|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
marga: ja sie nie boje gina
![]() ![]() izka: Jasne ze moge odstawic rowerek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Agatko - zdjęcia wysłałam
![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
![]() |
#34 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Aga, kiedyś też mówiłaś, że postanowiłaś nie jeździć na rowerku - i co?
![]() ![]() |
![]() |
#35 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Baby: Ja uwielbiam rowerek, ale kiedyś bardzo z nim przesadzałam, więc postanowiłam, że w najbliższym czasie go nie zakupię! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Iza - coś w końcu muszę zrobić aby z tego wyjść.
Ograniczę rowerek,a zacznę wykonywać porządniejsze ćwiczenia. Nie wiem czy będę chudła. Chcę lepiej się poczuć we własnym ciele. Oby mi się udało.
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a czy miałaś ostatnimi czasy choć jeden dzień luzu, niekontrolowania się?
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
to zabieram sie za cwiczenia ^^. Rowerek postoi . Chociaz brat ma jezdzic bo kregoslup ma przekrzywiony a lekarz mu zalecil. Mama nawet na niego nie wsiadzie. Po 1 ona nie ma na takie cos czasu (jak sie wyrazila) po 2 jej zadne cwiczenia nie sa potrzebne bo miec taka figure jak ona to nic tylko Bogu dziekowac
![]() Swoja droga to dziwne ale dawniej wpadawałam w kompleksy patrzac na nia. Teraz juz ja tylko podziwiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz Agness - sorry, ale zastanawiam się czy Ty masz jeszcze trochę oleju w głowie, czy obsesja chudych ud Ci wszystko przesłoniła. Bo zachowujesz się tak, jakbyś czekała tylko na nasze zainteresowanie, głaskanie po główce, pocieszanie i mówienie: och, Agnesia, jakaś Ty bidulka, 900 kcal zjadłaś, ojej. I nie wiem co Ci to daje, moim skromnym zdaniem tylko pogarsza sprawę. Wybacz, ale tak to odbieram. No ale ok. Możesz się obrażać.
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Ludowa - nie masz prawa twierdzić,że nie mam oleju w głowie
![]() wybacz,ale nie znasz mnie. Przykro mi się zrobiło, bo nie sądziłam,że doczekam się takich słów od Ciebie. Nie daję rady,to piszę. Gdybym dawała radę to bym tu się w ogóle nie wpisywała. ...
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
zooosia: to jest niby moja b. dobra kumpela i może żartowała ale ja wszystko biore na serio. Nie zamierzam rezygnować z tycia, chociaż niekiedy mam takie myśli.
Jak ja bym chciała tak jak ty zjeść to co lubie ale ciągle patrze na b/t/w itp. i nie moge się przemóc i jem to co jest zdrowe lub zawiera więcej białka niż tłuszczy i węgli itd. A moge cię spytać ile już przytyłaś i w jakim czasie? EwelkaaS: może i powinny cieszyć ale mnie bardzo smucą i działają na mnie jak "płachta na byka" Agness: ja również uważam że jesteś bardzo ładną i szczupłą dziewczyną uwierz mi. iza_wiosenna: aż poprawiłaś mi humor dziękuje I zjadam dzisiaj kinder bueno white(pierwsze dokładnie od 6 grudnia ![]() ![]() ![]() I miałam poprawiony humor ale znów się zepsuł bo jak sobie przypomniałam, że miałam całkiem dobry metabolizm i nawet od 2500 kcal nie tyłam to aż mi smutno się zrobiło, kiedyś jadłam to co lubiłam a teraz nadal mam opory chociaż wiem że i tak moge. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
Tobie to się porządna chłosta należy Kochana
![]() Masz bardzo ładne ciało i naprawdę musisz zmienić swoje myślenie, bo doprowadzisz się do ruiny!! Byłaś kiedyś u psychologa? I tak na marginesie- masz bardzo ładną skórę ![]() Ja też już wysłałam swoje. Nie mam narazie innych, wysłałam kilka ze styczniowej imprezy. Na fotkach jestem z kumplem mojego brata.
