które garnki wybrac? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-19, 10:40   #31
magmuaziel
Przyczajenie

Dot.: które garnki wybrac?

Witam,

niestety dalam sie nabrac na ten bajer z garnkami KESSEL...9-warstwowe dno (w rzeczywistosci dno ma moze z pol do centymetra grubosci), najwyzsza jakosc, stal niezniszczalna...ahaa...j uz po wyjeciu ich z opakowania (miala byc walizka-byl karton), okazalo sie co za 'cudo' kupilam. Chinszczyzna i bubel na pierwszy rzut oka, na zdeciu wygladaja pieknie, a w rzezywistosci sa to lekkie garnki, zle wykonane, z plastikowymi raczkami, ktore daja ten specyficzny zapach palonego plastiku podczas gotowania. Smierdzi w calym domu.
ABSOLUTNIE ODRADZAM! Bylo dla mnie podejrzane to ze firma Kessel, o ile takowa wg istnieje- nie ma nawet swojej strony internetowej. Lepiej dolozyc 200-300 zl i kupic sprawdzone garnki Bernhofa np. Pozdrawiam, magmauaziel
magmuaziel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 07:58   #32
Kucharka2013
Rozeznanie

To zależy jaką masz kuchenkę ale super są TEFAL INOX
Kucharka2013 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 11:29   #33
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanesa Pokaż wiadomość
witajcie,
zawsze warto zobaczyc co kupujesz,
ja byłam na degustacji na garnkach i-cook u znajomej ,
była młoda dziewczyna, gotowała dobrze,
na garnkach normalne jedzenie , szybko i oszczednie,

To jest Wrocław i okolice , wiec jesli ktos zainteresowaany , podam do niej namiar,
pozdrawiam słonecznie
Ania
co to za garnki? Jaka cena zestawu? Bo brzmi to jak sprzedaż BtB, tzw. pokazy domówki.
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 11:40   #34
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agi0001 Pokaż wiadomość
Sprawili mi w prezencie garnki marki Philipiak. I jak dotąd prawie każde gotowanie kończyło się katastrofą tak teraz jest to jedna z moich ulubionych czynności. Niesamowite produkty. Nic nie przywiera, więc nie musicie tracić czasu na stanie i pucowanie ciężkich do usunięcia zabrudzeń. Garnki nadają się do gotowania na kuchence indukcyjnej ! A jako osoba , która całe życie jest na diecie zapewniam, można na nich gotować bez tłuszczu, więc na lato jak znalazł (nie trzeba kupować większych ciuchów) Także dziewczyny polecam serdecznie. Świetny pomysł na prezent na nowe mieszkanie, czy też nawet na nową drogę życia
moje garnki za 150 zł potrafią dokładnie to samo
gotowanie bez tłuszczu to nic trudnego, gorzej ze smażeniem
Stary 2013-07-10, 22:59   #35
kaledonia
zielony stworek

Te garnki Philipiak tak przereklamowane jak Zepter. Moja mama ma jedne i drugie (na szczęście prezent). Gotuje się w nich jak w każdych innych.
"Bajer" w Zepterach to wskaźnik temperatury, ale żeby za to dopłacać

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 19:30   #36
ciekawskazdrowia
Przyczajenie

chyba w philipiaku też jest... szczerze, to myślałam o ich kupnie, ktoś może coś na ten temat powiedzieć, bądź polecić. Nowe mieszkanie wymaga urządzenia na tip top , a kuchnia to przecież raj dla kobiety
ciekawskazdrowia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 21:55   #37
kaledonia
zielony stworek

Amway, Amway i znowu Amway

Nie wiem jakie pranie mózgu musieliby mi zrobić bym zgłupiała i wydała 3 tys zł na gary A z tego co widzę to jest ten zestaw mini

Jestem
tutaj

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-18, 10:00   #38
kaledonia
zielony stworek

Pomiędzy chińskimi badziewkami, a abstrakcyjnie drogimi bublami ze sprzedaży bezpośredniej jest jeszcze cała rzesza solidnych garnków różnych producentów
Tefal
http://www.tefal.pl/All+Products/Coo...lassy+Chef.htm
Berghoff
http://n-kuchnia.pl/garnki-berghoff-...charm/p,139785
Emalia Olkusz- garnki stalowe
http://www.sklep.eskot.pl/Zestawy-ga...4,product.html
Hackman
http://royaldesign.co.uk/Hackman.aspx
OBH Nordica
http://royaldesign.co.uk/OBH_Nordica.aspx
czy wspomniana wcześniej IKEA
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30101168/

A o moje zdrowie proszę się nie martwić

Jestem
tutaj
Stary 2013-07-18, 11:07   #39
JohnLena
Zadomowienie

Zastanawiam się właśnie nad tym kompletem z IKEA, jutro pójdę obejrzeć.

Я свободен, словно птица в небесах,
Я свободен, я забыл, что значит страх.

Sowa, córka piekarza
JohnLena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 17:18   #40
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agi0001 Pokaż wiadomość
Ja wbrew opini innych, że Philipiak jest przereklamowany pozostaje przy swoim i polecam Ci ciekawskazdrowia Warto też przejść się na pokaz, gdzie możesz zobaczyć ich prezentację. Po moim zachwalaniu tych garnków, koleżanka poszła i nie zawiodła się. Zażyczyła sobie taki prezent ślubny od rodziców A więcej istotnych informacji na pewno znajdziesz na ich stronie internetowej. Ewentualnie możne znajdzie się też ktoś,kto podzieli się tutaj swoją opinią na ich temat ?
musi bardzo kochać rodziców, skoro naciągła ich na taki drogi prezent

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Cytat:
Napisane przez kaledonia Pokaż wiadomość
Pomiędzy chińskimi badziewkami, a abstrakcyjnie drogimi bublami ze sprzedaży bezpośredniej jest jeszcze cała rzesza solidnych garnków różnych producentów
Tefal
http://www.tefal.pl/All+Products/Coo...lassy+Chef.htm
Berghoff
http://n-kuchnia.pl/garnki-berghoff-...charm/p,139785
Emalia Olkusz- garnki stalowe
http://www.sklep.eskot.pl/Zestawy-ga...4,product.html
Hackman
http://royaldesign.co.uk/Hackman.aspx
OBH Nordica
http://royaldesign.co.uk/OBH_Nordica.aspx
czy wspomniana wcześniej IKEA
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30101168/

A o moje zdrowie proszę się nie martwić
Jeszcze dorzuciłabym Bergner, Hoffner już nie
I Florina - tanie i dobre, jak ktoś potrzebuje garnków na gwałt, a nie chce wydac kupę kasy, tylko trzeba patrzeć na kwasówę, ona jest grubsza, garnek jest wtedy cięższy, nie warto kupowac tych z aluminium z połyskiem, powlekanych tylko powłoką ze stali nierdzewnej, bo to się zetrze, i garnek będzie rdzewiał, najlepiej ta stal walcowana, czy jak to się zwie
Stary 2013-07-25, 18:12   #41
ciekawskazdrowia
Przyczajenie

Czy ktoś oreinetuje się kiedy i gdzie takie pokazy się będą obywały? mimo wszytsko przed kupnem chciałabym zobaczyć ich reklamę
Stary 2013-08-01, 20:45   #42
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciekawskazdrowia Pokaż wiadomość
Czy ktoś oreinetuje się kiedy i gdzie takie pokazy się będą obywały? mimo wszytsko przed kupnem chciałabym zobaczyć ich reklamę
wystarczy wejść na ich stronę, znaleźć zakładkę KONTAKT i zadzwonić, gdzie będą mieli pokaz najbliżej Twojego miejsca zamieszkania i kiedy, nic prostszego
Stary 2013-08-10, 15:16   #43
ciekawskazdrowia
Przyczajenie

Dziękuję za odpowiedź, już sprawdziłam
Stary 2013-08-14, 21:36   #44
Kameliowa_Dama
Przyczajenie

Przepraszam ja nie w temacie, a nie za bardzo chce mi się czytać kilkadziesiąt poprzednich postów Co to za pokazy? Jakiś garnków? Słyszałam o pokazie pościeli z jakiś tam wełn i innych materiałów, ale garnków???
Kameliowa_Dama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 13:30   #45
kaledonia
zielony stworek

Ku przestrodze
Wyznania sprzedawcy "cudownych" garnków.

Jestem
tutaj
Stary 2013-09-22, 17:23   #46
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie był akurat Kryszak
niestety w dzisiejszych czasach asortyment w sprzedaży bezpośredniej stracił na jakości. Kiedyś można było kupić naprawdę dobry towar i ceny nie były wygórowane. Teraz za gruba kasę kupuje się towar wart najwyżej kilkaset zł.
Stary 2013-10-10, 13:58   #47
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoneczka20 Pokaż wiadomość
tu się zgadzam z poprzedniczką. Chcesz mieć coś dobrego to wydajesz tyle jak za złoto. Ja szykuję się na http://www.klubznizek.pl/szczegoly/1...ysylka-w-cenie no 350 zł zamiast 600 to niby kupuje tanio ale z dobrej ceny co myslicie? okaże się chłamem?
Ambition to raczej średnia półka, niezbyt górnych lotów. Cena dobra, o ile to faktycznie stal nierdzewna np. walcowana, a nie aluminium pokryte powłoką ze stali. Mam różne garnki tej samej firmy, jedne są faktycznie ze stali, cięższe, drugie, lżejsze, tylko mają nierdzewną powłokę, która przy myciu z czasem schodzi. Garnek w środku zrobił się matowy, a był taki błyszczący, jak te na zdj.

Ponadto musisz się naprawdę zastanowić, czego będziesz używać w kuchni. Ja mam 5 garnków z pokrywką, 2 rondelki małe i 1 garnek do mleka, i póki co nie potrzebuje więcej garów, a wydałam na nie może niecałe 200 zł
Stary 2013-10-11, 08:17   #48
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
Ambition to raczej średnia półka, niezbyt górnych lotów. Cena dobra, o ile to faktycznie stal nierdzewna np. walcowana, a nie aluminium pokryte powłoką ze stali. Mam różne garnki tej samej firmy, jedne są faktycznie ze stali, cięższe, drugie, lżejsze, tylko mają nierdzewną powłokę, która przy myciu z czasem schodzi. Garnek w środku zrobił się matowy, a był taki błyszczący, jak te na zdj.

Ponadto musisz się naprawdę zastanowić, czego będziesz używać w kuchni. Ja mam 5 garnków z pokrywką, 2 rondelki małe i 1 garnek do mleka, i póki co nie potrzebuje więcej garów, a wydałam na nie może niecałe 200 zł
Dobra rada.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 20:40   #49
iceflower
Przyjaciółka KWC

Podepnę się pod wątek z moim pytaniem - potrzebuję kupić patelnię, obecnie gotuję na gazie ale w perspektywie roku czeka mnie przeprowadzka i płyta indukcyjna. Zastanawiam się czy warto już teraz doinwestować w patelnię nadającą się na indukcję? Czy ona nie zniszczy się (np. dno nie przestanie być idealnie płaskie) od gotowania rok na gazie? Wiem że pewnie głupie pytanie, ale może ktoś zgłębiał kiedyś ten temat albo ma jakieś doświadczenia.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 22:28   #50
kaledonia
zielony stworek

Nie, nie zniszczy się patelnia. Garnki tefala edition kupione ponad 7 lat temu i używane ja gazie przez 6 lat nadal służą na indukcji i wyglądają jak nowe.

Mnie się marzy patelnia Le Creuset żeliwna, ale nie nadaje się na indukcję...

Czy to prawda, że na żeliwnych patelniach można stosować tylko olej rzepakowy? Takie info znalazłam przeglądając patelnie w necie. dziwne to...

Jestem
tutaj
Stary 2013-10-23, 08:31   #51
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Nie, nie zniszczy się patelnia. Garnki tefala edition kupione ponad 7 lat temu i używane ja gazie przez 6 lat nadal służą na indukcji i wyglądają jak nowe.
Uf, super, to mnie uspokoiłaś.

Cytat:
Czy to prawda, że na żeliwnych patelniach można stosować tylko olej rzepakowy? Takie info znalazłam przeglądając patelnie w necie. dziwne to...
Chyba nie, przecież patelnia żeliwna to najbardziej klasyczna patelnia, a kiedyś sie przecież smażyło na smalcach i innych takich.
Ale taka patelnia jest dość trudna do utrzymania, to chyba nie dla mnie.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2013-10-23, 11:20   #52
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Uf, super, to mnie uspokoiłaś.

Chyba nie, przecież patelnia żeliwna to najbardziej klasyczna patelnia, a kiedyś sie przecież smażyło na smalcach i innych takich.
Ale taka patelnia jest dość trudna do utrzymania, to chyba nie dla mnie.
A nad jaką patelnią się zastanawiasz?

BTW w razie okopcenia (w końcu kuchenka gazowa) garnków zwłaszcza ze stali szlachetnej do odnowienia polecam watę/ wełnę stalową Emalii i teflonu się tym tylko nie wyczyści.

Jestem
tutaj
Stary 2013-10-23, 11:54   #53
iceflower
Przyjaciółka KWC

Zastanawiałam się nad ceramiczną z Lidla, ale zwiększyłam budżet i poszukam chyba jakiejś ze stali nierdzewnej bez powłoki w środku.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2013-10-23, 12:33   #54
effcia82
Zakorzenienie

Kilka dni temu rozwalił mi się kolejny marketowy smrodliwouchy badziewiak
Zamierzam zakupić na jego miejsce ikeowski garnek z serii 365+. Wygląda solidnie i cena rozsądna. Dla mnie priorytetem jest brak plastikowych, śmierdzących po rozgrzaniu elementów. Denerwują mnie też szklane przykrywki. Zaschnięte krople skamieniałej wody wyglądają na nich obleśnie i do tego farfocle z gąbki włażą miedzy szkło i metalowe obrzeże.
effcia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 20:36   #55
milenkafit
Przyczajenie

Smile Dot.: które garnki wybrac?

Ostatnio miałam okazje u koleżanki przetestować zestaw garnków marki philipiak. Bardzo podobało mi się to że mogę zrobić cały obiad w tym samy czasie na jednym palniku układając z nich piramidki. Mycie to też żaden problem prawie myją się same.
Jeszcze jednym plusem są te specjalne rączki koleżanka powiedziała że to przez termoizolacje czy coś takiego. Pamiętam ile razy się poparzyłam u siebie łapiąc za gorące uchwyty np. żeby przecedzić makaron. A tu tego problemu nie ma. Tak więc jakbym zastanawiała się nad kupnem jakiś porządnych garnków na lata to myślę że to może być dobra opcja.Pozdrawiam
milenkafit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 22:12   #56
Dziecko3
BAN stały

Cytat:
Napisane przez effcia82 Pokaż wiadomość
Kilka dni temu rozwalił mi się kolejny marketowy smrodliwouchy badziewiak
Zamierzam zakupić na jego miejsce ikeowski garnek z serii 365+. Wygląda solidnie i cena rozsądna. Dla mnie priorytetem jest brak plastikowych, śmierdzących po rozgrzaniu elementów. Denerwują mnie też szklane przykrywki. Zaschnięte krople skamieniałej wody wyglądają na nich obleśnie i do tego farfocle z gąbki włażą miedzy szkło i metalowe obrzeże.
Bo te wszystkie marketowskie produkty to tak naprawdę beznadzieja. Od kilku lat u mnie się już nie oszczędza na patelniach czy garnkach i przynajmniej nie trzeba żyć w stresie, że przypali się woda jak w tych chińskich podróbach. Co do garnków z tematu ja używam berghofów - mniej więcej takich - i szczerze mówiąc zastrzeżeń do nich nie mam. Chociaż jak znajomi przychodzą i wchodzą do kuchni to coś tam mamroczą, że wyglądają trochę jak Chińskie bo takie lekke, ale wrażenie mija jak wezmą je do ręki. W zasadzie kiedyś pamiętam jak się kupowało garnek za 20 zł he. A potem człowiek cały w stresie bo wchodzi do kuchni, a tam woda z solą potrafiła się jakoś dziwnie przypalić.

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Zastanawiałam się nad ceramiczną z Lidla, ale zwiększyłam budżet i poszukam chyba jakiejś ze stali nierdzewnej bez powłoki w środku.
Nie wiem czemu, ale lidl to tak naprawdę ostatni market, który mnie jeszcze przekonuje jeśli chodzi o jakieś akcesoria kuchenne. Cała reszta to - może się coś trafi, a może nie.
Dziecko3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 15:07   #57
ksiezniczka80
Przyczajenie

W domu mam garnki tefal (klasyczne) od 3 lat a dziś przyszły mi Korkmaz i muszę powiedzieć że wyglądają bardzo solidnie a do tego są ładniejsze i nie mają tej okropnej szczeliny w pokrywce której zawsze nie mogę doczyścić w tefalu...jedynym minusem jest brak miarki w środku garnka chociaż ta z tefala już prawie mi się wytarła i zajmuje mi dużo czasu by ją odszukać jak czasami jest mi potrzebna....wnioski wyciągnijcie sami Ceramiczne przerabiałam przez lata i w sumie byłam zadowolona chociaż 100 razy bardziej łatwo było je przypalić, ale teraz widzę różnicę też taką że te ze stali nie ciemnieją, nie odbarwiają się np od buraków noi nie śmierdzą...smak też jest zdecydowanie lepszy jak porównać 2 letni garnek taki i taki, te ceramiczne jednak przechodzą...
ksiezniczka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 14:01   #58
natajan
Raczkowanie

Ja gotuję w garnkach IKEA i mogę je polecić. Mają jednak 1 rzecz, która mnie wkurza- zdarza się, że rączka się luzuje i trzeba dokręcać. Dodam, że ostatnio kupiłam zestaw w Ikei garnków 3 sztuki za niecałe 30zł i są super (poza tą rączką) Tym co chcą garnki super to poleciłabym serię 365+ bo to garnki nie do zdarcia, nie ma mowy o przypaleniu i tu się rączki nie odkręcają
natajan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 08:39   #59
cebulki
Zakorzenienie

GG do cebulki

czy ma ktoś z Was te garnki?
http://allegro.pl/zestaw-garnki-tefa...758651792.html
Stary 2013-12-12, 13:17   #60
grazkafan
Przyczajenie

witam, ja potrzebuję opinii o garnkach firmy profi cook są np. tu http://allegro.pl/zestaw-garnkow-ind...736043752.html czy ktoś ma z nimi doświadczenie? czy warto kupić?
dzięki i pozdrawiam
grazkafan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości