|
|
#31 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: przyszłe młode mamusie do 23roku życia
Samantha no jasne że nie jestem
Zobaczysz jak dzidziuś zacznie Cię kopać to już niczym nie bedziesz się martwić To na prawdę cudowne uczucie 3mam kciuki !
|
|
#32 |
|
Wtajemniczenie
|
Jejku jejku.. kopać
Takie to dziwne i nowe rzeczy dla mnie. W ogóle jakoś nie docierają do mnie... Fajny ten wątek Dziewczyny piszcie co u Was się dzieje, jak się czujecie, czy wymiotujecie i takie tam Żeby wątek nie stanął w miejscu
|
|
|
|
#33 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jak dzidzius sie rusza i widzisz jak skora na brzuchu sie podnosi![]() ale wraz ze szczeciem pojawia sie ta obawa czy dam sobie rade?!nie tylko finansowo ale rowniez emocjonalnie. W moim przypadku tak jest jestem teraz w 30 tyg co druga noc nie moge spac bo mysle jak to bedzie,czy wszytko sie ułozy...pozdrawiam
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A moje obawy... czy będzie zdrowe, jak będzie z tym porodem, czy dam radę jak już będzie z nami.. dużo tego, same wiecie dziewczyny jak to jest Mam nadzieję, że niedługo będziemy się chwalić naszymi pociechami
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
Ech, zaczynam wam zazdrościć, dziewczyny. Ja teraz zakończyłam branie tabsow i mam nadzieje, że już niedługo zjawię się tu z dobrą wiadomością.
Co to jest miłość ? To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu. Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się, że przemókł do głębi serca http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png 15.12.2010 - prawo jazdy zdane |
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
Ja się dowiedziałam przedwczoraj. Jestem w 8tc, i w kompletnym szoku
Na poprzedniej wizycie usłyszałam że zajściem w ciążę będzie u mnie kłopot...Mam 21 lat, 22 skończę w lipcu, ślub zapowiedziany od roku na sierpień, a rozwiązanie w listopadzie. Studiuję dziennie, zostały mi 2 semestry więc mam nadzieję że wszystko pójdzie bez opóźnień. |
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobnie z tym dawaniem rady, porodem... Ważne, aby być opanowanym, reszta przychodzi sama. Chociaż ja boję się samej myśli o ciąży...
|
|
#38 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie przyszłe Mamuśki
![]() Ja w sierpniu kończe 23 latka,jestem Mezatką od 29.06.2007 i tp mam na 20 czerwca Juz odliczam dni.....jeszcze 57.....
|
#39 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale fajnie. Gratulacje Jej a ja byłam w czwartek u ginekologa i kobieta kazała mi przyjść za tydzień bo na razie nic nie było widać... Mówi, że to jest takie malutkie i dlatego.. Kazała brać folik i dbać o zdrowie, żeby się nie przeziębić...A ja już bym chciała wiedzieć co i jak i w ogóle... Dziewczęta, a ja mam takie pytanko Czy są tu młode mamusie, które nie mają mężów??? Czyli takie jak ja Jestem w związku ale nie chcemy brać ślubu ze względu na to, że jestem w ciąży - tak na "szybcika"To co, są takie??
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zadomowienie
|
Ja jestem
Też jestem w związku (już 5 lat) i ślub jest zaplanowany ale dopiero na pazdziernik, tez nie chcialabym tak na szybko. Samantha a mieszkacie razem? My zamieszkamy dopiero jak dzidziuś się urodzi czyli w sierpniu .
|
|
#41 |
|
Wtajemniczenie
|
W sumie to jest tak, że chłopak u mnie nocuje już od bardzo dawna. Spędzamy razem całe dnie... Mieszka tylko 4 km dalej więc też często jeździmy do niego ale na noc wracamy do mnie
![]() WrednaAfrodyto a Ty sama mieszkasz czy też z rodzicami jak ja? |
|
|
|
#42 |
|
Zadomowienie
|
Mieszkam z rodzicami, ale 3 dni w tygodniu jestem w Warszawie bo tu studiuję i mieszkam z kolezanka, chcę dokonczyc ten semestr. Smutno mi bez Tż no ale co zrobic , narazie jakos sobie radzę.
|
|
#43 |
|
Wtajemniczenie
|
O ja też trzy dni w Wawie
Może na tej samej uczelni studiujemy ![]() Czyli jesteś na drugim roku? Bo czytałam, że w maju kończysz 21 lat A co potem - dziekanka? Ja na pewno... Ale się zdziwią koleżanki z roku
|
|
|
|
#44 |
|
Zadomowienie
|
Dokładnie jestem na 2 roku
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
Hej Mamuśki... A mam takie pytanie... Zabezpieczałyście się i miło wpadłyście czy planowałyście dzidzie?
|
|
|
|
#46 |
|
Zadomowienie
|
My się zabezpieczalismy(prezerwa tywy) no ale zawiodly . Ale teraz juz sie bardzo z tego cieszę
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam taka sytuacje teraz, ze ostatni okres mialam 9 marca a w kwietniu (8) zamist okresu brazowe trzydniowe plamienia...W sobote miniona (czyloi po 15 dniach) znowu to samo...ale mysle, ze to sie stety/niestety rozkreci na okres ;/ wizyte u gina mam dopiero na 5 maja...Niby prywata a czekac trzeba :p Tez wlasnie uzywalismy prezerwatyw, wiec czekam z niecierpliwoscia...
|
|
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
Robilam... Negatywny... Ale Okresu brak, a moja kol, ktora jest teraz w 6 mies tez miala negatywny i ostatnio zrobila taki test zeby sprawdzic i miec na pamiatke i wyszedl...negatywny
![]() Test robilam jakies 1,5 tyg po spodziewanej miesiaczce Edytowane przez Dairine Czas edycji: 2009-04-27 o 20:44 |
|
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
To sie zdarza, jesli kobieta ma niski poziom jakiegos tam hormonu czy cos. Jak wszystkie wiemy testy "siuiane" to nie sa zbyt pewne ;]
|
|
|
|
#52 |
|
Przyczajenie
|
Witam dziewczynki! Super, że jest taki wątek.
Ja mam 23 lata- skończę w grudniu, mój TŻ ma skończone 24 i postanowiliśmy w ostatnią niedzielę, że zaczniemy się starać o dzidzię... Od dłuższego czasu o tym rozmawialiśmy, ja chciałam być zawsze młodą mamą tj. urodzić maksymalnie mając 27- 28 lat. Wiem, że wiele osób będzie mówiło, że to wpadka bo jesteśmy młodzi i nas nie zrozumieją, ale czasem po prostu tak jest, że czuje się ten instynkt, porusza Was widok małych dzieci i wiecie, że posiadanie dziecka, które będzie owocem miłości z TŻ, ciałem z Waszego ciała jest najwspanialszym cudem jaki może nas spotkać. Jak jest u nas? Hmmmm... W czerwcu bronię licencjata, potem wybieram się na zaoczne magisterskie. TŻ niedawno podpisał umowę na 3 lata, dostał małą podwyżkę. Aktualnie pracuję na umowę zlecenie w sklepie z ciuchami, ale gdy tylko się obronię zwalniam się z pracy, rejestruję jako bezrobotna i otwieramy małą działalność gosp z tż, wszystko mamy już wyliczone, obmyślone. Ja będę mogła pracować w domku po kilka godzin (4-6)będąc z dzieckiem, w weekendy studiować. TŻ mieszka z rodzicami w domku, dostaniemy jedno piętro z osobnym wejściem, a za kilka lat pomyślimy o swoim M. Wiem, że mieszkanie z teściami jest nienajlepszym pomysłem, ale uważam, że dopóki dziecko jest malutkie taka babcia na rencie, która pomoże, zaopiekuje się gdy pracujesz jest nieoceniona. A jak jest z Wami? Powiedzcie mi, poradźcie. Mieszkacie z teściami? Czytałam, że myślicie nad urlopami dziekańskimi. Słuchajcie, a może indywidualny tok? Ewentualnie przenieście się na rok na zaoczne. Uczelnia raz na 2 tygodnie, spokojnie sobie dacie radę. Ja chciałabym przed obroną magistra mieć już dzidzię, taki mam plan po prostu. Kocham mojego TŻ, jestem przy nim inną, lepszą osobą i już nie mogę się doczekać przyszłego miesiąca... Przed zajściem w ciążę byłyście u ginekologa? Długo się starałyście? Buziaczki i przepraszam, że tak marudzę
|
|
|
|
#53 |
|
Wtajemniczenie
|
Dorotek86 - nie marudzisz wcale!!! To po pierwsze
![]() Widać z Twojej wypowiedzi, że jesteś pozytywnie nakręcona na posiadanie maluszka - a to jest fajne Nie przejmuj się tym, że ludzie Was nie zrozumieją - nie jesteście wcale za młodzi. Poza tym to kiedy chce się mieć dziecko to wyłącznie sprawa indywidualna każdej z par. Macie siebie, kochacie się - to jest piękne. I Wasze plany o wspólnej działalności - genialne! Pozazdrościć tylko pomysłu i zorganizowania Co do mieszkania z rodzicami to myślę, że to nie najlepszy pomysł... aaaale nie do końca Tak jak piszesz - babcia często się przyda. A przy pierwszym dziecku na bank dużo podpowie i pomoże.Ja będę mieszkała nadal z rodzicami - jeszcze nic nie wiedzą o dzidzi ![]() A jestem w o tyle dobrej sytuacji, że mam już działkę, na której będę mogła stawiać domek - ale na to potrzeba czasu i pieniędzy... No i właśnie ja myślę o dziekance - dlatego, że nie chcę przez ten rok się stresować i szkodzić tym maleństwu. Nie opłaca mi się przenosić na zaoczne bo i tak mam zajęcia tylko pon-środa. Lepiej niż Ci na zaocznych bo ja mam tylko po kilka zajęć a oni zawalone całe dnie. Ale o tym wszystkim się jeszcze pomyśli Przed ciążą byłam u ginekologa ale nie w sprawie ciąży - raczej tak ogólnie sprawdzić czy wszystko ok. A co do starania... Zawsze się zabezpieczałam no i wystarczył mi jeden raz bez..................... ŻYCIE
|
|
|
|
#54 |
|
Przyczajenie
|
samanthhha, dziękuję za odpowiedź
Swoją drogą to niesamowite, że coniektórzy starają się miesiącami, latami i nic, a wiele dziewczyn mimo zabezpieczeń zachodzi w ciążę. Jeśli mam być szczera to pod koniec zeszłego roku przestałam brać tabletki anty, głównie ze względu na to, że zaczęły mi wypadać po nich włosy, widocznie miałam źle dobrane. I tak planowałam ponownie się zebrać do ginekologa po tabletki, ale podjęliśmy decyzję, że lepiej się wstrzymać bo potem często kobiety mają problemy z zajściem w ciążę. No i teoretycznie stosujemy prezerwatywy, ale tylko w dni płodne więc jakieś ryzyko było, na co przystaliśmy. Tak jakby podświadomie chcieliśmy już postarać się o dzidziusia. Nawet nie wiecie jak się ucieszyłam kiedy mój TŻ powiedział mi, że jestem kobietą jego życia, że nigdy z nikim nie czuł się tak jak ze mną i, że kocha mnie nawet kiedy na nim się wyżywam i dłubię w nosie... Do tej pory pytam się go czy nie był czasem w jakimś amoku i czy mnie nie wkręca z tym dzidziusiem... Teraz nic tylko zacząć się starać. Chyba trochę się boję... Powinnam iść do ginekologa przed planowaną ciążą? Znaczy wiem, że wypadałoby, ale jestem ciekawa jak było u Was? |
|
|
|
#55 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja bym poszła na Twoim miejscu
|
|
|
|
#56 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, poszłam za Waszą radą i zadzwoniłam do ginekologa... Ręce opadają.
Pani w recepcji mówi, że dopiero wizyty refundowne dopiero na styczeń... ![]() ![]() . Pytam o prywatne, a ona mnie umawia na 16 czerwca na godzinę 19- Może zmienię ginekologa? Sama nie wiem... Jak można czekać 1,5 miesiąca na prywatną wizytę?? Chodzicie na wizyty prywatne czy na państwowe? Jesteście zadowolone? Długo czekacie na wizytę? |
|
|
|
#57 |
|
Zadomowienie
|
---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------
Ja chodze prywatnie , panstwowo wolalam nie ryzykowac. Za wizyte płace 80 zl a usg 50. I na pewno nie czekam az 1,5 miesiaca
Edytowane przez WrednaAfrodyta Czas edycji: 2009-04-29 o 10:49 |
|
|
|
#58 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez prywatnie i czekam 2 tyg akurat tym razem (mam na 5 maja)
|
|
|
|
#59 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też prywatnie i też 80 płacę - czasami przyjmuje mnie już na drugi dzień
Fajnie mam co? A kobieta jest super! Taka wygadana i w ogóle zna się na rzeczy Dziwnie, że tak długo musisz czekać... i to prywatnie... proponuję zmianę i nie będzie problemu Ja jutro idę...... Mam nadzieje, że COŚ fasolko-groszko podobnego w końcu zobaczę
|
|
|
|
#60 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie Mamusie!
My z Mezem mieszkamy z jego rodzicami i tak narazie zostanie,przynajmniej do konca roku bo jestesmy w trakcie budowy domku i byc moze uda sie wprowadzic na Boze Narodzenie Ja chodze prywatnie do gina i tak jak samanthhha nie mam problemu z umówieniem sie na wizyte,nawet gdyby to miło byc na drugi dzien Do gina trafilam jak bylam w 7 tc i juz na pierwszej wizycie zobaczylam bijace serduszko![]() Moj lekarz na codzien pracuje w szpitalu i rowniez tym szpitalu chce rodzic,mam nadzieje ze trafie na jego dyzur bo za poród płacic nie mam zamiaru ![]() Ja przestalam brac tabletki w lutym,w kwietniu zaszlam w ciaze ale po miesiacu poroniłam..... Nikosia nosze po serduszkiem od wrzesnia Jeszcze 7 tygodni czekania..........juz nie moge sie doczekac
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:58.

Zobaczysz jak dzidziuś zacznie Cię kopać to już niczym nie bedziesz się martwić
Takie to dziwne i nowe rzeczy dla mnie. W ogóle jakoś nie docierają do mnie... Fajny ten wątek
Żeby wątek nie stanął w miejscu

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Mówi, że to jest takie malutkie i dlatego.. Kazała brać folik i dbać o zdrowie, żeby się nie przeziębić...