tatuaż z henny - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2002-07-09, 09:58   #31
guest
Zakorzenienie

Re: Co lepsze: malowanie henna, czy igla i tatuaz?

Jestem zdecydowanie za "prawdziwym" tatuażem. Pomijając motylki i rózyczki na łopatkach nastolatek i setki razy powielane delfinki na piersi (kiedys bylam swiadkiem wizyty w gabinecie kosmetycznym trzech podstarzałych tlenionych babek, które zażyczyły sobie identyczne biotatuaże w postaci delfinków, haha), uważam, że jest czymś wspaniałym gdy jego wzór, miejsce w jakiś sposób podkreśla osobowość, dodaje charakteru naszemu wizerunkowi i odrobinę drapieżności. No i oczywiście musi to być sprawa do końca przemyślana, nie decyzja chwili na wakacjach po 2 piwkach [img]icons/icon12.gif[/img]
Na mnie tatuaż strasznie "działa" zwłaszcza, gdy widać wprawioną rękę tatuatora, trochę artyzmu, a nie banalny szablon. A co do henny to raczej takie zdobienie ciała, porównywalne do zrobienia sobie ekstrawaganckiego makijażu...taka zabawa.
guest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2002-07-09, 10:10   #32
guest
Zakorzenienie

Jeśli zas chodzi o kłócie się w postaci makijażu permanentnego - zdecydowanie NIE, NIE, NIE !!!!
To jakaś paranoja, jak daleko są w stanie posunąć się niektóre kobiety, żeby lepiej wyglądać? Pomijając ból z tym związany, to przecież straszne mieć cały czas tak samo pomalowane usta, oczy...jak w amerykańskim serialu - kobieta wstaje rano zaspana z łóżka w pełnym makijazu, hihih [img]icons/icon12.gif[/img]Nienaturalne.
Stary 2002-07-09, 10:12   #33
NEA
Raczkowanie

GG do NEA

Inez i właśnie o tym mówie [img]icons/icon7.gif[/img] Brawo dziwczyno !!! Tatuaż powinien odzwierciedlać twoją osobowość, styl bycia powienien się z tobą kojarzyć być twoja częścią. Pokusze się nawet o takie stwierdzenie, że tatuaż noszą osoby, zdecydowane, pewne siebie nie bojące się krytyki otoczenia !!! znające swoją wartość. A tlenione 40 letnie babeczki które robią sobie delfinki....o zdrozo!!! Tatuaż jest niczym talizman przynoszącym szczęscie czy ochronę!
Tak trzymaj Inez, pozdrawiam, NEA [img]icons/icon7.gif[/img]
NEA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2002-07-09, 10:19   #34
guest
Zakorzenienie

hej NEA,
widze, że się dobrze rozumiemy w tej kwestii, ale uważaj to cisza przed burzą, pewnie zaraz Zło ruszy do ataku, hihi...
Stary 2002-07-09, 10:28   #35
NEA
Raczkowanie

GG do NEA
Re: tatuaż prawdziwy czy malowany

Spodziewam się i jestem przygotowana [img]icons/icon7.gif[/img] od 14 roku życia studiuję wszystkie dostępne info o tatoo.
Jestem jeszcze wtrakcie dobierania odpowiedniego wzoru a nie jest to takie łatwe. No chyba ze zrobie sobie nieśmierlenego delfinka ..hi..hi.. Tylko musze poczekać do ślubu a po to będę już szaleć ...hi...hi...
Stary 2002-07-09, 11:55   #36
NEA
Raczkowanie

GG do NEA

Acha Zło .... jest zasadnicza różnica między tymczasowym tatuażem a prawdziwym !!!!! nie jest to tylko kwestja barwnika jak napisałeś!!!! jest to kwestja podejścia!!!! Osoba robiąca sobie taki tatuaż zostawia sobie otwartą furtkę w postaci " przecież za 2-3 lata on zniknie" jest to najlepszy dowód, o niedokońcja przemyślanej decyzji zrobienia sobie tatuażu. Jeżeli ktoś myślał że taki tatuaż jest dobrym rozwiązaniem chwilowego kaprysu jest w błędzie - ból jest -ten sam też Cię będą kłuli, czas wykonania -ten sam koszt-ten sam a po 6 miesiącach masz już rozmytą plamę, która niczym nie przypomina Twojego pirwotnego tatuażu i tu zaczynaja się schody co z tym znikającym świństwem zrobić ??? Dla tych którzy chcą sobie taką furtkę zostawić doradzam -henna i jeszcze raz henna. Przynajmniej się zmywa po 2 tygodnaich i nie pozostawia śladu !!!
Na tych co rozbią sobie prawdziwy tatuaż z podziwu dla jego sztuki, dla zaznaczenia swojej indywidalności nie ma rady i tak go sobie zrobią wcześniej czy później!! I widać to na pierwszy rzut oka kto robi to dla sztuki a kto dla mody i szpanu!

pozdrawiam, NEA
Stary 2002-07-09, 17:54   #37
zlosliwiec
Gość

Widać trafiłem na zatwiardziałą kapłankę tajemniczego celtyckiego wzoru, grającego kolorami spoza tęczy, zmieniającego się w oczach i żyjącego własnym życiem [img]icons/icon12.gif[/img]

Faktycznie delfinek czy motylek to w Twoich oczach obraza, to rozumiem. Mi się na przykład strasznie podoba podejście Maorysów do tatuażu, jego znaczenia w życiu mężczyzny i stopniowego awansu społecznego jaki daje.
Ciekawe. Nawet bardzo.

Ale nie znaczy to, że zrobię sobie tatuaż Maoryski na twarzy.
Po pierwsze inna kultura, kultura bez wątpienia nie moja (wiem, bo pytałem mamy - na 100% nie moja [img]icons/icon7.gif[/img] ) no i po drugie... nie widzę w tym celu. Takiego męskiego, pragmatycznego aż do obrzydzenia celu. Po co to???

[img]icons/icon35.gif[/img]
Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-06-13, 18:49   #38
malwoj
Raczkowanie

Dot.: tatuaż z henny

Orientuje sie ktos czy we Wroclawiu mozna zrobic tatuaz z henny?
malwoj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-25, 15:53   #39
aury
Przyczajenie

GG do aury
Dot.: Re: tatuaż z henny

A ja słyszałam, że henna schodzi po wtarciu na tatuaż balsamu do ciała.. spróbowała bym jeszcze zmywaczem do paznokci albo spirytusem, ale to w ostateczności
aury jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-31, 12:33   #40
Basjunja
Przyczajenie

Dot.: Re: Co lepsze: malowanie henna, czy igla i tatuaz?

Hej !! Mam pytanie, czy ktos robi sobie moze tatuaze ta prawdziwa henna do tatuazu ??
Kupilam sobie wlasnie taki zestaw, w ktorym znajduja sie wszytskie potrzebne rzeczy do zrobienia tatuazu oprocz dezodorantu w sztyfcie na ktorym odbija sie wzor.Kupilam juz dwa takie sztyfty, ale samruje czesc ciala na ktorej chce zrobic tatuaz przykladam odrysowany wzor iii...NIC.Nie odbija sie!!Czy ktos kto robi sobie takie tatuaze moze polecic mi jakis dezodorant w sztyfcie ktory jest dobry ??
Bardzo mi na tym zalezy, wydalam kupe kasy na ta henne a teraz nie moge sobie tatuazu zrobic (
PROSZE POMOZCIE !!!!!!!!
Z gory dzieki i pozdro
Basjunja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-17, 10:20   #41
joanna.f
Przyczajenie

podnoszę temat. zaczęłam malować tetuaże z henny, zarówno z czarnej jak i naturalnej, ale robię to pędzelkiem, jaki jest najlepszy sposób na odbicie szablonu?
joanna.f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-17, 10:25   #42
żurawinka
Zakorzenienie

A jakiej używasz henny? Jak to wygląda? Ciekawy temat.
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-17, 23:43   #43
joanna.f
Przyczajenie

czarną mam od dostawców którzy u nas robią tatuaże nad morzem, natomiast naturalną z indii.

ale potrzeba matką wynalazku, już sobie poradziłam z odbijaniem, zmieniłam tusz
joanna.f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-30, 19:27   #44
Banan123
Przyczajenie

Odgrzeję temat, bo nie znalazłem świeższego.
Od jakiegoś czasu planuję zrobienie tatuażu, jednak żeby potem nie żałować postanowiłem zrobić sobie demo z henny zanim się wydziaram na zawsze.
Pytanie skąd wziąć hennę która barwi skórę? Kupiłem w drogerii taką czarną do rzęs, rozmieszałem i nałożyłem na próbę na 15min(wg. instrukcji 10-15min), potem na to samo miejsce drugi raz 15min. Jedyne co zostało to lekkie zaciemnienie wyglądajcie jak lekki siniak. Do czarnego koloru dużo brakuje, nawet szarym bym tego nie nazwał.
Gdzie szukać takiej henny?
Banan123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-30, 19:55   #45
Sumi
Zadomowienie

10 lat temu widziałam taką hennę do tatuaży w rossmanie a w papierniczym były mazaki z henną do tatuażu
Jest z delia cosmetics henna do ciała i 3 dni trzyma, trochę krótko. Stara wersja do 2 tygodni trzymała.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości