Polska 14 - letnia modelka wywołuje skandal międzynarodowy. - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-04-14, 17:32   #31
Fresa
Zakorzenienie

Dot.: Polska 14 - letnia modelka wywołuje skandal międzynarodowy.

Akurat nie, co nie znaczy, że 14latka jest osobą dorosłą, bo 'pracuje' (Macaulay Culkin od razu mi się przypomniał, a wiadomo jaki wpływ miała na niego sława, po którą sięgnął tak wcześnie); w świetle prawa nadal jest dzieckiem i tego się trzymajmy .

Cytat:
Napisane przez laylaaa Pokaż wiadomość
wymiarami (177 cm, 80/57/86) wcale się nie różni od starszych modelek.
80 w biuście? to chyba wklęsła klatka piersiowa?

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-14, 17:59   #32
laylaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość

to ile szczupła nastolatka ma mieć w biuście? budowy ciała nikt sobie nie wybiera, a swoim stwierdzeniem tylko obrażasz kobiety które nie mają za wiele krągłości w tym miejscu.

'we're all mad here. I'm mad. you're mad.' said the Cat
'how do you know I'm mad?' said Alice
'you must be' said the Cat
'or you wouldn't have come here'
laylaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-14, 18:03   #33
natj
Rozeznanie

Cytat:

yyyyy... ja mam 82 cm w biuście (lat 21) dlaczego 80 to wklęsłe?? Zwłaszcza że dziewczyna ma 57 w pasie, ja w pasie mam 65...
natj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-14, 18:05   #34
anka_85
Zakorzenienie

14 lat to troche za mało.
laska zacznie rosnąć,tu i tam "sie jej przybierze" i jeszcze wpadnie w anoreksje.
nie mówie że tak musi być.
jak na moje kobiece oko,dziewuszka jest pospolita.
widziałam o wiele ładniejsze buźki.
takie "nic ciekawego"

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-14, 18:08   #35
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cheer Pokaż wiadomość
Hmmm...nie przesadzajmy...osoba 14-letnia to nie jest już dziecko. Jest dorastającym człowiekiem, nastolatkiem, jakkolwiek tego nie nazwać, ale nie jest dzieckiem. Dziewczyny, spójrzcie na dzisiejsze 14-latki, czy dla Was to "dzieci", na które "poleciałby" pedofil?

W modelingu dziewczyny zaczynają właśnie w tym wieku, więc nie wiem na czym polega ten skandal...Kate Moss została wypatrzona będąc w dokładnie tym samym wieku, a jako 17 -latka siedziała w samych majtkach na kolanach Marka Wahlberga w reklamówce dla Calvina Kleina...

Osobiście mam tylko nadzieję, że jej "modelowanie" jest jej marzeniem, a nie marzeniem jej rodziców, zwłaszcza mamy, niespełnionej modelki lub aktorki np.
Ja teraz z pewnościa obrażę wiekszośc wizazanek, ale naprawdę uważacie, że to taka wielka róznica? Dziecko czy nastolatek (jesli mówimy o 14sto latce). Ona nawet jesli formalnie jest już nastolatką to psychicznie, emocjonalnie jest jeszcze dzieckiem i blizej jej do zabawy lalkami (nawet jesli tego nigdy nie robiła, to tylko przykład) niz do zabawy w dorosłość.

Oczywiscie, ze modelki sa coraz młodsze i nic chyba tego nie zmieni. Ale tez nie ma co mówic, ze takie sa dorosłe czy nawet dorastające. Te 14sto latki sa nade wszytsko zagubione, tęsknia za rodzina i nieliczne tylko potrafia sie odnaleźć.

Nie chciałabym takiego życia dla swojej córki.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-14, 18:08   #36
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laylaaa Pokaż wiadomość
to ile szczupła nastolatka ma mieć w biuście? budowy ciała nikt sobie nie wybiera, a swoim stwierdzeniem tylko obrażasz kobiety które nie mają za wiele krągłości w tym miejscu.
Już nie przesadzajmy z tym obrażaniem...

Stary 2008-04-14, 18:09   #37
diamentowa
Zakorzenienie

Jak na moje niech sobie paraduje po wybiegach w ciuchach dla nastolatek, a nie dla kobiet. Czemu? Proste- nie jest kobietą.
diamentowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-14, 18:19   #38
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natj Pokaż wiadomość
yyyyy... ja mam 82 cm w biuście (lat 21) dlaczego 80 to wklęsłe?? Zwłaszcza że dziewczyna ma 57 w pasie, ja w pasie mam 65...
Ale co mam powiedzieć?

Uważam, że 80 czy 82 w biuście u kobiety to naprawdę mało, chyba że są zachowane proporcje* (80-50-80), wtedy sylwetka wygląda kobieco.

*To nie moj wymysł, w którymś wątku był podawany wzór, jak obliczyć wymiary dla zgrabnej sylwetki i naprawdę jest to 30 centymetrowa różnica, pomiędzy każdym wymiarem: biust-pas-biodra
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...21#post5457021

Stary 2008-04-14, 18:29   #39
narcy
Wtajemniczenie

ja osobiście uważam, że to dobrze, że dziewczyna nie została dopuszczona do wybiegu. po takim skandalu na pewno ktoś się nią kiedyś zainteresuje - kiedy wreszcie skończy 16 lat. biorąc pod uwagę zawartość tłuszczu w jej ciele, to pewnie całkiem niedawno miała pierwszą miesiączkę (o ile miała) i to chore, że takie dziewczyny "reklamowałyby" ciuchy dla dorosłych kobiet, które noszą nie tylko rozmiar 0, ale czasem 4.

aktualnie na W. tylko czytam tematy i odbieram pw, nic nie pisze.
narcy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-14, 18:36   #40
ushia
Zadomowienie

mam znajoma - pracowac jako "wieszak", jak sama to okresla, zaczela bodajze w wieku 12 lat
skonczyla jedne studia, teraz konczy drugie (prawo zreszta), jest odpowiedzialna mama
od rowiesniczek rozni sie tym, ze nauczyla sie co to znaczy praca, nie siedzi i nie czeka na cud
no i dzieki zarobkom z modelingu sama kupila sobie mieszkanie i samochod
ushia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-14, 18:54   #41
żurawinka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale co mam powiedzieć?

Uważam, że 80 czy 82 w biuście u kobiety to naprawdę mało, chyba że są zachowane proporcje* (80-50-80), wtedy sylwetka wygląda kobieco.

*To nie moj wymysł, w którymś wątku był podawany wzór, jak obliczyć wymiary dla zgrabnej sylwetki i naprawdę jest to 30 centymetrowa różnica, pomiędzy każdym wymiarem: biust-pas-biodra
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...21#post5457021
Fresa ty to musisz być idealna Twoja wypowiedź nie należała do najmilszych, zgadzam się. Trudno jedna zawsze będzie szczupła a inna zazdrosna przez to
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-14, 19:05   #42
syntagma
Zakorzenienie

z ta nierozwinieta sylwetka to przesadzacie, dzieci szybko dojrzewaja teraz, pierwsza miesiaczka w wieku 11 lat itd. wystarczy popatrzec na jej wymiary:
Heigh: 177
Bust: 80
Waist: 57
Hips: 86
Nie powiedzialabym, ze ma dziecieca sylwetke

Z tym komentarzem, o wkleslej klatce piersiowej to chyba przesadzilas Fresa. Wele kobiet doroslych nosi rozmiar miseczki A albo AA i pomysl ile maja roznicy miedzy pod biustem, a w biuscie...bardzo malo. Niemilo mowic, ze sa plaskie czy chyba wklesle
Stary 2008-04-14, 19:11   #43
Luba
Zakorzenienie

"Brytyjski projektant mody, Jeff Banks uważa: To bardzo niewłaściwe kazać 14-latkom pozować w jakikolwiek sposób, który podkreślałby ich seksualność. "

i ja sie z nim zgadzam.

Stary 2008-04-14, 19:21   #44
syntagma
Zakorzenienie

ja sie na modelingu powiedzmy nie znam, ale wydawalo mi sie, ze wszystkie modelki zaczynaja w takim wieku mlodym? Czy ona jest ewenementem?

no nie jest to jakies fajne fakt
Stary 2008-04-14, 19:22   #45
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syntagma Pokaż wiadomość
z ta nierozwinieta sylwetka to przesadzacie, dzieci szybko dojrzewaja teraz, pierwsza miesiaczka w wieku 11 lat itd. wystarczy popatrzec na jej wymiary:

Z tym komentarzem, o wkleslej klatce piersiowej to chyba przesadzilas Fresa. Wele kobiet doroslych nosi rozmiar miseczki A albo AA i pomysl ile maja roznicy miedzy pod biustem, a w biuscie...bardzo malo. Niemilo mowic, ze sa plaskie czy chyba wklesle
niestety szybkosc dojrzewania fizycznego nie idzie w parze z rozwojem psychicznym .

czy 14 letnie dzieci moga pracowac wdg. prawa polskiego?

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-14, 19:24   #46
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

ja zgadzam się z decyzją jaka zapadła.
Nie uderzył mnie sam fakt że wyszła na wybieg, ale komentarze jakie rozniosły się w mediach:

modelka przestaje istnieć w momencie gdy urośnie jej biust i pojawią się biodra.

zaniżanie rozmiarówek stało sie już normą. My kobiety cieszymy się, że nosimy 36, a tak na prawdę kilka lat wstecz miałybyśmy 38 jak nie 40. Nigdy nie dorównamy dziewczynkom, u których biust i biodra jeszcze nie osiągnęły naturalnych kobiecych rozmiarów.
Dla mnie posuwanie się coraz dalej w świecie mody nie ma sensu. Za kilka lat będą chodziły wymalowane 10 latki.
Przeciez kilka lat wstecz 16stki robiły wrażenie, teraz schodzimy do 14...
Stary 2008-04-14, 19:39   #47
natj
Rozeznanie

Fresa, hmm, nie musisz nic mówić, po prostu przesadzasz.
80 cm w biuście przy takich proporcjach to jest całkiem dużo.
Ale musisz wziąć pod uwagę że ktoś może nie być "szeroki" (w sensie kości łopatki itp) powiem Ci że wklęsłego biustu nie mam i nie muszę niczym dopychać . A przy moich wymiarach wychodzi to 70 B/65 D (z braku laku rozmiarówek to najczęśniej kupuję pierwszy wariant, drugi to idealna rozmiarówka wg stanikomania).
A opinia że rozmiar B jest rozmiarem wklęsłym jest nieco... awangardowa?

Ps. Przyznaję się że źle podałam pas, bo dokładnie zmierzona moja talia to 60

Koniec off topa

14 lat na modelkę to mało owszem, ale dużo dziewczyn tak zaczyna. Niestety potrzeby rynku (czyli ideał wybiegowy - niewykształcone biodra, mały biust, brak tkanki tłuszczowej w strategicznych kobiecych miejscach).
Stary 2008-04-14, 19:42   #48
side85
Zakorzenienie

Cytat:
Fresa, hmm, nie musisz nic mówić, po prostu przesadzasz.
80 cm w biuście przy takich proporcjach to jest całkiem dużo.
Ale musisz wziąć pod uwagę że ktoś może nie być "szeroki" (w sensie kości łopatki itp) powiem Ci że wklęsłego biustu nie mam i nie muszę niczym dopychać . A przy moich wymiarach wychodzi to 70 B/65 D (z braku laku rozmiarówek to najczęśniej kupuję pierwszy wariant, drugi to idealna rozmiarówka wg stanikomania).
A opinia że rozmiar B jest rozmiarem wklęsłym jest nieco... awangardowa?
skoro rozmiary są takie normalne to jaki problem znaleźć drogą ładną dziewczynę w normalnym wieku np 18 lat że nie powiem więcej o tych samych? Czyżby była aż taką jedną na miliony ludzi na świecie?

przy okazji sama mam 65B i nie płaczę z tego powodu. Bywają dni że chcę mieć duży biust, ale podobają mi się małe a nie duże o dziwo i współczuję dziewczynom które muszą tyle kilogramów nosić Bynajmniej wklęsły nie jest...
Stary 2008-04-14, 19:46   #49
narcy
Wtajemniczenie

Cytat:

no właśnie wydaje mi się, że szczuplejsze dziewczynki później dostają miesiączkę. tak biorąc na logikę. a wiadomo, że przed miesiączką to już totalnie dziecko, i psychicznie i fizycznie.

edit: i biorąc pod uwagę zawartość % tluszczu w organizmach tych modelek, to na pewno nie są one jeszcze dojrzałe pod względem fizycznym.

Stary 2008-04-14, 19:48   #50
agusia1981
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
Od razu skandal, oficjalnie podziękowano jej, bo ma 14 lat i nie ma jeszcze kobiecych kształtów. ;-)
No i najwyższa pora, głupią kolorówkę do oczu reklamują nastolatki bo się nazywa, że mają lepiej naciągniętą skórę niż starsze dziewczyny.
I wszystko wszystkim, ale już bez przesady.

To, że ma 14 lat, to żaden problem, kariery sportowej też nie zaczyna się w wieku lat 20tu , malarz również sięga po pędzel jak najwcześniej.

a dziewczyna ładna.
Faktycznie malarz czy sportowiec zaczynają trenować młodo, toteż nikt dzieczynie nie odbiera prawa do chidzeniu po wybiegach i fotografowaniu jej, ale w ciuchach odpowiednich do jej wieku.

Cytat:

Pamiętam czasy jak sama w wieku 25 lat miałam jakies 82cm w biuście, do tego 62 w talii i 92 w biodrach, a stanik nosiłam 70B lub 70C i wiesz mi płaska nie byłam

Cytat:
Napisane przez diamentowa Pokaż wiadomość
Jak na moje niech sobie paraduje po wybiegach w ciuchach dla nastolatek, a nie dla kobiet. Czemu? Proste- nie jest kobietą.
Zgadzam się
agusia1981 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-14, 19:50   #51
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Z tym komentarzem, o wkleslej klatce piersiowej to chyba przesadzilas Fresa.
Zanim to napisałam, zastanowiłam się pięć razy i doszłam do wniosku, że nie ma nic zdrożnego w tym, że mam takie a nie inne zdanie, z którego zresztą nie zamierzam się tłumaczyć, bo cokolwiek bym nie powiedziała, zaraz będzie identycznie, jak w wątku o krągłej miss, z tym że tym razem na tapecie będzie biust i rozgorzeje walka między tymi z mniejszym a tymi z większym i licytowanie, który lepszy: ja swoje zdanie na ten temat powiedziałam i go nie zmienię.
Ktoś chce się kłócić, proszę bardzo, ale beze mnie.

Stary 2008-04-14, 19:50   #52
natj
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
skoro rozmiary są takie normalne to jaki problem znaleźć drogą ładną dziewczynę w normalnym wieku np 18 lat że nie powiem więcej o tych samych? Czyżby była aż taką jedną na miliony ludzi na świecie?

przy okazji sama mam 65B i nie płaczę z tego powodu. Bywają dni że chcę mieć duży biust, ale podobają mi się małe a nie duże o dziwo i współczuję dziewczynom które muszą tyle kilogramów nosić Bynajmniej wklęsły nie jest...

Do pierwszego akapitu, ja się odnosiłam do wypowiedzi wizażanki, taki wredny off top .
Nie odpowiem Ci na Twoje pytania bo nie wiem co w niej widzą. Może fascynacja transformacją dziewczyny w kobietę? Lekko dziewczęca twarz a ciało już dojrzewa? Nie wiem
Dla jasności - dla mnie ideałem nie jest, po prostu kolejna modelka jakich wiele.
Stary 2008-04-14, 19:52   #53
side85
Zakorzenienie

Cytat:
Do pierwszego akapitu, ja się odnosiłam do wypowiedzi wizażanki, taki wredny off top .
Nie odpowiem Ci na Twoje pytania bo nie wiem co w niej widzą. Może fascynacja transformacją dziewczyny w kobietę? Lekko dziewczęca twarz a ciało już dojrzewa? Nie wiem
Dla jasności - dla mnie ideałem nie jest, po prostu kolejna modelka jakich wiele.
wiem, wiem Po prostu odniosłam się do twoich słów bo akurat mi pasowały wydawało mi się że podobnie myślimy w tej kwestii i zamiast cytować Fresę cytowałam Ciebie
Stary 2008-04-14, 19:53   #54
natj
Rozeznanie

Cytat:
Zanim to napisałam, zastanowiłam się pięć razy i doszłam do wniosku, że nie ma nic zdrożnego w tym, że mam takie a nie inne zdanie, z którego zresztą nie zamierzam się tłumaczyć, bo cokolwiek bym nie powiedziała, zaraz będzie identycznie, jak w wątku o krągłej miss, z tym że tym razem na tapecie będzie biust i rozgorzeje walka między tymi z mniejszym a tymi z większym i licytowanie, który lepszy: ja swoje zdanie na ten temat powiedziałam i go nie zmienię.
Ktoś chce się kłócić, proszę bardzo, ale beze mnie.
Broń Bożę nie chcę się z Tobą kłócić

Wiedz tylko, że biust nie zaczyna się od rozmiaru C/D. A i B to też piersi. Czy lepsze czy gorsze to niech nasi tżci decydują.
Stary 2008-04-14, 19:54   #55
misior920127
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to misior920127

hm, w sumie jeśli ma szansę, to dlaczego am nieskorzystać?tylko dlatego, że ma 14 lat? bez sensu.
misior920127 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-14, 19:57   #56
ushia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
niestety szybkosc dojrzewania fizycznego nie idzie w parze z rozwojem psychicznym .

czy 14 letnie dzieci moga pracowac wdg. prawa polskiego?
moga, na określonych warunkach (wymiar godzin, rodzaj pracy itp)

nie generalizuj - bywaja i dojrzali psychicznie a fizycznie nie
ushia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-14, 19:58   #57
narcy
Wtajemniczenie

Cytat:
Broń Bożę nie chcę się z Tobą kłócić

Wiedz tylko, że biust nie zaczyna się od rozmiaru C/D. A i B to też piersi. Czy lepsze czy gorsze to niech nasi tżci decydują.
lol, dlaczego twój facet ma decydować czy twoj biust jest okay czy nie?

sorry za offtopa ale musiałam.

Stary 2008-04-14, 19:59   #58
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaledonia Pokaż wiadomość
Jeśli nastolatki mają takie wzorce w postaci 14 letniej modelki to co się dziwić...na dyskotekach pełno 13 letnich dziewczynek ubranych i umalowanych by wyglądały na dużo starsze
jakby wszystkie nastki wygladaly jak ta mala na pierwszym zdjeciu to bylby raj

Truskawka, nie poznalam Cie
Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei
zizou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-14, 20:00   #59
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misior920127 Pokaż wiadomość
hm, w sumie jeśli ma szansę, to dlaczego am nieskorzystać?tylko dlatego, że ma 14 lat? bez sensu.
Własnie dlatego.
Dlaczego bez sensu?
Bo fajnie jak 14sto latka sie wygina jak pani o negocjowalnym afekcie i pokazuje cycki?

Stary 2008-04-14, 20:04   #60
biedronka91
Zakorzenienie

Z całego serducha życzę jej wszystkiego najlepszego..
Ale..
Gdzie jej dzieciństwo? Wygląda na starszą ode mnie, mimo, że mam 18 lat.. Przecież równie dobrze mogłaby reklamować odzież młodzieżową i myślę, że nie byłoby nic w tym złego. Byłaby naturalna, dziewczęca, swieża, a tak.. Zapewne da jej to sławę, dobrobyt, ale odbierze to co najwspanialsze.. Dzieciństwo..

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości