przyszłe młode mamusie do 23roku życia - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-23, 13:46   #31
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Dot.: przyszłe młode mamusie do 23roku życia

Samantha no jasne że nie jestem Zobaczysz jak dzidziuś zacznie Cię kopać to już niczym nie bedziesz się martwić To na prawdę cudowne uczucie 3mam kciuki !
Stary 2009-04-23, 14:00   #32
samanthhha
Wtajemniczenie

Jejku jejku.. kopać Takie to dziwne i nowe rzeczy dla mnie. W ogóle jakoś nie docierają do mnie... Fajny ten wątek

Dziewczyny piszcie co u Was się dzieje, jak się czujecie, czy wymiotujecie i takie tam Żeby wątek nie stanął w miejscu
samanthhha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 14:19   #33
euphoria87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez samanthhha Pokaż wiadomość
Jejku jejku.. kopać Takie to dziwne i nowe rzeczy dla mnie. W ogóle jakoś nie docierają do mnie... Fajny ten wątek

Dziewczyny piszcie co u Was się dzieje, jak się czujecie, czy wymiotujecie i takie tam Żeby wątek nie stanął w miejscu
powiem szczerze ze naprawde takie rzeczy ciesza jak dzidzius sie rusza i widzisz jak skora na brzuchu sie podnosi ale wraz ze szczeciem pojawia sie ta obawa czy dam sobie rade?!nie tylko finansowo ale rowniez emocjonalnie. W moim przypadku tak jest jestem teraz w 30 tyg co druga noc nie moge spac bo mysle jak to bedzie,czy wszytko sie ułozy...pozdrawiam
euphoria87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 14:25   #34
samanthhha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez euphoria87 Pokaż wiadomość
powiem szczerze ze naprawde takie rzeczy ciesza jak dzidzius sie rusza i widzisz jak skora na brzuchu sie podnosi ale wraz ze szczeciem pojawia sie ta obawa czy dam sobie rade?!nie tylko finansowo ale rowniez emocjonalnie. W moim przypadku tak jest jestem teraz w 30 tyg co druga noc nie moge spac bo mysle jak to bedzie,czy wszytko sie ułozy...pozdrawiam
Na pewno się ułoży!!! Po tym co piszesz widać, że jesteś osobą rozsądną i na bank dasz sobie radę. Fajnie Ci - 30 tydzień. Ja o 17 mam wizytę u mojej pani ginekolog, zobaczymy co mi powie

A moje obawy... czy będzie zdrowe, jak będzie z tym porodem, czy dam radę jak już będzie z nami.. dużo tego, same wiecie dziewczyny jak to jest
Mam nadzieję, że niedługo będziemy się chwalić naszymi pociechami
Stary 2009-04-23, 18:30   #35
arisa
Zadomowienie

Ech, zaczynam wam zazdrościć, dziewczyny. Ja teraz zakończyłam branie tabsow i mam nadzieje, że już niedługo zjawię się tu z dobrą wiadomością.

http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png

http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png

15.12.2010 - prawo jazdy zdane
arisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 14:45   #36
katiusha
Raczkowanie

Ja się dowiedziałam przedwczoraj. Jestem w 8tc, i w kompletnym szoku Na poprzedniej wizycie usłyszałam że zajściem w ciążę będzie u mnie kłopot...
Mam 21 lat, 22 skończę w lipcu, ślub zapowiedziany od roku na sierpień, a rozwiązanie w listopadzie. Studiuję dziennie, zostały mi 2 semestry więc mam nadzieję że wszystko pójdzie bez opóźnień.
katiusha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 14:52   #37
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez samanthhha Pokaż wiadomość
Na pewno się ułoży!!! Po tym co piszesz widać, że jesteś osobą rozsądną i na bank dasz sobie radę. Fajnie Ci - 30 tydzień. Ja o 17 mam wizytę u mojej pani ginekolog, zobaczymy co mi powie

A moje obawy... czy będzie zdrowe, jak będzie z tym porodem, czy dam radę jak już będzie z nami.. dużo tego, same wiecie dziewczyny jak to jest
Mam nadzieję, że niedługo będziemy się chwalić naszymi pociechami
Chyba każdy na początku się tym martwi. Głowa do góry
Podobnie z tym dawaniem rady, porodem... Ważne, aby być opanowanym, reszta przychodzi sama. Chociaż ja boję się samej myśli o ciąży...

