![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mirabilandia
Pewnie już tam byłaś,ale i tak napiszę jakie były moje wrażenia
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
JA w niedziele jadę do Włoch, i między innymi czeka mnie Mirabilandia .
Pierwsze co to chyba Katun xD . Bo widzę że taki zaje.bisty jest [ z waszych wypowiedzi ^^.
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
![]()
Ja byłam w Mirabilandii właśnie wróciłam z Włoch polecam gorąco wrażenia niesamowite tego się nie da opisać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Przyczajenie
|
Byłam w mirabilandi w te wakacje
![]() Jeżeli chcesz wrażeń to przejedz sie na katunie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
O jaaaa .. ja się chyba nie odwaze na tego Katuna ..
![]() Przeca to zawał na miejscu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Mirabilandia
Witam wszystkich. Jeżeli ktoś z was był kiedyś we Włoszech i w mirabilandi <rawenna> mógłby odpowiedziec na moje pytanie. Właśnie jestem w Italii i już niedługo po raz kolejny jadę do mirabilandi , ale mam jeden problem..nie wiem czy sie opłaca gdyż nie wiem czy katun będzie otwarty bo jeżeli nie to nie wybieram się tam. Ostatnio był tam wypadek..chlopakowi urwalo glowe lecz nie byla to wina karuzeli i slyszalam , że ruskie góry przez pewien czas do początku lipca były zamknięte. Może ktoś z was był już tam i jest pewien , że katun jeździ . Z góry dziękuję za odpowiedź..
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
o kurcze
![]() Nie znam odpowiedzi na twoje pytanie; ale chciałam tylko napisac że byłam tam kiedyś jakieś z z 9 lat temu i bardzo mi się podobało ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | |
Konto usunięte
|
Również o tym nie słyszałam, straszne...
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Cooo?
ja w tym roku jadę po raz pierwszy .. jaka była dokładna przyczyna tego wypadku? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Wtajemniczenie
|
Zrobiłam na necie mały research i oto co się okazało:
18 sierpnia 2007, 28-letni mężczyzna przeszedł przez ogrodzenie strzegące przed wejściem na trase Katuna po to, żeby wziąć czapkę, która spadła jego narzeczonej podczas przejażdżki (płot miał 2 metry). Właśnie nadjechała kolejka i dziewczyna z wagoników kopła go w głowę (sama doznała urazu nogi). Mężczyzna zmarł. Dyrekcji Mirabilandii nie postawiono rzadnych zarzutów. Z informacji zawartych na Wikipedii wynika, że kolejka została wtedy zamknięta na 24h. Nie ma rzadnych informacji jakoby nadal była zamknięta. PS: W załączniku kolejka o której mowa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
czyli nie była to wina kolejki a wypadek stał sie na "ziemi"
ja byłam we włoszech od 14 do 24 sierpnia 2007 i w ostatni dzień byliśmy w mirabilandii i katun działał ![]() swoją drogą kolejki są tam tak ogromne że 3/4 czasu się spędza między barierkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
bylam tam 6 lat temu
![]() ![]() ![]() ![]()
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Żal chłopaka, ale może da to do myślenia innym "odważnym" śmiałkom. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
ja niedawno bylam w mirabilandii. nic takiego nie slyszalam o wypadku....ja tam bylam jakis tydzien temu, katun dzialal jak i wszystko inne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Cieszę się , że katun będzie działał. Jest to świetna karuzela. Wogóle mirabilandia to niebo na ziemi..idzie się tam zrelaksować i super pobawić. Karuzele są miłe , delikatne , wodne oraz extremalne jak katun , tak zwane windy czy białe tory z czego tylko katun jest do góry nogami lecz inne karuzele również podnoszą ogromne napięcie. Kto nie był niech się tam wybierze i to szybko..bardzo gorąco polecam !! ja jadę tam za jakieś 5 dni i już nie mogę spać..
![]() ![]() a co do wypadku to nie ma się co bać dalej jeździć na nim. Nie było to spowodowane jakimś niedopatrzeniem działającej karuzeli , lecz tak jak już ktoś tutaj powiedział głupoty ludzkiej , a na pewno po tym wydarzeniu kilka razy sprawdzali działanie i bezpieczeństwo ze strachu więc jest jeszcze bezpieczniej.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Witam. Mam 13 lat i byłam już 2 razy w mirabilandii. Za 3 dni jadę tam znowu. Atrakcje oraz emocje świetne. Mnie najbardziej podobał się katun , ale jechałam w 2 rzędzie. W tym roku odważę się na 1. Nie było takiej karuzeli którą bym nie zaliczyła. Płaci się tam 30 euro na dwa dni . Jeżeli ktoś był w pobliżu i nie wpadł tam niech żałuje.Pozdrawiam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Przyczajenie
|
Mirabilandia rzeczywiscie raj na ziemi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
A jakich nowości ?? słyszałam , że są jakieś nowe karuzele ale jeszcze nie wiem jakie. Zżera mnie ciekawości bo już pojutrze się tam wybieram i chciałabym wiedzieć wcześniej jakie to karuzele i przygotować się żebym mogła bezstresowo na nie wejść. Jakbyś mogła to je opisz lub dołącz fotki..pozdrawiam..
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 |
Przyczajenie
|
a moze ktos sie orientuje jak dojechac do mirabilandii z rimini??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Byłam 2 razy w życiu, raz w sezonie, drugi raz przed
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
Byłam w Mirabilandi dzień po tym gdy napisałaś posta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Przyczajenie
|
dzięki za odpowiedź tylko że niestety nie będę miała dostępu do samochodu, więc zostaje mi tylko autobus lub pociąg... może orientujesz się (lub ktoś inny) jak tymi środkami transportu tam dotrzeć? pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Przyczajenie
|
Hej. Może ktos napisac [ ktos kto byl na zjezdzalni niagara ] mocno chlapie ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Dokładnie..najlepiej włożyć jakieś krótkie przewiewne spodenki ,a na górę strój kąpielowy. Ja tak byłam ubrana na "niagara" i ok...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Przyczajenie
|
to ja ponowie swoje pytanie - orientuje sie ktoś jak dotrzeć do mirabilandii z rimini nie mając samochodu? (autobus, pociąg?)?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj wróciłam z mirabilandii właśnie teraz.Był to mój 1 dzień. Chciałam od razu iść na katuna.Idziemy patrzymy a tam katun nieczynny. Kontrola karuzeli.Wpadłam w szał.Ludzie na wieczór oglądali tylko bo puszczali wagoniki same dla sprawdzenia. Jeszcze ta muzyka.Przypomniało mi się jak kilka lat temu jechałam na nim i trzęsłam portkami <hehe> Mój kolega zapytal sie tych facetów to stwierdzili ze chyba w czwartek ale nie3 są pewni. A dzisiaj jest wtorek. Wkurzyłam się jak nie wiem bo to najlepsza karuzela. Nawet doszło do łez ale naczęście załatwilismy to. Możemy teraz jechać na drugi dzień do mirabilandii zamiast jutro to w piątek bo wtedy katun na bata będzie działał..jupi !!..pozdrawiam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
bylam w mirabilandi i jak dla mnie zaje.biscie . jedyna moja głupota bylo ze nie poszłam na KATUNA XD . zaluje do tej pory xd . wieże [ windy ] zaje.biste . dla mnie wymiata czerwona [ bo tylko naniej byłam 2 x ] . NIAGara faktycznie orzeźwiający prysznic. na pakalu nie byłam bo mnie wkurzyła ogromniasta kolejka ;d . na diabelskim młynie byłam i fakt wolno sie leciałio,ale ładne zdj. za to mam. było jeszcze zaje.biste cos jak fala . dom strachu - hmmm. zawału nie miałam, ale i tak lepszy ten niż jakiś głupi za 8 zł [ 3 minutowy ] na jakims jarmarku xd
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.