsiąknie, z racji tego, że są połyskujące (więc zapewne lakierowane...) ![]() sprawdzałam jak zachowa się na nich pasta do butów [matowa], ale miałam tylko taką w ciemniejszym kolorze, więc zostawiła na bucie wyraźne smugi. nie wiem także czy w ogóle wsiąkłaby w but, bo bez problemu zmyło się to po chwili wodą. |
|
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
mam zamszowe brązowe buty ale, chciałabym odnowić kolorek który już trochę wyblakł;p przeczytałam w wątku że jest taka farba http://www.fleczki.pl/?321,farba-do-...pielaty-ciemny która była tu polecana, z tymże tam jest napisane żeby nie użwyać do zamszu.... czy do zamszu znacie jakiąś inna farbę czy można użyć tej?
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
RAZEM PIĘKNIEJEMY ![]() ZAPRASZAM!! https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post22578006 zapraszam do ogladania i komentowania ![]() https://wizaz.pl/akcje/rossmann/rossmanniaczki/marzec-profil-263172.html |
|
|
|
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy renoskór zafarbuje eko skórę? Próbował ktoś?
|
|
|
|
|
#44 |
|
Przyczajenie
|
Kupiłam lakierowane buty i chciałabym je przefarbować na ciemniejszy kolor. Czy tymi farbami, o których piszecie mogę to zrobić?
|
|
|
|
|
#45 |
|
Przyczajenie
|
Witam chce pofarbowac czerwona lakierowana torebke na kolor czarny. Czym moge to zrobic ?
|
|
|
|
|
#46 |
|
Rozeznanie
|
Też chcialabym przefarbowac buty z cielistego (sa juz zniszczone) na czarny ale buty sa zamszowe. Co mi polecacie?
|
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, przyszła do mnie ta farba. Będę farbować białe na kość słoniową tylko CZYM ? Mam normalnie lać na gąbkę i smarować po bucie czy jak ?
|
|
#48 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyna czy czerwone buciki w biale kropki da sie przefarbowac na inny kolor na gładko pewnie nie ? buciki sa z materiału
|
|
|
|
|
#49 |
|
Wtajemniczenie
|
Jesli twoje buty sa z tkaniny to mozesz je pomalowac farbami do tkanin na inny kolor. Jesli jednak kropki nie sa wydrukowane na tkaninie tylko namalowane na jej powierzchni to moga byc widoczne po zamalowaniu
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję , że mi pomożecie w tym wątku.
Wołam RATUNKU ! Głupia byłam, przytznaję, bo chciałam na szybko coś zrobic z moimi butami w kolorze białym, tzn. jeden jest biały a drugi utlenił się jakimś cudem i jest ecru. Posmarowałam je brazową pastą do butów, ale i tak różniły się kolorem. Potem ów kolor chciałam zmyć i znowóż posmarowałam je kremem do renowacji i czyszczenia butów, a na koniec spirytusem salicylkowym. Efekt końcowy jest taki: prawy but jest w kolorze żółtawo- ecru, a lewy w kolorze rozbielonego brązu. Teraz wyglądają strasznie. Szkoda mi bardzo tych butów, bo są bardzo wygodne, całe ze skóry i kosztowały całkiem sporo, .... a ja je zwyczajnie spierdzieliłam Macie jaką mądrą radę dla mnie? Da się je przefarbować na jednolity kolor ? Edytowane przez manolita Czas edycji: 2011-05-24 o 09:18 |
|
|
|
|
#51 |
|
Przyczajenie
|
Hej a czy wiesz cos na temat farbowania butow UGG,zeszlej zimy tak sie zabrudzily ze wstyd w nich chodzic,mimo ze je impregnowalam,mam pelno zaciekow,chciala bym je na czarno pofarbowac teraz sa w kolorze jasnym bezowym,prosze o odpowiedz czy da sie cos z nimi zrobic,czy sa jakies farbki do tych butkow?
|
|
|
|
|
#52 |
|
Przyczajenie
|
Witam!
Mam bardzo duży problem odnośnie farbowania butów. Za 2 tygodnie mam studniówkę. Mam buty lakierkowe koloru bordowego, a chcę czerwone! byłam w sklepie obuwniczym i tam dowiedziałam się, że nie da się ich zafarbować, bo nie są ze skóry ani z zamszu. Ale może jak by je zafarbować czerwonym sprejem do ścian albo lakier do auta(?!!). Zależy mi na tym, by mi wyszły, bo są meega wygodne! cookiemonster- jak myslisz? )
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie odnośnie farbowania butów. Chcę do ślubu pomarańczowe buty i zakupiłam takie, ale niestety chyba nie wytrzymam w nich całej nocy :/ Znalazłam fajne buty taneczne tylko jest mały problem:/ nie ma ich w kolorze pomarańczowym
Pomyślałam że zakupie te buty w kolorze białym i zafarbuje na pomarańczowo barwnikiem do ubrań. Jak to zrobić? Jak zafarbować żeby miały równy kolor i żeby kolor się utrzymał ? |
|
|
|
|
#54 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was
![]() Mam problem z moimi butami...są w kolorze malinowym, skóra matowa, i niestety wyszły mi na nich zacieki:/ i nie mam pojęcia, co z tym zrobić...próbowałam różnych rzeczy i teraz wychodzi na to, że poza zaciekami jeden jest wypłowiały pomarańczowy, a drugi różowy....czy myślicie, że te farby do obuwia pomoga...jeżeli mogłybyście to poprosze o konkretne linki stron:0 tylko zależy mi właśnie na kolorze taki , jak był malinowy.. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Mam pytanie do dziewczyn, które już takie farbowanie mają za sobą. Planuję kupić białe buty ślubne i przefarbować na czerwono. Tylko ciekawi mnie, czy jeśli pójdę w czerwonych do ślubu to: 1. po spoceniu się nogi (lipiec) nie zafarbuje mi stopa od tej czerwieni 2. czy nie zafarbuje się suknia poprzez pocieranie się o buty? Będę wdzięczna za odpowiedź! |
|
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
izkaj6 - a czym będziesz farbować swoje butki na kolor czerwony?
|
|
|
|
|
#57 |
|
Raczkowanie
|
Planuję farbką: http://allegro.pl/zmien-kolor-butow-...256821877.html
lub sprayem: http://allegro.pl/spray-farba-do-sko...256821890.html Wczoraj mi się jednak udało kupić ładne czerwone buty, jednak mają czarny obcas. Więc pewnie będę farbowała sam obcas Ciekawa jestem co będzie lepsze farbka czy spray... |
|
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
ja malowalam zwykleym spravem i efekt super
|
|
#59 |
|
Raczkowanie
|
zwykłym sprayem ze sklepu malarskiego czy do butów?
|
|
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
zwyklym z malarskiego
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

trochę nie na temat, ale chciałabym wyczyścić moje turkusowe balerinki, które są z materiału (satyna). Macie jakieś sposoby na czyszczenie bucików z materiału?Z góry dziękuje za odp..;*

Pomyślałam że zakupie te buty w kolorze białym i zafarbuje na pomarańczowo barwnikiem do ubrań.