|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styl kobiecy i rockowy jednocześnie
Nie, zdecydowanie avril sie do rocka nie zalicza.
|
#32 |
|
Wtajemniczenie
|
Uff
![]() Ja bym ten styl, który dziewczyny pokazały na zdjęciach podciągnęła pod gothic lolita . Bo rockersi ubierają się raczej na luzie, pozornie niedbale(tak jak narcy pisała).
|
|
|
|
#33 |
|
BAN stały
|
slucham roznorakiego indie i punkowych eksperymentow, ale bardzo lubie sie ubierac, niedbale stroje totalnie mnie nie interesuja, zreszta mam mnostwo kumpli z zespolow roznych i nawet oni nie ubieraja sie niedbale, chociaz u chlopaka taki EFEKT wyglada ok i wlasnie go staraja sie uzyskac. malo dzis w tym przypadku. moze sie troche wyrozniam na koncertach ale narazie zbieram same pozytywne komentarze na ten temat, w kazdym razie od chlopakow bo z dziewczynami to roznie, te wyznajace zasade ze ten klimat ma byc w skali szarosci czy nawet mroczny troche (a fe!) maja czasami cos do moich rozowych koszulek albo mini z falbankami :P
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rzeczywiście trochę się rozpędziłam, kabaretki itd. to raczej goth/grunge. DJADKJGU, w rocku obowiązkowo róż? Mówisz o tym rocku z mtv?
|
|
#35 |
|
Wtajemniczenie
|
MTV rock - ines-ka świetne określenie
![]() Mnie krew zalewa, gdy rockiem, punkiem określa się muzykę, jaką gra np, Fall Out Boy bądź Avrill(nie piję do tych zespołów ale dla mnie to skoczny pop i tyle)... Nie wspominając już o wielce PUNK ROCKOWYM Blog 27 :zly: Prawdziwy rock i punk został przygnieciony przez falę zespołów promowanych przez Bravo MTV itd... Płakać się chce. Kończę Off
|
|
|
|
#36 |
|
BAN stały
|
mowie o MOIM rocku, czytaj uwazniej
taki i mam styl i juz. nie, nie wygladam jak Avril, jej ciuchy na ogol mi sie nie podobaja. raczej rock lolita lub rock barbie jak to moj TZ mowiedit: dla mnie zespoly z mtv graja pop rock, ale wciaz to jest jakas odmiana rocka. to jest tak jak z kazda muzyka. a ze te "mtv" sa na nizszym poziomie to juz inna bajka.. przecietny odbiorca o ktorego ucho walczy mtv nie jest wymagajacy, wazne zeby zapadalo w pamiec i bylo ladne, podejrzewam ze gdyby Pete z FOB byl grubasem z pryszczami na buzi spory procent "fanek" nawet by nie sciagnal jednej piosenki |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#38 |
|
BAN stały
|
obecnie przezywam zauroczenie Gogol Bordello - oni to nazywaja gypsy punk (?) ale kocham ich energie i przemawiaja do mnie bo graja muzyke z ktora sie moge utozsamiac w jakis sposob (nie jestem 100% Polka
) ach wczulam sie ^^a tak poza nimi to naprawde mnostwo, chociazby Joy Division, Boa Con Beat, Arctic Monkeys, Franz Ferdinand, Babyshambles, Belle and Sebastian, Wombats, Malkmus, zespoly z mojej okolicy w ktorych graja kumple, no i starsze klasycznie Clash, Ramones, Sex Pistols, moze troszke lzej Queen ale to i tak ulamek. Na rozluznienie Cobraz Starship bo sa smieszni Pare kawalkow FOB tych najstarszych jak jeszcze grali garazowo tez lubie. El Canto Del Loco, Sr.Trepador, Beirut tak poza nimiogolnie sie nie ograniczam i slucham tego co mi sie spodoba, polecam radio 3 dlatego bo puszczaja kawal dobrej muzyki i od kiedy odkrylam je to leci u mnie czesto. |
|
|
|
#39 |
|
Wtajemniczenie
|
Takie coś wygrzebałam w swoich plikach...
Moim zdaniem raczej nie pasują tu goth/metal czy rzeczy w stylu Avril, jakie były zamieszczane w tym wątku, raczej szare czy czarne spodnie, trampki, skóra czy jakaś koszula, kapelusze, okulary, chusty - coś w tą stronę. I do tego jakieś kobiece elementy, makijaż, buty, torebka czy coś...
|
#40 |
|
Zadomowienie
|
djadkjgu zespoły, które w większości wymieniłaś nie są rockiem. Dla mnie to ludzie, których kreuje się na alternatywnego niszowego rocka - ale chociażby przez tą przymusową kreację - NIGDY takimi zespołami nie będą.
Co nie zmienia faktu, że uwielbiam Babyshambels Polecam Cursive. /potem napisz czy ci się podobało/. PS> BARDZO chciałabym zobaczyć Twoje ubrania - na Tobie :P bo brzmi interesująco. Nienawidzę kowbojek, ale może po prostu nie widziałam ich jeszcze dobrze zestawionych.
|
#41 |
|
Konto usunięte
|
Dla mnie styl rockowy graniczy z metalowym, nie mylić z gotykiem i jest przeplatany często militarnym. W odpowiednim wydaniu to moze byc bardzo kobiece.
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no, ja tutaj wstawiałam fotki, nie patrząc kto na nich jest, ale co ma na sobie.
Nie przepadam za Avril, za Nicole Richie itp., ale one się ubierają dość fajnie, to dałam fotki. |
|
|
|
#43 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zdjęcie z Pulpa i Debbie Harry
|
|
|
|
|
#44 |
|
BAN stały
|
oczywiscie ze sa rockiem, rock ma tyle odmian ze wlasciwie wiekszosc zespolow o skladzie gitary perkusja bas mozna rockiem nazwac. jak inaczej nazwiesz to co graja?
raczej nie mam zwyczaju robic sobie fotek w moich ciuchach, ale moze poprosze TZ zeby mi zrobil jak sie z nim zobaczi i wrzuce |
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
Mnie osobiście bardzo podoba sie styl Amy Lee z Evanescence
![]() Według mnie jest ostry, rockowy ale i jednocześnie bardzo kobiecy |
|
|
|
#46 |
|
Wtajemniczenie
|
Shirley Manson, Irina Lazareanu
|
#47 |
|
Wtajemniczenie
|
...
|
#48 |
|
Zadomowienie
|
O ile mi wiadomo tą wątek MODOWY więc w dyskusje muzyczne, może lepiej wybrać się do wątku kultura.
Owy styl w damskim wykonaniu kojarzy mi się z w miarę dopasowanymi ciuchami lub kombinacja góra luźna+przylegający dół i na odwrót. Damskie kroje, podkreślające kobiecość. Panują kolory pastelowe[szarości oliwki, brązy...] i kontrasty[czerń+czerwień]. Warstowy ubiór, rozkloszowane spódnice i sukienki. Może to być również minimalizm z naciskiem na dodatki. Charakterystyczne cechy to skórzane kurtki, sztruksy, rurki, torby i buty po przejściach, motyw kraty, koronki, vintag'owe dodatki, męskie zegarki, wełniaste getry i rajstopy, szaliki i etniczne chusty. Koszule, marynarki z starodawnymi guzikami, czarne kamizelki też się przydadzą Sama uwielbiam taki styl i staram się go wcielać w życie Kojarzy mi się trochę z takim włóczykijem indywidualistą. Kilka zdjęć, które w większym lub mniejszym stopniu pasują do mojej wizji. |
|
|
|
#49 |
|
Zadomowienie
|
...
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#50 |
|
Zadomowienie
|
...
|
|
|
|
#51 |
|
Zadomowienie
|
Duże czapy też są fajnym dodatkiem
|
|
|
|
#52 |
|
Zadomowienie
|
Tyle na dzisiaj wystarczy
|
|
|
|
#53 |
|
BAN stały
|
mnie ten zestaw pani westwood rozwala! kocham! musze sobie takie spodenki sprawic, tylko ja chce czarne z materialu i do nich paski ze skory <3
paris-vivienne-westwood.jpg no i zestaw kowbojki + skora z krotkim rekawkiem. love love love Photo 342.jpg to gdyby te buty byly wlasnie takimi klasycznymi kowbojkami 63292_Rock_Republic_spring2007_201_122_387lo.preview_0.jpg taka sukienke bym chetnie przygarnela i zgadnijcie z jakimi butami :P diesel20074.jpg pare przyjaznych zestawikow rock___republic_spring_3.jpg i an koniec codzienna wersja gdyby to byla skora a nie marynarka Picture 27.jpg to takie co mi by pasowaly, tylko czesc ubran/dodatkow na rozowo bym zrobila
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczne te wszystkie ciuchy i zestawy.
Zgadzam się, Amy Lee się fajnie ubiera ^^ |
|
|
|
#55 |
|
Wtajemniczenie
|
tak tylko trochę przejrzałam google, jak będę miała więcej czasu to pogrzebię na innych stronach
![]() Noc(nik) świetne zdjęcia, dużo zapisałam
|
#56 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#57 |
|
Wtajemniczenie
|
trochę Kate
nie wiem, jak można powiedzieć, że ona ubiera się "normalnie", imho wygląda, jakby właśnie wyszła z koncertu Stonesów
|
#58 |
|
Wtajemniczenie
|
... więc dalej będę uparcie wklejać jej fotki
|
#59 |
|
Raczkowanie
|
bardzo fajny temat
![]() ale na niektorych fotach to tak średniawo mi się rock widzi, ale znowu niektóre siuchy są superanckie ![]() taki typowo rockowy styl jest fajny, szkoda ze w Polsce w wiekszosci przypadków ogranicza się do arafatki....czarnych trampków i czegoś 'zwykłego' :S |
|
|
|
#60 |
|
BAN stały
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:35.

. Bo rockersi ubierają się raczej na luzie, pozornie niedbale(tak jak narcy pisała).