![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. III
no i jest, part III
![]() zaszczyt mnie kopnął , mój post jest ostatni w tamtym wątku;D ![]() Witam , aparatowca ![]() ![]() ![]() ![]() snilo mi sie dziś ,ze po wizycie u orto wróciłam do domu, spojrzałam w lustro , a tam odpadł mi zamek z jedynki i wypadła piątka goshh;D
![]() |
#32 |
Przyczajenie
|
![]()
wujekdaro witam!
Ja też miałam hassa 3miesiące.Z tym jedzonkiem dziewczyny już wymieniły gł.jadłospis na najbliższe dni,a potem faktycznie to kwestia czasu,opanujesz technikę,którym zębem ugryźć i z jaką siłą,http://www.wizaz.pl/forum/images/icons/icon12.gif Ps.Czy miał ktoś lub ma założone dwa pierścienie przy czym na dwa inne zęby,bo ja mam jeden na ostatnim zębie (siódemka)a po drugiej stronie na przed ostatnim (szóstka)?A i jeszcze mam pytanko,gdzie mogę nabyć wosk,bo moja orto wydziela mi po pałeczce,dwie a przy aparacie stałym metalowym,tak mi się to chce trzymać choćby wcale(sami wiecie),dlatego potrzebuję go znacznie znacznie więcej. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Jupi III CZESC watku
![]() ja tez bylam w 1..tworzylam go od polowy dokladnie chyba od 70 ktorejs stronki ![]() oz w morde chlop! ![]() ![]() teraz to cie tu zagadamy dopiero;P hehe ![]() wszytsko mozna byle nie przesadzac z twardymi rzeczami.. ![]() ![]() no i dla hassowców szacuneczek... dzieki Bogu mnie to omineło uff;D
#34 |
Zakorzenienie
|
Wow, czyli jednak jestescie tu raczej od I watku...Pytalam, bo chcialam oszacowac ile watkow zajmuje noszenie aparatu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
Hej.
Przylacze sie oficjalnie do tego watku juz za 3dni. W piatek jade zakladac aparat na gorna szczeke, a z dolna musze jeszcze poczekac bo zostala mi do wyrwania jeszcze jedna ósemka. Wczoraj wyrwali mi pierwszą ósemkę. Boli mnie cala buzia a ta nitka od szwu czuje z calej buzi ![]() ![]() ![]() Mam pytanie czy sie sepleni w aparaciku i czy boli juz od razu od zalozenia. Bo w ten sam dzien jade na 3 dni na 18stke ![]() pozdrawiam i licze na jakies odpowiedzi i pocieszenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
seplenić raczej nie, chyba że założą Ci podniebienny, ale to tylko kilka godzin poseplenisz.
łykniesz sobie i zapomnisz o bólu. Boli od samego początku. Jeśli chodzi o ósemki, nie miałam wyrywanych, więc Ci współczuję bólu z tym związanego. |
![]() ![]() |
![]() |
#37 | |
Kokon pro
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
Hej! Ja mam od miesiąca hyraxa,podobne do hassa,ale takie samo dziadostwo. Na początku byłam tym przerażona,jak tylko po wstaniu z fotela uslyszalam swoja odpowiedz na pytanie czy wszystko w porządku - przerazilam sie,myslalam,ze w ogole nie będę się odzywać. ale głośne czytanie bardzo pomaga w ćwiczeniu wymowy. Teraz mówię już w miarę dobrze,ale to jednak nadal nie jest to samo. Na początku nie moglam nic zjesc,zupek i dan dla dzieci nie moglam przelknac,jadlam tylko srodek chleba z jakimis serkami i hekrolitry jogurtow pochłanialam. 1 normalny obiad zjadlam dopiero po tygodniu. np. do tej pory nie jem pieczonego kurczaka,bo jest odrobinę za twardy,polecam gotowane mięso,lub mielone,jem tez duzo ziemniakow z sosem i gotowana marchewke,zestawy mam co prawda ograniczone,ale cos jesc trzeba! Tak więc wspólczuje Ci wujekdaro hassa,ale z czasem się wyprostuje i nie będzie taK źLE. Na tym etapie jem w miarę normalnie no i w normalnym tępie. A co do nurkowania,chodzenia na saunę i picia gorących napojów - myślę,ze bez problemu. Pozdrawiam i życzę wytrwałości.
#40 |
Przyczajenie
|
Hejka,dobrze wiedzieć kasiek87,no moja ortodontka raz mi dała takie pudełeczko z 4/5pałeczkami małymi wosku,ale kurcze mi jako,że strasznie przeszkadza haczyk pierścienia,to potrzebowałabym bardzo dużo wosku bo to się z tego prędko odkleja.
Oj kochani mnie normalnie załamka taka chyciła,to początek bo niecałe 3tyg.metalowego aparaciku na górnej,ale ciągle jakieś problemy,po wczorajszej wizycie u orto takiej awaryjnej,jescze mi gorzej,właściwie tylko mi wybrała troszkę chyba materiału a w efekcie jeszcze bardziej jak zagryzam to na metala nie na powierzchnię zęba,ale mnie to drażni,w końcu czy uczucie żyletek może być przyjemne;( Najgorsze,że drugi dzień zarwałam na uczelnii,co jak dotąd było mi obce.Aparat daje mi się mocno we znaki!! Sama,już nie wiem,czy to normalne?Bo wiadomo,noszenie go łączy się z pewnymi trudnościami,tylko gdzie ta granica?Jak to u Was było ? PRZEPRASZAM Wszystkich za porcję mojego zrzędzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#41 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
no to jak na 3 dni jedziesz na 18tke to se nie pojesz..bnol bedzie chyba ze nie mas zmocno pokrzywionych zebow ale ostrzegamy lojalnie
![]() ej połknęłma dzisiaj musze przez przypadek feee!
#43 |
Przyczajenie
|
moze chciala tylko Ci taki zart zrobic na Prima Aprilis a Ty ja odrazu skonsumowalas hhe
#44 |
Kokon pro
|
fuuuuj
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
hehe;D bo tez siedze czasami na lumpeksiku oglądam co tam macie nowego, sama bym poszła tyle ze u mnie w miescie to szit jest;/ i kiszka;]
z ta muchą, fuj nie mówcie...świnia z tej muchy!
#46 |
Kokon pro
|
heh u mnie w sumie juz tez jak nie pojdzie sie rano w pierwszy dzien to pozniej juz nic nie ma ;] a ta musze to naprawde fuj ;] a mi glowe rozsadza znow te skoki cisnienia mnie dobija ;/ a kiedys tak nie mialam starzeje sie ;] w ogole jak grama? bo cos chyba z nia masz problemy ? ja bede ci podpowiadac bo grame uwielbiam taki zryty ze mnie garnek ;] pomijam ze juz nie studiuje tego a dalej siedze w ksiazkach i rozwiazuje jakies bzdury w ksiazkach co je kupilam na zajecia ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
A co studiujecie dziewczyny?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
problemy ma caly rok bo pani od gramatyki jest p&^%$$na na jej punkcie
wszytsko wkuwamy na pamiec, 100 stron cwiczen to je sie wydaje ze to nic dla nas, pomijam fakt ze mamy mnóstwo innych rezczy to nauczenia sie i fakultety do licencjata.;/ baba jest jak mechanizm jakis, maszyna wrrr i rok w rok kazdy rocznik ma tylko u niej 10 tysiecy konsultacji, 3 poprawki i zawsze konczy sie na komisach;/ nie wiem co to ma na celu koncze studiowac , mam nadzieje, anglistyke ![]()
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
hehe widzisz same anglistki i polonistki wśród nas;P
#51 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
dzojsticzek: właśnie chciałam napisać ze popijesz sobie i nie będziesz czuła bólu :P hehe
![]() No ja to sadze ze tez może do V wątku dotrwam !! w ogole tragedia orto mówiła ze przy mojej wadzie to rok czasu i bede mieć ściągany aparacik!! a tu dupa nic tego nie zapowiada!! mówiła ze po 6 miesiącach żeby bede miała proste a potem jeszcze 6 miesięcy trzeba nosic zeby nie zmieniły pozycji i ogólnie korekcyjne sprawy!! nie wiem jak to będzie z tymi moimi zębami!! uparte sa jak nie powiem już co ![]() ![]()
#53 |
Rozeznanie
|
Ja do V tu będę ,tak mi się wydaję;]
mam kawał z okazji Prima Aprilis ![]() Rodzina je spokojnie obiad, aż tu nagle wpada Jasiu i drze się: - Mamo, babciu, siostro, Tatuś się powiesił na poddaszu. Wszyscy rzucają łyżki i talerze i pędza po schodach na górę, a Jasiu spokojnie: - Prima aprilis... No to wszyscy wielkie "UFFFFF"... A Jasiu kończy: - ... w piwnicy...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
jesssu nie nadążam!!! będzie krótko-WITAM PAŃSTWA W III CZ. WĄTKU
![]() ANA100 ja też udałabym się na konsultacje jeszcze, nie jestem specjalistą, ale zgadzam się z dziewczynami, że nie wygląda to u Ciebie źle i tak jak pisała kasiek87 stripping wydawałby się tu dobrym rozwiązaniem. Tak czy inaczej konsultacja nie zaszkodzi ![]() wujekdaro witajże chłopie!!! ![]() Sylwia101 słońce dasz radę!!! Mnie też aparaty dawały w d...i to solidnie... Mam nadzieję, że jutro uda mi się być tu dłużej, to napiszę...Dziś już muszę spadać ![]() ![]() dzojsticzek też bądź silna, ból minie ![]() ![]() madziaa189 gratuluję tych (*&%$#%^&*( gadów wyciągów ![]() ![]() ja jestem od drugiego wątku tak w ogóle ![]()
#55 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() dziś byłam na pierwszej wizycie po założeniu aparatu. Za pierwszym razem (o czym pisałam już w poprzedniej części) zakleili mi tylko górę do piątek i dół do trójek, bez pierścieni czy rurek. Oprócz drutu miałam jeszczev taki zaplatany cienki drucik na kilku dolnych zebach. Dzisiaj wymienili mi łuk, pozakładali te cienkie plecione druciki na innych zębach i dokleili zamki z rurkami na gorne szóstki. Dzięki Bogu, bo to oznacza, że nie będę mieć pierścieni ![]() Najgorsze jest, że nie bardzo mogę jeść i to nie przez ból. mam zgryz krzyżowy, ale już po kilku dniach ruszyła mi górna jedynka i teraz nie mogę zagryść zębów, eh. Już mi żołądek siada od tego nierozdrobnionego jedzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
Ło ŁO o_O juz III część ... hmnmm. kobiety szybkie palce
![]() ![]() a ja sie dalej mecze bez tego zamka ;/ aby do piątku.. a tak apropos .. jestem zmodowana ....Przynajmnej wczoraj miałam ubaw przyjechał zespol z Ukrainy do mojego LO.. i spiewali takie ukrainskie diskopolo... ale nawet nawet ![]() ![]()
#57 |
Zakorzenienie
|
ja mam jakieś dziwne szczękościski jak śpię. Dziś mnie obudził kieł, którym nie wiem gdzieś o innego zęba w szczęce stuknęłam, że aż lekko zabolało
![]() ![]() ps. wszytskie subskrybcje poszłyyyy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Przyczajenie
|
Mówie jak HASSan san
![]() Pozdrawiam dziewczynki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
no co go zgnicia moze byc nieciekawe, jakos sprobuj wydlupac to jedzenie bo moze byc niezly czadzik;D
#60 |
Przyczajenie
|
Jakie jedzienie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.