5 lat mineło - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-03-27, 21:50   #31
Fresa
Zakorzenienie

Dot.: 5 lat mineło

Cytat:
Napisane przez vilandra Pokaż wiadomość
Tak jak pisała bunia, kiedyś jak było 100 osób na Wizażu to dziewczyny zakładały wątki pt „na Wizażu jest setka Wizażanek” lub podobne i licytowałyśmy się, która więcej zauważy: 105, 111......itp.Atmosfera była rodzinna , bardziej przyjazna.
Tak czytając pierwszy akapit naszła mnie taka refleksja: dlaczego wcześniej nie odkryłam Wizażu, to musi być fajne uczucie: być świadkiem jego ewolucji.

Cytat:
Napisane przez Cześka Pokaż wiadomość
Też uważam, że moderatory i admin za bardzo szaleją z tym rozdawaniem punktów. Co do wypowiedzi, za którą calkiem-spoko dostałaś bana... To jest żałosne. Czy na prawdę admin jest swiety i nie można mu wytknąć małego błedu? Coraz częściej odnoszę wrażenie, że na wizażu nie ma miejsca na własne (czasem kontrowersyjne) zdanie i że najlepiej to każdemu wkładać lukier (nie powiem gdzie...). Ja jestem tutaj krótko, pół roku raptem, ale wcześniej wiele czytałam i pamietam jeszcze pierwotny wygląd strony.

I denerwuje mnie drażliwośc niektórych wizażanek. Co to pożartowac już nie można? Bo od razu się naśmiewamy i robimy z kogoś przygłupa? Szczerze - przyznaję się - uwielbiam sobie żartować i brać udział w różnych słownych przepychankach. O wiele weselej jest
Cześka, a Ty chciałabyś być przedmiotem żartów? Chciałabyś, żeby ileś tam osób robiło sobie pożywkę z Ciebie i Twoich problemów, którymi z Wizażankami się podzieliłaś? Nie sądzę .
Nie czyń drugiemu, co Tobie niemiłe .

○ ○ ○ ○ ○ ○ ○
No, a punkty, to rzeczywiście: za niewinność , pomyślałby kto, że to prawda .

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-27, 21:54   #32
windykatorka
Zakorzenienie

GG do windykatorka

Ja już pominę kwestie tego,że na początku Wizażu pewnie musiało tu być inaczej,kto wie może lepiej,może nie do końca..
A przede wszystkim chciałabym napisać,że dla mnie Wizaż jest bardzo ważny.Wiadomo nauczyłam się tutaj wielu rzeczy,sporo spraw mnie utemperowało,wyrobiłam sobie dzięki Wam jakiś tam światopogląd.Początki na Wizażu-'siara' straszna
Ale potem chyba było coraz lepiej,naprawdę dowiedziałam się tutaj bardzo wielu rzeczy,uważam że taki Wizaż lepszy niż szkoła
Od momentu zarejestrowania zmieniłam się jeżeli chodzi o wygląd o 180 stopni-ale to pewnie większość z Nas(miło napisać-Nas ).
Jest tutaj bardzo wiele Wizażanek które mi w wielu sprawach pomogły,poznałam(niestety na razie tylko wirtualnie) tutaj tyle wspaniałych osób,które cierpliwie odpowiadały na moje PW,naprawdę ogromnie mi pomagając.
Chciałabym też wspomnieć o WIGW które bardzo pomogło mi w zmianie życia,wyplenieniu złych nawyków itp. Naprawdę mogłam zawsze liczyć na wsparcie każdej z tych dobrych dusz

