ślub na styl amerykański - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-04-24, 17:12   #31
stawczak
Raczkowanie

Dot.: ślub na styl amerykański

Pewnie, że chcę zobaczyć fotkę Mój ślub jeszcze się nie odbył (dopiero 13go września), więc jak możesz to wrzuć zdjęcie na forum. Pozdrawiam
stawczak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-25, 16:07   #32
Sylvii1987
Raczkowanie

Ojej, a co cioci do Twojego ślubu Bidulko Jeśli Tobie się ten pomysł podoba, to czemu nie? Nie uważam tego za pretensjonalne, a co do prowadzenia przed ołtarz przez tatę to już żadna nowość w Polsce, mnie też mój tatuś prowadził i wszyscy byli zachwyceniu
Stary 2008-04-25, 17:28   #33
imili86
Przyczajenie

U mnie na slubie tata bedzie mnie prowadzil do oltarza i moja chrzesnica bedzie obraczki niosla poza tym nic wiecej takiego nie bedzie wszystko polskie .. o tym ze tata mnie bedzie prowadzil nie zdecydowal styl amerykanski ale od zawsze o tym marzylam. A chrzesnice bardzo kocham i chcialam zeby uczestniczyla calkowicie w takiej chwili z nami.
imili86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-25, 18:02   #34
nayhde
Rozeznanie

znalazłam tylko taką fotkę...ale na żywo sukienki były identyczne jak ta którą pokazałaś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0095131630.jpg (86,3 KB, 81 załadowań)

i can love
but I need his heart...

my angel gabriel

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008071900400430.png

nasz aniołek 22.06.2009[*]

Nasz kochany syneczek 12.12.2011
http://www.suwaczki.com/tickers/0d1yyx8dra3yoqgo.png
nayhde jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-25, 18:31   #35
stawczak
Raczkowanie

To faktycznie te same sukienki, szkoda, że nie masz więcej zdjęć. Ale mimo wszystko dzięki cieszę się, że piszesz, że druhny wyglądały fajnie w tych sukienkach.
Stary 2008-05-30, 16:25   #36
CliniqueSimply
BAN stały

GG do CliniqueSimply

Ja uważam że takie śluby są bardzo ciekawe, nie chodzi o to by ściągać od amerykanów cokolwiek ale wprowadzić pewne elementy do naszych wesel.
Organizowałam juz takie przyjęcia:
- z druhnami
- na świerzym powietrzu ( i sluby i przyjęcia weselne )
- z okrągłymi stołami, białymi obrusami, białymi pokrowcami na krzesła... i bez żadnego jedzenia na stołach

I powiem szczerze, że coraz więcej własnie slubów i uroczystości weselnych mam w takich stylach....ale równocześnie zchowując polskie tradycje takie jak np:
- oczepiny czy witanie chlebem i solą

Mi sie bardzo to podoba, można podziwiać stoły, przepiekne dekoracje, nietypowe pomysły i jest potem co zmontowac na filmie i co pokazywać na zdjęciach bo wszytko pieknie wygląda.
CliniqueSimply jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-15, 18:53   #37
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilonkaczapela Pokaż wiadomość
Ja osobiście też takiego nie będę miała, bo chcemy tylko obiad na kilkanaście osób, ale sama idea mi sie podoba. To nie musi być sztuczne. To przecież zależy od pary młodej. Jeżeli oni będą czuli się dobrze i swobodnie, to tak to odczują inni.

A tak poza tym, to nasze polskie wesela wydają mi się sztuczne strasznie. To drętwe składanie życzeń przed kościołem, tańce dla rodziców i chlanie, z ludźmi, których się widuje raz na kilka lat...

Bez sensu.

Lepiej już zrobić bardziej ciekawą uroczystość niż samo wesele.

A z poprowadzeniem do ołtarza przez ojca to byłby fajny pomysł, czemu z niego zrezygnowałaś stawczak?
Dla mnie sztuczne w polskim weselu jest coś co sie niedawno pojawiło- piosenka dla rodziców w stylu kochanych rodziców mam i wreczenie jakiegoś listu z poziękowaniami z reguły zakupione na allegro. To takie na pokaz jak akademia na zakończenie podstawówki, gdzie rodzice dostają listy gratulacyjne za wychowanie najzdolniejszych dzieci

Z ojcem mi sie nie podoba, to narzeczony ma prowadzić, powinno sie iść razem, a takie przekazywanie od ojca do zięcia. Nie

Cytat:
Napisane przez CliniqueSimply Pokaż wiadomość
Ja uważam że takie śluby są bardzo ciekawe, nie chodzi o to by ściągać od amerykanów cokolwiek ale wprowadzić pewne elementy do naszych wesel.
Organizowałam juz takie przyjęcia:
- z druhnami
- na świerzym powietrzu ( i sluby i przyjęcia weselne )
- z okrągłymi stołami, białymi obrusami, białymi pokrowcami na krzesła... i bez żadnego jedzenia na stołach

I powiem szczerze, że coraz więcej własnie slubów i uroczystości weselnych mam w takich stylach....ale równocześnie zchowując polskie tradycje takie jak np:
- oczepiny czy witanie chlebem i solą

Mi sie bardzo to podoba, można podziwiać stoły, przepiekne dekoracje, nietypowe pomysły i jest potem co zmontowac na filmie i co pokazywać na zdjęciach bo wszytko pieknie wygląda.
Wglądaj jak jest zorganizowane ze smakiem
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-17, 22:00   #38
stawczak
Raczkowanie

Wklejam zdjęcie moich druhen
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0427521511.jpg (58,5 KB, 71 załadowań)
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości