Za co BAN STAŁY? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Techniczne forum

Notka

Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne…

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-12-31, 12:22   #31
poziomka61
Rozeznanie

Dot.: BAN a kontakty

Dziękuję Wam wszystkim, Moi Mili Mam pełną jasność

Bawcie się dobrze!!!!

.
poziomka61 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-05, 08:00   #32
levante
Zadomowienie

Nie chcę bana

Proszę o pomoc -
dzisiaj, przez nieuwagę z mojego komputera zarejestrował się na wizażu mój sąsiad, zdążyłam zainterweniować zanim zaczął włączać się do forum bo wiem, że z jednego kompa nie mogą pochodzić dwa nicki. Wiem też, że nie usunę jego zarejestrowanego konta. Co zrobić żebym nie została zbanowana? Czy wystarczy, że ta druga osoba nigdy nie zaloguje się itd? Proszę o odpowiedź. Wiem, że nie pierwszej mi się to zdażyło. Przepraszam w swoim i sąsiada imieniu
levante jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-05, 08:04   #33
levante
Zadomowienie

Dot.: Nie chcę bana

zdarzyło
Mało tego, zapomniałam, że pochwaliłam się wcześniej jemu swoim nickiem i hasłem (z zamiłowania do Hiszpańskiego) i wykorzystał to dublując moje hasło. Jestem załamana - - pomocy!
Stary 2007-07-05, 08:05   #34
nekome
Zakorzenienie

Na jednym komputerze moze byc zalozonych kilka kont.
nekome jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-05, 08:09   #35
levante
Zadomowienie

Dziękuję! To kiedy grozi ban? W jakiej sytuacji z moją podobnej?
Stary 2007-07-05, 08:13   #36
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez levante Pokaż wiadomość
Dziękuję! To kiedy grozi ban? W jakiej sytuacji z moją podobnej?
Jak on narozrabia, bana dostaniesz również Ty.
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-05, 08:16   #37
levante
Zadomowienie

Dziękuję za odpowiedź. Nie ma mowy żeby narozrabiał bo absolutnie nie pozwolę mu istnieć na wizażu, dość mnie zdenerwował. Czyli mogę swobodnie cieszyć się tym miłym forum, prawda?
Stary 2007-07-05, 10:46   #38
olik04
Zakorzenienie

może zmień sobie hasło, żeby nikt go nie znał, bo nie wiem czy w innym przypadku bęziesz mogła się swobodnie cieszyć
Aha, jeszcze z tego co wiem to nie możecie z tego samego komputera z dwóch nicków wymieniać się na targowisku)
Stary 2007-07-05, 10:59   #39
levante
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olik04 Pokaż wiadomość
może zmień sobie hasło, żeby nikt go nie znał, bo nie wiem czy w innym przypadku bęziesz mogła się swobodnie cieszyć
Aha, jeszcze z tego co wiem to nie możecie z tego samego komputera z dwóch nicków wymieniać się na targowisku)
Tak zrobię, zmienię hasło. Dzięki
Stary 2007-07-05, 16:31   #40
Aeterna
Zakorzenienie

Zaraz, zaraz, a jak mi się ktoś zarejestrował z mojego, za to urzęduje sobie już z innego, swojego komputera, to ja mogę i tak razem z nim oberwać pomarańczą?
Eee, nie... No bo jak nadaje ze swojego sprzętu, to już jest przecież inne aj pi.

Dobrymi chęciami to podobnież piekło jest wybrukowane..?
Oby nie.
Aeterna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-06, 13:43   #41
levante
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aeterna Pokaż wiadomość
Zaraz, zaraz, a jak mi się ktoś zarejestrował z mojego, za to urzęduje sobie już z innego, swojego komputera, to ja mogę i tak razem z nim oberwać pomarańczą?
Eee, nie... No bo jak nadaje ze swojego sprzętu, to już jest przecież inne aj pi.

Oby nie.
No, ciekawe...
Stary 2007-07-06, 17:47   #42
Aeterna
Zakorzenienie

Spoko Levante, po prostu trochę się zakręciłam tym Twoim przypilnowaniem sąsiada, żeby nie szkudził, bo zastanowiło mnie, jak chcesz sprawić, by ktoś nie wparował na wizaż i nie zasiał zamętu. A Tobie chodziło tylko o Twój komputer.

Stary 2007-07-06, 18:52   #43
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
Napisane przez Aeterna Pokaż wiadomość

Oby nie.
Wiesz Aete moje znajome które nie zakładały swoich kont na wizażu u mnie na komputerze tylko u siebie jakiś czas temu będąc u mnie z wizytą zalogowały się na forum by coś sprawdzić po czym ich konta zostały natychmiast wykryte przez system jako zduplikowane w tym także konto mojego męża . Czyli nie trzeba zakładać nawet kilku kont z jednego komputera, wystarczy że ktoś się zaloguje

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-06, 22:10   #44
Aeterna
Zakorzenienie

Oo! Więc jednak. No proszę...
Stary 2007-07-07, 09:35   #45
Różowy Strachulec
Zakorzenienie

No to ja też mam pytanie
1. Jeżeli loguję się z pracy a nasza sieć jest z zewnątrz widoczna pod jednym IP to konta wszystkich osób które stamtąd piszą będą widziane jako zdublowane, tak? To mógłby być dobry sposób na dowiedzenie się czy ktoś u mnie w pracy wizażuje
2. Jeśli później się loguję z innej sieci to konta z punktu 1 są nadal widzane jako zdublowane?
Stary 2007-07-07, 23:15   #46
aniolek-tasmanski
Administrator

Cytat:
Napisane przez Różowy Strachulec Pokaż wiadomość
1. Jeżeli loguję się z pracy a nasza sieć jest z zewnątrz widoczna pod jednym IP to konta wszystkich osób które stamtąd piszą będą widziane jako zdublowane, tak?
Nie
Beda tylko mialy taki sam IP - zewnetrzny.

Cytat:
2. Jeśli później się loguję z innej sieci to konta z punktu 1 są nadal widzane jako zdublowane?
Tez Nie.

Gdyby tylko Zlo pozwolil mi napisac jak to dziala ... ale nie pozwoli

aniolek
aniolek-tasmanski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-08, 11:06   #47
Różowy Strachulec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolek-tasmanski Pokaż wiadomość
Nie
Beda tylko mialy taki sam IP - zewnetrzny.
Ale lipa Myślałam o przeprowadzeniu małego śledztwa

Cytat:
Gdyby tylko Zlo pozwolil mi napisac jak to dziala ... ale nie pozwoli
Każdy admin musi mieć swoje tajemnice
Dziękuję za odpowiedź
Stary 2007-07-17, 23:27   #48
monia
Przyczajenie

Mój BAN trwa za długo?

Zakładam wątek bo już nie wiem co robić... tak więc po pierwsze piszę dzięki uprzejmości koleżanki, która "udostępniła" mi z tej okazji Swoje konto. Dostałam BANa tymczasowego bo usunęłam swoją fotkę w wątku o modzie (wątek był nieodwiedzany, inni usuwali- pogubiłam się w regulaminie i też usunęłam bo to w końcu prywatne zdjęcie, nie chciałam żeby krążyło po serwisach randkowych- ale mniejsza o to, zrozumiałam swój błąd), czekałam cierpliwie na koniec szlaBANu, wg. informacji moderatora do 10lipca, nadszedł ten dzień a BAN nadal był, moderator poinformował, że BAN powinien już wygasnąć, nawet w tabelce mojego konta był napis: wygasło, ale gdy chciałam cokolwiek zrobić pisało :data podniesienia szlabanu 17.07.07 18.00, czekałam cierpliwie, dziś jest już 17lipca godzina 23.30 a BAN nadal jest... nie wiem co mam robić, napisałam do moderatorów ale nie odpowiadają (rozumiem oczywiście, że są zajęci itp.)dlatego pytam Was, może ktoś miał podobny problem. Bardzo mi zalweży bo jestem poumawiana na wymiany z Wizażankami, muszę wystawić przekupki a tu nic
Pozdrawiam Chii1986
monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-18, 09:38   #49
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Dot.: Mój BAN trwa za długo?

Cytat:
Napisane przez monia Pokaż wiadomość
Zakładam wątek bo już nie wiem co robić... tak więc po pierwsze piszę dzięki uprzejmości koleżanki, która "udostępniła" mi z tej okazji Swoje konto. Dostałam BANa tymczasowego bo usunęłam swoją fotkę w wątku o modzie (wątek był nieodwiedzany, inni usuwali- pogubiłam się w regulaminie i też usunęłam bo to w końcu prywatne zdjęcie, nie chciałam żeby krążyło po serwisach randkowych- ale mniejsza o to, zrozumiałam swój błąd), czekałam cierpliwie na koniec szlaBANu, wg. informacji moderatora do 10lipca, nadszedł ten dzień a BAN nadal był, moderator poinformował, że BAN powinien już wygasnąć, nawet w tabelce mojego konta był napis: wygasło, ale gdy chciałam cokolwiek zrobić pisało :data podniesienia szlabanu 17.07.07 18.00, czekałam cierpliwie, dziś jest już 17lipca godzina 23.30 a BAN nadal jest... nie wiem co mam robić, napisałam do moderatorów ale nie odpowiadają (rozumiem oczywiście, że są zajęci itp.)dlatego pytam Was, może ktoś miał podobny problem. Bardzo mi zalweży bo jestem poumawiana na wymiany z Wizażankami, muszę wystawić przekupki a tu nic
Pozdrawiam Chii1986
Muszę to sprawdzić, ale serwer podnosi szlaBAN tylko raz na jakiś czas (raz na godzinę lub kilka godzin). Z tego, co widzę, to w nocy szlaBAN został automatycznie podniesiony.
Stary 2007-07-18, 11:29   #50
monia
Przyczajenie

Dot.: Mój BAN trwa za długo?

Tak, wszystko jest ok dziękuję
monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-25, 22:35   #51
hehaha
BAN stały

Za co BAN STAŁY?

Witam.

Założyłam sobie to konto, dlatego, gdyż chciałabym się dowiedzieć za co dostałam bana stałego na nicku: yes

?

Dodam, że dostałam na pocztę e-mail informację, że otrzymałam PW od użytkownika kaska222 (admina, modertatora? :P) wiadomosc. Ale nie mogę jej odczytac, gdyż jestem zabanowana. A tam na pewno będzie pisało za co.

Chciałabym się dowiedzieć, który punkt regulaminu naruszyłam.

Pozdrawiam, yes
hehaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-25, 23:03   #52
kaska222
Moderator

Dot.: Za co BAN STAŁY?

Dostalas bana za klony ktorych mialas kilka. pk;t4

4. Wyjątkowo przyznajemy użytkownikowi od razu BAN stały lub status SPAMERA z pominięciem gradacji upomnień, jeśli:

* bez uzasadnienia edytuje on masowo swoje posty, niszcząc w ten sposób zawartość forum lub KWC,
* używa on wyjątkowo parszywego słownictwa obrażając inne użytkowniczki forum,
* pierwszy i jedyny post użytkownika jest reklamą. SPAMER jest również statusem stałym, który może znieść tylko administrator po uprzedniej korespondencji ze spamerem.
* przypadki łamania tych samych punktów regulaminu przez klony zbanowanych userów – ewidentny trolizm!

RegulaminWizaz.pl
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno.
Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum.

Ta reklama pokazywana jest pod 6 247 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!)
kaska222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-26, 10:24   #53
hehaha
BAN stały

*no tak moze edytowałam często posty ale nie zmieniałam ich treści- tylko dodawałam literki- bo często zdarzają mi się literówki.

*nie przypominam sobie, zeby mój pierwszy post był reklamą...

*nie obrażałam nikogo na forum.

*założyłam to konto, zgodnie z regulaminem:
Cytat:
* Nie zmieniamy nicków! Możesz zarejestrować sobie innego użytkownika, ale nie zmieniamy nazwy istniejącego użytkownika.

Ale co ja na to poradzę, że często robię takie literówki? :/ Wolelibyście, żeby było na forum pełno błędów?

Rozumiem, że nie mogę liczyć na jeszcze jedną szansę? Tym razem bym przeczytała 3 razy treść posta, zanim bym go wysłała...

;(
hehaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-26, 10:29   #54
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hehaha Pokaż wiadomość
*no tak moze edytowałam często posty ale nie zmieniałam ich treści- tylko dodawałam literki- bo często zdarzają mi się literówki.

*nie przypominam sobie, zeby mój pierwszy post był reklamą...

*nie obrażałam nikogo na forum.

*założyłam to konto, zgodnie z regulaminem:

Ale co ja na to poradzę, że często robię takie literówki? :/ Wolelibyście, żeby było na forum pełno błędów?

Rozumiem, że nie mogę liczyć na jeszcze jedną szansę? Tym razem bym przeczytała 3 razy treść posta, zanim bym go wysłała...

;(
Wątpię, żeby moderator dał Ci bana stałego za poprawianie literówek .

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-26, 10:42   #55
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez kaska222 Pokaż wiadomość
Dostalas bana za klony ktorych mialas kilka.
To chyba wystarczające wyjaśnienie. Czytając Twoje ostatnie wypowiedzi nie poczuwam się w obowiązku podnoszenia szlaBANu i proszę moderatora o zablokowanie konta hehaha również.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Techniczne forum

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości