![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. II
Mamaczkowa, widzę Cię!
![]() * * * Byliśmy wczoraj u pediatry, żeby upewnić się, czy dobrze postępuję z tą chwilową dietą mleczną spowodowaną uczuleniem. Lekarz powiedział, że owszem, ale trzeba jak najszybciej zażegnać uczulenie, bo Jaś jest tak energiczny, że musi dostawać dodatkowe posiłki. Najlepiej z mięsem... Dlatego oprócz zaleconej przez dermatologa maści, mam mu dawać raz dziennie syrop Clemastinum. A później znów wprowadzać kolejne produkty - co 3 dni nowy posiłek. Lekarz mówił, że wystarczy 48 godz. na pojawienie się reakcji alergicznej. Podałam mu listę tego, co Jaś już jadł i jemu się wydaje, że to albo banan, albo reakcja na nadmiar mleka krowiego. Nie tyle alergia, co wysypka spowodowana spożyciem nadmiernej ilości produktów mlecznych przeze mnie + kaszka mleczna podana Jasiowi + mleko zawarte w słoiczkowych posiłkach (np. w szpinaku). A ja rzeczywiście miewam dni, gdy przesadzam z nabiałem ![]() Tak, jak podejrzewałam, Jas przybrał na wadze niewiele, bo w ciągu 3 tygodni zaledwie 50 g. Dla porównania, wcześniej przez 3 tygodnie (przez 2 tygodnie jadł dodatkowe posiłki) przytył ponad 500 g ![]() Mam wciąż podawać mu Cebion Multi i w związku z nim i Clemastinum mam do Was pytanie: jak podajecie lekarstwa swoim pociechom? Moje słońce od 1 miesiąca dostaje Espumisan w kroplach na łyżeczce i ładnie wypija, witaminę D3 bezpośrednio do paszczy i też jest ok., ale przy Cebionie Multi (który jest ohydny, ble) pokazał różki. O Clemastinum nie wspomnę. Wszystko wypluwał, złościł się i parskał dookoła. Nie mogłam mu podać lekarstw ani łyżeczką, ani specjalną pipetką ![]()
#32 |
Raczkowanie
|
o rany - nowy watek i juz tyle postow!
![]() ![]() meldujemy sie z Maciusiem ktory sie wlasnie obudzil (po 37minutach od uspienia - chyba mamy nowy rekord ![]() Jasiu - wszystkiego naj naj z okazji ukonczenia pol roczku - badz zawsze usmiechnietym i dzielnym mezczyzna zeby twoja Mamusia miala z ciebie pocieche! ![]() Blaneczko - samych takich pieknych usmiechow jakie prezentujesz na zdjeciach. sliczna dziewczynka ![]() Maciek przesyla meski uscisk lapki Jasiowi i calusa Blaneczce (bez urazy Maatra - to taki kolezenski buziak ![]() u nas dzis pobudka jak zwykle o 6 ![]() co do @ to ja wciaz czekam, a nie biore zadnych pigul, wstyd przyznac ale nie bylam jeszcze u gina... ![]() ide bo Macko chyba lewa noga wstal..
#33 |
Zakorzenienie
|
Monia ja cebion daje do mleka, ale u Ciebie to odpada. Moze do soczku?
#34 |
Zadomowienie
|
Demonik - a nie pozwala sobie do buzi wkropic??? pamietam jak blanka dostawala cebion multi to mi w calym domu ten zapach zostawal:/
|
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
aha - z powodu braku odzewu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Wtajemniczenie
|
Simuli oprocz Espumisanu nic nie podaje,wiec nie pomoge
![]() spiworka nie uzywam, minimo iz mam 2,ale na nich nie ma zadnego rozmiaru,wiec tez nie pomoge ![]() lea ja tez chce isc na spacer,bo juz 2 dzien sie kisze,ale jakas niewidzialna sila nie chce mnie z domu wypuscici ![]()
#37 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jaś był mierzony 9 stycznia, miał wtedy 68 cm. Nie wiem ile ma teraz, pewnie ciut więcej. Do niedawna spał w śpiworku, który od karczku do stópek miał 70 cm, ale tamtem zapakowałam już do pudła, bo choć Jaś miał jeszcze w nim trochę miejsca, to nieco ograniczał jego ruchy. Teraz śpi w znacznie większym, bo od karczku do stóp ma 90 cm. Jest zadowolony ![]()
![]() |
#38 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#39 | |
Zadomowienie
|
BANECZKO I JASIU WZYSTKIEGO NAJ..NAJ...NAJLEPSZEGO, DUŻO ZDRÓWKA I UŚMIECHU.
Fotki śliczne Demoniku czy Sylwio możecie mi dopisać do listy dł Matyldy po porodzie 55cm Cytat:
Wszystkie witaminy podaję po kropelce na piersi w czasie karmienia (1-3 krople spuszczam na sutka i do buzi łobuzowi-nie ma problemów |
|
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
demoniku, dziekuje za inf dot spiworka
![]() ![]() Widzialyscie ze sa butelki TT w rozmiarze 340ml!!! i wreszcie - smoczki do kaszki ![]() http://allegro.pl/item314058741_tomm...a_340_ml_.html http://allegro.pl/item314066035_tomm...o_kaszki_.html bardzo sie ciesze, bo dotychczas do zageszczonego mleka uzywalam Aventu ktory z trudem jest akceptowany pzrez blanke:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
ebenko- napewno wiele z nas pozazdrosciloby ci wagi, ale domyslam sie ze tobie do smiechu nie jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
dzieki Lea. Ojoj to sie Oli zestresowal ze mu mama jakis kit chce wcisnac zamiast cycusia
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Ebenko zmienilam
Bianko -80cm(zazdroszcze wypadu do krakowa) Monika moze odciagnij troszke mleczka i podaj mu lyzeczka (razem z cebionem)
#44 |
Rozeznanie
|
Ja juz jestem po spacerku, chociaz myslalam ze bedziemy do 15. Pochodzilam troche i jak tylko usiadlam i zaczelam czyac ksiazke to maly sie obudzil
![]() Ebenko zazdroszcze wagi ja bym chcoiala wazyc 53 kg ale mam jeszcze 5 kg do zrzucenia. Blanka slodka i slicznie prezentuje sie w tej niebieskiej chusteczce. Zreszta ladnemu we wszystkim dobrze. ![]() Demoniku brat ucieszy sie ogromnie i z kartki i z kaski a najbardziej pewnie to z pitnej czekolady, Mniam. Nie martw sie Demoniku waga Jasia. Podobno dzieci teraz coraz mniej przybieraja na wadze ale rosna bardzo na dlugosc. Anusiu to super ze Maja zaczyna powli sama juz sie przemieszczac. fajnie to musi wygladac. Moj Max to raczej sie czolga niz pelza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Witajcie w nowym wątku
![]() melduję o stanie zdrowia NInki. Dziś jest lepiej, nie ma już gorączki. Pani doktor nas odwiedziła, zbadała Ninkę na wskroś, gardło, uszy itp. Zdrowiuteńka-na szczęście. Właśnie mąż odebrał wyniki testu na rotawirusa - pozytywny. Biegunka pomalutku ustępuje, Nin jest pogodniejsza. Prawdopodobnie szybki przebieg choroby zawdzięczamy w duzym stopniu karmieniu piersią (przeciwciała i brak odwodnienia)...bo niekiedy potrafi wlec sie tygodniami. Dziękuję Wam wszystkim za życzenia zdrowia i porady. Ninka posyła kochanym ciociom wielkiego buziaka ![]() ![]() ps. widzę, że cerazette na tapecie ![]() ![]() odnośnie wagi...w ostatnim miesiącu ciąży ważyłam 76, teraz 62...a jak skoncze karmić szturmuję wagę i do 56 marsz! ![]()
#46 |
Wtajemniczenie
|
aaaa podjelam decyzje odstawiam te mini tabletki.jak pojade w kwietniu do pl to porobie sobie wszytskie badania i moze dobierzemy jakies anty dla mnie. tutaj ide,mowie nazwe i takie dostaje.nic nie sprawdzaja,poza cisnieniem,standardowo na kazdej wizycie
![]() obym do kwietnia nie wpadla, bo bedzie nieciekawie...
