![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: przyszłe młode mamusie do 23roku życia
Samantha no jasne że nie jestem
![]() ![]() ![]()
#32 |
Wtajemniczenie
|
Jejku jejku.. kopać
![]() ![]() Dziewczyny piszcie co u Was się dzieje, jak się czujecie, czy wymiotujecie i takie tam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#34 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A moje obawy... czy będzie zdrowe, jak będzie z tym porodem, czy dam radę jak już będzie z nami.. dużo tego, same wiecie dziewczyny jak to jest ![]() Mam nadzieję, że niedługo będziemy się chwalić naszymi pociechami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
Ech, zaczynam wam zazdrościć, dziewczyny. Ja teraz zakończyłam branie tabsow i mam nadzieje, że już niedługo zjawię się tu z dobrą wiadomością.
Co to jest miłość ? To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu. Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się, że przemókł do głębi serca http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png 15.12.2010 - prawo jazdy zdane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Ja się dowiedziałam przedwczoraj. Jestem w 8tc, i w kompletnym szoku
![]() Mam 21 lat, 22 skończę w lipcu, ślub zapowiedziany od roku na sierpień, a rozwiązanie w listopadzie. Studiuję dziennie, zostały mi 2 semestry więc mam nadzieję że wszystko pójdzie bez opóźnień. |
![]() ![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podobnie z tym dawaniem rady, porodem... Ważne, aby być opanowanym, reszta przychodzi sama. Chociaż ja boję się samej myśli o ciąży... ![]()
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
Witajcie przyszłe Mamuśki
![]() Ja w sierpniu kończe 23 latka,jestem Mezatką od 29.06.2007 i tp mam na 20 czerwca ![]() ![]() Juz odliczam dni.....jeszcze 57..... ![]()
#39 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Jej a ja byłam w czwartek u ginekologa i kobieta kazała mi przyjść za tydzień bo na razie nic nie było widać... ![]() A ja już bym chciała wiedzieć co i jak i w ogóle... Dziewczęta, a ja mam takie pytanko ![]() ![]() ![]() To co, są takie?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
Ja jestem
![]()
#41 |
Wtajemniczenie
|
W sumie to jest tak, że chłopak u mnie nocuje już od bardzo dawna. Spędzamy razem całe dnie... Mieszka tylko 4 km dalej więc też często jeździmy do niego ale na noc wracamy do mnie
![]() ![]() WrednaAfrodyto a Ty sama mieszkasz czy też z rodzicami jak ja? |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
Mieszkam z rodzicami, ale 3 dni w tygodniu jestem w Warszawie bo tu studiuję i mieszkam z kolezanka, chcę dokonczyc ten semestr. Smutno mi bez Tż no ale co zrobic , narazie jakos sobie radzę.
#43 |
Wtajemniczenie
|
O ja też trzy dni w Wawie
![]() ![]() Czyli jesteś na drugim roku? Bo czytałam, że w maju kończysz 21 lat A co potem - dziekanka? Ja na pewno... Ale się zdziwią koleżanki z roku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
Dokładnie jestem na 2 roku
![]()
#45 |
Raczkowanie
|
Hej Mamuśki... A mam takie pytanie... Zabezpieczałyście się i miło wpadłyście czy planowałyście dzidzie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
My się zabezpieczalismy(prezerwa tywy) no ale zawiodly . Ale teraz juz sie bardzo z tego cieszę
![]()
#47 |
Raczkowanie
|
Ja mam taka sytuacje teraz, ze ostatni okres mialam 9 marca a w kwietniu (8) zamist okresu brazowe trzydniowe plamienia...W sobote miniona (czyloi po 15 dniach) znowu to samo...ale mysle, ze to sie stety/niestety rozkreci na okres ;/ wizyte u gina mam dopiero na 5 maja...Niby prywata a czekac trzeba :p Tez wlasnie uzywalismy prezerwatyw, wiec czekam z niecierpliwoscia...
|
![]() ![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Robilam... Negatywny... Ale Okresu brak, a moja kol, ktora jest teraz w 6 mies tez miala negatywny i ostatnio zrobila taki test zeby sprawdzic i miec na pamiatke i wyszedl...negatywny
![]() Test robilam jakies 1,5 tyg po spodziewanej miesiaczce Edytowane przez Dairine Czas edycji: 2009-04-27 o 19:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
To sie zdarza, jesli kobieta ma niski poziom jakiegos tam hormonu czy cos. Jak wszystkie wiemy testy "siuiane" to nie sa zbyt pewne ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Przyczajenie
|
Witam dziewczynki! Super, że jest taki wątek.
Ja mam 23 lata- skończę w grudniu, mój TŻ ma skończone 24 i postanowiliśmy w ostatnią niedzielę, że zaczniemy się starać o dzidzię... ![]() Od dłuższego czasu o tym rozmawialiśmy, ja chciałam być zawsze młodą mamą tj. urodzić maksymalnie mając 27- 28 lat. Wiem, że wiele osób będzie mówiło, że to wpadka bo jesteśmy młodzi i nas nie zrozumieją, ale czasem po prostu tak jest, że czuje się ten instynkt, porusza Was widok małych dzieci i wiecie, że posiadanie dziecka, które będzie owocem miłości z TŻ, ciałem z Waszego ciała jest najwspanialszym cudem jaki może nas spotkać. Jak jest u nas? Hmmmm... W czerwcu bronię licencjata, potem wybieram się na zaoczne magisterskie. TŻ niedawno podpisał umowę na 3 lata, dostał małą podwyżkę. Aktualnie pracuję na umowę zlecenie w sklepie z ciuchami, ale gdy tylko się obronię zwalniam się z pracy, rejestruję jako bezrobotna i otwieramy małą działalność gosp z tż, wszystko mamy już wyliczone, obmyślone. Ja będę mogła pracować w domku po kilka godzin (4-6)będąc z dzieckiem, w weekendy studiować. TŻ mieszka z rodzicami w domku, dostaniemy jedno piętro z osobnym wejściem, a za kilka lat pomyślimy o swoim M. Wiem, że mieszkanie z teściami jest nienajlepszym pomysłem, ale uważam, że dopóki dziecko jest malutkie taka babcia na rencie, która pomoże, zaopiekuje się gdy pracujesz jest nieoceniona. A jak jest z Wami? Powiedzcie mi, poradźcie. Mieszkacie z teściami? Czytałam, że myślicie nad urlopami dziekańskimi. Słuchajcie, a może indywidualny tok? Ewentualnie przenieście się na rok na zaoczne. Uczelnia raz na 2 tygodnie, spokojnie sobie dacie radę. Ja chciałabym przed obroną magistra mieć już dzidzię, taki mam plan po prostu. Kocham mojego TŻ, jestem przy nim inną, lepszą osobą i już nie mogę się doczekać przyszłego miesiąca... Przed zajściem w ciążę byłyście u ginekologa? Długo się starałyście? Buziaczki i przepraszam, że tak marudzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Wtajemniczenie
|
Dorotek86 - nie marudzisz wcale!!! To po pierwsze
![]() Widać z Twojej wypowiedzi, że jesteś pozytywnie nakręcona na posiadanie maluszka - a to jest fajne ![]() Nie przejmuj się tym, że ludzie Was nie zrozumieją - nie jesteście wcale za młodzi. Poza tym to kiedy chce się mieć dziecko to wyłącznie sprawa indywidualna każdej z par. Macie siebie, kochacie się - to jest piękne. I Wasze plany o wspólnej działalności - genialne! Pozazdrościć tylko pomysłu i zorganizowania ![]() Co do mieszkania z rodzicami to myślę, że to nie najlepszy pomysł... aaaale nie do końca ![]() Ja będę mieszkała nadal z rodzicami - jeszcze nic nie wiedzą o dzidzi ![]() A jestem w o tyle dobrej sytuacji, że mam już działkę, na której będę mogła stawiać domek - ale na to potrzeba czasu i pieniędzy... No i właśnie ja myślę o dziekance - dlatego, że nie chcę przez ten rok się stresować i szkodzić tym maleństwu. Nie opłaca mi się przenosić na zaoczne bo i tak mam zajęcia tylko pon-środa. Lepiej niż Ci na zaocznych bo ja mam tylko po kilka zajęć a oni zawalone całe dnie. Ale o tym wszystkim się jeszcze pomyśli ![]() Przed ciążą byłam u ginekologa ale nie w sprawie ciąży - raczej tak ogólnie sprawdzić czy wszystko ok. A co do starania... Zawsze się zabezpieczałam no i wystarczył mi jeden raz bez..................... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Przyczajenie
|
samanthhha, dziękuję za odpowiedź
![]() Swoją drogą to niesamowite, że coniektórzy starają się miesiącami, latami i nic, a wiele dziewczyn mimo zabezpieczeń zachodzi w ciążę. Jeśli mam być szczera to pod koniec zeszłego roku przestałam brać tabletki anty, głównie ze względu na to, że zaczęły mi wypadać po nich włosy, widocznie miałam źle dobrane. I tak planowałam ponownie się zebrać do ginekologa po tabletki, ale podjęliśmy decyzję, że lepiej się wstrzymać bo potem często kobiety mają problemy z zajściem w ciążę. No i teoretycznie stosujemy prezerwatywy, ale tylko w dni płodne więc jakieś ryzyko było, na co przystaliśmy. Tak jakby podświadomie chcieliśmy już postarać się o dzidziusia. Nawet nie wiecie jak się ucieszyłam kiedy mój TŻ powiedział mi, że jestem kobietą jego życia, że nigdy z nikim nie czuł się tak jak ze mną i, że kocha mnie nawet kiedy na nim się wyżywam i dłubię w nosie... ![]() Do tej pory pytam się go czy nie był czasem w jakimś amoku i czy mnie nie wkręca z tym dzidziusiem... Teraz nic tylko zacząć się starać. Chyba trochę się boję... Powinnam iść do ginekologa przed planowaną ciążą? Znaczy wiem, że wypadałoby, ale jestem ciekawa jak było u Was? |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Wtajemniczenie
|
Ja bym poszła na Twoim miejscu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, poszłam za Waszą radą i zadzwoniłam do ginekologa... Ręce opadają.
Pani w recepcji mówi, że dopiero wizyty refundowne dopiero na styczeń... ![]() ![]() ![]() ![]() Może zmienię ginekologa? Sama nie wiem... Jak można czekać 1,5 miesiąca na prywatną wizytę?? Chodzicie na wizyty prywatne czy na państwowe? Jesteście zadowolone? Długo czekacie na wizytę? |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Zadomowienie
|
---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------
Ja chodze prywatnie , panstwowo wolalam nie ryzykowac. Za wizyte płace 80 zl a usg 50. I na pewno nie czekam az 1,5 miesiaca
Nasz synek Tomuś od 18.08.2009 jest już z nami ![]() Edytowane przez WrednaAfrodyta Czas edycji: 2009-04-29 o 09:49 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
Ja tez prywatnie i czekam 2 tyg akurat tym razem (mam na 5 maja)
|
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Wtajemniczenie
|
Ja też prywatnie i też 80 płacę - czasami przyjmuje mnie już na drugi dzień
![]() ![]() Dziwnie, że tak długo musisz czekać... i to prywatnie... proponuję zmianę i nie będzie problemu ![]() ![]() ![]() Ja jutro idę...... Mam nadzieje, że COŚ fasolko-groszko podobnego w końcu zobaczę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Przyczajenie
|
Witajcie Mamusie!
My z Mezem mieszkamy z jego rodzicami i tak narazie zostanie,przynajmniej do konca roku bo jestesmy w trakcie budowy domku i byc moze uda sie wprowadzic na Boze Narodzenie ![]() Ja chodze prywatnie do gina i tak jak samanthhha nie mam problemu z umówieniem sie na wizyte,nawet gdyby to miło byc na drugi dzien ![]() ![]() ![]() Moj lekarz na codzien pracuje w szpitalu i rowniez tym szpitalu chce rodzic,mam nadzieje ze trafie na jego dyzur bo za poród płacic nie mam zamiaru ![]() ![]() Ja przestalam brac tabletki w lutym,w kwietniu zaszlam w ciaze ale po miesiacu poroniłam..... Nikosia nosze po serduszkiem od wrzesnia ![]() Jeszcze 7 tygodni czekania..........juz nie moge sie doczekac ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:34.