|
|
#31 |
|
Szara Eminencja
|
Dot.: Jakich odżywek/masek aktualnie używacie?
Wax L-biotica do włosów suchych
I odżywke garnier do włosów kręconych
|
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
odżywki :
absolut repair l'oreal -bardzo ją lubie vitamino color l'oreal-także bardzo fajna kadusa do włosów suchych-ale nie jestem z niej zadowolona nivea hair car do brązu-taka sobie schwarkopf BC profesional w sprayu- jest świetna maski: malwa studio gloria-dobra wella profesional nawilżająca-może być age denosiforce l'oreal -fajna |
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie pojawiła sie nowa
z MILDNESS do częstego stosowania z aloesem ... Jeszcze jej nie używam ale jestem jej baaardzo ciekawa...
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też kupiłam ostatnio Glorie i jak narazie jestem zadowolona, nawet bardzo
|
|
|
|
|
#35 |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
W zapasie mam kilka, ale trzymam się zasady, aby stosować jedną [max dwie] podczas danego cyklu pielęgnacyjnego.
Ponieważ rozpoczynam "kurację" Absolut Repair - to i maskę z Absoluta otworzyłam. Wcześniej na tapecie była odżywka z algami Joanny, a jeszcze wcześniej Emulsja i Maska Gloria |
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Odżywki:
*emulsja Gloria- śmierdzi zakładem fryzjerskim i nie widzę, żeby coś specjalnego robiła z moimi włosami. *Kallos Latte- mój ideał wśród odżywek(bo traktuje ją jak codzienną odżywkę). Zapach, konsystencja, działanie. Niedługo skończę opakowanie 250 ml i kupuje następne A maseczek używam domowych
|
|
#37 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i wypróboowaniem czegoś nowego.
|
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednak najczęściej wracam z "podkulonym ogonem"
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
Maska Gloria [świetna] i odżyka Pantene Restoratives
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Cały czas męczę Mrs. Potter's z różą i gingko biloba, ale częściej zdarza mi sie użyć Carrotty Kallosa. A na sierpniowy wyjazd kupilam dziś odzywke Timotei z miodem - niby do wlosów suchych oi zniszczonych, ale chciałam cos regenerującego i odzywczego, bo planuję plazować i wylegiwac się na słońcu
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
pantene do cieniowanych i seboradin z rzen szeniem
|
|
|
|
|
#42 |
|
Przyczajenie
|
Na moje długie jasno blond włosy (rozjasniane) potrzebuje dobrych kosmetyków, nie zawsze mogę sobe pozwolic na odzywki za 4 zł z drogerii, no ale.. coś za coś...
Maski: Matrix sleek.look - maska wygładzająca; 500ml 43zł....mój hit ![]() Hair cosmetics professional - maska intensyw. z ekstraktem z winogron ...500ml kosztuje ok 17zł, a maska jest bardzo fajna L'oreal elseve - maseczka przeciw łamaniu się włosów, 200ml za 20zł, taka sobie.... Uso professionale - crema al latte, włoska maska mocno nawilżająca z proteinami mlecznymi, tylko w hurtowniach fryzjerskich, 1000 ml za 30 zł. Dość fajna, ślicznie pachnie ![]() Bielanda - algowa maska do włosów, 200 ml za 17 zł, bardzo fajna maska o konsystencji glinki, ale łatwo się spłukuje! Do kupienia w rossmannie... Odżywki: Matrix Biolage - nawilżająca do farbowanych... kiedyś jej używałam i była dosyć dobra, ale za tą cenę chyba można znależć lepszą, chyba ok.45 zł Nivea Hair Care - do farbowanych, ok.8zł, totalnie mi nie służy, leży w szafce nieruszana... Schauma -aloes i jogurt, kupilam w promocyjnej cenie w rossmannie za 3.90 i jest bardzo fajna ![]() Gliss Kur Schwarzkopf - olejki pielęgn. do długich wlosow w spray'u, bardzo pomaga w roszczesywaniu. Osobiście wolę ją od odzwyki z tej samej serii do suchych i zniszczonych. Garnier - do blondu, całkiem fajna, lekka i nie obciązająca odzywka od razu do spłukania, ok.8zł Chi - jedwab, 15ml za ok.8-10zł, na dość długo starcza bo malutko się go bierze, jest ok, ale bez rewelacji... Osobiście bardzo nie służy mi maska z WAX'A, po niej mam strasznie suche włosy, ona chyba za bardzo do rozjasnionych sie nie nadaje, i mam problemy z rozczesaniem po niej. Nie odpowiadaja mi tez szampony&odżywki z serii Dove... włosy są suche po nich i matowe. Lubię za to Mgiełkę nawilzajacą na sucho Dove do rozjasnionych, jest dużo lepsza od mgiełek Radicala i ładnie pachnie
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
maseczka WAX do włosów ciemnych (nawet dobra)
![]() odżywka Mrs.Potters do włosów suchych i zniszczonych z aloesem odżywka w sprayu z Schaumy (też nawet fajna )
|
|
|
|
|
#44 |
|
Miss Pudernica
|
WAX zagraniczny do włosów blond- cudo
lekko rozjasnił mój naturalny blond, ale włosy są miękkie, gładkie i nawilżone.Balsam z apteczki babuni z mlekiem i miodem- bardzo fajny, lekki, nie przetłuszcza i ten zapach! Serum z apteczki babuni- od czasu do czasu, ale bardziej podoba mi się balsam. Ziaja z olejkiem rycynowym- używam do OMO, super. Czekają: Kallos latte Joanna z miodem i cytryną
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
obecnie używam:
- szampony *revalid- używam go cylicznie z przerwami -bardzo fajny, oczyszcza włosy *gosh do włosów suchych i zniszczonych - bardzo fajny włosy są po nim miękkie i lśniące * tresemme termoochronny używam go jak suszę włosy suszarka pachnie na włosach do następnego mycia *loreal intensive repair bardzo go lubię *loreal solar z filtrami uv na słoneczko -odżywki * gosh do włosów suchych i zniszczonych-bardzo fajna * tresemme termoochrona * loreal absolut repair-służy moim włoskom *loreal vitamino color -fajna lekka odżywka * nivea do włosów brązowych bez spłukiwania trzeba uważać z ilością bo obciąża włosy * shwarzkopf bc w sprayu bez spłukiwania jest świetna -maski * gosh odżywcza -rewelacja zapach działanie super * gloria -fajna *ampułki loreala bardzo fajne |
|
|
|
|
#46 |
|
Zadomowienie
|
Ekspresowa odżywka z Gkiss Kur'a Liquid Silk Gloss
|
|
|
|
|
#47 |
|
Zadomowienie
|
ja obecnie używam:
glorię- maskę glorię- emulsję gliss kur- ekspresową odżywkę płynny jedwab czasem serum joanny z apteczki babuni i kompres z tej samej serii
|
|
#48 |
|
Konto usunięte
|
Gliss Kur, dwufazową odzywkę ekspresową 'Płynny Jedwab'
|
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
A ja obecnie używam:
Nivea Hair Care Protein Repair- świetna odżywka, wygładza, odżywia włosy, ładnie pachnie, włosy bardzo dobrze się rozczesują, są lśniące i nie są sianowate
|
|
|
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
Ja od dłuższego czasu używam odżywki Joanna Professional w litrowej butelce,starcza mi na kilka miesięcy
i puki co nie zamienię jej na żadną inną ,bo super działa na moje włosy,są miękkie,błyszczące,wygład zone,po trwałej ondulacji miałam siano na głowie i dzięki tej odżywce moje włosy odzyskały swoją kondycję,osobiście bardzo polecam |
|
|
|
|
#51 |
|
Konto usunięte
|
Uzywam odżywki Nivea do brązowych włosów, a także Nivea Hair Care Protein Repair
Maski Wax L'Biotica
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
Używałam:
fructis garnier ekspresowa maseczka do kręconych - początkowo wydawało mi się, że dobra, ale żadna rewelacja jedwab - jakoś nie mogłam się do niego przekonać, miałam po nim tłuste włosy, ale może za dużo go nakładałam? sunsilk (do kręconych i rudych) - odżywki, kremy - fajne, również do stylizacji używałam/używam od dłuższego już czasu i nadal będę używać: Gliss Kur, dwufazową odzywkę ekspresową 'Płynny Jedwab'' (niezła) i inne gliss kura w sprayu maseczka WAX do włosów ciemnych (b.dobra) Farmona Radical odżywka, choć są też maski, mgiełki (rewelacja, kiedyś uratowała moje rozdwojone końcówki, na które nic innego nie pomagało) serum na końcówki Avon Przede mną do wypróbowania (część już zakupiona): Ziaja z olejkiem rycynowym i z pszenicą/miodem Balsam z apteczki babuni z mlekiem i miodem bielenda błoto do włosów seboradin niger kompleks do włosów farmona saponics Joanna, odżywka do włosów suchych i zniszczonych-z miodem i cytryną no i może nafta, olejek rycynowy - ale to z domowych sposobów ![]() |
|
|
|
|
#53 |
|
Zadomowienie
|
maseczki:
kallos late (jest dla mnie bardzo dobra ) i plancea odzywki: hegron do splukiwania (bardzo fajny kosmetyk w dobrej cenie) kallos balsam z prowitamina b5 (taki bialy) bardzo dobry fructis color resist (bez rewelacji) sunsilk zielona (badziewna!!!!!) joanna odzywka truskawkowa bez splukiwania ( nie zaszkodzi,ale zeby pomagala to tez nie...) i jedwab niezawodny!! |
|
|
|
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
jejku czego ja uzywałam to piac nawet nie będe, bo do jutra bym nie skonczyła
napisze tylko co stoi u mnie w domu i co o tym mysle : - wella professionel - krem regenerujący włosy w 30 sec. - gówno jakich mało to mój komentarz - maska allvaves do włosów suhych i porowatych - beznadziejna -Vitalitys - platinum expresso - odzywka nadajaca włosom odcienia platyny - srednia, do stosowania raz na jakis czas dla podkreslenia koloru nadaje sie, do stosowania non stop - absolutnie, bo nie nawilża - odzywka elseve z proteina perły - nutri blask - możebyc, nie wydajna, wygładza, troche nawilża - - odzywka gliss kur z olejkami pielegnacyjnymi - raczje nie bardzo dobra - strasznie obciaza mi włoski, choć mam sucharki straszne...więc tak mniej niz średnio - odzywka garnier - odbudowa i blask - srednio - włosy ładnie błyszczą, działa szybko, nawet niezle - avon - ozywka do włosów suchcych i zniszczonych - możebyc, nawet nawilża i troche pomaga faktycznie, jest niezle - avon - maska planet SPA z oliwa z oliwek - nawet dobra, nawilża włosy, przy dłuższym stosowaniu je odzywia , choc cudów nie zdziała - Faberlic - balsam regeneracja- taki sredni- włosy sa miekkie, ale mogłobyć lepiej - Faberlic - serum na zniszczone końcówki - takie sobie - cos ala jedwab farouk , przy dłuzszym stosowaniu może wysususzyć włoski, ale wizualnie i na krótko poprawia wygląd włosów - odzywka avon - kuracja odbudowująca bez spłukiwania - nie pasuje mi, nie lubie jej - Pantene - odzywka bez spłukiwania - intensywana regeneracja - złota linia, - dobra, cudów nie czyni, zmiekcza i wygładza końcówki te powyzsze preparaty mam obecnie w domu, nie wiem kiedy to zuzyje najbardziej byłam zadowolona z profesjonalnego loreala (obecnie mam tylko ich szampony dwa) a jeszcze żeby was dobic powiem, że zamówiłam własnie : - Matrix sleek look maske 500 ml - Matrix color smart maske i szampon |
|
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
Head&Shauders Mentol 2w1.
Bardzo dobra/y [odżywka, szampon]- eliminuje łupież i włosy są ładne i miękkie.
|
|
|
|
|
#56 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
obecnie:
- odżywka z cementem i ceramidami L'Oreal Elseve - maska mleczna Kallos Latte zarówno z L'Oreala jak i Kallosa jestem zadowolona. świetnie wpływają na moje przesuszone włosy planuję kupić w najbliższym czasie maskę L'Oreala i balsam bez spłukiwania do kompletu z odżywką i szamponem L'Oreal Elseve.
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
kallos miodowy- smrod straszny, ale na moje wloski dziala rewelacyjnie. loczki lubia byz nawilzone
kallos planceta tez dobrze dziala, stosuje zamiennie z miodowym no i ostatnio sama sobie podgrzewam miod z oliwa z oliwek i efekty sa super! wlosy nawilzone koncowki wygladaja ladniej, oczywiscie nie klade na samej glowie, a jedynie tak od 10 cm |
|
|
|
|
#58 |
|
Rozeznanie
|
Obecnie maseczka ze szpiku końskiego - dobra, porządnie nawilża, nawet te przesuszone i zmęczone włosy, choć podczas kuracji nie powinno się stosować żandej innej :|
w sferze zainteresowań pozostaje ampułka absolut repair loreala oraz ampułka shine blond, tylko nie znam żadnej opinii na jej temat, testowałyście takie cudo na swoich włosach?? Z przyejmnością wracam od czasu do czasu także do kallosa latte i placenta - rewelacyjne odżywki, polecam z całą stanowczością. |
|
|
|
|
#59 |
|
Zadomowienie
|
Czego używam zależy od humoru, ale zawsze jedwab
![]() * Jedwab z Joanny- więcej go nie kupię, bo wiedząc podświadomie, że w opakowaniu jest go znacznie więcej niż innego jedwabiu daję go dwa razy więcej i na strasznie krótko mi starcza ![]() * Odżywka z Joanny do włosów zniszczonych z miodem i cytryną * Odżywka z Joanny z kiwi (rzadko używam, głównie dla zapachu) * Odżywka z Nivea do blond włosów z drobinkami (dorywczo, podkradam Mamie )* Odżywka z Ziaji z miodem, do rozdwajających się końcówek * Spray z Ce-Ce Med z jedwabiem dodający objętości i nawilżający.
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
moje obecne odżywki których używam! :
W kolejce czekają:
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.