![]() |
#31 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
R
Śn Płatki ryżowe na mleku (szklanka), garść granoli owocowej, jabłko II śn kajzerka (50g) z serem homo naturalnym, plasterkiem polędwicy i liściem sałaty Obiad talerz kapuśniaku, kawałek gotowanej szynki, 2 pomidory, 2 ogorki kiszone Podwieczorek jogurt naturalny z 2 łyżkami płatków kukurydzianych, jabłko Kolacja wieśniak 100g I jak? |
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A OTO I MOJE U: ś: 2 kromki żytniego 100g wiejskiego zwykłego 4 plastry polędwicy drobiowej miseczka sałatki (sałata, pomidor, ogórek, rzodkiewka, szczypiorek z olejem z pestek winogron) kawa z mlekiem IIś: activia 200g jabłko IIIś : 180g jogurtu naturalnego 1 łyżka zarodkow 1 łyżka otrąb żytnich 5 łyżek musli jabłko O: 100g kaszy gryczanej 6 kotletów sojowych 200g warzyw na patelnie szpinak na mleku P: 150g serka homo jabłko-rodzynka z cynamonem ![]() jabłko duuuuże ![]() K: 2 kromki żytniego 150g wiejskiego 4 plastry polędwicy drobiowej 1/2 pomidora, papryki i ogórka.
Kiedy nie miałam już nic do stracenia, dostałam wszystko. Kiedy o sobie zapomniałam, odnalazłam samą siebie. Kiedy poznałam upokorzenie i całkowitą uległość, stałam się wolna. Edytowane przez funky87 Czas edycji: 2008-04-29 o 19:32 Powód: zapomnialam o mięsku na kolacje :) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Mój planowany jadłospis na jutro: (kolejny, lżejszy dzień)
1. 2 kromki chleba tostowego wieloziarnistego z wędliną drobiową, tofu i ogórkiem. 2. 2 jabłka 3. Duszona pierś indyka z brokułami 4. Szklanka mleka sojowego 5. Jajecznica z 2 jajek z 2 kromkami chleba tostowego wieloziarnistego |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
R
1 śń -sok wyciśnięty z pomarańczy + podchrupalam z 10g błonnika bez cukru -2 kromki razowca z 40g serem mozarella(zrobiłam sobie tosta) +20g ketchupu -piętka z razowca czyli bardzo cienka kromka z cielęcina i pomidorem -kawa z łyzeczka cukru ![]() ![]() 2 śń w szkole -pomarańcza 3 śń w szkole -kanapka (2 razowce) + sałata + cielęcina przed obiadem -lód smietankowy 150 g ![]() obiad - miseczka leczo -kawa 3 w 1 taki miszmasz zaczynająć od tego loda kończąć na kawie, dobrze, ze wyszłam potem z domu ![]() -godzina fitness ![]() kolacja -serek wiejski 200g + 10 g otrebów +10g błonnika - pomidorki koktajlowe ![]() (wracam do serków wiejskich.. mm one sa cudowne ![]() ![]() = ok 1700kcal Zauwazyłam, ze w moich jadłospisach często powtarza sie 1 i 2 śniadanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Moje R. Proszę o ocenę:
1. garść płatków Zdrowy Błonnik, kiwi, 75g sera białego chudego, 3-4 łyżki jogurtu nat., ogromna marchew ze startym jabłuszkiem i sokiem z cytyny. Do teog była herbata z sokiem malinowym (słdzonym:/), ale to tylko łyżke i malusieńka kromeczka takiego chelbka zwykłego z polędwicą i ketchupem:/ Był taki gorący i pyszny, żepomyślala, że jak zjem na śniadanie to nic się nie stanie ... Troszkę duże to śniadanie. 2. 200g serka wiejskiego (taki z krasnystawu w 100g: 93kcal, bialko 11g, ww 2g, tłuszcze 5g - myślicie że można jesc go naR zamiast tego light z Piatnicy? ), orzechy włoskie, orzechy laskowe, dwa plasterki polędwicy, 5 takich mega liści sałaty, mocna kawa z 2 łyżkami mleka. 3. pierś z kurczaka smażona na łyżce oliwy w sosie cebulowym (zrobiony z zupy cebulowej w 100ml: 36kcal, głownie ww), sporo makaronu takiego brązowego (fussilis czy jakoś tak), sałata, pomidory. 4. niecała połówka grahamki, 3 grubsze plastry jakieś chudziutkiej wędliny, dużo ogórka. 5. wieśniak albo serek homo ze szczypiorkiem i solą. Ten posiłek jakoś koło 21:30 planuję, bo dziś późno wstałam,dopiero o 10. |
![]() ![]() |
![]() |
#38 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() łączysz w kolacji tłuszcze (żółtko jajka) z węglami (chleb). Generalnie kolacja powinna być czysto białkowa. Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#39 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Wtajemniczenie
|
O, nowy watek, jak miło
![]() R/U- wychodzenie. 6:00 250ml mleka 1,5%, 3/4 średniego jabłka, 2 łyżki musli z jaśkami bez jaśków (końcówka ![]() 9:40 duuuza grahamka z ziarnami (a raczej mini-bagietka z mąki graham-18 cm długości ![]() 13:30 180g kefiru 1,5%, marchewka 15:30 podwójna porcja ziemniaków polana kefirem, 80g piersi z kurczaka z piekarnika, ogromna porcja sałatki- pomidor, ogórek, cebula, por, szczypiorek, jogurt naturalny, dużo sosu chilli (teraz pochłaniam go bez wyrzutów ![]() 18:00 150g homo nat, 2 łyżeczki płatków migdałowych, 2 łyżeczki kokosu, łyżeczka różnych pestek prażonych, 3 rzodkiewki, sałata przekąska- plasterek szynki z indyka 21:30 puszka sałatki z tuńczyka egzotycznej (185g), kilka różyczek brokułu, kilka pasków papryki -3 kawy z mlekiem i cykorią w ciągu dnia Stopniowo dodaję więcej jedzenia, przede wszystkim drugi posilek w szkole (chociaz nie do końca pełnowartościowy), nie za szybko/nie za wolno? Dodam, że ostatnio w ogóle nie mam czasu na ćwiczenia, czyba dodam drugą bułkę w szkole zamiast kefiru, bo w szkole mogłabym cały czas jeść, po obiedzie natomiast nie mam juz takiego apetytu.
#41 |
Raczkowanie
|
Wczoraj dziewczyny okrzyczały mnie za dwie miseczki zupy na caly dzien wiec dzis postanowiłam zrobic to lepiej.
R: 7:00 - Półtora parówki , mała kromka chleba 11:00 - jabłko 13:00 - talerz zupy 17:00 - mleko z płatkami fitness 19:20 - sztangiel z serkiem topionym, kilka łyżek kukurydzy konserwowej abs na brzuch, 15 min szybkiego marszu, 30 min biegania
#42 |
Raczkowanie
|
Siris88 dziękuję serdecznie za ocenkę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
R/U
I 50 g BF, 150 g serka homogenizowanego naturalnego, jabłko. II 2 kromki chleba razowego z 50 g chudego twarogu z ogórkiem i rzodkiewką. III 50 g ryżu brązowego, 100 g piersi z kurczaka gotowanej na parze, 200 g warzyw na patelni. IV Budyń czekoladowy (20 g proszku, 250 ml mleka 1,5%), 50 g twarogu chudego, marchewka. V 150 g serka wiejskiego z 30 g orzechów, 3 rzodkiewki. |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
A co w tym złego, że planuję? Myślę, że to chyba dobrze ^^
Kolacja...hm...myślę, że jakieś 5 godzin przed snem ^^' Niestety u mnie jest problem z kolacją czystobiałkową, bo nie mogę mleka... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Zaczynam od nowa. Moje dzisiejsze R. próby
1. 3 łyżki sałatki z tuńczyka wsw + ogórek konserwowy + jajko (jakoś nie mogłam wiecej) + duża kromka chleba orkiszowego z 3 grubymi plastrami twarogu chudego i łyżeczką dżemu z czarnej porzeczki. + rzodkiewki 2. 150 gr homo nat + garść musli bez cukru + pół łyżeczki kakao + surowa marchewka i rzodkiewka 3. 200 gr. wieśniaka + garść mieszkanki orzechów +marchewka i rzodkiewka 4. 2 kromki orkiszowego + na patelni podgrzane 5 plastrów wedliny drobiowej + pieczarki, cebula, szczypiorek, jajko. 5. 150 gr. homo nat + pół łyżeczki kakao.
#46 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ogólnie mało białka, brak warzyw, brak NNKT (dodaj jakieś, bo grozi Ci brak miesiączki) Powodzenia i czekam na poprawę ![]()
![]() |
#47 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No dziekuje bardzo ![]() Ja to sie nie nadaje... grunt zeby schudnac;D Oj nie mam glowy do tego... jeszcze raz dziekuje.. pozdrawiam ![]()
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Siris dziękuję w takim razie jeszcze raz za odpowiedź, bardzo mi pomogłaś
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze R:
śniadanie: szklanka mleka 1,5% + 2 łyżki płatków owsianych + łyżka otrąb owsianych + 3 łyżki otrąb pszennych + 50g twarogu lekkiego + jabłko II śniadanie: 150g wiejski lekki + jabłko obiad: 200g makreli wędzonej + 50g twarogu lekkiego + ogórek zielony podwieczorek: 20g suszonych jabłek + 10 winogron ciemnych kolacja: 100g twarogu lekkiego Jutro wyjeżdżam z rodzicami do Niemiec - mam nadzieję, że z moją R będzie w miarę dobrze ... wrócę do Was po weekendzie ;* Udanych majówek! ![]() ![]()
#50 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pozatym na U kolacja nie musi być czystobiałkowa. Ja kiedyś bałam się jeść mniej niż 3 godziny przed snem, ale ostatnio odkryłam, że to nie ma większego znaczenia. Zdarzy mi się zjeść bułkę iść spać po 1-1,5 h i nie tyję od tego nie wiadomo ile. Przemyśl to. I nie dawaj złego przykładu innym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
No tak...ale no moment.
Ja jem kolację ok. 18-19. Gdy idę do szkoły, to jest to...3-4 godziny przed snem. Ale gdy następnego dnia nie wstaję wcześnie rano, to się kładę ok...24-1. No to przecież nie będę w nocy jadła. |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
mój jadłospis na jutro
R 1. 1 kromka razowego chleba, liście sałaty, 2 plastry chudej szybki, plasterki pomidora i ogórka, czerwona herbata 2. jogurt naturalny 150 g 3.zupa pomidorowa zagęszczana jogurtem naturalnym (bez ryżu lub makaronu) 4. garść orzechów 5. sałatka meksykańska - 1/4 główki sałaty, pół puszki fasoli, 1 papryka, 1 cebula, łyżka oliwy z oliwek, zioła i przyprawy. proszę o ocenę |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Rozeznanie
|
jutro spedzę caly dzien w samochodzie. (15 godzin) jak ma wygladac moj jadlospis na R?
![]() |
#55 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Milego wyjazdu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jogurt naturalny ma mało białka, a za to mnóstwo cukru! Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
[quote=Siris88;7396436]końcówka dnia malutka
![]() Milego wyjazdu ![]() tak tak, makrela celowo ![]() dziękuję ![]() ![]()
#57 |
Raczkowanie
|
Mój wczorajszy- REDUKCJA
śniadanie: serek wiejski lekki, 3 łyżki płatków owsianych, 1 łyżka otrębów z żurawiną, starte jabłko II śniadanie: 0,5 grahamki, 50 g łososia, ogórek, koperek Obiad: sałatka z kurczaka (1/4 szklanki makaronu orkiszowego z błonnikiem, ok. 100 g kurzego biustu, ogórek, papryka, 2 łyżki kukurydzy z puszki) z sosem czosnkowym (0,5 opakowania małego jogurtu naturalnego z czosnkiem) Powieczorek: szklanka koktajlu, który podpatrzyłam w diecie SB (nie przypomnę sobie teraz dokładnych proporcji, ale są to zmiksowane mleko sojowe waniliowe, jogurt nisko tłuszczowy, tofu i migdały mielone- jak dla mnie jest naprawdę dobre, a przy tym jest to świetne źródło białka i NNKT, więc gdyby ktoś był zainteresowany przepisem jestem skłonna się podzielić ![]() Kolacja: omlet z 3 białek z 3 plasterkami szynki z drobiu i 2 łyżkami zielonego groszku. Uprzejmie proszę o ocenę ![]()
![]() |
#58 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
Moja R
![]() Zjadłam dzis na śdniadanie sałatke z avokado,sera feta i pomidora z dwiema kromkami ciemnego chlebka z rodzynkami,posmarowane cieniutko margaryną. Obiad (bedzie):Zupa jarzynowa z gotowanym kurczakiem, banan Kolacja:Puszka tunczyka z jajkiem, herbata zielona miedzy głównymi posilkami: serek homogenizowany Jest ok? |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
A więc zamieszczę i mój w nowym wątku
![]() "Chorobowe" U ![]() 1. Owsianka z 4ł, twarożek domowy 150g, starte jabłko+cynamon 2. Dużo mięsa wołowego mielonego+2łyżki jogurtu nat+2ząbki czosnku+ogórek zielony(oprószone ziołami), marchewka 3. Grahamka+1/2 puszki tuńczyka wsw+ogórek konserwowy, kilka rzodkiewek, marchewka 4. Jogurt naturalny 175g, jabłko, 50g orzechów arachidowych 5. Serek wiejski ze szpinakiem i czosnkiem, 2 łyżki słonecznika W międzyczasie były już: 3 słabe kawy, 2x calcium z żeń-szeniem
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.