![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: Opadające powieki
Moja nadzieja niestety opada.Jestem po dwóch masażach i nie dzieje się kompletnie nic.Nie mówię,że od razu ma mi zniknąć ta poduszeczka
![]() Wydaje mi się,że jak to pani masażystka mnie pytała,Was po prostu 'przewiało',a to co Wam się zgromadziło pod skórką po prostu nie może znaleźć ujścia.Natavi na twoim miejscu zaryzykowałabym masaż ![]() Anabelle,jeszcze jedno pytanko do Ciebie - czy miałaś masaż limfatyczny,czy zwykły,kosmetyczny? Babka która mnie masuje,wraz ze swoją szefową wydają się trochę bezradne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Masaż limfatyczny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
Niekoniecznie napewno to miałaś,no ale napewno to się zdarza.'Nagle' znajduje ujście,bo 'nagle' się idzie na masaż.
U mnie po trzech sesjach żadnego,żadnego po prostu odzewu ze strony organizmu.Nawet moja wrażliwa cera nic nie mówi po tonach oliwki wmasowywanej przez 3h.No nic.Zastanawiam się,czy miały na to wpływ kompetnecje pani masażystki ![]() W każdym razie jak komuś się to pojawiło,a nie ma tego od zawsze,to ja bym się skusiła na masaż ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
Ja też poszukałam sobie w internecie. Po prostu wpisałam w wyszukiwarkę masaż i moją miejscowość.
![]() I już ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
Hm,powiem Ci,że wiem tylko tyle,ile napisałam.Domyślam się,że według instrukcji - dwa razy dziennie.Stosowałam w ten sposób,jednak ja nie zauważyłam żadnej poprawy,ale jest to tani lek i polecam sprawdzić,pytałam lekarz o takie zastosowanie i powiedziała,że nie powinno być żadnych komplikacji przez to.Sama zamierzam zainwestować w trochę droższą maść na blizny(Cepan jest najtańszą z dostępnych) - zeraderm albo dermatix.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
opadająca powieka po śnie
sczezrez mowiac sama nie wiem gdzie mialabym ten watek umiescic...
czy ktos mi powie co zrobic... kiedy po snie "opadnie powieka"? czego to mogloby byc przyczyną? zauwazylam juz tak kilka razy u siebie... i ciezko mi wyjsc wtedy z domu kiedy mam inne oko niz drugie hihi.. moze ktos zna sposoby by je "zrobic tak jak drugie" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Dot.: opadająca powieka po śnie
o chętnie podbiję, bo mam to samo. przez to kiedy robię kreski eyelinerem to zawsze mam wrażenie że jedna jest grubsza od drugiej - denerwujące.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Dot.: opadająca powieka po śnie
hmmm nie wiem czy sie dobrze zrozumielismy..
![]() ktos wie czym moze byc to spowodowane? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
BAN stały
|
Może p. Beata zasugerowałaby nam jakieś kosmetyczne rozwiązania (zabiegi itp)...
Ja zaczęłam puchnąć koło 14 roku życia bardzo w nocy i od tego czasu opadają mi powieki - myślę, że drenaż limfatyczny by na to pomógł... Pewnie chwilowo. Wyniki badań mam ok, ale mam potworne obrzęki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi ostatnio jedno oko tak spuchło,że myślałam,że krzyknę na swój widok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
BAN stały
|
Robiłam badania, gadałam z lekarzem i co najwyżej jest "No rzeczywiście, to niepokojące". To nie jest jakaś tragedia, ot, jak posiedzę dwie godziny w butach, to mam straszliwe odgnioty od każdego paska i każdego szwu :/ Niby jak biorę jakieś różne Drainy to jest spoko, ale wcale nie jakoś wybitnie. Jestem niskociśnieniowcem, więc za bardzo też nie mogę... Nawet nie wiem do kogo się udać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
![]()
Trudna sprawa. Może udaj się do innego lekarza - jeśli byłaś u publicznego, to idź do prywatnego ( i na odwrót ).
Życzę powodzenia i szybkiego rozwiązania problemu ;* Edytowane przez Annabelle Czas edycji: 2008-05-28 o 18:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
O no właśnie.Widzę,że temat był poruszony.
Do jakiego lekarza specjalisty należy się wybrać z tymi powiekami?Widzę,że jednak to nie jest chyba kwestia tego,że 'tak mam',bo po jednej stronie często to miejsce robi mi się czerwone,a sama skóra jest jakby lekko chropowata. Swoją drogą strasznie wkurzająca sprawa.Mam przez to wiecznie smutny albo jakiś wrogi wyraz twarzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Przyczajenie
|
Dot.: opadające powieki
mam podobny problem ... zgięcie które niegdyś było nieco wyżej na mojej powiece ... zrobiło się niżej przezz co jedno oko wydaje się być bez ...."powieki "... kiedy pomaluje ją cieniem ... nie widać nic ... bo powieka jest wrecz zaktyta;/... co robić ;//.. ja mam lat 17 .... Ratujcie ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Przyczajenie
|
ja to bym z tym poszla do lekarza...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
Hop hop?Znalazł może ktoś złoty środek?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Przyczajenie
|
rowniez mam problem z opadajaca powieka zna ktos moze jakiegos lekarza w poznaniu u ktorego mozna zrobic badania
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Kurde ja miałam od dziecka opadające powieki i juz sie przyzwyczaiłam ale nie wiedziałam że to oznacza jakieś choroby...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam
![]() ja mam taki problem że od kąd pamiętam mam opadnieta górną powiekę (prawą) tzn. skóra z pod brwi opada na powieke ze jej nie widac. Tak się zastanawiam czy mozna coś z tym zrobić i gdzie się z tym udać ![]() bardzo bym dziękowała za odpowiedź ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
opadające powieki :(
to jest moj wielki problem
![]() ![]() czy rozumiecie moj problem czy mam pokazac foto? i mam pytanie, czy istnieje jakis krem aby sie "tego pozbyc"? ![]() prosze o pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Dot.: opadające powieki :(
Kremu na opadające powieki nie ma, jedynie operacja plastyczna może to skorygować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
Wydaje mi się, że to zależy. Jeśli powieki opadają z powodu wieku to jak najbardziej chirurg. Ja jednak mam podobny problem, tyle że swoje powieki określiłabym bardziej na lekko spuchnięte, po prostu w tym obszarze twarzy kumuluje mi się tłuszczyk i woda - zauważyłam że mam większy z tym problem jak przytyję i przed okresem, a znika jak dużo schudnę lub się odwodnię. Zastanawiam się, być może pomogłyby tu wyszczuplające kremy do twarzy które likwidują obrzęk i ujędrniają. Ja jeszcze nie testowałam, na razie spróbuję się pozbyć problemu przy okazji odchudzania
![]()
![]() |
![]() |
#56 |
Rozeznanie
|
Mam ten sam problem.Wątków już parę było na ten temat.Niestety złotego środka wciąż brak.
Jedni polecają maści na blizny,które ściągają skórę(cepan,lub droższe),masaże na twarz i badania nerek oraz tarczycy(ja raz usłyszałam,żeby woreczek żółciowy zbadać),których niewydolność może prowadzić do złego odkładania się tłuszczu i wody. Również przymierzam się do zakupu jakiegoś dobrego kremu liftngującego,ponieważ żadne z ww. mi nie pomogło + efekty po zabiegu chirurgicznym nie utrzymały się.
![]() |
#57 |
Wtajemniczenie
|
Ja kiedys mialam z tym problem, okazało sie ze niepotrzebnie nakladam krem do twarzy na cala twarz(lacznie z powiekami, własnie) gdy przestalam tak robic, powieki przestaly mi opadac.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Zadomowienie
|
oooo, a to ciekawe
![]() Ja mam oczy po mamie, ona też ma migdałowaty kształt oka, mimo wszystko marzy mi się ładne duże oko które można pomalować mocno cieniami
![]() |
![]() |
#59 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moze za tlusty krem nakładałam. Teraz zdarza mi sie nalozyc, na powieki ale zawsze troche usuwam wacikiem, juz takie przyzwyczajenie. A na powieki sa specjalne kremy nawilzajace ![]()
![]() |
![]() |
#60 |
Przyczajenie
|
Opadła mi powieka, co zrobić?
Witam,
Mam pewien bardzo uciążliwy problem... Mianowicie jakiś czas temu, ponad rok, zrobiłem sobie kolczyk w brwi, wszystko ładnie pięknie i nawet wyglądało, jednak cały czas miałem ranę i kolczyk nie chciał mi się zagoić. Po jakimś czasie, po stosowaniu innych środkow do czyszczenia "oka", rana się w koncu zagoiła jednak niestety na krótki czas. Potem ponownie rana zaczęła mi powstawac na oku, robiły mi sie do tego "wypryski" w okolicy oka, za wszelka cene probowalem to zwalczyć, stosowalem roznych srodkow, jednak nic nie przynioslo w koncu oczekiwanych rezultatow i chociaz gdy na chwile udalo mi sie z tym wygrac, chwile pozniej ponownie mialem ten sam problem. W końcu poddałem się i jakis czas temu (2-3tyg) wyciagnalem kolczyk z brwi. Do chwili obecnej oko się juz praktycznie zagoiło, nie ma juz żadnej rany i nie powstają wypryski, trądzik etc. Oczywiscie w okolicy oka, gdzie powstawaly wciaz wypryski i znajdowala sie rana, jest zaczerwieniona i to miejsce jest duzo wieksze, niż samo miejsce przebicia kolczyka, ale to ze wzgledu na ilosc tych wypryskow no i dlugosci bytu rany ... Teraz przejdę do rzeczy... Gdy zrobilem sobie kolczyk, Pani Kosmetyczka powiedziała mi, ze nie ma szans na to, ze moze opasc powieka, ze ona o czyms takim nie słyszala etc. I na poczatku wszystko wygladalo dobrze, poza tym że nie jestem pewien, ale chyba Pani ta źle zrobila mi dziurke(troche za wąsko) i kolczyk, ktory sie znajdowal w brwi, mial za duzo przestrzeni. Byłem w salonie kosmetycznym przebijać brew, nie w salonie pierciengu, jednak Pani ta miala wszelkie uprawnienia, no i zajmuje sie juz tym długi czas, bo znam osoby, ktore u niej rowniez przekluwały sobie rozne miejsca. No i właśnie moim problemem jest powieka... już mnei trafia z tego powodu : (, po wyciagnieciu kolczyka zauwazylem że powieka mi opadła, i jest to dosc widoczne, nie mam zielonego pojecia co zrobic, aż mnie krew zalewa, nie wiem nawet od kiedy zaczela mi ona opadac, ale prawdopodobnie jest to wina kolczyka, czytalem o tym troche i moze to byc nawet uszkodzony nerw znajdujacy sie w okolicy brwi... Proszę więc o pomoc, co mogę z tym zrobic, czy to jest wina nerwu, a jesli tak to czy jest jakis sposob, żeby oko powrocilo do dawnego formatu... Naprawde nie wiem co z tym fantem zrobic, gdzie się udać, no i czy w ogole jest szansa (nieoperacyjnie ofc.) żeby moje oko (powieka) wygladala jak dawniej, aby nie opadała tak jak w moim 2gim oku, bo teraz wyglada to troche komiczne : ( Pozdrawiam i prosze o pomoc, szczegolnie pytanie (wyżej postawione) kieruje do Pani kosmetyczki, oraz co Pani o tym sądzi, czy ja tutaj zawiniłem, ze nie wyciagnalem kolczyka wczesniej(gdy zaczely powstawac okropne rany), czy moze Pani, ktora mi przebijała brew, trafila akurat w nerw oraz czy jest szansa na naprawienie tego... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.