#47 |
Rozeznanie
|
O Wy.....żeby tyle naprodukować!
Melduję się ze swoją Weoniką Najlepsze życzonaka dla półrocznego Jasieńka i ciut młodszej Blaneczki ![]() Ja jeszcze nie miałam @ i nie tęsknię! |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
No to i ja jestem na naszym wątku
![]() Wczoraj nie mogłam się wcale zalogowac na wizaż ![]() Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych Jubilatów Jasia i Blaneczki ![]() ![]() ![]() P.S. No i wklejam mojego
![]() ![]()
#49 |
Zadomowienie
|
oj Pysiu - nawet jakby Kubuś jakims cudem mial prawdziwe te rozki to i tak z buzki jest slodkim i niewinnym aniolkiem
![]() Bardzo dziekujemy za pamiec i zyczenia.Wszytskie pzrekazuje Blaeczce na co ona mowi "gin gin", chociaz jej pierwszym slowem wypowiedzianym bylo slowe "gej" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Rozeznanie
|
W takim tempie, za miesiąc będzie Jesienne Mamy III
![]() Blaneczko, Jasieńku ![]() Dzień dobry, dzieki za wsparcie. Demoniku. Agatka od poczatku zazywała clemastinum. Najpierw dawałam jej na łyżeczce, ale wiadomo połowa ladowała na ubrakach. Teraz ma dawkę 1,5 ml. Podaje to strzykawką. Są w aptece małe 2 ml. Wkładam delikatnie do buzi i powoli wylewam na wewnętrzną strone policzka. Wszystko pieknie połknie, nie zakrztusi się, nawet jej smakuje. Polecam ten sposób. ![]() Lea to nic strasznego, ale chyba Ci sie na wspominki zebrało. Spotkałam Cię na stronie " nowozaszłych" wizażanek. Nie wiem jak się ten watek nazywa, bo przy wczorajszej awarii tak pokombinowałam, że się tam znalazłam przypadkiem. ![]() Dziewczyny, powoli( tak za miesiąc) przymierzam się do karmienia Agatki.(ale ja zacofana jestem) Za Wami na wątku nie nadążam . Macie ![]() Narazie. Pozdrawiam Przepraszam za błędy i literówki. Kuzynka odradza uczenie dziecka picia z butli, bo ma teraz problem z oduczeniem córki. |
![]() ![]() |
![]() |
#51 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Oczywiście próbuję Jasia zagadywać, angażuję w wygłupy męża, ale ten cwaniak doskonale wie, co się święci i wije się jak piskorz. Cytat:
Pozostaje jeszcze jakieś podstępne podanie łyżeczki syropu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja od początku karmię Jasia piersią, jadam zdrowo i racjonalnie, troszkę się ruszam (ale o wiele za mało), a waga stanęła na tej sprzed ciąży. Fakt, moją zgubą są słodycze, ale staram się je ograniczać. Mam nadzieję, że dojrzeję do całkowitej eliminacji tego świństwa ![]() W jednym i drugim mu do twarzy ![]() Mój wiercipiętek ani razu nie zasnął na brzuchu... Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
Demonik nie pisałam tego, jak podaję furagin (Matylda musi brac codziennie w zwiazku z tym refluxem)to rozdrabniam, dodaję troszku wody - wychodzi ok. 0,5 łyżeczki i podaję to w czasie karmienia. Matylda possie chwilkę odrywam ją od piersi szybko pakuję łyżeczkę do buzi(a to jest niedobre)i szybko wkładam pierś by popiła. Też sie super sprawdza, bo próbowałam to z pipeta-ale zawsze wypluła. Najlepiej jednak wychodzi robić to w trakcie karmienia.
Uszy mi więdną od 2 dni. Matylda ciągle mi kwiczy i piszczy ja już nie mogę a ją to bawi tylko wstanie to pisk. Wcześniej jak coś zapiszczała to się cieszyłam a teraz już nie mogę. Mam jeszcze pytanko do tych mam 5-6 miesięcznych dzieci-zaczynają coś mówic ??? (chodzi mi o jakieś sylaby da,ba,ma itd) bo Matyldzie ciężko. Czasem jej sie wyrwie coś ale to tak przypadkiem. Sylwuś dzięki za dopisanie |
![]() ![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6676789]
![]() ![]() ![]() ![]() No Lea jakby co to mam nadzieję, że pierwsze się o tym dowiemy ![]() Cytat:
![]() Toż Kubuś na obu wygląda jak ![]() ![]() Łączę się w bólu, ja mam piski non stop od dzisiaj o godz.2.47 do teraz. Mnie już cały łeb boli, chyba jakiegoś proszka muszę wziąć, bo normalnie mi rozsadza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#54 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#56 |
Zadomowienie
|
lea - dzieki dzieki
![]() ![]() Ehh pamietacie moj entuzjazm z okazji wyjazdu do krakowa? nooo to mialam radoche, a dzis TZ dzwoni i mi mowi ze ma pilny wyjazd do dublina i dopiero w polowie marca bedzie robil to w krakowie. Wniosek z tego - nie dosc ze nigdzie nie pojade, to jeszcze bede z Blanka sama przez jakies 2 tyg ![]() Zla jestem jak nie wiem ![]() Dobra wiadomosc - otwieraja w jego firmie zlobek i pzredszkole dla dzieciaczkow pracownikow i byc moze sam sie rozwiaze problem opieki nad blanka. Bylby kamien z serca ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ależ z tym żłobkiem to byłaby super sprawa ![]() ![]() [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6678270] Ivy nie czytaj Oli dzis zajadal marchewke z ziemniakiem i nie nadazalam z lyzeczka ![]() ![]() Przeczytałam ![]() . . . Ale przeżyłam, tak jak pisałam poddam się woli niebios z tym jedzeniem Oli. Mam nadzieję, że przed 18stką zacznie coś jeść innego niż mój cyc ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Rozeznanie
|
Z mojego doświadczenia wynika, że trzeba się zaopatrzyć w chętne dziecko
![]() ![]() A jakie witaminki oprocz D3 podajecie dziecią bo na ostatnim szczepieniu lekarka poleciła mi kupić Vibovit dla maleństw ale jeszcze nie kupiłam i myślę tak? Demoniku Weronika poprostu do Cebionu otwierała buzię i prosto z buteleczki jej wkraplałam 3 kropelki, troszkę się pomarszczyła jak by cytrynę zjadła i tyle. Zawsze tylko był pamietam problem żeby od razy cyca pociągła, chyba za słodkie mleko ![]() U nas nie gada nic a już tak bardzo dużo gadała z tydzień temu przestała i robi "pierdzenia" usteczkami brrrr i litry śliny przy tym wypuszcza ale to kolejny etap w kształtowaniu aparatu mowy, więc nie liczę na razie że usłysze mama ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Demoniku masz dla mnie ta babeczke z kajmakiem
![]() ![]()
#60 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do żłobka, to mój mąż chciał zrobić takowy u siebie w pracy, ale nazbierało się tylko dwoje malców - Jaś i 3 tygodnie od niego młodsza Marysia ![]() Kochana, wymknęłam się na chwilę i od razu siadłam przy Wizażu. To się nazywa u z a l e ż n i e n i e ![]() ![]() Dziękuję za wszystkie podpowiedzi dotyczące podawania lekarstw ![]() ![]() * * * Wklejam fotki mojego 6-miesięcznego szczęścia, więcej zdjęć można obejrzeć w Jaśkowej galerii, tatko dziś uaktualnił stronę: http://www.lubanski.net/Jasio/ ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.