Długie związki - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-05-17, 13:36   #31
Zmijka
Zakorzenienie

Dot.: Długie związki

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
A dlaczego nie?
Uwierz mi, ze gdybys trafiła na prawdziwa miłość, to miałabyś inne zdanie na ten temat
Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
zgadzam sie w 100%
poza tym ja sie ciesze ze mam jednego, z nim mogłam wszytsko odkrywac i z nim wezmę slub tym bardziej ze jest nam razem cudownie wiec po co to zmieniac

niestety nie kazdy ma takie szczescie, ze od razu trafi na swoją drugą połówkę, wtedy sa rozstania, płacze itp.
Cytat:
Zresztą mam wrażenie, ze o tym, ze by sie nie chciało byc tylko z jedną osobą do konca życia, pisza osoby, którym sie nie ułozyło i musiały sie rozstac
wydawało mi się kiedys, że spotkałam tego jedynego

wiem jak to jest sie zakochać, ale tez wiem jak to jest byc wiecej niz z jedna osoba, po jakims nieudanym związku docenia sie inne rzeczy i widzi sie róźnice, i taki związek nie pierwszy wielki, ale drugi wileki bedzie bardziej udany niż ten pierwszy.

dodam że z pierwsza moja wielka miłością byłam bardzo związana, naprawdę bardzo.

ale napisze tez że super, że jesteście zadowolone ze swoich długich związków i nie mówię, że wam nie wyjdzie czy cos, ale pisanie w wieku 17 lat że to do końca bedzie, jest dla mnie smieszne, jak mozna tak stwierdzic, jak sie razem nie mieszkało itp.

chyba to jakos jasno napisałam.

a mi nie wyszło z moja pierwsza miłością i chce mieć kogos na długo tylko teraz wiem więcej niz wtedy.
Zmijka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-17, 13:40   #32
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

to znaczy ja akurat mam 24 lata, a jestem z swoim od 7 roku zycia, jestemy razem juz ponad 6,5 roku, wiele razem przeszlismy. pokonalismy kilka kryzysów, "rozstanie" przymusowe w te wakacje, jak mój wyjechał za granice. Rozstanie oczywiscie w przenośni bo dzieliła nas duzo odległosc i wiem, ze chce z nim byc na zawsze, a za rok bierzemy slub

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-17, 14:23   #33
Zmijka
Zakorzenienie

Cytat:
to znaczy ja akurat mam 24 lata, a jestem z swoim od 7 roku zycia, jestemy razem juz ponad 6,5 roku, wiele razem przeszlismy. pokonalismy kilka kryzysów, "rozstanie" przymusowe w te wakacje, jak mój wyjechał za granice. Rozstanie oczywiscie w przenośni bo dzieliła nas duzo odległosc i wiem, ze chce z nim byc na zawsze, a za rok bierzemy slub
a mieszkaliscie razem już, sami.
Zmijka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-17, 16:59   #34
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmijka Pokaż wiadomość
a mieszkaliscie razem już, sami.
razem tak na stałe zamieszkamy od lipca jak wszytsko wypali
a tak to tylko czasami pomieszkiwalismy
i jak jestesmy razem tak 24 godz na dobe to jest normalnie idealnie

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-19, 23:31   #35
rocki
Wtajemniczenie

Cytat:
wydawało mi się kiedys, że spotkałam tego jedynego

wiem jak to jest sie zakochać, ale tez wiem jak to jest byc wiecej niz z jedna osoba, po jakims nieudanym związku docenia sie inne rzeczy i widzi sie róźnice, i taki związek nie pierwszy wielki, ale drugi wileki bedzie bardziej udany niż ten pierwszy.

dodam że z pierwsza moja wielka miłością byłam bardzo związana, naprawdę bardzo.

a mi nie wyszło z moja pierwsza miłością i chce mieć kogos na długo tylko teraz wiem więcej niz wtedy.
Ech, to tak, jak ja. Moja pierwsza, licealna milosc - skoczylabym za nim w ogien. Jak go widzialam zasychalo mi w gardle, trzesly mi sie rece, nogi mnie ledwo utrzymywaly w pozycji stojacej. Kochalam sie w nim tak przez rok. W koncu zaczelismy byc razem... i po 2,5 roku zerwalam. Po prostu przestal byc dla mnie tym tajemniczym chlopakiem z dlugimi wlosami, zaczely wychodzic nieprzyjemne rodzinne historie, on tez zmienil sie kompletnie. Skonczyla sie nasza milosc, ktora miala trwac cale zycie (a przynajmniej moja w tamtym momencie). Bylam zmeczona, znerwicowana, mialam dosc wszystkich zwiazkow.

Na poczatku studiow zaczal sie kolejny zwiazek. I trwal przez prawie 3 lata. To juz nie byla taka milosc, jak wczesniej. Chyba bardziej jakies dlugotrwale zauroczenie, choc ciezko mi to ocenic z perspektywy czasu... Konczac zwiazek bylam w podobnym stanie psychicznym, jak wtedy, gdy konczylam poprzedni. Nawet gorszym, bo mialam juz stwierdzona nerwice.

Trzecia milosc - obecna. Nieporownywalna z poprzednimi - bardziej dojrzala, wiem na czym mi zalezy, wiem, ktore wady jestem w stanie zniesc, a ktore szybko doprowadza do agonii zwiazku, wiem w ktora strone chce zeby ten zwiazek ewoluowal. Bo mam juz jakies doswiadczenie, o niektore sprawy po prostu nie musze sie klocic, na niektore tematy nie trzeba nawet rozmawiac, sa oczywiste - bo on juz tez ma jakies doswiadczenie. Przez prawie 5 miesiecy mieszkania razem jeszcze sie nie klocilismy, bo zwyczajnie nie musimy tego robic i nawet nie mamy okazji (a bylam pewna po poprzednich zwiazkach, ze codzienne klotnie to norma).

Podsumowujac, gdybym jako mlode dziewcze pospieszyla sie ze slubem, juz 2 razy bylabym rozwodka

Edytowane przez rocki
Czas edycji: 2008-06-01 o 19:33 Powód: literowka
rocki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-21, 12:38   #36
cytrynowa88
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to cytrynowa88

Ja i moj facet jestesmy para od troche ponad 3 lat. Obecnie mam 20 lat wiec poznalam sie z nim jakos w 1 klasie technikum tak banalnie ;p mielismy wspolnych znajomych on mnie na dysce jakies wyczail i mu sie spodobalam ;p pozniej ucichlo wszystko na krotka chwile no i ja go dorwalam na dyskotece i tak go zatrzymalam do dzis. Mamy bardzo rozne charaktery. Niestety czesto dochodzi do klotni miedzy nami. Jednak wiem jak jest to wazna osoba w moim zyciu. Po roznych przezyciach jakie nas napotkaly nie potrafie sobie wyobrazic zycia bez niego. Przy nim wiem co to kochac i byc kochanym mimo ze nie jest specem od wyznawania uczuc to umie swoim zachowaniem mi to pokazac

cytrynowa88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-31, 14:51   #37
evela28
na drugie mam Irena

ja sama wybrałam swego męża szukałam wśród znajomych tz dobrego kandydata do tańca i różańca poderwałam go zaprosiłam na zabawe i jesteśmy już 6 lat po ślubie jak się potem okazało on złapał mnie na dziecko zrobił to celowo z pełną świadomośćią i ślub przyspieszony po 4 miesiącach chodzenia(dodam że wcześniej byliśmy kolegami)a teraz to się z tego smiejemy

kiedy życie daje ci w twarz
uśmiechnij się i z politowaniem powiedz:
bijesz się jak ciota
evela28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-01, 19:09   #38
Monniq
Raczkowanie

GG do Monniq

Ja swojego TŻ-a, z którym jestem od 5 lat, poznałam w wieku 20, na pierwszym roku studiów. Nie jest to może taka typowa młodzieńcza miłość, ale nam to na dobre wyszło, bo zdążyliśmy się wyszaleć (mój TŻ jest ode mnie o rok starszy). Wcześniej nie byłam w żadnym poważnym związku, on też nie. Jak się później okazało, będąc ze sobą oboje pierwszy raz powiedzieliśmy komuś, że go kochamy.
Nie znaliśmy się wcześniej, spotkaliśmy się też właściwie przez przypadek, bo dzięki wspólnym znajomym na imprezie. Ani ona ani ja nie nastawialiśmy się na jakiś poważny związek, a tu się okazało, że dosłownie żyć bez siebie nie możemy.
Minęło 5 lat i dalej czujemy to samo
Mieszkamy już ze sobą od 2 lat, planujemy ślub. Owszem zdarzają się trudne chwile, ale o miłość trzeba cały czas dbać i wtedy jakoś te kryzysy udaje się pokonać.

w tej sprawie proszę o kontakt na PW
Monniq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-01, 20:58   #39
anesiaa
BAN stały

GG do anesiaa Send a message via Skype™ to anesiaa

Cytat:
zakochałas sie i teraz czekasz na opowiadania innych dziewczyn, które w Twoim wieku si e zakochały i przez te wiele lat sa razem

ech pierwsza miłość

dodam od siebie, ze najdłużej byłam z kimś 3 lata i ciesze sie ze nie wyszło, bo po wiem, że by było źle gdybym, z nim była. Nie chciała bym miec w zyciu jednego chłopaka i tym bardziej go poznac mając mnie niz 23 lata czy cos w tym stylu.

Rozgryzłąś mnie xD
ale ja nie zakochana. tzn moze zakochana. ale kocham ;P
anesiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-06, 15:45   #40
hanjah
Zakorzenienie

Kiedy poznałam się z moim Mężczyzną, ja miałam 17 lat, a on 20. I tak nam razem minęło prawie 8 lat W zeszłym roku wzięlismy ślub. Też był moim pierwszym
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-10, 20:42   #41
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

My dopiero 22 miesiące [i jeden dzień] razem, ale mimo wszystko wierzę, że będzie to baaaaaardzo długi związek

Dobry wieczór
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-10, 21:22   #42
paulutkowa
Zakorzenienie

28 miesięcy

paulutkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-11, 10:06   #43
anesiaa
BAN stały

Jej,że wy już tyle za sobą macie. ja dopiero 5 miesięcy
Stary 2008-06-11, 12:05   #44
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Dla niektórych byłoby to 'aż' 5 miesięcy
Stary 2008-06-11, 18:56   #45
anesiaa
BAN stały

Nom może i aż
Dla mnie w sumie moze i tez
Bo jeszcze z nikim nie przezyłam tak piknych 5 miesiecy
Stary 2008-06-11, 19:07   #46
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Sama widzisz
Punkt widzenia, zależy od punktu siedzenia
Stary 2008-07-17, 13:12   #47
eze
Przyczajenie

GG do eze

Cześć dziewczyny
Od czegoś na Wizażu trzeba zacząć, niech będzie od Teżeta
Jestem z moim od 13 lat. Poznaliśmy się w podstawówce (to były zamierzchłe czasy, kiedy jeszcze filozofom się nie śniło o czymś takim jak gimnazjum ), w ósmej klasie. Na początku nie lubiliśmy się, ja byłam raczej rozsądną dziewczynką z dobrymi ocenami, on luzak z kolczykiem w uchu (wtedy to było coś, a nawet COŚ ). Potem zostaliśmy przydzieleni do tej samej grupy teatralnej (mogę napisać pracę pt.: co szkolne przedstawiania robią z życiem młodego człowieka ) i tak się zaczęła przyjaźń. Spędzaliśmy ze sobą mnóstwo czasu, rozmawialiśmy, bawiliśmy się, razem przygotowywaliśmy się do egzaminów do liceum. Uczucie rodziło się powoli, bo przez rok, ale może dlatego, że zapoczątkowane przez przyjaźń, jest takie silne. Parą zostaliśmy na początku liceum po pierwszym pocałunku - bo w sumie jak się całowaliśmy to wypadało - tak wtedy na to patrzyliśmy Dorastaliśmy, kończyliśmy studia, zaczynaliśmy pierwszą pracę, zmienialiśmy ją, a związek trwał niezmiennie i trwa do dziś Przeżyliśmy razem tyle (łącznie z przewlekłą chorobą), że (mam nadzieję) nic nie jest w stanie nas rozdzielić.
Jezu, ale się zrobiło ckliwie
Mieszkamy razem od 5 lat, od 3 jesteśmy zaręczeni, tylko jakoś czasu brak na organizację ślubu

Buziaki

Ps., boskie miejsce, same baby, żadnych pytań pokroju: jak można tak długo gadać o jednej szmince?!
eze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-04, 11:13   #48
marrticzka
Zadomowienie

no i czas na mnie
ja ze swoim TŻ poznalam sie w 2 klasie ogolniaka. jestesmy juz ze soba 10 lat(sic!!!!!!!!)
mieszakmy razem od ok. 3 lat. i szczerze powiem, ze takie dlugasne zwiazki nie wychodza na zdrowie.poznalismy sie na wylot, wszystkie niezauwazalne dotad wady wyszly na wierzch, wsciekamy sie na siebie o byle co itp. nie jestem pewna, czy cos z tego bedzie
marrticzka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-04, 13:11   #49
kodeina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marrticzka Pokaż wiadomość
no i czas na mnie
ja ze swoim TŻ poznalam sie w 2 klasie ogolniaka. jestesmy juz ze soba 10 lat(sic!!!!!!!!)
mieszakmy razem od ok. 3 lat. i szczerze powiem, ze takie dlugasne zwiazki nie wychodza na zdrowie.poznalismy sie na wylot, wszystkie niezauwazalne dotad wady wyszly na wierzch, wsciekamy sie na siebie o byle co itp. nie jestem pewna, czy cos z tego bedzie
APSOLOLUTNIE SIę NIE ZGADZAM!
co z małżeństwem????
to dopiero jest długi związek.
Człowiek na dłuższą metę nie potrafi udawać kogoś innego niż jest w rzeczywistości. Tylko długi związek oparty na mieszkaniu razem daje możliwość poznania partnera nie tylko od tej dobrej strony Moim zdaniem to ważne ..szególnie gdy bierze się pod uwagę przeżyć z tym partnerem całe życie. Nie ma ideałów!
Oczywiście gdy wiemy że nie damy rady żyć z kimś kto okazał sie całkiem inny niż do te pory sądziłyśmy to nie warto się męczyć w takim zwiazku

Z drugiej strony nie wyborażam sobie życia opartego na byciu z kimś na "chwilę" aż do poznania jego wad...i zmiana na nowy model i tak w kółko

Długie związki są trudne ale warte poświęcenia
kodeina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-18, 19:26   #50
anitka12345
BAN stały

poznałam mojego TŻ jak miałam 15 lat :P we wrześniu 2003 roku a od lutego 2004 zaczęłam z nim chodzić ;P trwa to już prawie 5 lat ;P
anitka12345 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-14, 15:05   #51
AnetkaWr
Zadomowienie

no to nieźle,to abym ja tam miała xD bo ja ze swoim chodze juz rok. A jestem z nim od 8.01.08 [16 lat miałam]

160 cm
78 77
76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66 65

AnetkaWr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-23, 07:29   #52
mtynai
Zakorzenienie

ja z moim J. poznałam się we wrześniu 2006r.-byłam wtedy w trzeciej klasie gimnazjum, on w drugiej LO. szybko się potoczyło, zaczęliśmy ze sobą pisać na jednym z portali społecznościowych, kojarzyliśmy się tylko z widzenia, spotkalismy się po dwoch tygodniach takiego pisania, zaiskrzyło, dobrze się ze sobą czuliśmy, po niecałym w sumie miesiącu powiedział mi, że mnie kocha.. poszliśmy razem na jego połowinki, później sylwester, później studniówka, moje połowinki.. on wyjechal na studia.. i się zepsuło. Zmienił się strasznie, ale próbowałam ratować sytuację, za każdym razem kiedy się spotykaliśmy płakałam, bo coś tam powiedział, bo coś tam zrobił.. w końcu powiedział mi, że moje łzy nie robią już na nim wrażenia.. od tamtej pory poczułam w sobie niewiarygodną siłę i to skończyłam...2,5 roku związku, z pozoru idealnego i "na zawsze i na wieczność" poszło w zapomnie... tylko teoretycznie..

od dnia dziecka 2009r. znowu przyświeciło nam słoneczko.. zmienił się.. bardzo się zmienił, chyba docenił to, co może stracić..

jestem SZCZĘŚLIWA !!

pozdrawiam!