I chociaż wiadomo,sporo się zmienia,jest nas coraz więcej-ale ja uważam że to miło że każda kobietka(i nie tylko ) ma szansę tutaj trochę 'pożyć'
windykatorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-27, 22:10   #33
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez windykatorka Pokaż wiadomość
Ja już pominę kwestie tego,że na początku Wizażu pewnie musiało tu być inaczej,kto wie może lepiej,może nie do końca..
A przede wszystkim chciałabym napisać,że dla mnie Wizaż jest bardzo ważny.Wiadomo nauczyłam się tutaj wielu rzeczy,sporo spraw mnie utemperowało,wyrobiłam sobie dzięki Wam jakiś tam światopogląd.Początki na Wizażu-'siara' straszna
Ale potem chyba było coraz lepiej,naprawdę dowiedziałam się tutaj bardzo wielu rzeczy,uważam że taki Wizaż lepszy niż szkoła
Od momentu zarejestrowania zmieniłam się jeżeli chodzi o wygląd o 180 stopni-ale to pewnie większość z Nas(miło napisać-Nas ).
Jest tutaj bardzo wiele Wizażanek które mi w wielu sprawach pomogły,poznałam(niestety na razie tylko wirtualnie) tutaj tyle wspaniałych osób,które cierpliwie odpowiadały na moje PW,naprawdę ogromnie mi pomagając.
Chciałabym też wspomnieć o WIGW które bardzo pomogło mi w zmianie życia,wyplenieniu złych nawyków itp. Naprawdę mogłam zawsze liczyć na wsparcie każdej z tych dobrych dusz

I chociaż wiadomo,sporo się zmienia,jest nas coraz więcej-ale ja uważam że to miło że każda kobietka(i nie tylko ) ma szansę tutaj trochę 'pożyć'
O tak, to jest nie do przecenienia. Też wiele wizażanek pomagało mi w różnych sprawach, np. robiły dla mnie jakieś zakupy na stronach internetowych, przywoziły mi coś z zagranicznych podróży, kupowały rzeczy w sklepach, które u nich w mieście są, a w moim nie ma...I bardzo częto z góry wykładały na te rzeczy pieniądze ufając, że potem oddam. To jest fajne uczucie, jak gadasz sobie z kimś w internecie, z kimś odrealnionym....a tu nagle przychodzi koperta zaadresowana i wysłana przez kogoś jak najbardziej realnego. Fajnie się te światy przenikają
Ja wizażowi zawdzięczam głównie to, że moja kosmetyczka jakoś tak w przybliżeniu...trzykrotni e zwiększyła swoją obiętość
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-27, 22:15   #34
calkiem-spoko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kiniaczeq Pokaż wiadomość
Co do całkiem-spoko to dziwię się, że dostało Ci się za taką wypowiedź, nie była jakaś ona obraźliwa już jakiś czas temu ją widziałam.
Ja też się dziwię.
Ale najbardziej dziwi mnie to, czemu nie mam prawa do SENSOWNEGO wyjaśnienia zasad przyznawania punktów karnych i upomnień.

Cytat:
Napisane przez Cześka Pokaż wiadomość
Też uważam, że moderatory i admin za bardzo szaleją z tym rozdawaniem punktów. Co do wypowiedzi, za którą calkiem-spoko dostałaś bana... To jest żałosne. Czy na prawdę admin jest swiety i nie można mu wytknąć małego błedu? Coraz częściej odnoszę wrażenie, że na wizażu nie ma miejsca na własne (czasem kontrowersyjne) zdanie i że najlepiej to każdemu wkładać lukier (nie powiem gdzie...). Ja jestem tutaj krótko, pół roku raptem, ale wcześniej wiele czytałam i pamietam jeszcze pierwotny wygląd strony.
Cześka, lepiej uważaj
Trochę się wychylisz i skończysz jak ja - "bohaterka rekordowej ilości zgłoszeń ZP". Chyba że kręcą Cię te zawody (w wyciąganiu marchwi z wody)

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
No, a punkty, to rzeczywiście: za niewinność , pomyślałby kto, że to prawda .
Freso, powiedz szczerze, bez Twojego zwyczajowego owijania w bawełnę, wytłumacz jak chłop krowie na rowie - uważasz, że punkt karny w tym wątku

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...00#post6812900

dostałam słusznie?
Ja naprawdę niewiele zrozumiałam z jego problematyki
calkiem-spoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-27, 22:19   #35
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calkiem-spoko Pokaż wiadomość
Freso, powiedz szczerze, bez Twojego zwyczajowego owijania w bawełnę, wytłumacz jak chłop krowie na rowie - uważasz, że punkt karny w tym wątku

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...00#post6812900

dostałam słusznie?
Ja naprawdę niewiele zrozumiałam z jego problematyki
Postawiłaś mnie pod ścianą .

Mam tłumaczyć, z mojego punktu widzenia??

Stary 2008-03-27, 22:23   #36
calkiem-spoko
BAN stały

Cytat:

Nii...z mojego punktu widzenia

Toż chyba o to proszę, że z Twojego...

