![]() |
#31 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jak robicie samodzielnie French Manicure i ogolnie jak dbacie o pazurki?
witam! ja tez nie potrafie zrobic perfekcyjnego French Manicure,ale probuje.uzywam jak narazie lakierow z Oriflame i jestem zadowolona.z tego,ze dlugo trzymaja sie na paznokciach i maja ladne delikatne kolory.pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
frencz a i owszem ale tylko na krótkich paznokciach. przy takich jak moje /cos w długości jak te ze śniegiem/ to wygląda tragikomicznie.
tipsy ogólnie mi się nie podobają, zwłaszcza te przeładowane ozdobami i przezroczyste. swoje zazwyczaj maluję jakimś jasnym cielistym kolorkiem lub lekkim różem /mój faworyt to pierre artes nr18/. to ze względow praktycznych /mniej widać otarcia, odpryski/ jeśli chodzi o dbanie to zrezygnowałam całkiem z wszelkich nozyczek i obcinaczek, a skracam pilnikiem papierowym. polerki tylko jak się jakiś rozdwoi. skórek nie usuwam bo mi prawie wcale nie rosną. na wielkie wyjścia maluję je na ciemny kolor /zawsze z podkładem/ i naklejam jakieś 1-2 cyrkonie na pazurki serdeczne. ale się rozpisałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Rozeznanie
|
Ja tez nie używam już paseczków
![]() A lakiery to Wibo nr 3, kolor beżowo-cielisty, bosko wygląda na paznikciu! (cena w Rossmanie ok. 4zł) A biały to zawsze lakier do zdobień też z Wibo albo z Vollare. Lubię Vollare bo są wodniste i się dobrze rozprowadzają ![]() I na wierzch top coat firmy Constance Caroll ![]() Nie stać mnie na droższe lakiery, więc ratuję się tańszymi ![]()
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Ohohoho, widzę, ze powstał wątek dla mnie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aha i jeśli mogę coś poradzić, to wszystkim zwolennicvzkom metalowych pilniczków, polecam zmienić przyzwyczajenia. One naprawdę są szkodliwe dla paznokcia. Najlepsze piłowanie zafundujecie pazurkom szklanym, mineralnym pilnikiem. Bez porównania! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ja nadal pozostaje wierna Inglotowi nr.82 i mysle intensywnie nad tym bialym do wzorkow, by uzyc do do malowania paseczkow, czy jest on rozszy od normalnego? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:55.