![]() |
#31 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Przyczajenie
|
Dot.: Misja w Zambii - część III
edit: BIG mi podsunęła pomysł... Może jest ktoś z Was, kto nie ma mozliwości załątwienia recepty, albo czasu,żeby sie zająć przesyłka, a może zasponsorować 1 lub 2 opakowania tego leku. to ja sie podejmuję wypisania recept i zakupu. Jedno opakowanie 20 tabl po 100 mg kosztuje u nas 12,50 zł. Ja nie chcę robic dużej paczki, ,żeby to nie było podejrzane,ale podkleje w kopercie babelkowej. Myślę,że trochę tych "listków" tam wejdzie. to czekam na ewentuanych chęntych. po prostu podam nr konta i kupie leki. O ile sie nie boicie, że kupiel sobie za to nowy lakier do paznokci ;-)) dla uwiarygodnienia mojej osoby zaznaczam,że bardzo rzadko maluje paznokcie ;-)))
Witam! Pozdrawiam wszystkich rodziców ( tych oczekujących też ) ![]() Jestem "ciężarną" mamą - czekam na adopcję. A na razie czytam Was żeby "być w temacie". Chciałabym już pomóc w miarę możliwości, więc mogę zasponsorować 2 opakowania spironolu, poproszę tylko o numer konta. ![]() Buziaczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
Muszę tylko podszkolić się jeszcze w cytowaniu ale mam nadzieję, że mukashana odpowiena moją propozycję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kartkę urodzinową dla Mateuszka wysłałem po południu - zaraz po pracy. Jutro z rana następny kroczek w kierunku wyjazdu - pozbywam się samochodu - zakupuje go pewien entuzjasta aut z USA. Wiąże się z nim wiele wspaniałych wspomnień lecz ciągłe naprawianie tego już prawie pełnoletniego pojazdu (już praktycznie członka rodziny) mija się z celem - części do niego kosztują więcej niż jest on obecnie wart na rynku. Zresztą nawet Amerykanie mają do tych wozów niemiłe skojarzenie - terroryści co zburzyli WTC poruszali się czymś takim - nawet mam linka z materiału dowodowego - http://www.rcfp.org/moussaoui/jpg/size600/OK00952-1.jpg To taka rozbudowana dygresja - niech nikt z Was nie chce nawet wiedziec ile kosztują łożyska do tego zabytku. Ambasada Zakonu milczy jak na razie - martwi mnie to... Kasia ukończyła niedawno winietkę (taka mała dioramka) - jutro pokażę - fotosik kaprysi i zdjęc nie przyjmuje... Pozdrawiam
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
cześć wszystkim
wracam do domu i patrze, a w mojej skrzynce pocztowej tyle wiadomości w sprawie leku. Super. Zrobimy z tego dwie przesyłki,żeby nikomu nie wydawała sie podejrzana jedna duża. Sponsor na drugą przesyłke też się znalazł ![]() poczekam jeszce kilka dni, bo może ktoś się jeszce przyłaczy i wyslę to po weekendzie. Nigdy jeszce nie wysyłałąm do siostry. Ma byc i adres szpitala i imie i nazwisko siostry parwda? ok to zaraz odpisuję na privach PA edit: policzyłam i na razie razem z tym co juz mamy wyjdzie 12 opakowań. Niektórzy nie napisali ile chcą zasponsorować. w każdym razie czekam jeszcze kilka dni na wasze wiadomości i pieniążki ;-) i wypisuje recepty. Chyba to wykupimy w kilku aptekach,żeby się nikt nie czepiał ![]() ![]() edit 2: juz nie 12 a chyba koło 30. ale super. szykuje sie kilka kopert ![]() SIOSTRO CZY DZIELENIE TABLETEK TO JAKIś PROBLEM? bO MOżE WYPISZE TYLKO 100 MG, A JESLI BEDZIE POTRZEBA TO SIE PODZIELI NA MNIEJSZE DAWKI.. bO SZKODA CHYBA MIEJSCA W KOPERCIE NA 25 MG. pROSZE O ODPOWIEDź. CZY MAMY WYSYłAć 25 MG CZY TO NIE MA SENSU?
Edytowane przez mukashana Czas edycji: 2008-05-08 o 09:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#36 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fundację znam baaardzo dobrze, moja przyjaciółka jest w niej wolontariuszką ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja wczoraj wysłałam urodzinową kopertę dla Mercy ![]() ![]() Czy dobrze pamiętam, że królik-zając był w Zambii symbolem mądrości ![]() ![]() W każdym razie wysłałam 3 maskotki (dla siostrzyczek Mercy też) króliczki, spinki do włosów, gumy do żucia, tiktaki i vibovity. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#37 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nr. konta od mukashany powinnaś dostać na PW (Prywatna Wiadomość), gdybyś miała jakieś pytania, to pytaj śmiało - po to m. in. jest ten wątek ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
Ja również melduję się już w 3 edycji wątku
![]() ![]() Seona jeśli masz chwilkę czasu to czy mogłabym Cie prosić o zmianę imienia naszej córeczki? Ma na imię Theresa a nie jak źle odczytałam, Ihenesa ![]() ![]() Poza tym chciałam dać znać, że jutro w szkole mój mąż razem z uczniami organizuje już po raz drugi kiermasz ciast na rzecz Misji w Zambii z czego sie bardzo cieszymy i po cichutku liczymy, że wypali ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
witajcie
trzecia część wątku to juz poważna sprawa ![]() cieszę się baaardzo, ze paczka do Teddyego doszła. już nie mogę się doczekać nowego zdjecia. powiedzcie mi proszę co mam robic z zabawkami? czy ktoś się dorzuci, czy sama mam się zająć wysyłką? pozdrawiam magda
![]() |
#40 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Rozeznanie
|
Kochani. apeluję o pomoc w wysyłce zabawek-dorzućmy M@gd@lenie ile kto może...........
|
![]() ![]() |
![]() |
#42 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zajrzałem do pudełka - tabletki są dzielone na pół. Dziś pożegnałem swoje autko - http://schreck.fotosik.pl/albumy/429100.html a Kasia podesłała mi fotki swojej ostatniej pracy - http://schreck.fotosik.pl/albumy/428600.html Przeszedłem dziś szkolenie i jestem pełnoprawnym przedstawicielem marki Jaguar - http://www.jaguarstyle.pl/index2.php - szkoda tylko, że tak późno... myślę że prawie każde z Nas było strzyżone nożyczkami tej marki... (błędu gramatycznego nie strzeliłem, mam nadzieję) Po weekendzie pakiety z pastylkami polecą do Zambii Pozdrawiam
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
hej
chciałam tylko powiedzieć, że wyjeżdżam na 3 dni, żebyście sobie nie pomysleli,że jak nie odpisuję na privie to znaczy,że uciekłam z kasą na Karaiby ;-))) sumka ładnie rośnie. Będzie Siostra miała niezły zapasik leków ![]() Tylko,że na te kilka wpłat, które juz dostałam nikt w tytule nie napisał nicku z forum jak prosiłam. Pogubie się w tym, a dobrze by było wiedziec od kogo pieniażki przyszły. Nie znam Waszych Imion i Nazwisk, nie mówiąc już o tym,że czasem się wpłaca z czyjegoś konta.
#44 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich w trzeciej części. Ostatnio jestem trochę zajęty, ale tu jestem na bieżąco. Gdyby komuś się nudziło to załączam otrzymany list napisany przez krewnego Kelvina. Dla tych co nie bardzo po angielsku może go kiedyś przetłumaczę.
Lista aktualizowana przez Seonę zrobiła się naprawdę długa. Kiedyś ciągłe byliśmy na początku i zastanawialiśmy się czy ktoś będzie przed nami, a teraz proszę nawet nie wiem który. Schrecku - pamiętam i jutro Ci odpiszę. A auta szkoda. Sami mamy takie co ma 25 lat - i jeszcze jeździ. Musieliśmy kupić nowe bo córka kazała się wysadzać dwie ulice przed szkołą, by koledzy jej nie widzieli. A teraz to pod same drzwi by chciała podjeżdżać. Z lekarstwem też zawalczę tylko ostatnio żona miała kilka dyżurów i nie było na to czasu. Ale jak Wy teraz wyślecie tyle (musi być tego dużo jak mukashana chce za to na Karaiby), to my możemy trochę później. |
![]() ![]() |
![]() |
#45 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Asienka, czekam na fotorelację, pewnie znowu się nieźlę uślinię na widok ciast ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#46 |
Przyczajenie
|
Seona - jeśli znajdziesz chwilę proszę popraw imię mojej córeczki - Noureen Chimbete Pozdrawiam wszystkich serdecznie w trzeciej edycji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wczoraj wysłałam kartkę do Mateuszka i do mojej Rachaelki ![]()
![]() |
#48 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziś u siebie w pracy popytałam o dojścia znajomych do lekarzy. Okazało się że kolega może załatwi mi jakieś recepty, a koleżanka ma kolegę, który posiada dwie apteki i prawdopodobnie będzie można kupić te leki po cenie hurtowej (czyt.: tanio ![]() Także szykuje się kolejna wysyłka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Przyczajenie
|
Witam Wszystkich,
Dzis wysłałem 200tb a 100mg Spironolactamu. Mam nadzieję że szybko dojdą. Postaram sie tez skontaktowac z producentem, może uda się go namówic na jakąś większą darowiznę. W najbliższym czasie planuje wyslanie paczki z ubrankami dla dzieci. Jeżeli ktoś z Warszawy lub okolic chciałby coś dorzucić proszę o kontakt. Pozdrawiam serdecznie.
#50 |
Przyczajenie
|
Właśnie wyslałem mail następującej treści - zobaczymy co z tego bedzie
![]() Grodziskie Zakłady Farmaceutyczne "Polfa" Sp. z o.o. Grupa Gedeon Richter ul. Ks. J. Poniatowskiego 5 05-825 Grodzisk Maz. NIP 529-16-56-994 Szanowni Państwo, Jestem lekarzem pracującym w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Kilka lat temu miałem przyjemności pracować w Szpitalu Misyjnym w Zambii prowadzonym przez Polskie Zakonnice. Od tego czasu utrzymuję stały kontakt z Misją. Misja jest zaopatrywana w leki pochodzące głównie z darowizn. W ostatnim okresie czasu paląca problemem Misji stał się brak Spironolactamu używanego tam głównie wśród pacjentów z wodobrzuszem o różnej etiologii. Zarówno ja jak i moi znajomi wysłaliśmy do Zambii kilka opakowań Spironolactamu jednak jest to kropla w morzu potrzeb. Chciałbym zapytać o ew. możliwość pomocy z Państwa strony dla Misji i przesłanie jej produkowanego przez Państwa firmę Spironolu. Przesyłam adres www.adopcjaserca.pl pod którym znajdziecie Państwo więcej informacji o Misji i jej działalności. Serdecznie Pozdrawiam
#51 |
Raczkowanie
|
Witam wystzskich po długiej nieobecności
![]() mam takie pytanko ... ile tzreba wysłać pieniążków na konto do Siostry na rower? Orientuje się ktoś jakie to są mniej więcej kwoty? Pozdrawiam ![]()
(...) wzniósł ręce do nieba, i zwracając się do Boga, wrzasnął: „Dlaczego właśnie ja?!” Przez chwilę przyglądał się milczącym gwiazdom, a ponieważ żadna odpowiedź nie nadchodziła, wzruszył ramionami i wymamrotał: „Jasne, że wiem! Bo niby dlaczego właśnie nie ja?!” |
![]() ![]() |
![]() |
#52 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Magdalena ja się mogę dorzucić do paczki. Podaj numer konta na priv ![]() Agusia rower kosztuje 100$. Wpis jest na 25 stronie drugiego wątku ![]() Pozdrawiam serdecznie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#53 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj miałyśmy z Jolą Dla Ciebie J. trochę smutny dzień ![]() ![]() ![]() ![]() Przecież Siostra nie zmusi Dziecka do uśmiechu, podskoków czy jakichś udawanych min ![]() Kochana Jola rozsyła wszystko, liże koperty (tu z odsieczą przyszedł rycerski Animator z gąbką ![]() ![]() Agu_siek rower 150 dolarów ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
To jeszcze ja
![]() Ostatni wpis na naszej stronie www.adopcjaserca.pl w aktualnościach dodała nasza nowa Adminka Kate Mwale ![]() Kate zastępuję Daniela, który wiernie służy naszemu narodowi w marynarce wojennej i wszystkich baaaardzo pozdrawia ![]() Kate wielkie dzieki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurcze...wiem , jak fajnie jest dostać list czy zdjęcie, ale adopcja ma inny cel i inny sens niż sprawianie radości sobie! Przecież nie o to w tym chodzi!!! Ciężko mi zrozumieć ludzi którzy myślą w taki właśnie sposób ![]() Życzę siły w czasie rozmów z niedowiarkami i marudami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#56 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam fatalny nastrój,bo to w ostatnich czasach 3 list z takimi tekstami. zdjęcia z gazety,dlaczego nie z afryki,5 zł zbieram ciekawe na co,listy bez wyjaśnień,kto to pisze,ciekawe czy istnieje.... Ach .... A tu człowiek się stara szybko ksero zrobić ,powkładać w koperty,zaadresować i wysłać bo wszyscy czekają.... Każdy chce jak najszybciej... Niektorzy by chcieli żebym do nich specjalnie list ręcznie napisała,podziękowała,wyj aśniła,opisała,dodała zdjęcie dziecka od fotografa najlepiej na tle szkoły do której chodzi,cała postać,ładne,uśmiechnięte ,radosne.... A tu jest 500 adopcji ![]() Może ktoś z talentem pisarskim mógłby napisać mi taki piękny list z wyjaśnieniem co kto i dlaczego...? Dlaczego ja wysyłam,dlaczego z Polski (Pani mnie zapytała czemu z Łodzi? ![]() Ja niestety nie czuję się na siłach....Przynajmniej dziś... Zaczęłam odpisywać tej Pani,ale jakoś mi po grudzie idzie ,mam pół listu.... ![]() POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!! P.S. Dziękuje za piękny wpis na stronie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Jola jesteś jedną z najbardziej zaangażowanych tutaj osób. Czas jaki poświęcasz adopcji mogłabyś spożytkować tylko na siebie, swoją rodzinę, przyjemności, ale tego nie robisz. Wysyłasz informacje, odpowiadasz na pytania, koordynujesz. Nie musisz się nikomu tłumaczyć. Całuje i wysyłam tonę, a nawet 2 tony wsparcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, nie dajcie się zniechęcić, macie za sobą rzesze szczęśliwych rodziców i uszczęśliwionych dzieci - chwała Wam za to ![]() ![]() Jeżeli chodzi o te "wątpiące osoby", to proponuję, żeby zrobiły sobie wycieczkę do Zambii i naocznie przekonały się o słuszności adopcji na miejscu. Chcę podkreślić, że NIKT MNIE NIE ZMUSZAŁ DO ADOPCJI, to samo dotyczy w/w - jeśli więc osoby te mają wątpliwości przed adopcją - to niech się nie decydują jeśli wątpią rodzice adopcyjni (w co nie chce mi się wierzyć) - to niech się wycofają i już ![]() Pozdrawiam gorąco i uszy do góry. Dzieci na nas liczą - i tylko to się liczy. Pa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#59 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ah zdenerwowalam sie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
Jolu - to przykre, ale tak bywa. Nie przejmuj się. Ludzie wiecznie słyszą dookoła o aferach, przekrętach, oszustach itp. więc na wszystko patrzą podejrzliwie. My tu na forum wiemy jak jest, ale osoby, które nie uczestniczą w naszym forumowym życiu, mogą się dziwić i zastanawiać nad oczywistymi dla nas rzeczami.
Cieszymy się z każdej kolejnej osoby, która dołącza się do pomocy. Czasem to przyłączenie się do nas, nie jest do końca przemyślane i może później pojawiają się jakieś wątpliwości. Ale skoro taki ktoś pisze list - może czasem nawet i nieprzyjemny - to raczej chce się tych swoich wątpliwości pozbyć. W przeciwnym wypadku, pewnie w ogóle by się nie odezwał i po prostu przestałby pomagać. I pamiętajmy, że każdy kto się podjął pomocy, to osoba wrażliwa na krzywdę innych. To nie jest ktoś, kogo obchodzi tylko czubek własnego nosa i do innych podchodzi z pogardą. A z takimi też się przecież spotkaliśmy - wystarczy przypomnieć sobie rasistowskie, obelżywe wpisy na innych forach. Grunt to spokojnie wszystko wyjaśnić i podejść do takiej osoby z życzliwością. Pomóc jej wszystko zrozumieć. Mzyngu - dawno Cię nie było. Trzymam kciuki. agu_siek - też mogłabyś wpadać częściej. Witam też naszą nową Adminkę. KateMwale - to sklepik i galerię też uruchomisz ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.