Edytowane przez mtynai
Czas edycji: 2009-06-03 o 06:04
mtynai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-02, 19:17   #53
AnetkaWr
Zadomowienie

tak czytam sobie czytam to co pisałam;P I dalej z nim jestem
Teraz to nie 5 miesięcy tylko 1 rok i 5 miesięcy

160 cm
78 77

Stary 2010-05-13, 14:33   #54
BlackAngel
Adwokat diabła

Poprzedni wpis mówił o 6 latach bycia razem..
Jesteśmy dalej razem i to już nie 6 a 8 lat i ślub w toku

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-13, 20:57   #55
AnetkaWr
Zadomowienie

no to świetnie zazdroszczę

160 cm
78 77

Stary 2013-02-19, 12:13   #56
ewelline
Zadomowienie

My znaliśmy się od szkoły podstawowej i nie przepadaliśmy za sobą. On starszy o rok, ale powtarzał klasę bo w podstawówce to był taki rozrabiaka. Chodziliśmy do innego gimnazjum ale mieliśmy wspólnych znajomych. Kiedy byliśmy 3 kl gimnazjum zaczęliśmy ze sobą kręcić i chodzić od 14 lutego Potem przez przypadek trafiliśmy do tej samej szkoły, nie rozmawialiśmy nigdy razem o wyborze szkoły. Nasz związek w czasach liceum zaczął powoli dojrzewać. Zaczęliśmy siebie traktować poważniej ale nie byliśmy pewni ze będziemy ze sobą juz zawsze. Po szkole on wyjechał za granice i widzieliśmy się w ciągu trzech lat od święta i w czasie urlopu w lipcu. I każde spotkanie po takiej przerwie było niesamowite, pełne namiętności, pożądania, byliśmy tacy szczęśliwi ze jesteśmy razem. Poza tym mieliśmy kontakt telefoniczny i internetowy. Po tych trzech latach rozłąki wyjechałam do TZ i do teraz mieszkamy razem. Jestem pewna ze tez 3 lata rozłąki umocniły nasz związek i gdyby nie to to nie wiem czy byśmy byli razem.

Jesteśmy ze sobą 9 lat i zaręczeni od 3,5 lat i dalej szczęśliwi

Bardzo dobrze się znamy i rozumiemy, akceptujemy swoje wady itd. Zdarzają się nam małe nieporozumienia o błahe rzeczy z których się potem śmiejemy, mamy wspólne zainteresowania co jest bardzo ważne. Wspólnych i osobnych znajomych. Lubimy ze sobą przebywać nawet jeśli mamy nic nie robić. Namiętności tez nie brakuje

W walentynki mielimy taka sytuacje : Ja po zajęciach wybrałam się do sklepu z alkoholem po wino i potem do marketu po produkty na romantyczna kolacje i jakieś czekoladki dla mojego TZ w tym czasie moj TZ byl w tym samym markecie ale jao tym nie wiedziałam, on skończył wcześniej prace i pojechał po kwiaty Spotkaliśmy się na parkingu bo wyszliśmy innymi wyjściami Ja nie widziałam jego zakupów on moich. Pojechaliśmy do domu, TZ swoim firmowym autem ja naszym prywatnym, na naszym osiedlu zaparkowaliśmy na swoich miejscach(kolo siebie). Dostałam kwiaty, których juz nie mógł dłużej ukrywać hahaha i poszliśmy do domu. Później zrobiłam kolacje dla nas i okazało sie ze kupiliśmy takie samo wino Moze innym wyda sie to nic takiego ale dla nas bylo bardzo zabawne ze w tym samym czasie chodzilismy po tym samym sklepie , ktory byl wtedy strasznie zatloczony i spotkalismy sie na parkingu a potem okazalo sie ze kupilismy to samo wino
ewelline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości