|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: homoseksualisci nie powinni oddawac krwi?
W takim razie homoseksualiści nie powinni mieć przetaczanej krwi heteroseksualistów...żeby się heteroseksualizmem nie zarazić
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
I lepiej żeby dawca i biorca mieli podobny typ urody, bo jeszcze się przeinaczą i co będzie??
|
|
#33 |
|
Zadomowienie
|
taa i wogóle dł. paznokci u stóp się jeszcze powinna zgadzać... bo to przecież takie ważne
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no dobra.. śmiechy chichy sobie robimy, ale tak porównując to można bez końca. Chudym nie przetaczajmy krwi grubego bo utyje i na odwrót.. Ale patrzcie! Homoseksualistom nie wolno bo są niby chorzy psychicznie, a jak ktoś na nerwice, albo inne skrzywienia psychiki to może jemu by też zabronić, bo z krwią przekaże swoją duszę?
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Komuś się najwyraźniej znowu w pracy nudziło, że zaczął takie brednie wymyślać.
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zadomowienie
|
Paranoja. Aż mnie nosi jak słyszę o tych wymysłach. Denerwuje mnie to, że niektórzy myślą, że homoseksualizm jest chorobą, czy czymś nienormalnym. I jeszcze rozpowiadają innym.
Przykład? Dziś mieliśmy pogadankę z pielęgniarką w szkole. Gadała coś o dojrzewaniu, chłopakach i nagle wylatuje z tekstem: "Chyba normalne, że dziewczyna nie będzie trzymała dziewczyny za rękę".
|
|
|
#38 | |
|
Raczkowanie
|
"nie wezmą krwi od geja"
Cytat:
i jeszcze oglądałam fakty po faktach, gdzie pan Biedroń sę wypowiadał-homoseksualisci nie sa w grupie ryzyka. moje zdanie jest takie: nie ważnie czy sypia z osobą o tej samej płci, ważne zeby krew była dokładnie przebadana, w każdym przypadku. żebym nie nabawiła sie czegos przy transfuzji, niezaleznie od orientacji seksualnej. co o tym sądzicie? orientacja ma znaczenie przy ratowaniu zycia, bo o tym mowimy? Edytowane przez insomnieux Czas edycji: 2008-05-09 o 19:43 Powód: napisałam zdanie i niedokonczylam ;) |
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: "nie wezmą krwi od geja"
krew i tak jest badana kazdorazowo
przekonanie, ze homoseksualisci sa w podwyzszonej grupie ryzyka, to stereotyp zwiazany z obrazem gej-party "kazdy z kazdym" jako krwiodawca jestem przyzwyczajona do mysli ze homo sa w grupie ryzyka, bo sa takie zapisy w ankiecie ktora sie kazdorazowo wypelnia - z tym, ze tam to ma charakter taki informacyjno-proszacy "jezeli jestes w grupie zwiekszonego ryzyka to nie oddawaj" dopiero teraz uswiadomilam sobie, ze faktycznie homoseksualisci moga byc takimi samymi monogamistami jak ja... wiem, odkrywcze ![]() Cytat:
zniszcza cala pobrana w danym dniu? tygodniu? miesiacu? jakas bzdura
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
dirrtyKatrina ![]() Moonwalker Edytowane przez Kasieńka_666 Czas edycji: 2008-05-09 o 19:53 Powód: źle wpisany link |
|
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
ups... zgłosze do moda.
|
|
|
|
|
#42 |
|
Zadomowienie
|
o! a ja bylam przekonana, ze to ten sam watek
|
|
|
|
|
#43 |
|
Rozeznanie
|
nie chce mi się nawet komentować pomysłów tego typu lotów.
sytuacja analogiczna do scenki ulicznej (autentyk): wolontariusz z karteczką informującą, iż zbiera datki na centrum pomocy osobom chorym na AIDS. dwie panie przemykają obok, słyszę: "lepiej chodźmy szybciej, on też jest pewnie chory, jeszcze nas zarazi. to niebezpieczne, aby takie osoby stykały się z ludźmi na ulicy". brak najmniejszej wiedzy na temat, żenujące
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
żenada,jeśli zabrania się homoseksualistą oddawania krwi to powinni również zabronić przystojnym i bogatym facetom bo stereotyp mówi że tacy często uprawiają seks z różnymi kobietami(nie bierzcie tego dosłownie )
tyle samo homoseksualistow prowadzi "rozwiązłe" życie ile heteryków ,wiec po co takie akcje robic w ogóle ,chyba tylko po to żeby burze wywołać pamiętacie ,na przystanku woodstock w tym roku byla podobna sytuacja ,uczestnicy oddawali krew, a potem afera ze pewnie zakażona bo jak ktos lubi taką muzyke to ćpun musi być teraz jak gej to pewnie conajmniej zółtaczke musi mieć |
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
straszne to jest.
Te wszystkie absurdy. Tzn wiem, ze np Żydzi się nie godzą na przteoczenie krwi od nie Żydów i wolą umrzeć niż dostac niekoszerną krew, tak samo jest z przeszczepami, ale oni mają swoją religię, swoją kulturę,swoje obyczaje. Natomiast tu to zwyczajna dyskryminacja, i do tego homfobia (patrzac np na "popscene") Tradycyjnie politycy najwieksze glupoty do kamer mówią, a społeczenstwo przecież ciemne.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
Łączę wątki
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a ja mam takie pytanie, może któraś z Was oddaje krew i będzie wiedziała: czy krew po pobraniu, każdorazowo, jest badana?, co któreś pobranie?, a może wcale? i tylko osoba oddająca krew swoim podpisem gwarantuje, że jest osobą zdrową?
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak na marginesie a propos tych ludzi z przystanku Woodstock...to samo można by było powiedzieć o bywalcach klubów, że narkotyki, że seks w ubikacjach...kierując się stereotypami oczywiście ![]() Na stronach o krwiodawstwie pisali o zakwalifikowaniu kandydata do oddania krwi poprzez wywiad, badanie lekarskie i wyniki badań. Edytowane przez Madia Czas edycji: 2008-05-09 o 23:16 Powód: dopisek |
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież gdyby tak było, to byłby skandal. Osobiście czekam na wypowiedź osoby, która oddaje krew i odpowie na pytanie zadane wyżej przez Fresę. Ja nie wyobrażam sobie dawcy, który nie przedstawia co jakiś określony czas zaświadczenia od lekarza o stanie swojego zdrowia + jego krew nie jest każdorazowo badana przed przetoczeniem do krwiobiegu drugiego człowieka...
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
ludzie, bez przesady! przecież homo to też człowiek- ma serce po lewej stronie i koniec kropka.
po co robić jakieś problemy z powodu orientacji?
|
|
|
#51 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#52 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi się przede wszystkim wydaje, że choroba, o której mówią, że rzekomo mogłaby być przetoczona razem z krwią to nie homoseksualizm tylko HIV/AIDS. Homoseksualiści czy nam się to podoba, czy nie, są w grupie podwyższonego ryzyka.
|
|
|
#53 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wchodzisz do punktu, wypelniasz ankietke, idziesz do milej piguly zeby pobrala i zbadala Ci krew... i z wynikiem do lekarza. On mowi czy mozesz czy nie mozesz oddać krwi. Ale za cholere nie pamietam zeby TZ w ankiecie wpisywal swoja orientacje seksualną.
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
musi być.
są badania, potem pobierają ci krew i jeżeli jest coś nie tak, to przysyłają ci pismo do domu z zawiadomieniem, że nie możesz być dawcą.
|
|
|
#55 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#56 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tak. Uwierz mi nie chcesz siedziec w poczekalni takiego punktu jak jest dluga kolejka... I nawet jesli nie sprawdzaja na obecność wirusa, to to czy wirus tam jest mozna zobaczyc np. po ilosci bialych krwinek ktore sa koniecznie badane. A jakiekolwiek odchylenie od normy (chocby najmniejsze) w badaniu wyklucza.
|
|
|
#57 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#58 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wiec tak, sprawdzaja krew na kiłe, AIDS, WZW B, WZW C,...
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
cheer skoro masz wątpliwości to zapraszam do mojej wsi i okolicznych miasteczek;
OSP na wsiach znane są z tego że strażacy młodzi czy staży chodzą nabombieni na okrągło i nawet do pożaru potrafią pojechać na rauszu, sypiają w rowach a ich tryb życia jest co najmniej niepoprawny, a potem jak jeden mąż pędzą na akcje oddawania krwi i mówią że są strażakami to już w gazetach o nich piszą. 00aga00 tutaj wcale nie chodzi o HIV/AIDS tutaj chodzi o przekonanie o tym że ludzie nie chcą utożsamiać się z gejami i obawiają się że "TA CHOROBA" przejdzie też na nich i podają przykład transplantacji serca które od samobójcy dostał mężczyzna i po jakimś czasie też popełnił samobójstwo. Historię łączy jednak postać kobiety z którąobydwaj byli związani a była bardzo hm.... zrzędliwą i niezadowoloną wiecznie osobą.. więc nie wiem czy można to łączyć z sercem
|
|
#60 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sęk w tym, że nie pisze nigdzie, czy krew jest za każdym razem badana na obecność różnych chorób.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:48.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)