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepraszam, nie chciałam Cię urazić. Wierz lub nie, ale to wszystko z troski. Bo codziennie czytam, co sobie robisz - Ty, szczupła, młoda dziewczyna, i złoszczę się i smucę w jednym. Z tym, że moje odczucia są tu najmniej ważne, bo tu chodzi o Twoje zdrowie. Mam nadzieję, że kiedyś, za jakiś czas wrócisz do swoich postów już 'na zimno', z perspektywy, i pomyślisz 'Boże, co ja wypisywałam'. Mam nadzieję, że tak właśnie pomyślisz wtedy, gdy będziesz uważała się za śliczną, szczupłą dziewczynę, będziesz jadła węgle na kolację, albo i po kolacji, i nie będziesz pamiętała ile co ma kalorii. A co do tego argumentu, że nie wiem jak to jest, że nigdy nie byłam chora - zgadzam się, nie byłam. Ale nie uważam tego bynajmniej za moją wadę - moją jako moderatorki KZ, chociaż tak się domyślałam, że ktoś mi to kiedyś tu wypomni - 'a Ty jesteś zdrowa, więc nic nie rozumiesz'. Mój post nie miał na celu poróżnienia nas, a miał być jedynie mocniejszą formą perswazji. Cóż, tym razem nie wyszło.
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Krytia, brawo
![]() ![]() Agness witaj ![]() A ja za chwilę do pracy ![]()
#45 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I dziękuję,co do skóry to się nie spoodziewałam takich słów ![]() ![]() ![]() Cytat:
Dziękuję mimo wszystko,bo mimo,że Twoje słowa mnie trochę zabolały,to też w pewien sposób trafiły do mnie. Mam nadzieję,że nie na chwilę. I broń Boże,to że nie jesteś chora nie jest Twoją wadą. Właśnie dzięki temu masz najlepiej. A mówiąc nie wiesz jak to jest,miałam na myśli,że zapewne nie byłaś w sytuacjach takich jak większość z nas tutaj,nie boisz się jedzenia,jesz to na co masz ochotę i kiedy chcesz. Ja póki co tego nie potrafię,ale chcę się tego nauczyć. I również nie chcę,aby to co napisałaś nas poróżniło. Po prostu chciałaś mi przemówić do rozsądku. EDIT: Agatko - ale śliczna jesteś i chudziutka ![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#46 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no właśnie, ile mam od tej wagi popołudniowej mniej więcej odjąć żeby wskazywała prawdę? No i gratuluje kinder bueno ![]() ![]() Ale nie waż się codziennie! tylko Ci się humor popsuł i po co to? To na pewno jakieś wahania wagi czy coś, a nawet jeśli nie to przecież dla Twojego dobra ![]() A metabolizm jeszcze odzyskasz, nic straconego ![]()
![]() |
#47 | ||
Zakorzenienie
|
Witam w nowym wątku.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A co do tego, że kiedys przy 2500 nie tylaś, teraz tak, to wybacz, ale to tylko Twoja wina skoro tak długo jesz prawie nic to normalne ze masz rozchwiany metabolizm... ![]() Asilos Magdalenko mogę też zobaczyć zdjęcia ? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Wtajemniczenie
|
A ja Cie agness rozumiem, bo obie miotamy sie miedzy U a R. Obie twierdzimy, ze jestesmy za grube i obie nie chcemy pocieszenia, ani gadania, ze jestesmy szczuple, bo to i tk nic nie zmieni. Mi sie wydaje, ze po prostu mamy inny kanon ladnego wygladu i normalnosci. Taki nienormalny. I w ogole podswiadomie chcemy sobie robic krzywde, karzemy sie w ten sposob za nieudane zycie, za to, jak sie ono potoczylo, jestesmy z siebie niezadowolone. Nie potrafimy byc szczesliwe, a mamy wiele okazji do tego. Wievej niz inni. Tutaj potrzebny jest psycholog. Bylas u niego kiedys? Ja jeszcze nie, ale za rada dziewczyn pojde, zawsze to jakas mala szansa na powrot do normalnosci. Chociaz psycholog nie zalatwi sprawy, wszytsko zalezy od nas. Bo ja nie jestem szczesliwa, a ty? Chociaz nie tylko z powodu ED, mam tez inne "problemy", moze u Ciebie jest podobnie?
#49 |
Zakorzenienie
|
Hypnotic- czytałaś mój post we wcześniejszym wątku? Zastanawiam się czy u Ciebie nie jest trochę tak że twoi rodzice myślą że już jest ok i mniej się Tobą interesują?? Ostatnio dowiedzialm się że z nasza choroba to taka próba zwrócenia na siebie uwagi i taka cicha prośba o opiekę, a gdy rodzice uznają że już jest ok , mniej sie nami interesuje i to może powodować załamanie w trakcie leczenia. Nie wiem na jakim jesteś etapie ale wnioskuje z twoich wypowiedzi że to właśnie ta obawa.
![]() Marga - nie masz się co obawiać tycia po lekach hormonalnych, dzię byłam u ginekolog i powiedziała mi że nie tyje się od lekow tylko od jedzenia, a w trakcie terapii dochodzi jedynie do zatrzymania wody w organizmie co powoduje wrażenie przytycia, ale dodala że po zakonczeniu terapii do miesiąca , dwóch wszystko powinno wrocic do normy. ![]() Aya19- ![]() ![]() ![]() ![]() A jesli o czas kiedy byłam na P, to w ciągu miesiąca przytyłam ok 1,5 kg. Od wagi zero jestem już 4kg, albo i więcej do przodu jutro się zważe ro napisze ile dokładnie, ale powiem Ci szczerze nie ma porównania w wyglądzie, stanie włosów, cery i ogólnego samopoczucia które było fatalne przed przytyciem. A co najlepsze nikt nie zauważył że cokolwiek przytyłam, mój znajomy jak mu o tym powiedizalm nie chcial uwierzyć, a moja mama powiedziała że coraz lepiej wyglądam na buzi w sesnie już nie taka blada i z zapadniętymi oczami. I wiecie co - coraz bardziej sie sobie podobam ![]() Zoosiu- Cieszę się z Twoich sukcesów, pamiętaj małymi krokami ale najważniejsze że do przodu, 1,5 kg to już nie wiele , postaraj sie aby jak najszybciej zacząć terapię i uwolnić sie od tego choróbska ![]() Wiosenko , a jak u Ciebie ??
#50 |
Zadomowienie
|
No ja tego nie widzę. Patrzę w lustro i widzę grubą i brzydką dziewczyne. Nawet nie nazywam się kobietą, bo nie czuję się nią nawet w najmniejszym stopniu
![]() Te zdjęcia są sprzed przejścia na redukcję, choć na tej R niewiele schudłam. Czuję się ze sobą bardzo źle i dlatego psycholog to jedyne rozwiązanie. A Ty byłaś kiedyś u psychologa?
#51 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Sorry ale wydaje mi się że ciągle na mnie naskakujesz, może mi się wydaje ale tak uważam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#52 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja mogłabym poprosić o Twoje? ![]()
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A nad psychologiem to nie powinnas się nawet zastanawiać.
![]() ![]() |
![]() |
#55 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Funky może powinnam ale ja bardzo boje się tego i nawet nie weim jak miałabym to powiedzieć mojej mamie, że chce iść do psychologa. Tamonita a czy ja oczekuje że każda z was będzie mnie głaskała po główce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
A ona Ci tego nie proponowała?? Uważa że przybranie ( o ile to jest U ciebie możliwe) paru kg będzie oznaczało że jesteś zupelnie zdrowa?? Owszem może i fizycznie będzie poprawa ale to nie gwarantuje że psychicznie będzie całkiem ok.
#57 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Funky - Wiesz, może masz trochę racji. Co prawda mnie zależało na tym, żeby rodzice, aż tak bardzo się nie wtrącali i nie kontrolowali i teoretycznie się z tego cieszę. Wreszcie mama już nie pilnuje mnie na każdym kroku, mogę zjeść ile mam ochotę i kiedy... no prawie. Gdy nie zjem tego co powinnam zapisuje to w zeszycie i przekazuje pani doktor, ale bardziej mi wierzy w to, że dojadam etc. Tata jednak cały czas traktuje mnie jak chorą, nie ufa mi w kwestii jedzenia i cały czas mówi, że wszystko co robię jest spowodowane moją chorobą... Fakt, że ja zachorowałam głównie z powodu chęci zwrócenia na siebie uwagi. Jestem jedynaczką i chcąc, nie chcąc z tego powodu trochę też egoistką. Podświadomie Oczekuję od innych poświęcania mi uwagi, chociaż świadomie nie, bo często chcę odwrócić ją od siebie. Wiem, że to zakręcone, ale mam nadzieję, że zrozumiesz. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Proponwała ale ja za bardzo się bałam żeby się zgodzić a teraz to tak dziwnie ją to prosić. Nie wiem czy tak uważa ale chyba nie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Tamo, zgadzam się - Krytia się naprawdę stara. nie pamiętasz, jak Ty chciałaś się pochwalić sukcesem a ja i Aga powiedziałyśmy, że to żaden sukces, bo rozpisywałaś się "a czy to było dużo?..." i nie jadłaś obiadu. wybacz, ale uważam, że ona robi postępy, sama sobie wiele wyrzucasz, jeśli chodzi o jedzenie, więc okaż trochę zrozumienia... poza tym Ty już bardzo długo wychodzisz z ed, a często masz niezdrowe wręcz wątpliwości, typu ile kcal miałoby musli bez rodzynek
![]() Hypnotic, postanowiłaś coś?? Funky, u mnie dzień bez myślenia o jedzeniu do teraz ![]() ![]() ![]() ![]() a u Ciebie, Słonko?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.