![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zapachy dla nastalatków - temat zbiorczy?
Nightflight - zapach jest dosyć mało popularny, jednak jest ciekawy. Nie mam pojęcia, gdzie dorwać tester, kupiłem w ciemno zachęcony rekomendacjami m.in. na tym forum oraz kilku moich perfumowych guru i się nie zawiodłem.
Ten zapach ciężko jest scharakteryzować, dla mnie byłby idealny, tylko jednak troszkę za mało trwały |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Wtajemniczenie
|
Zgadzam się z tym co napisała (pięknie!) Paura- nie ma czegoś takiego jak "zapach dla nastolatka" bo perfumy dobiera się do osobowości, charakteru. Chyba bym popukała się w głowę gdyby jeszcze dwa lata temu ktoś doradzał mi świeże ogóry, bo mam naście lat i to pasuje do nastolatek! Od zawsze kochałam mocne i ciężkie wonie
![]() ![]()
![]() |
#33 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o L'eau Par Kenzo, jest zapachem odpowiednim na lato, aczkolwiek bynajmniej na mojej skórze trzyma się bardzo krótko, po godzinie czuc tylko bazę i to tylko, jeśli przystawię nos do skóry ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
Nie obwąchuje ludzi i szczerze mówiąc jeszcze nie poczułem na nikim Kenzo PH. Być może nie mam 'szczęścia', albo mam słaby węch. Najważniejsze, że zapach mi się podoba i używam z uśmiechem na twarzy
![]() ![]() ![]() L'eau Par Kenzo testowałem kilka razy, na mojej skórze wydawał się bardzo intensywny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
BAN stały
|
nie uwazam aby szufladkowanie zapachow na "perfumy dla nastolatkow" "perfumy dla Panow po 25 roku zycia" a wkoncu dla "dziadziusiow" mialo sens
![]() Teraz rozgladajac sie za zapachem dla niego wpadly mi miedzy innymi do glowy niebieskie Versace, szary Boss, Egoiste Chanela, Black Code Armaniego. Ja wole go w takich zapachach tak samo jak on woli mnie pachnace Deep Red czy Innocentem albo Angelem. Poprostu chodzi chyba raczej o charakter i o to jak ktos sie czuje w danych perfumach niz o to jak sie ubiera czy ile ma lat. I nawet kiedy spiesze sie rano do szkoly to nie widze przeszkod aby zaaplikowac na siebie Angela bedac w T-shircie jeansach i adidasach bo jesli akurat mam na niego ochote to czemu nie? wazne ze ja bede sie dobrze czula. tak samo jest z meskimi perfumami, facet w garniaku z neseserem w reku moze pachniec Amor Amor Pour Homme i mysle ze jezeli wybierze zapach wedlug wlasnego gustu i wymagan to na pewno swietnie bedzie sie uzupelnial z tym garniturem i cala elegancka otoczka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Otóż dopiero teraz odnalazłem Wasz zbiorczy wątek
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() Poza tym polecam testy, testy, testy. Używać, tego, w czym dobrze się czujesz i co Ci się podoba - nawet jeśli miałoby to być Opium (IMO pięęęękne ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
BAN stały
|
ja na moim 18 latu uwielbiam Angela a on Angela uwielbia na sobie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
Popej z zapachów, które wymieniłeś najbardziej podoba mi się Chanel Allure Homme Sport. Ale mam wątpliwości, wydaje mi się, że jest to zapach raczej dla trochę starszego mężczyzny. Wydaje mi sie, że mogło by Ci sie spodobać CK One lub CK Be
![]()
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zapachy dla nastolatków - temat zbiorczy?
Popej - podane przez Ciebie zapachy należą do tzw. świeżaków - zazwyczaj neutralnych, nie pociągajacych za sobą wymagań dotyczących osobowości czy też stylu - są dobre, ale moim zdaniem mógłbyś poszukać czegoś z większą głębią
![]() Popróbuj różne zapachy, jest moim zdaniem dużo lepszych zapachów, a szczególnie tych stworzonych do uwodzenia ![]() spróbuj Jean Paul Gaultier, Le Male - co prawda zapach ten jest ponoć ulubionym zapachem homoseksualistów, jednak znajome uwielbiały, gdy miałem go na sobie Dzika Truskawko, nie napisałem, iż Opium jest zapachem złym(bo skłamałbym, posiadam i używam, jednak tylko do garnituru ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
BAN stały
|
nie ważne czy pasuje czy nie
ważne jak w tym zapachu się czujesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
I właśnie mimo wszystko też mam dylemat co kupić na okres jesienno-zimowy, bo chodzę do liceum i tutaj jest problem. Chciałbym jakiś cieplejszy zapach, ale jakoś nie wyobrażam sobie noszenia do szkoły np. Opium (lubie go, ale po prostu mi nie pasuje do codziennego ubioru, nie kieruje się stereotypem).
Dlatego chciałbym, żebyście pomogli mi w wyborze jakiegoś cieplejszego i słodszego zapachu na zimę, abym nie męczył otoczenia w szkole. Myślałem o Escada Magnetism, ale jego zostawie na imprezy, specjalne okazje. Poza tym jego ogon w szkole.. sami wiecie ![]() Myślę nad Joop! Jump, L.Biagiotti Roma uomo i Emporio Armani szare. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
ja stoję przed podobnym dylematem - szukam czegoś cięższego na chłodniejsze jesienno-zimowe dni, jednak nie chciałbym, aby zapach był natrętny dla innych
![]() Podpinam się pod pytanie powyżej, jednak dołączam do tej listy: a. Versace The Dreamer - tylko raz udało mi się dorwać tester, wtedy było cudnie... ale nie pamiętam już dokładnie tego zapachu - pomoże ktoś? b. Carolina Herrera 212 Men A może ktoś poleci coś sprawdzonego? Kevin - Magnetism należy do ogoniastych? Jakoś tak flakon mnie nigdy to testów nie zachęcał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Przyczajenie
|
mi sie tam podoba rexona i adidas uwielbiam kiedy przechodze koło chłopaka i czuje od niego zapach perfum adidasa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
tomisco - CH 212 Men to zapach świeży, na pewno nie na zimę.
Co do Magnetism jak najbardziej ogonek zostawia i to spory. W dodatku jest to nieziemski killer, na nadgarstkach miałem go przez 2 dni ![]() Dziś kolejne testy Guerlain L'instant, słodki i lekko owocowy. Sprawdź, być może będzie Ci pasował ![]() ![]() PS. Dziewczyny, podbijam moją prośbę i proszę o wpisy n/t zimowych zapachów waszych TŻ. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A bym zapomniał - zdeklarowany fan tego zapachu - Dreamer4, użytkownik forum dość wyraźnie wyczuwa w nim wiśniowe nutki - z czym się w 100% zgadzam ![]() Cytat:
A - men Thierry Mugler - to właśnie na kliku stopniowym mrozie pokazuje swoje właściwe piękno, latem porażka - może do siebie szczerze zrazić. Idole de Lubin - rum i heban, mocny, drzewny zapach Gucci Rush for men - lawenda, cyprys, kadzidło i tony cedru Comme des Garcons 2 Men - raz bliźniak Gucci pour homme, raz Encre Noire Laliqua, a więc mam dwa w jednym ![]() Gaiac M. Micallef - TU jest o nim wszystko, skończony ideał. Egoiste Chanel - róża + drewno sandałowe muśnięte lawendą Brit Burrberry for men - róża + drewno sandałowe muśnięte piżmem Lolita Lempicka Au Masculain - migdały,rum,wanilia, anyż - generalnie słodko. Poza tym cała masa propozycji niszowych - takich dzieł jak French Lover Frederica Malle czy Fou d'Absinthe L'Artisan Parfumeur oraz Shaal Nur Etro. Nie sposób tego wszystkiego zebrać w jednym poście (odsyłam do KWC), ale myślę Kevinie, że i do tych kompozycji dotrzesz z czasem w trakcie swojej wyprawy po świecie zapachów w poszukiwaniu tego idealnego.
![]() |
![]() |
#47 |
lipiec na maksa!!! :)
|
Mój TŻ zimowo - szary i Dark Blue Hugo Boss.
Dzisiaj byliśmy w perfumerii i spodobał mi się bardzo Acqua di Gio (proszę nie krzyczeć) i właśnie CH 212. A czy moglibyście Panowie polecić coś lekkiego, cytrusowego w typie Escady Sentiment lub L'eau Par Kenzo? Kevin Lomax, ze słodkich i zimowych wywąchałam dzisiaj jeszcze The One Man D&G. Może Ci się spodoba!
![]() |
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
Santorio - wybacz, że tak skonstruowałem pytanie, ale zapomniałem o mniejszości jaką stanowimy na tym forum
![]() A*men - bardzo lubie, ale niestety po kilkunastominutowej drodze do szkoły nie wyobrażam sobie chodzenia odziany w ten zapach przez kilka godzin w budynku, gdzie temperatura wynosi ok. 20*C. Wszystkich bym "pozabijał" tym zapachem ![]() Z twojej listy wąchałem Egoiste, Brit i Lolitę. Narazie z Egoista muszę zrezygnować (cena), ale Brit i Lolitę chętnie sobie przypomne ![]() Na 'niszowce' jeszcze przyjdzie czas ![]() noseknosek - coraz bardziej ciekawi mnie nowy zapach D&G, ostatnio wyczytałem kilka pochlebnych opinii na jego temat. Sprawdzę w najbliższym czasie ![]() Natomiast jeśli chodzi lekkie zapachy: Armani Emporio White, Zegna Zeta, Dior Higher Energy, Givenchy Blue Label, Ralph Lauren Polo Blue, Bulgari Aqua, Dunhill Desire Blue. Nie wszystkie są typowo cytrusowe, ale na pewno świeże, lekkie i zwiewne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
|
Cytat:
![]() Czy Twoim zdaniem Opium damskie pasuje do filigranowej dwudziestoparolatki w dżinsach i czarnym topie na ramiączkach? Nic mnie nie obchodzi, czy innym "to" pasuje (i spójrzmy prawdzie w oczy - czy naprawdę ktokolwiek analizuje czy do osoby która nas minęła na korytarzu "naprawdę pasuje" zapach którego użyła?) Kocham ten zapach to używam, proste. A już ograniczania samego siebie nie rozumiem w ogóle ![]() ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
truskaweczko
![]() Dla mnie używanie Opium na codzień byłoby po prostu profanacją tego pięknego zapachu, dlatego używam go tylko na szczególne okazje ![]() Kevin - CH 212 mi się nie wydawała takim typowym świeżakiem, na gorące lato bym go nie brał, ale fakt faktem ten zapach mi się kojarzy z wiosną. Ponawiam też prośbę Kevina - podajcie jakieś typy na jesień/zimę, lubię testy "w ciemno", jednak czasem w brzydkim opakowaniu kryje się piękny zapach, którego nie dostrzeżemy nawet, jeśli nie zachęci nas do wzięcia z półki. Szkoda, iż tak mało testerów Bulgari - słyszałem dużo pozytywnych recenzji nt. Blg Black, jednak nie miałem okazji niuchać... co powiecie o Terre D'Hermes? nie miałem przyjemności testować, a na KWC ma niezłe opinie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | ||
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Z poprzednich Twoich postów wyciągnęłam wniosek, że promujesz (szalenie mnie irytujący) pogląd, że pewne zapachy nie pasują nastolatkom, a później to już leci, że inne nie pasują osobom w średnim wieku, blondynki nie powinny używać ciężkich, orientalnych perfum, a brunetki subtelnych kwiatowych i.t.d. A ja nie lubię, jak się promuje autoograniczanie się w pachnieniu ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
nie nie nie
![]() ja po prostu jestem zdania, iż niektóre zapachy stworzone zostały do specjalnych celów, a używanie ich np. codziennie do szkoły to byłby cios w plecy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
Czyli o co pytasz? O zapachy "szkolne", niezobowiązujące?
Ja to taka zdzira jestem ostatnio. Przeszła mi zapachowa wrażliwość, nos potrafię na komendę rozłączyć z mózgiem. Oznacza to tyle, że kiedy mam na sobie zapach brutalny, nie chcę zabijać, a kiedy księżniczkowaty- nie robię z siebie ofiary. Nie zrobi ze mnie rozkosznej Neonatura, nie uczyni drapieżną Pure Poison etc. Czerpię pokłady perwersyjnej rozkoszy, trując ludzi Maitresse i machając im przed oczętami klasycznym Poison, a to, czy pasuje, czy wyobrażają sobie na to miejsce suknię w stylu gothic lolity, czy oczęta im się do mnie topią, kompletnie mnie nie obchodzi ![]() ![]() ... niemniej jednak, jeżeli naprawdę nie chcesz zabijać, wyróżniać się jakimś zapachem, jeżeli szukasz czegoś zachwycającego, ale lżejszego, to... Ten. Kurczę. Na świecie jest mnóstwo zapachów pięknych, więc mogąc przejść przez życie, pachnąc pięknie, dlaczego wybierać perfumy po prostu ładne? Nie chcę utożsamiać pięknego zapachu z zapachem ciężkim i treściwym. Uważaj tylko, by nie było, że najpiękniejsze na wyjątkowe okazje, a tak to szukasz, tego, jakiegoś średnio trwałego, przyskórnego piżmowca, bo czymś pachnieć trzeba... Passion ![]() No to tak- Basala i Fahrenheit zostaną przez Ciebie najpewniej uznane za zbyt ciężkie (O ile to drugie potrafi pachnieć zniewalająco, przedawkowane staje się zapachem wędzonego sera. Basala za to trudna do dostania, ale absolutnie najwspanialsza!). Dużo chłodu, dyskrecji i elegancji mają w sobie Black Bvlgari i (Oj, tak!) Christian Lacroix Tumulte. Obydwa są bardzo tanie na allegro, niemal niepodrabiane, mają piękne flakoniki, obydwa są- w moim odczuciu- kadzidlane. Nie lubię kadzidła, ale takie zapachy mają swoje zalety- eleganckie, spokojne, lecz wyczuwalne, ciepłe najpiękniej rozkwitają latem, zimne latem doskonale chłodzą. Problem polega na tym, że ja np. nie jestem w stanie wyobrazić sobie ich miejsca w tym... abstrakcyjnym zestawieniu "zapachów dla nastolatka do szkoły", tym zestawieniu, w którym Opium jest "do garniaka". Przecież Opium, mimo swego szyku i elegancji, jest ciepłe, korzenne, przelewające się, rudogrzywe, jest ukrytym w cieniu najpotężniejszym z ogni (No... Prawie. Basala by mu buźkę rozsmarował ![]() ![]() Z lżejszych zapachów (Tych niedocenianych zimą, a szkoda, bo wtedy nie uciekają ze skóry po kilku minutach i potrafią naprawdę zachwycić swym pięknem) ja ukochałam męską Pradę i- ostatnio- absolutnie niezwykłe He Wood. Na pewno delikatniejsze niż Opium, ale o wiele mniej odeń hałaśliwe. Jeżeli to właśnie kryterium, to próbuj. He Wood dostępne tylko w Sephorach.
![]() |
#55 | |
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam takie samo zdanie od początku wątku i nie zmieniłam go. A ciągłe odwoływanie się do nieszczęsnego Opium - Dlaczego akurat do garniaka?? ![]() Żaden zapach nie jest stworzony do specjalnych celów. Są tworzone aby zniewalać tłumy ![]() ![]() A jaką się dla danego zapachu stworzy kampanię to już inna sprawa Jako młodziutka nastolatka pachniałam podróbkami ![]() ![]() Moje pierwsze prawdziwe perfumy to kojarzony z dojrzałymi paniami Amarige. I wiesz co, Tomisco? Sama sobie w ten sposób stworzyłam swoje skojarzenia. Może Tobie Opium kojarzy się z garniakiem bo go to garnituru nosisz? Ja teraz po 10 latach nosząc Amarige czuję się super. Jak wtedy latem gdy miałam lat 22, byłam najbardziej zakochana, nosiłam najkrótsze sukienki ![]() Edytowane przez Yola Czas edycji: 2008-08-21 o 09:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zadomowienie
|
Strasznie mi szkoda, że nie mogę nigdzie znaleźć testera Bulgari Black, a w ciemno nie chcę kupować (uczniowskie $
![]() tomisco - no właśnie, zależy jak kto go odbiera. Szczerze powiedziawszy była to jedna z moich pierwszych perfumowych miłości, ale po zetknięciu się z bazarową podróbą 212 o nazwie 121 ![]() ![]() I też zadziwia mnie zaszczytne miejsce w KWC Hermes'a. Koniecznie muszę go sprawdzić. Pradę i He Wood także (ten drugi ma charakterystyczne opakowanie) ![]() Po przeczytaniu Waszych postów jestem tak nakręcony i podbudowany, że byłbym w stanie kupić w tej chwili ukochanego Joop! Homme ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |||||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() A może, jeszcze gorzej, dewiant używający Opium edp w sezonie letnim, nie czekający na wieczorową, specjalną okazję i (to będzie naprawdę wstrząsające) ubrany w jeansy i t-shirt ![]() Dlaczego nikt mi wcześniej nie powiedział, nie uświadomił mnie, nie wyprowadził z błędu? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Podobno medycyna zna takie przypadki ![]() Cytat:
![]() Co do pogrubionego - prowokacja taka, mam rozumieć? ![]() _________________ Edit: Kevin, Terre jest feee ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zadomowienie
|
![]() |
#60 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wracam z weekendu i dalej testuje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.