|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 327
|
Dot.: Z ciemnego brazu na rudy...
a dekoloryzacje czym polecalabys? bo kiedys zrobilam jakims rozjasniaczem i mnie popalilo niezle:/a niektore fryzjerki wlasnie rozjasniaczy uzywaja tanich i wole wieziec pzed czym sie chronic
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 370
|
ja tez marze o przejsciu z ciemnego brazu do rudego! i nie mam pojecia jak to zrobic
mam mocno krecone,suche wlosy, wiec odpada dekoloryzacja bo loki sie prostuja od tego a wlosy jeszcze bardziej wysuszajac i pusza (robilam kiedys jasne pasemka i to byla MASAKRA)
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 828
|
Cytat:
Najlepiej wybraæ siê do salonu, w którym u¿ywaj± produktów renomowanych marek, tam dobior± odpowiedni preparat rozja¶niaj±cy. Nie warto ryzykowaæ w domu. |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
wiadomo ze lepiej w salonie niz w domu bo czesto w domu mozna popalic wlosy
![]() cos sie wykombinuje ![]() lilly_rose moja kuzyka tez miala na czarno farbowane a teraz jest blondynka faaakt ze loki jej sie wyprostowaly ale po kuracji z odzywkai jej sie zaczely krecic
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Ja z czarnego zesz³am do rudego w³asnie dekoloryzatorem,nie pamiêtam ju¿ jakiego akurat u¿y³am wtedy...ale stosowa³am z Loreala,Joanny,Garniera oraz z Celii. Najlepszy by³ z Celii bo ju¿ po 10 minutach mia³am jasniutki karmel,a w przypadku reszty w³osy wychodzi³y nierównomiernie. Wa¿ne jest nalo¿enie produktu pasmo po pa¶mie i wcieranie,najgorzej kiedy na³o¿y siê wszystko na raz na ca³± g³owkê. Wklejam zdjêcie moich w³osów po dekoloryzacji i na³o¿eniu szampou kolorzyjacego w jakim¶ czerwonawym odcieniu. Co jaki¶ czas odbija mi aby "zrobic siê na jasno" ale i tak zawsze wracam do ciemnych. Pozdrawiam
|
|
#36 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 14
|
Boniulka, bardzo fajny kolorek... ahh...
sama siê farbowa³am na czarno co¶ oko³o 7 lat, w tym czasie wszelkie próby rozja¶niania koñczy³y sie masakr± ( nawet je¶li pomaga³ w tym fryzjer- heh). jakie¶ 2 miesi±ce temu posz³am do fryzjera z zamiarem rozja¶nienia w³osków na rudo¶æ p³omienna b±d¼ rudo¶æ zalatuj±c± blondem- a co! ;-D Niestety pani rozja¶ni³a mi tylko do miedzianego- i takie¿ mia³am pasemka- reszte pokryla miedzianym br±zem..teraz w³oski mam troszkê sianowate na koñcach, ale od¿ywka ...i jest oki. Do rzeczy...Boniulka, moglaby¶ mi podaæ jak±¶ dok³adn± nazwê tej Celii? Szuka³am w drogeriach, rossmannach itp. - panie mi radz± i¶æ do fryzjera- hahah Z góry dziêkujê Ps. mówisz ¿e to odcieñ lekko czerwonawy? wygl±da bardzo naturalnie..po prostu piknie, ale mo¿e to zas³uga twoich w³osków...Mo¿e jednak spróbujê..- co to za farbka? przepraszam za nadu¿ycie kole¿eñskiej pomocy, ale ja zawsze sobie z farbiastej pó³ki wybiorê co¶ , co potem jest sporo ciemniejsze :-/ |
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
o a mnie ponioslo dzisiaj i uzylam rozjasniacza..wiem wiem glupie to bylo.. rozjasiacz z garniera a na to farby jasny mahon i wyszlo tak o
|
|
#38 | |
|
Zadomowienie
|
Szuka³am zdjêcia w sieci,ale co¶ ciêzko znalezæ.jest to dekoloryzator z serii 1i 2.Jest to cala seria,bo s± te¿ rozjasnaicze,p³yny do trwa³ej ondulacji.,pude³ko wê¿sze ni¿ normalnych farb jak siê nie mylê to b³ekitne z blondynk± w d³u¿szych w³osach,z napisem z proteinami pszenicznymi co¶ takiego.W niewielu drogeriach to jest,u mnie na szczescie w jednej nie ma z tym problemów.Kosztuje jakies 5 z³otych.
Je¶li nie znajdziesz to na allegro widzia³am jakis profesjonalny dekoloryzator co¶ okolo 40z³otych,nie u¿ywa³am,pyta³am sprzedawcê-to podobno ³adnie odbarwia w³osy,ta osoba stosowa³a na swoich czarnych oraz u klientek. Na odbarwione w³osy na³o¿y³am jak dobrze pamietam stary casting odcien hm co¶ czerwonego co u mnie wysz³o jak ciemny soczysty rudy.Na zdjeciu by³a mulatka czy murzynka ![]() Cytat:
Oba, kot i pies s± bogate w cnoty i talenty, ale pies ma o jeden talent za du¿o: pozwala siê tresowaæ i o jedn± cnotê za ma³o: nie kryje w sobie ¿adnych tajemnic Erich Kastner Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2008-07-12 o 17:37 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje slicznie
![]() troche sie balam bo jestem teraz w hiszpanii i kupilam farbe ktorej nie ma u nas w kraju..z opakowania wygladala na godna zaufania wrecz jak z salonu fryzjerskiego i masa odcieni wiec wzielam i jeste strasznie zadowolona z efektu niby to wychodza kolory o ton lub 2 ciemnniejsze niz na zdjeciu a tu identyczne praktycznie juz wiem jakich farb bede uzywac heh a do tego szampon i odzywka w srodku co by kolor utrzymac szkoda ze u nas nie ma takich codow za ta cene bo tylko 4 eu zaplacilam![]()
|
|
#40 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 28
|
witam
a ja mam odwrotne pytanie jestem po dekoloryzacji teraz mam rudawe i chce ciemny blad/jasny braz czy wyjdzie mi na rudych |
|
|
|
|
#41 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 828
|
Candy Killer ---> Widzê, ¿e wszystko posz³o zgodnie z planem, wygl±dasz wspaniale i kolor cudowny!
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki
|
|
#43 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 256
|
Ja oko³o 2 tygodni temu robi³am dekoloryzacje u fryzjera (schodzi³am z czarnych farbowanych w³osów na br±z). By³o to do¶æ traumatyczne prze¿ycie, a efekty op³akane
|
|
|
|
|
#44 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 28
|
ona24 ja tez wlasnie schodze z czarnego po pierwszej wizycie mam rude ogolnie paskudne ale ide na farbe we wtorek mam nadzieje ze pokryje i bedzie ok chce ciemny blad, a jak u ciebie nakladalas farbe na wlosy jesli tak to jaka
|
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
ja to mozna powiedziec ze schodzilam tez praktycznie z czarnego bo farbowalam wczesniej ciemnym brazem i po jednym rozjasnianiu byly wlasnie zoltawo pomaranczowe ale mi to na reke bo wkoncu na rudo chcialam
|
|
#46 |
|
Zadomowienie
|
Ja siedzia³am u fryzjera 5 godzin bo moja farba nie chcia³a zej¶æ (farbuje oko³o 8 lat farb± Joanna) po tych 5 godzina kolor pu¶ci³ ale tylko do po³owy w³osów ;/ potem fryzjerka na³ozy³a na to br±z, ale nadal kolor by³ rudy (masakra) W domu tego samego dnia moja mama na³ozy³a mi jasny br±z z Garniera, ale dalej w³osy by³y bardziej rude ni¿ brazowe. Wczoraj zafarbowa³am znowu Garnierem ale ¶redni br±z i teraz mam ciemno brazowe.
|
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
no ja tez farbowalam 8 lat ale roznymmi farbai..glownie palette i garnnier
a kupilam rozjasniacz z garniera i sciagnal szybko kolor 30 in i juz nie bylo sladu po ciemnym kolorze
|
|
#48 |
|
Zadomowienie
|
Ja posz³am, przynajmniej tak mi sie wydawa³o, do jednego z lepszych salonów w moim mie¶cie. Dekoloryzator by³ z Loreala. Kolor nie chcia³ sie sprac, wiec moje w³osy tar³o (pra³o rêcznie) 4 fryzjerki naraz
Po godzienie trzymania dekoloryzatora na g³owie, fryzjerka stwierdzi³a ¿e kolor na koncówkach nie chce pu¶cic i moze by je ¶ci±c. Ja pytam koñcówki tzn ile?, a ona: no tak od po³owy w³osów. Wyrzuci³am w b³oto 200 z³.
|
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
toc to jakis szarlatan nie fryzjer:P a dekoloryzatory z loreala sa zbyt delikatne do ciemnych kolorow..garnier jest dobry
|
|
#50 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
Po 5 latach farbowania na czarny zdecydowalam sie na kolejna odmiane. Wymarzyl mi sie rudy, wpadajacy w pomarancz. Dodam ze mam wloski krecone czyli suche i do tego bardzo ich malo. Bylam u wielu fryzjerek i zadna nie chcciala sie podjac tego zabiegu na moich wlosach. odpowiadaly ze zostane z samymi odrostami itp. Do odwaznych swiat nalezy! Mieisac temu jedna z fryzjerek po zrobieniu proby, odmienila moje wlosy. Ku jej zdziwieniu, bardzo szybko sie odbarwialy, nawet do bladu w niektorych miejscach. Jestem jej za to bardzo wdzieczna. Oto zdjecia przed (czarne) i po (rude). |
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
no duzo lepiej wygladasz w jasniejszych
|
|
#52 |
|
Przyczajenie
|
Dziekuje Kandy Killer
i wszystkim ktorzy tak uwazaja, bo zaliczacie sie do mniejszosci.
|
|
|
|
|
#53 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 115
|
Dot.: z ciemnych w jasno-rude
Jest jeszcze Farba z Joanny Avangarde, specjalna do ciemnych w³osów. Ale ona te¿ mocno psuje w³osy. JA schodzi³am z czarnych na rude przez rozja¶niacz
|
|
|
|
|
#54 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 7
|
Mam czarne w³osy i ostatnio marzy mi siê rudy kolor
i nie wiem jak siê za to zabraæ... by³am u fryzjera ale raczej nie by³a to dobra decyzja i mog³am pój¶æ do innego:/ mam teraz na g³owie dwa odcienie rudego, tam gdzie mia³am odrosty wyszed³ bardzo jasny rudy a tam gdzie mia³am czarne w³osy powsta³ strasznie ciemny rudy co raczej wygl±da to jak czarny z po³yskiem czerwonego:/ i chce teraz w domu sama siê za swoje w³osy zabraæ ale nie wiem czy wystarczy ¿e tylko zafarbuje w³osy czy powinnam je wcze¶niej rozja¶niæ tak jak to zrobi³a ta fryzjerka ale ju¿ nie bêde wspominaæ w jakim stanie s± moje w³osy od tego rozja¶niacza a i tak nic mi nie pomóg³ bo moje czarne w³osy prawie nic siê nie rozja¶ni³y! a moje naturalne w³osy sta³y siê wrêcz bia³e, mo¿e dla tego ¿e za krótko mia³am go na g³owie... prosze o rade |
|
|
|
|
#55 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 22
|
Dot.: z czarnego na rudy..
wiesz, ja na czarne w³osy,stosowa³am rozja¶niacz w spreyu Joanny Reflex Blond
od nasady na jakie¶ 7 cm mia³am rude odrosty takie, i ich nie pryska³am, ale te czarne po wykorzystaniu ca³ej buteleczki rozja¶ni³y sie do br±zu, tak¿e mo¿e i Ty spróbuj tylko to trzeba systematycznie bardzo pryskaæ i nie od razu widaæ efekty i dodam ¿e w³osów nie mam zniszczonych, wiadomo ¿e po prostownicy ju¿ nie s± takie piêkne i g³adkie, ale po rozja¶niaczu nie zauwa¿y³am zmian potem jak ju¿ je rozja¶nisz to pomalujesz je ca³e na rudo tylko nie wiem czy przy tych Twoich wszystkich zabiegach Ci w³osy nie wypadn± :P albo do dobrego fryzjera
|
|
|
#56 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 7
|
Dot.: z czarnego na rudy..
ok dziêki
|
|
|
|
|
#57 |
|
Przyczajenie
|
a oto moje nowe osiagniecie, ktorym chce sie pochwalic. kolor i fryzurka, jak Wam sie podoba? szczerze mowiac idac do fryzjera nie mialam zamiaru tak krotko scinac wlosow ale uleglam wplywom fryzjerki i najwazniejsze ze dobrze sie z tym czuje. czekam na wasze zdjecia, rudzielce.
|
|
|
#58 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Piêkny kolor,szaleje za takim,z pewno¶ci± kiedy¶ sobie taki zafunduje.odno¶nie fryzury ciêzko mi okre¶liæ czy pasuje,wygl±da nowocze¶nie,a ten kolor...to nie mogê siê napatrzeæ.Mo¿e masz jakie¶ inne zdjêcie?Chêtnie zobacze.Pozdrawiam
|
|
|
#59 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
ja mam pytanie
po jakim czasie mo¿na zamalowac 1 kolor drugim???? chcialabym przejsc z ciemnego brazu na cos jasniejszego wlasnie zzeby bylo cos z rudym dziêki za pomoc![]() bo 2 dni temu malowa³am w³osy i chcialabym dzis je zafarbowac bo efekt mi sie nie podoba za ciemne wysz³y
|
|
|
|
|
#60 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
Witam wszystkich!
wiec mam chyab taki sam problem jak wszyscy, mianowicie marzy mi sie rudy kolor wlosow ![]() moje wlosy sa juz 'po przejsciach' (pasemka, farbowanie do naturalnego koloru) i teraz maja one nieciekawy kolor bo odrosty mam ciemny braz a czesc farbowana od slonca teraz ma inny kolor i nie wyglada to za specjalnie ;P wiec mam pare pytan: czy pasowalby mi rudy kolor? jak pozniej potraktowac odrosty? czy odrazu po dekoloryzacji moge pofarbowac wlosy? no i najwazniejsze: jak beda po tym wygladac moje wlosy? mam z natury dosc slabe wlosy oczywiscie czekam na szybkie odpowiedzi bo najchetniej poszlabym juz teraz po dekoloryzator i farbe ![]() zamieszczam zdjecie i z gory dziekuje
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.

mam mocno krecone,suche wlosy, wiec odpada dekoloryzacja bo loki sie prostuja od tego a wlosy jeszcze bardziej wysuszajac i pusza (robilam kiedys jasne pasemka i to byla MASAKRA)

Po godzienie trzymania dekoloryzatora na g³owie, fryzjerka stwierdzi³a ¿e kolor na koncówkach nie chce pu¶cic i moze by je ¶ci±c. Ja pytam koñcówki tzn ile?, a ona: no tak od po³owy w³osów. 

i nie wiem jak siê za to zabraæ... by³am u fryzjera ale raczej nie by³a to dobra decyzja i mog³am pój¶æ do innego:/ mam teraz na g³owie dwa odcienie rudego, tam gdzie mia³am odrosty wyszed³ bardzo jasny rudy a tam gdzie mia³am czarne w³osy powsta³ strasznie ciemny rudy co raczej wygl±da to jak czarny z po³yskiem czerwonego:/ i chce teraz w domu sama siê za swoje w³osy zabraæ ale nie wiem czy wystarczy ¿e tylko zafarbuje w³osy czy powinnam je wcze¶niej rozja¶niæ tak jak to zrobi³a ta fryzjerka ale ju¿ nie bêde wspominaæ w jakim stanie s± moje w³osy od tego rozja¶niacza a i tak nic mi nie pomóg³ bo moje czarne w³osy prawie nic siê nie rozja¶ni³y! a moje naturalne w³osy sta³y siê wrêcz bia³e, mo¿e dla tego ¿e za krótko mia³am go na g³owie... prosze o rade
kocham lato, ¿ycie i s³odycze