Byłabym wdzięczna, gdybyś odniosła się ogólnie też do sprawy z wątku "Pytanko", zasad przyznawania karniaków i wyjaśniania tego przez administratora.
Tylko proszę konkretnie, bez subtelności
Stary 2008-03-27, 22:23   #37
karateczka000
Zakorzenienie

Cytat:

z Twojego punktu nie chciałabym się tu wtrącać, ale przyznam, ze bardzo mnie to intryguje( sprawa banów i wątek z linku)

karateczka000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-03-27, 22:28   #38
vilandra
Zakorzenienie

Cytat:

Fresa, daj spokój bo się zaraz kolejka ustawi min i ja , bo też dosylam kilka pkt. karnych, niewinnie oczywicie ba, ja nawet wiem komu je zawdzięczam
vilandra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-27, 22:32   #39
WioletaM
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj mineło dokładnie 5 lat , jak zarejestrowałam się na Wizażu. Tak mnie się wysmętniło............... ...
Mnie 5 lat stukło miesiąc temu
Pamiętam początki i ewolucję wizażu oraz wizażanki, które już nie udzielają się na forum.
WioletaM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-27, 22:34   #40
calkiem-spoko
BAN stały

Cytat:
Fresa, daj spokój bo się zaraz kolejka ustawi min i ja , bo też dosylam kilka pkt. karnych, niewinnie oczywicie ba, ja nawet wiem komu je zawdzięczam

No nie, ja tam wcale nie twierdzę, że wszystkie punkty dostałam niewinnie
Sprawa jest wyjaśniona w wątku, który wkleiłam w jakimś poście.

Już kojarzę, Ty skleiłaś karniaczki w wątku o Jehowach, co tam zadyma odchodziła (oczywiście obowiązkowo brałam udział ). No...aż taka niewinna to tam nie byłaś, oj nie :P
Stary 2008-03-27, 22:36   #41
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Nii...z mojego punktu widzenia

Toż chyba o to proszę, że z Twojego...

Byłabym wdzięczna, gdybyś odniosła się ogólnie też do sprawy z wątku "Pytanko", zasad przyznawania karniaków i wyjaśniania tego przez administratora.
Tylko proszę konkretnie, bez subtelności
Dowciapnaś.

A mówiąc serio.
Wiem, że masz cięty język i mnie się to podoba, ale uważam, że komentarze tego typu są zbędne.
Dla osoby postronnej mogą to być nic nie znaczące dwa zdania, ale osoby, które Cię znają, wiedzą, że za tymi zdaniami coś się kryje. W tym przypadku: ironia, ale: nieumiejętnie (tym razem) zakamuflowana złośliwość.
Gdybym to ja założyła ten wątek i ktoś by mi w ten sposób odpisał, nie poczułabym się tu zbyt miło. A forum jest dla wszystkich i trzeba mieć na uwadze, że nie jesteśmy jedynie nickami, ale prawdziwymi ludźmi, o różnym stopniu wrażliwości.

Mam nadzieję, że się nie gniewasz , sama prosiłaś, żeby nie owijać w bawełnę.

Cytat:
Cytat:
Już kojarzę, Ty skleiłaś karniaczki w wątku o Jehowach, co tam zadyma odchodziła (oczywiście obowiązkowo brałam udział ). No...aż taka niewinna to tam nie byłaś, oj nie :P
A ja pamiętam, ze Vilandra dużo wcześniej punkty też dostała .

Stary 2008-03-27, 22:37   #42
vilandra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WioletaM Pokaż wiadomość
Pamiętam początki i ewolucję wizażu oraz wizażanki, które już nie udzielają się na forum.
ło matko, kolejny dinozaur No to, nasze zdrowie stareńko Ale, że tamtych dziewczyn nie ma , to szkoooooda
Stary 2008-03-27, 22:38   #43
calkiem-spoko
BAN stały

Cytat:
Mam nadzieję, że się nie gniewasz , sama prosiłaś.
Nie gniewam się, jestem dziś dobroduszna

A jak odniesiesz się do sprawy z wątku "Pytanko" i sposobu motywowania przez admina przyznawania/lub nie przyznawania punktów karnych?
Stary 2008-03-27, 22:42   #44
vilandra
Zakorzenienie

Cytat:
No nie, ja tam wcale nie twierdzę, że wszystkie punkty dostałam niewinnie
Sprawa jest wyjaśniona w wątku, który wkleiłam w jakimś poście.

a skąd wiesz, że właśnie w tym wątku? na Forum było ogłoszone?
Stary 2008-03-27, 22:43   #45
Asia31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WioletaM Pokaż wiadomość
Kobietki zycze wam kolejnych super lat na wizazu.

MILEGO DNIA
Asia31 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-27, 22:45   #46
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie gniewam się, jestem dziś dobroduszna

A jak odniesiesz się do sprawy z wątku "Pytanko" i sposobu motywowania przez admina przyznawania/lub nie przyznawania punktów karnych?
Odpisałam przecież .

Cytat:
Nie było ogłoszone, ale nie ma zakazu czytania wątków, w których się nie udziela .

Stary 2008-03-27, 22:48   #47
vilandra
Zakorzenienie

Cytat:
Dowciapnaś.

A mówiąc serio.
Wiem, że masz cięty język i mnie się to podoba, ale uważam, że komentarze tego typu są zbędne.
Dla osoby postronnej mogą to być nic nie znaczące dwa zdania, ale osoby, które Cię znają, wiedzą, że za tymi zdaniami coś się kryje. W tym przypadku: ironia, ale: nieumiejętnie (tym razem) zakamuflowana złośliwość.
Gdybym to ja założyła ten wątek i ktoś by mi w ten sposób odpisał, nie poczułabym się tu zbyt miło. A forum jest dla wszystkich i trzeba mieć na uwadze, że nie jesteśmy jedynie nickami, ale prawdziwymi ludźmi, o różnym stopniu wrażliwości.

Mam nadzieję, że się nie gniewasz , sama prosiłaś, żeby nie owijać w bawełnę.

A ja pamiętam, ze Vilandra dużo wcześniej punkty też dostała .
noooo, za cytat z "Buszującego w zbozu" uważam, że tez niesprawiedliwie.Salinger powinien dostać
Stary 2008-03-27, 22:55   #48
Cześka
BAN stały

Cytat:

Cześka, lepiej uważaj
Trochę się wychylisz i skończysz jak ja - "bohaterka rekordowej ilości zgłoszeń ZP". Chyba że kręcą Cię te zawody (w wyciąganiu marchwi z wody)
Dobra, uspokajam sie
Cześka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-27, 22:56   #49
calkiem-spoko
BAN stały

Cytat:
Bo brałam w nim udział

Obok postów nagrodzonych punktami są czerwone/żółte karteczki.

Fresa
, a Ty się migasz i tyle. Nie skomentowałaś usprawiedliwień Złośliwca, no ale w sumie nie musisz, władzy takiej nie posiadam

Cytat:
noooo, za cytat z "Buszującego w zbozu" uważam, że tez niesprawiedliwie.Salinger powinien dostać
Lubię "Buszującego w zbożu", nawet TŻtowi kupiłam, co by przeczytał. I przeczytał
Stary 2008-03-27, 22:57   #50
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam taki jeden fajny cytat upatrzony, z Pratchetta , chciałam wstawić do podpisu, ale chyba tego nie zrobię, bo ktoś mógłby poczuć się urażony, a szkoda, bo jest fajny .

Stary 2008-03-27, 23:08   #51
vilandra
Zakorzenienie

Cytat:
Bo brałam w nim udział

Obok postów nagrodzonych punktami są czerwone/żółte karteczki.

całkiem niedawno dostałam pkt. karny ( nie ma się czym chwalić ) na Targowisku, bo w swoim wątku miałam maść na receptę, takiej karteczki nie miała umieszczonej i nie przypominam sobie, żebym taka "karteczkę"przy swoim nicku miała w tamtym wątku. Chyba bym zauważyła
Stary 2008-03-27, 23:11   #52
calkiem-spoko
BAN stały

Przypomniało mi się vilandro - dostałaś z Leuwenem zakaz wypowiadania się w tamtym wątku. Ty nie wytrzymałaś...

Co do karteczek, to miałaś taką w tym wątku, ale nie będę tu wklejać linku, zresztą to nie ma większego znaczenia.
Stary 2008-03-27, 23:15   #53
vilandra
Zakorzenienie

Cytat:
Przypomniało mi się vilandro - dostałaś z Leuwenem zakaz wypowiadania się w tamtym wątku. Ty nie wytrzymałaś...
.....i co?
Stary 2008-03-27, 23:16   #54
calkiem-spoko
BAN stały

No i chyba bana skleiłaś.
Oj nie martw się, ja też miałam
Stary 2008-03-27, 23:24   #55
vilandra
Zakorzenienie

Cytat:
No i chyba bana skleiłaś.
Oj nie martw się, ja też miałam
chyba.............nie skleiłam Chociaż może, co poniektóre osoby mi tego zyczyły
Stary 2008-03-27, 23:27   #56
vilandra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asia31 Pokaż wiadomość
Kobietki zycze wam kolejnych super lat na wizazu.
DZIĘ -KU -JE -MY!!
Stary 2008-03-28, 08:29   #57
sine.ira
BAN stały

No to ja tam jak zwykle bez owijania w bawełnę (nie cierpię tej nieudolnej pseudo dyplomacji bo z zakłamaniem mi się kojarzy) powiem, że mam wrażenie, że przyznając punkty nie wnika się w kontekst sytuacji, w całą sekwencję wypowiedzi tylko koncentruje się na jednym słowie, jednej frazie (np. "jak psów" czy "bezmyślnie"). A przecież warto by się przypatrzeć kto prowokuje, kto kogo atakuje, kto psuje atmosferę i przede wszystkim takim trollowatym osobowościom wlepiać punkty. Bo rzadko która atakowana osoba umie zachować zimną krew i to ona właśnie jest punktowana. Wiem, że to wymaga większego wysiłku, ale w ten sposób można by faktycznie zacząć wymagać kultury przez wielkie K, bo ludzie mieliby większe poczucie sprawiedliwości. No i to odmawianie przez modów wyjaśnień - przypadek całkiem -spoko jest ewidentny - naprawdę rodzi poczucie bycia traktowanym nie fair. Takie decyzje powinny być jednak motywowane tym bardziej jak ktoś chce wyjaśnień. Nie można komuś kto zgłasza zastrzeżenie zamykać gęby jednym krótkim : "nie muszę się akurat przed Tobą tłumaczyć EOT".
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-28, 14:01   #58
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
No to ja tam jak zwykle bez owijania w bawełnę (nie cierpię tej nieudolnej pseudo dyplomacji bo z zakłamaniem mi się kojarzy) powiem, że mam wrażenie, że przyznając punkty nie wnika się w kontekst sytuacji, w całą sekwencję wypowiedzi tylko koncentruje się na jednym słowie, jednej frazie (np. "jak psów" czy "bezmyślnie"). A przecież warto by się przypatrzeć kto prowokuje, kto kogo atakuje, kto psuje atmosferę i przede wszystkim takim trollowatym osobowościom wlepiać punkty. Bo rzadko która atakowana osoba umie zachować zimną krew i to ona właśnie jest punktowana. Wiem, że to wymaga większego wysiłku, ale w ten sposób można by faktycznie zacząć wymagać kultury przez wielkie K, bo ludzie mieliby większe poczucie sprawiedliwości.
Mnie jeszcze ani razu nerwy nie puściły, w żadnej dyskusji.
Czyli, jak się chce, to można je na wodzy trzymać .
A jak ktoś widzi, że mu puszczają, zawsze może melisę wypić.

W sumie, to nie mój problem, że komuś mogą nerwy puścić, a powiedzieć to, co myślę, mam prawo, bo regulaminu nie łamię.

Stary 2008-03-28, 14:06   #59
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

a miał być to miły rocznicowy wątek Vilandry i znowu śpiewki o KWA, niesprawiedliwych adminach i moderatorach itp
Vil, gratulacje

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-28, 14:20   #60
Zmijka
Zakorzenienie

Kolejny wątek który zszedł na dyskusje o KWA.

Mi w grudniu minie 5 lat, ale na początku się nie udzielałam, bo ciężko było się wbić w już zgrane towarzystwo Dopiero od dwóch lat, jakoś więcej się udzielam.

Wizaż się zmienił i będzie się zmieniać. A czy na gorsze
Zmijka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości