![]() |
#31 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Długie związki
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() wiem jak to jest sie zakochać, ale tez wiem jak to jest byc wiecej niz z jedna osoba, po jakims nieudanym związku docenia sie inne rzeczy i widzi sie róźnice, i taki związek nie pierwszy wielki, ale drugi wileki bedzie bardziej udany niż ten pierwszy. dodam że z pierwsza moja wielka miłością byłam bardzo związana, naprawdę bardzo. ale napisze tez że super, że jesteście zadowolone ze swoich długich związków i nie mówię, że wam nie wyjdzie czy cos, ale pisanie w wieku 17 lat że to do końca bedzie, jest dla mnie smieszne, jak mozna tak stwierdzic, jak sie razem nie mieszkało itp. chyba to jakos jasno napisałam. a mi nie wyszło z moja pierwsza miłością i chce mieć kogos na długo ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
to znaczy ja akurat mam 24 lata, a jestem z swoim od 7 roku zycia, jestemy razem juz ponad 6,5 roku, wiele razem przeszlismy. pokonalismy kilka kryzysów, "rozstanie" przymusowe w te wakacje, jak mój wyjechał za granice. Rozstanie oczywiscie w przenośni
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
razem tak na stałe zamieszkamy od lipca jak wszytsko wypali
![]() a tak to tylko czasami pomieszkiwalismy ![]() i jak jestesmy razem tak 24 godz na dobe to jest normalnie idealnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na poczatku studiow zaczal sie kolejny zwiazek. I trwal przez prawie 3 lata. To juz nie byla taka milosc, jak wczesniej. Chyba bardziej jakies dlugotrwale zauroczenie, choc ciezko mi to ocenic z perspektywy czasu... Konczac zwiazek bylam w podobnym stanie psychicznym, jak wtedy, gdy konczylam poprzedni. Nawet gorszym, bo mialam juz stwierdzona nerwice. Trzecia milosc - obecna. Nieporownywalna z poprzednimi - bardziej dojrzala, wiem na czym mi zalezy, wiem, ktore wady jestem w stanie zniesc, a ktore szybko doprowadza do agonii zwiazku, wiem w ktora strone chce zeby ten zwiazek ewoluowal. Bo mam juz jakies doswiadczenie, o niektore sprawy po prostu nie musze sie klocic, na niektore tematy nie trzeba nawet rozmawiac, sa oczywiste - bo on juz tez ma jakies doswiadczenie. Przez prawie 5 miesiecy mieszkania razem jeszcze sie nie klocilismy, bo zwyczajnie nie musimy tego robic i nawet nie mamy okazji (a bylam pewna po poprzednich zwiazkach, ze codzienne klotnie to norma). Podsumowujac, gdybym jako mlode dziewcze pospieszyla sie ze slubem, juz 2 razy bylabym rozwodka ![]() Edytowane przez rocki Czas edycji: 2008-06-01 o 19:33 Powód: literowka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
Ja i moj facet jestesmy para od troche ponad 3 lat. Obecnie mam 20 lat wiec poznalam sie z nim jakos w 1 klasie technikum
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#37 |
na drugie mam Irena
|
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Ja swojego TŻ-a, z którym jestem od 5 lat, poznałam w wieku 20, na pierwszym roku studiów. Nie jest to może taka typowa młodzieńcza miłość, ale nam to na dobre wyszło, bo zdążyliśmy się wyszaleć (mój TŻ jest ode mnie o rok starszy). Wcześniej nie byłam w żadnym poważnym związku, on też nie. Jak się później okazało, będąc ze sobą oboje pierwszy raz powiedzieliśmy komuś, że go kochamy.
Nie znaliśmy się wcześniej, spotkaliśmy się też właściwie przez przypadek, bo dzięki wspólnym znajomym na imprezie. Ani ona ani ja nie nastawialiśmy się na jakiś poważny związek, a tu się okazało, że dosłownie żyć bez siebie nie możemy. Minęło 5 lat i dalej czujemy to samo ![]() Mieszkamy już ze sobą od 2 lat, planujemy ślub. Owszem zdarzają się trudne chwile, ale o miłość trzeba cały czas dbać i wtedy jakoś te kryzysy udaje się pokonać.
![]() |
![]() |
#39 | |
BAN stały
|
Cytat:
ale ja nie zakochana. tzn moze zakochana. ale kocham ;P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Kiedy poznałam się z moim Mężczyzną, ja miałam 17 lat, a on 20. I tak nam razem minęło prawie 8 lat
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
My dopiero 22 miesiące [i jeden dzień] razem, ale mimo wszystko wierzę, że będzie to baaaaaardzo długi związek
![]() Dobry wieczór ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
28 miesięcy
![]()
![]() |
#43 |
BAN stały
|
Jej,że wy już tyle za sobą macie. ja dopiero 5 miesięcy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Dla niektórych byłoby to 'aż' 5 miesięcy
![]()
![]() |
#45 |
BAN stały
|
Nom może i aż
Dla mnie w sumie moze i tez Bo jeszcze z nikim nie przezyłam tak piknych 5 miesiecy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Sama widzisz
![]() Punkt widzenia, zależy od punktu siedzenia ![]()
![]() |
#47 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Od czegoś na Wizażu trzeba zacząć, niech będzie od Teżeta ![]() Jestem z moim od 13 lat. Poznaliśmy się w podstawówce (to były zamierzchłe czasy, kiedy jeszcze filozofom się nie śniło o czymś takim jak gimnazjum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jezu, ale się zrobiło ckliwie ![]() Mieszkamy razem od 5 lat, od 3 jesteśmy zaręczeni, tylko jakoś czasu brak na organizację ślubu ![]() Buziaki ![]() Ps., boskie miejsce, same baby, żadnych pytań pokroju: jak można tak długo gadać o jednej szmince?! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
no i czas na mnie
![]() ja ze swoim TŻ poznalam sie w 2 klasie ogolniaka. jestesmy juz ze soba 10 lat(sic!!!!!!!!) mieszakmy razem od ok. 3 lat. i szczerze powiem, ze takie dlugasne zwiazki nie wychodza na zdrowie.poznalismy sie na wylot, wszystkie niezauwazalne dotad wady wyszly na wierzch, wsciekamy sie na siebie o byle co itp. nie jestem pewna, czy cos z tego bedzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co z małżeństwem???? to dopiero jest długi związek. Człowiek na dłuższą metę nie potrafi udawać kogoś innego niż jest w rzeczywistości. Tylko długi związek oparty na mieszkaniu razem daje możliwość poznania partnera nie tylko od tej dobrej strony ![]() Oczywiście gdy wiemy że nie damy rady żyć z kimś kto okazał sie całkiem inny niż do te pory sądziłyśmy to nie warto się męczyć w takim zwiazku ![]() Z drugiej strony nie wyborażam sobie życia opartego na byciu z kimś na "chwilę" aż do poznania jego wad...i zmiana na nowy model i tak w kółko ![]() Długie związki są trudne ale warte poświęcenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
BAN stały
|
poznałam mojego TŻ jak miałam 15 lat :P we wrześniu 2003 roku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
no to nieźle,to abym ja tam miała xD bo ja ze swoim chodze juz rok. A jestem z nim od 8.01.08 [16 lat miałam]
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
ja z moim J. poznałam się we wrześniu 2006r.-byłam wtedy w trzeciej klasie gimnazjum, on w drugiej LO. szybko się potoczyło, zaczęliśmy ze sobą pisać na jednym z portali społecznościowych, kojarzyliśmy się tylko z widzenia, spotkalismy się po dwoch tygodniach takiego pisania, zaiskrzyło, dobrze się ze sobą czuliśmy, po niecałym w sumie miesiącu powiedział mi, że mnie kocha.. poszliśmy razem na jego połowinki, później sylwester, później studniówka, moje połowinki.. on wyjechal na studia.. i się zepsuło. Zmienił się strasznie, ale próbowałam ratować sytuację, za każdym razem kiedy się spotykaliśmy płakałam, bo coś tam powiedział, bo coś tam zrobił.. w końcu powiedział mi, że moje łzy nie robią już na nim wrażenia.. od tamtej pory poczułam w sobie niewiarygodną siłę i to skończyłam...2,5 roku związku, z pozoru idealnego i "na zawsze i na wieczność" poszło w zapomnie... tylko teoretycznie..
od dnia dziecka 2009r. znowu przyświeciło nam słoneczko.. ![]() ![]() jestem SZCZĘŚLIWA !! pozdrawiam! ![]() Edytowane przez mtynai Czas edycji: 2009-06-03 o 06:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
tak czytam sobie czytam to co pisałam;P I dalej z nim jestem
![]() Teraz to nie 5 miesięcy tylko 1 rok i 5 miesięcy ![]()
![]() |
#54 |
Adwokat diabła
|
Poprzedni wpis mówił o 6 latach bycia razem..
![]() Jesteśmy dalej razem i to już nie 6 a 8 lat i ślub w toku ![]()
![]() |
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
no to świetnie
![]() ![]()
![]() |
#56 |
Zadomowienie
|
My znaliśmy się od szkoły podstawowej i nie przepadaliśmy za sobą. On starszy o rok, ale powtarzał klasę bo w podstawówce to był taki rozrabiaka. Chodziliśmy do innego gimnazjum ale mieliśmy wspólnych znajomych. Kiedy byliśmy 3 kl gimnazjum zaczęliśmy ze sobą kręcić i chodzić od 14 lutego
![]() Jesteśmy ze sobą 9 lat i zaręczeni od 3,5 lat i dalej szczęśliwi ![]() Bardzo dobrze się znamy i rozumiemy, akceptujemy swoje wady itd. Zdarzają się nam małe nieporozumienia o błahe rzeczy z których się potem śmiejemy, mamy wspólne zainteresowania co jest bardzo ważne. Wspólnych i osobnych znajomych. Lubimy ze sobą przebywać nawet jeśli mamy nic nie robić. Namiętności tez nie brakuje ![]() W walentynki mielimy taka sytuacje : Ja po zajęciach wybrałam się do sklepu z alkoholem po wino i potem do marketu po produkty na romantyczna kolacje i jakieś czekoladki dla mojego TZ w tym czasie moj TZ byl w tym samym markecie ale jao tym nie wiedziałam, on skończył wcześniej prace i pojechał po kwiaty ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.