![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Re: Czy masz ochote na piercing?
Ja tak uważam i już !!! Nie wypowiesz się na temat książki której nie przeczytałaś albo nie opowiesz jak smakowało ciastko którego nie jadałaś. To chyba jest jasne ?! No chyba że akurat Ty się wypowiadasz ... Pytanie było proste "Czy masz ochotę na piercing" a u zaraz jakaś opowiastka powstała na temat osób, które sie kolczykują. Po co ?? Dlaczego odrazu sie szufladkuje osoby które mają inny styl a pogląd że nikt nie traktuje ich poważnie świadczy najlepiej że oceniasz ludzi jedynie po ich wyglądzie a nie po tym jacy są naprawdę. A dalsza dyskusja wydaje się bezsensowna...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Wow, spiryusem ??? o rany masz dziewczyno zdrowie [img]icons/icon7.gif[/img] Ja przemywałam wodą utlenionią albo solą fiziologiczna. A z czego masz kolczyk ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Gość
|
"Ja tak uważam i już !!!" - fajne. Tupnij jeszcze noga [img]icons/icon7.gif[/img]
Kazda dyskusja rozwija sie czasem w sposob, ktory nie kazdemu sie podoba. Ta akurat rozwinela sie na temat osob, ktore ogolnie sie wyrozniaja, i to tez dlatego, ze jest to pewien argument w tej dyskusji - "nie zrobie sobie kolczyka, bo uwazam ze takie osoby na ogol niepowaznie wygladaja". Taka jest akurat moja argumentacja, nie naleze do osob, ktore wypowiadaja swoje zdanie w formie "Tak" lub "Nie". Jesli dla ciebie argumenty tworza za dlugie posty, mozesz sie wypowiadac nawet w formie jednobitowej, 0 lub 1 [img]icons/icon7.gif[/img] a jak nie chcesz, to rzeczywiscie dalej nie dyskutuj, zwlaszcza ze jak widze, nie jest to twoja najmocniejsza strona. Ponadto widze, ze jakos nie chcesz zrozumiec, o co mi chodzi. Nie bede tlumaczyc dziesiaty raz, wystarczy przeczytac to co powyzej. A dlaczego mam sie nie wypowiadac ? nie musze sobie robic kolczyka, zeby sie wypowiadac. Tak samo nie musze wystepowac w filmie, zeby go oceniac - wystarczy ze go obejrze [img]icons/icon7.gif[/img] |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
A co myślicie o kolczykowaniu intymnych części ciała? Czytałam gdzieś, że coraz więcej kobiet to robi, co mnie osobiście "trochę" przeraża...
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
No fakt [img]icons/icon12.gif[/img] widzę że się nie rozumiemy... Ja o jedny ty o drugim [img]icons/icon7.gif[/img] Podam przykład o co mi chodzi [img]icons/icon7.gif[/img] widzisz kosmetyk, podoba ci się opakowanie, kolor itp. pytasz się koleżanek czy już ten specyfiks wyprówały i jedna mówi, że ma brzydki zapach, druga że źle się wchłania a trzecia Ci mówi że te dwie poprzednie wcale tego kosmetyku nie używały i daje ci próbke do spróbowania. I co którą opinie wieźmiesz na poważnie ??
O to chodzi aby inni mogli poczytać wiadomości z pierwszej ręki. O to tu chyba chodzi ?? ( albo się myle - Zło sprostuj ewentualnie ) Każda z nas jak wchodzi na tą strone chce zdobyć pewne informacje! A nogą sobie tupnęła 3 razy i zaśpiewałam "oj, dana, dana " [img]icons/icon12.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Fakt, co raz więcej pań i panów decyduje się na tego typu "przyjemności" [img]icons/icon12.gif[/img] Ale kolczykowanie tych miejsc jest podobno trochę bardziej bolesne niż nos czy pępek. Są poprostu bardziej unierwione...Ale czy ja wiem... Jak ktoś sprobuje to niech da znać [img]icons/icon12.gif[/img]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Nie, no ja dobrze rozumiem o co ci chodzi [img]icons/icon7.gif[/img] z tym ze ten przyklad jest niby w porzadku, ale kiepsko sie ma do tematu. Bo kosmetyk zeby ocenic, trzeba go uzyc (albo przynajmniej powachac w przypadku perfum), a kolczyk zeby ocenic, to wystarczy spojrzec. Albo sie podoba, albo nie - sprawa jest prosta [img]icons/icon12.gif[/img] i dlatego mimo wszystko uwazam, ze nie trzeba sie kolczykowac, zeby swoje zdanie miec.
Odwolujesz sie do tematu, a w nim nie ma okreslone, ze musza sie wypowiadac osoby, ktore JUZ maja kolczyk. Wrecz przeciwnie - jest napisane "czy masz ochote..", co raczej sugeruje osoby, ktore kolczyka nie maja. To tylko tak dla uscislenia, bo ja nie zamierzac mowic nikomu, czy ma prawo sie wypowiadac tutaj, czy nie. I mysle ze ty, jako osoba wymagajaca od innych tolerancji, tez nie powinnas [img]icons/icon7.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Gość
|
Bolec musi niezle
Wiem, ze znowu wsadze kij w mrowisko [img]icons/icon7.gif[/img] ale dla mnie wszelkie zabiegi w tych partiach ciala powinny sluzyc zwiekszeniu sexownosci (jesli moge to tak ujac [img]icons/icon12.gif[/img] ) Inaczej mowiac, powinno podniecac Natomiast kolczyk w tym miejscu kojarzy mi sie zupelnie asexualnie Mowie tu o obu plciach [img]icons/icon7.gif[/img] Rownie pieknie wygladala by kokarda zrobiona z torebki foliowej [img]icons/icon28.gif[/img] Nie podnieca, a wrecz przeciwnie, i do tego jeszcze rozprasza [img]icons/icon12.gif[/img] ale to tylko moje zdanie hihi [img]icons/icon7.gif[/img] |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam na karku 26 latek i też noszę czasem glany - ale nie do pracy! Kolczyki też mam w tych częsciach ciała co Ty ale nie wystawiam pępka kiedy to nie wypada... Napisałam, że jestem za stara na przekłucie nosa, ale nie dosłownie, chodziło mi o to, że teraz brak mi już chęci i odwagi by zaszokować otoczenie no i praca na to nie za bardzo pozwala.. Dziewczyny mają rację pisząc o tych normach, a Ty zdajesz się być jakaś dumna z tego że jesteś trochę inna (możę się mylę)... przyzaj się czy jesteś punkówą pracującą w banku? Zapewne nie..
A czerwone włosy są nawet modne [img]icons/icon7.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Rozeznanie
|
Ja uważam, że jeżeli ktoś nie robi drugiemu krzywdy to jest ok.
Sama kolczyki mam tylko w uszach (bo lubię, bardzo mi się podobają). Ale jak ktoś ma gdzie indziej to jest to tylko jego sprawa. Dopóki nie będzie mi kazał się wykolczykować to wszystko jest ok. Mnie się to raczej nie podoba. Ale zupełnie nie przeszkadzałaby mi pani w banku z kolczykami i irokezem. Jedni mają trwałą (nie podoba mi się) inni irokeza (też mi się nie podoba - trudno). Natomiast gdyby ta pani powiedziała do mnie "siemanko" (nie będąc moją znajomą) to rzeczywiście byłoby coś nie tak. Ale to już by wkraczało na temat kultury osobistej, a nie wyglądu. Bo pan w garniturze pięknie ogolony też kulturą może nie błyszczeć. A co do norm to one się zmieniają. Dwadzieścia lat temu było nie do pomyślenia, żeby licealistka przyszła umalowana do szkoły. Teraz: normalka. Podobnie nie do pomyślenia w liceum były farbowane włosy. Moja siostra przefarbowała się już w podstawówce, a zaraz jak ją skończyła zrobiła sobie trwałą. Nie wiem czy to do końca dobrze, że się zmieniają, ale to fakt. A! Moja ciocia pracuje w banku. Czy wiecie jak ona cierpi w te upały (PKO BP SA nie stać na klimatyzację). No ale musi być wzrorcowo ubrana bo klienci by się poobrażli i pouciekali do konkurencji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
Oczywiście, że Pani w Banku mogłaby nawet być łysa i naga jak dla mnie, byle uprzejma... ale to nie my decydujemy o wyglądzie urzędników, a szkoda [img]icons/icon7.gif[/img]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Gość
|
A jeszcze lepiej jakby to facet w banku byl nagi, hehe [img]icons/icon12.gif[/img]
Nie napisalam tez jednej rzeczy, a zupelnie sie pod nia podpisuje. Ze dobry wyglad tez nie musi swiadczyc o kulturze, kompetencjach itd. Bo naprawde stosunkowo czesto sie zdarza, ze nie swiadczy. Ale jesli swiadczy, jest do tych kompetencji i zachowania milym dodatkiem. Tak uwazam. I pracodawcy chyba tez, skoro czegos takiego wymagaja [img]icons/icon7.gif[/img] A dla mnie do tej pory jest niezrozumiale, zeby sie farbowac w podstawowce [img]icons/icon7.gif[/img] w liceum to jeszcze rozumiem niedlugo to pelny makijaz bedzie obowiazywal dzieci w przedszkolu i bedzie to norma [img]icons/icon12.gif[/img] hehe |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Przyczajenie
|
Z tym spirytusem to rzeczywiscie moze za duzo, ale troszke sie ropa zbiera przy dolnej dziurce bo zakonczenie kolczyka od spodu jest srebrne (ozdobny motyw) a reszta ze stali chirurgicznej. Wczoraj kupilam kolczyk caly ze stali i wymienilam aby sie spokojnie zagoilo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Przyczajenie
|
Re: Piercing i ból ???
Podobnie miałam...szast prast i kolczyk już był...nic a nic nie bolało.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Przyczajenie
|
![]()
Ja kocham piercing,to naprawde fajnie wyglada
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy masz ochote na piercing?
ja mam obsesję na punkcie kolczyków
![]() ![]()
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
A ja nie mam nic przebitego i zupełnie mnie do tego nie ciągnie ani nie ciągnęło.
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Jak ja to uwielbiam, jak ktoś wznawia dyskusję sprzed 3 lat.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
rzeczywiście koko
![]() ![]()
![]() |
#50 |
Rozeznanie
|
Ja procz uszu to mam kolczy w pepku...tak dla twojej zawodowej ciekawości
![]()
![]() |
#51 |
Wtajemniczenie
|
wracajac do tematu.. chyba nie ma nic bardziej tandetnego u faceta, jak kolczyk w uchu
![]() co do mnie... mam kolczyki w uszach, bo wg mnie dodaja one uroku, sa nieodlaczna czescia mojej eleganckiej bizuterii jakies 6 lat temu mialam kolczyk w pepku, ale szybko mi sie nudzi cos, co ma wiekszasc dziewczyn na ulicy, dlatego po kolczyku zostala mala biala kropeczka ![]() P.S. a co do sporu kolezanek, w zupelnosci sie zgadzam z tym ze w Polsce 'zakolczykaowany', wytatuowany czlowiek, wg stereotypowo myslacych ludzi, nadaje sie wylacznie do wykonywania zawodow typowo artystycznych, lub (czesciej) ulicznych ![]()
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Buhaj pfemmm, pfemmmm.... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Oj Bu, Ty już zaraz Buhaj, może takie khem khem sadystyczne zainteresowania miał wtedy...
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Czy masz ochote na piercing?
Ja zwróciłam uwagę na coś innego
![]() aneta guest Nałóg Zarejestrowany: 2004-03 Wiadomości: 18 554 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
osiemnaście tysięcy?????!!!!dobra jest...
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Nie no to nie może być Zło, stringi rozumiem, bokserki
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
ja ma kolczyka w brewce
![]() chciałam jeszcze w nosku.ale narazie odpuszczam pozdrawiam.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zadomowienie
|
Ja mam na razie tylko w uszach kolczyki, ale brzuszek kusi, oj kusi. Tylko nie wiem jak ja bym ten ból przezyła. A z tym kolczykiem w tipsie to fajny pomysł, chyba sobie zrobie jak bede nastepnym razem u osmetyczki
![]()
![]() |
#60 |
Rozeznanie
|
Ja tez mam kolczyk w nosku-slicznego ,zlotego delfinka.Oprocz tego tradycyjnie w uszach- na lewym 2 dziurki,na prawym 6
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:38.