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-24, 18:42   #38
Rozowa
Przyczajenie

Witajcie przyszłe Mamuśki
Ja w sierpniu kończe 23 latka,jestem Mezatką od 29.06.2007 i tp mam
na 20 czerwca Bedziemy miec synka Nikosia
Juz odliczam dni.....jeszcze 57.....
Zakupocholiczka od zawsze
Rozowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-26, 12:50   #39
samanthhha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rozowa Pokaż wiadomość
Witajcie przyszłe Mamuśki
Ja w sierpniu kończe 23 latka,jestem Mezatką od 29.06.2007 i tp mam
na 20 czerwca Bedziemy miec synka Nikosia
Juz odliczam dni.....jeszcze 57.....
Jej to dzidziuś już niedługo będzie z Wami Ale fajnie. Gratulacje

Jej a ja byłam w czwartek u ginekologa i kobieta kazała mi przyjść za tydzień bo na razie nic nie było widać... Mówi, że to jest takie malutkie i dlatego.. Kazała brać folik i dbać o zdrowie, żeby się nie przeziębić...
A ja już bym chciała wiedzieć co i jak i w ogóle...

Dziewczęta, a ja mam takie pytanko Czy są tu młode mamusie, które nie mają mężów??? Czyli takie jak ja Jestem w związku ale nie chcemy brać ślubu ze względu na to, że jestem w ciąży - tak na "szybcika"
To co, są takie??
Stary 2009-04-26, 15:35   #40
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Ja jestem Też jestem w związku (już 5 lat) i ślub jest zaplanowany ale dopiero na pazdziernik, tez nie chcialabym tak na szybko. Samantha a mieszkacie razem? My zamieszkamy dopiero jak dzidziuś się urodzi czyli w sierpniu .
Stary 2009-04-26, 19:41   #41
samanthhha
Wtajemniczenie

W sumie to jest tak, że chłopak u mnie nocuje już od bardzo dawna. Spędzamy razem całe dnie... Mieszka tylko 4 km dalej więc też często jeździmy do niego ale na noc wracamy do mnie Ja mieszkam z rodzicami i oni nie mają nic przeciwko w sumie. Ciekawe co powiedzą jak dowiedzą się o maleństwie...

WrednaAfrodyto a Ty sama mieszkasz czy też z rodzicami jak ja?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-27, 18:25   #42
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Mieszkam z rodzicami, ale 3 dni w tygodniu jestem w Warszawie bo tu studiuję i mieszkam z kolezanka, chcę dokonczyc ten semestr. Smutno mi bez Tż no ale co zrobic , narazie jakos sobie radzę.
Stary 2009-04-27, 18:50   #43
samanthhha
Wtajemniczenie

O ja też trzy dni w Wawie Może na tej samej uczelni studiujemy

Czyli jesteś na drugim roku? Bo czytałam, że w maju kończysz 21 lat
A co potem - dziekanka? Ja na pewno... Ale się zdziwią koleżanki z roku
Stary 2009-04-27, 19:14   #44
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Dokładnie jestem na 2 roku
Stary 2009-04-27, 19:15   #45
Dairine
Raczkowanie

Hej Mamuśki... A mam takie pytanie... Zabezpieczałyście się i miło wpadłyście czy planowałyście dzidzie?
Dairine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 19:23   #46
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

My się zabezpieczalismy(prezerwa tywy) no ale zawiodly . Ale teraz juz sie bardzo z tego cieszę
Stary 2009-04-27, 19:29   #47
Dairine
Raczkowanie

Ja mam taka sytuacje teraz, ze ostatni okres mialam 9 marca a w kwietniu (8) zamist okresu brazowe trzydniowe plamienia...W sobote miniona (czyloi po 15 dniach) znowu to samo...ale mysle, ze to sie stety/niestety rozkreci na okres ;/ wizyte u gina mam dopiero na 5 maja...Niby prywata a czekac trzeba :p Tez wlasnie uzywalismy prezerwatyw, wiec czekam z niecierpliwoscia...
Stary 2009-04-27, 19:37   #48
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dairine Pokaż wiadomość
Ja mam taka sytuacje teraz, ze ostatni okres mialam 9 marca a w kwietniu (8) zamist okresu brazowe trzydniowe plamienia...W sobote miniona (czyloi po 15 dniach) znowu to samo...ale mysle, ze to sie stety/niestety rozkreci na okres ;/ wizyte u gina mam dopiero na 5 maja...Niby prywata a czekac trzeba :p Tez wlasnie uzywalismy prezerwatyw, wiec czekam z niecierpliwoscia...
zrób test

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2009-04-27, 19:42   #49
Dairine
Raczkowanie

Robilam... Negatywny... Ale Okresu brak, a moja kol, ktora jest teraz w 6 mies tez miala negatywny i ostatnio zrobila taki test zeby sprawdzic i miec na pamiatke i wyszedl...negatywny
Test robilam jakies 1,5 tyg po spodziewanej miesiaczce

Edytowane przez Dairine
Czas edycji: 2009-04-27 o 19:44

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-27, 20:17   #50
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dairine Pokaż wiadomość
Robilam... Negatywny... Ale Okresu brak, a moja kol, ktora jest teraz w 6 mies tez miala negatywny i ostatnio zrobila taki test zeby sprawdzic i miec na pamiatke i wyszedl...negatywny
Test robilam jakies 1,5 tyg po spodziewanej miesiaczce
cieeeeeekaweeee

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2009-04-28, 06:42   #51
Dairine
Raczkowanie

To sie zdarza, jesli kobieta ma niski poziom jakiegos tam hormonu czy cos. Jak wszystkie wiemy testy "siuiane" to nie sa zbyt pewne ;]
Stary 2009-04-28, 14:50   #52
dorotek86
Przyczajenie

Witam dziewczynki! Super, że jest taki wątek.
Ja mam 23 lata- skończę w grudniu, mój TŻ ma skończone 24 i postanowiliśmy w ostatnią niedzielę, że zaczniemy się starać o dzidzię...

Od dłuższego czasu o tym rozmawialiśmy, ja chciałam być zawsze młodą mamą tj. urodzić maksymalnie mając 27- 28 lat. Wiem, że wiele osób będzie mówiło, że to wpadka bo jesteśmy młodzi i nas nie zrozumieją, ale czasem po prostu tak jest, że czuje się ten instynkt, porusza Was widok małych dzieci i wiecie, że posiadanie dziecka, które będzie owocem miłości z TŻ, ciałem z Waszego ciała jest najwspanialszym cudem jaki może nas spotkać.

Jak jest u nas?
Hmmmm... W czerwcu bronię licencjata, potem wybieram się na zaoczne magisterskie. TŻ niedawno podpisał umowę na 3 lata, dostał małą podwyżkę.
Aktualnie pracuję na umowę zlecenie w sklepie z ciuchami, ale gdy tylko się obronię zwalniam się z pracy, rejestruję jako bezrobotna i otwieramy małą działalność gosp z tż, wszystko mamy już wyliczone, obmyślone.

Ja będę mogła pracować w domku po kilka godzin (4-6)będąc z dzieckiem, w weekendy studiować.
TŻ mieszka z rodzicami w domku, dostaniemy jedno piętro z osobnym wejściem, a za kilka lat pomyślimy o swoim M.

Wiem, że mieszkanie z teściami jest nienajlepszym pomysłem, ale uważam, że dopóki dziecko jest malutkie taka babcia na rencie, która pomoże, zaopiekuje się gdy pracujesz jest nieoceniona.

A jak jest z Wami?
Powiedzcie mi, poradźcie.
Mieszkacie z teściami?
Czytałam, że myślicie nad urlopami dziekańskimi. Słuchajcie, a może indywidualny tok? Ewentualnie przenieście się na rok na zaoczne. Uczelnia raz na 2 tygodnie, spokojnie sobie dacie radę.
Ja chciałabym przed obroną magistra mieć już dzidzię, taki mam plan po prostu. Kocham mojego TŻ, jestem przy nim inną, lepszą osobą i już nie mogę się doczekać przyszłego miesiąca...

Przed zajściem w ciążę byłyście u ginekologa?
Długo się starałyście?

Buziaczki i przepraszam, że tak marudzę
dorotek86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-28, 16:14   #53
samanthhha
Wtajemniczenie

Dorotek86 - nie marudzisz wcale!!! To po pierwsze

Widać z Twojej wypowiedzi, że jesteś pozytywnie nakręcona na posiadanie maluszka - a to jest fajne na prawdę!
Nie przejmuj się tym, że ludzie Was nie zrozumieją - nie jesteście wcale za młodzi. Poza tym to kiedy chce się mieć dziecko to wyłącznie sprawa indywidualna każdej z par. Macie siebie, kochacie się - to jest piękne.
I Wasze plany o wspólnej działalności - genialne! Pozazdrościć tylko pomysłu i zorganizowania

Co do mieszkania z rodzicami to myślę, że to nie najlepszy pomysł... aaaale nie do końca Tak jak piszesz - babcia często się przyda. A przy pierwszym dziecku na bank dużo podpowie i pomoże.
Ja będę mieszkała nadal z rodzicami - jeszcze nic nie wiedzą o dzidzi

A jestem w o tyle dobrej sytuacji, że mam już działkę, na której będę mogła stawiać domek - ale na to potrzeba czasu i pieniędzy...

No i właśnie ja myślę o dziekance - dlatego, że nie chcę przez ten rok się stresować i szkodzić tym maleństwu. Nie opłaca mi się przenosić na zaoczne bo i tak mam zajęcia tylko pon-środa. Lepiej niż Ci na zaocznych bo ja mam tylko po kilka zajęć a oni zawalone całe dnie.
Ale o tym wszystkim się jeszcze pomyśli

Przed ciążą byłam u ginekologa ale nie w sprawie ciąży - raczej tak ogólnie sprawdzić czy wszystko ok.

A co do starania... Zawsze się zabezpieczałam no i wystarczył mi jeden raz bez..................... ŻYCIE
Stary 2009-04-28, 17:10   #54
dorotek86
Przyczajenie

samanthhha, dziękuję za odpowiedź
Swoją drogą to niesamowite, że coniektórzy starają się miesiącami, latami i nic, a wiele dziewczyn mimo zabezpieczeń zachodzi w ciążę.

Jeśli mam być szczera to pod koniec zeszłego roku przestałam brać tabletki anty, głównie ze względu na to, że zaczęły mi wypadać po nich włosy, widocznie miałam źle dobrane. I tak planowałam ponownie się zebrać do ginekologa po tabletki, ale podjęliśmy decyzję, że lepiej się wstrzymać bo potem często kobiety mają problemy z zajściem w ciążę.

No i teoretycznie stosujemy prezerwatywy, ale tylko w dni płodne więc jakieś ryzyko było, na co przystaliśmy. Tak jakby podświadomie chcieliśmy już postarać się o dzidziusia.

Nawet nie wiecie jak się ucieszyłam kiedy mój TŻ powiedział mi, że jestem kobietą jego życia, że nigdy z nikim nie czuł się tak jak ze mną i, że kocha mnie nawet kiedy na nim się wyżywam i dłubię w nosie...
Do tej pory pytam się go czy nie był czasem w jakimś amoku i czy mnie nie wkręca z tym dzidziusiem...

Teraz nic tylko zacząć się starać.
Chyba trochę się boję...

Powinnam iść do ginekologa przed planowaną ciążą? Znaczy wiem, że wypadałoby, ale jestem ciekawa jak było u Was?
Stary 2009-04-28, 19:44   #55
samanthhha
Wtajemniczenie

Ja bym poszła na Twoim miejscu Zawsze ginekolog coś poradzi, podpowie. Na pewno nie zaszkodzi
Stary 2009-04-29, 09:35   #56
dorotek86
Przyczajenie

Dziewczyny, poszłam za Waszą radą i zadzwoniłam do ginekologa... Ręce opadają.
Pani w recepcji mówi, że dopiero wizyty refundowne dopiero na styczeń... . Pytam o prywatne, a ona mnie umawia na 16 czerwca na godzinę 19- . Niedość, że prywatnie- 50 zł za wizytę, dodatkowo 40 zł za usg i 20 za cytologię.
Może zmienię ginekologa? Sama nie wiem... Jak można czekać 1,5 miesiąca na prywatną wizytę??

Chodzicie na wizyty prywatne czy na państwowe? Jesteście zadowolone? Długo czekacie na wizytę?
Stary 2009-04-29, 09:47   #57
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Ja chodze prywatnie , panstwowo wolalam nie ryzykowac. Za wizyte płace 80 zl a usg 50. I na pewno nie czekam az 1,5 miesiaca

Edytowane przez WrednaAfrodyta
Czas edycji: 2009-04-29 o 09:49
WrednaAfrodyta jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-29, 13:42   #58
Dairine
Raczkowanie

Ja tez prywatnie i czekam 2 tyg akurat tym razem (mam na 5 maja)
Stary 2009-04-29, 19:04   #59
samanthhha
Wtajemniczenie

Ja też prywatnie i też 80 płacę - czasami przyjmuje mnie już na drugi dzień Fajnie mam co? A kobieta jest super! Taka wygadana i w ogóle zna się na rzeczy

Dziwnie, że tak długo musisz czekać... i to prywatnie... proponuję zmianę i nie będzie problemu

Ja jutro idę...... Mam nadzieje, że COŚ fasolko-groszko podobnego w końcu zobaczę
Stary 2009-04-30, 18:50   #60
Rozowa
Przyczajenie

Witajcie Mamusie!
My z Mezem mieszkamy z jego rodzicami i tak narazie zostanie,przynajmniej do konca roku bo jestesmy w trakcie budowy domku i byc moze uda sie wprowadzic na Boze Narodzenie
Ja chodze prywatnie do gina i tak jak samanthhha nie mam problemu z umówieniem sie na wizyte,nawet gdyby to miło byc na drugi dzien Do gina trafilam jak bylam w 7 tc i juz na pierwszej wizycie zobaczylam bijace serduszko.Za wizyte płace 100 zl i za kazdym razem mam robione usg,takze czesto oglądam Syneczka
Moj lekarz na codzien pracuje w szpitalu i rowniez tym szpitalu chce rodzic,mam nadzieje ze trafie na jego dyzur bo za poród płacic nie mam zamiaru a gdyby to on odbierał poród czułabym sie pewniej i bezpieczniej
Ja przestalam brac tabletki w lutym,w kwietniu zaszlam w ciaze ale po miesiacu poroniłam..... Nikosia nosze po serduszkiem od wrzesnia
Jeszcze 7 tygodni czekania..........juz nie moge sie doczekac
Zakupocholiczka od zawsze
Rozowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości