|
|
#31 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Problem! Straszny upał z samego rana
ja spie cala noc z otwartym oknem
to jest moj sposob. nie wyobrazam sobie spac z zamknietyma teraz skarga!!!!! w gdańsku pada deszcze od 16 i jest szaro, a jutro ma byc 10 stopni. !!! ja chce wczorajszy upał i sloneczko!!!
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W nocy mam tez okno otwarte ale nad ranem to takie huki za oknem sa,ze wytrzymac sie nie da wiec nie bardzo mam wyjscie.. Chyba sie na pokoje zamienie..
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
ja w nocy mam otwarte okno. Trochę chłodu się nałapie. Nad ranem zamykam okno i zaciągam rolety. Nie otwieram już okna bo tylko wpuszczę żar
dopiero gdy słońce ucieknie na drugą stronę, a często dopiero gdy powietrze się zmienia wieczorem na chłodniejsze. Ale w upały zawsze mam okna pozamykane i miły chłód w środku. Zresztą pewnie jakaś w tym zasługa murów mieszkania. |
|
|
|
|
#34 |
|
Zadomowienie
|
Też miałam z tym problem w poprzednim miejscu zamieszkania, a że panicznie boję się owadów
to siateczka na okno poszła (ale się franca odczepiała), a potem doszedł wiatraczek. Ale to i tak niewystarczająco. Tam okno było na południe bodajże, słońce zaczynało grzać około 16 i nie dało się wieczorem żyć w tej saunie. W dodatku z natury jestem gorącokrwista i taki upał mnie zabija po prostuTeraz mam okno w sypialni na wschód, więc dość dusznawo jest rano. Tyle że tym razem to 4 piętro i miałam nadzieję, że po otwarciu okna nie uświadczę owadów. Godzina ranna budzę się a tu osa wielkości połowy pięści nad nami krąży(bzyczenie mnie obudziło) I znowu trzeba będzie się bawić z siateczkami i wnerwiać. Dobrze, że tym razem mieszkam z TŻtem tylko bo będzie mozna mieć pootwierane drzwi na przestrzał i robić przeciągi (to chyba jedyna skuteczna opcja plus punktowo wiatrak)Ale powiedzcie mi co robić z drzwiami balkonu? Ja balkon mam otwarty od wczesnej wiosny do środkowej jesieni, bo wciąż mi gorąco. A owadów co niemiara Jeszcze się pchają przez te szparki między jednym upięciem firanki a drugim. Z resztą moje koty ciągle łaża na balkon i odsłaniają trochę firankę. Ciągle jakieś osy a wieczorami ćmy Przecież siatki nie przykleję na drzwi balkonoweMyślicie że takie lampy owadobójcze na balustradzie balkonu mogłyby pomóc czy to tylko chłyt matetingowy (jak to Ani mru mru ujęli ?
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam odwrotny problem. Spię w pokoju z oknami na zachodzie. Jest tam wciąż ciemno, chłodno i ogólnie nieprzyjemnie.
|
|
|
#36 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Można chyba dorobić sobie takie dodatkowe drzwi balkonowe z siatki właśnie. Przez taką to się nic nie przedrze
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam wszystkie okna w mieszkaniu na zachod, do tego sa ogromne wiec od poludnia do wieczora jest jak w szklarni (wczoraj termometr pokazal 40 stopni!)
lato spedzam przy zaslonietych zaluzjach, wlaczonym wiatraku i staram sie nie schodzic z kanapy jak nie musze (okno otwieram tylko w nocy) |
|
|
|
|
#38 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko te moje nieszczęsne koty jak będą łazić
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepiej wietrzyc pokoj, zostawiaj otwarte okno a upał nie bedzie tak doskwierac... nawilżacz powietrza mam i jestem z niego zadowolona,wiec polecam
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:32.

to jest moj sposob. nie wyobrazam sobie spac z zamknietym

to siateczka na okno poszła (ale się franca odczepiała), a potem doszedł wiatraczek. Ale to i tak niewystarczająco. Tam okno było na południe bodajże, słońce zaczynało grzać około 16 i nie dało się wieczorem żyć w tej saunie. W dodatku z natury jestem gorącokrwista i taki upał mnie zabija po prostu
I znowu trzeba będzie się bawić z siateczkami i wnerwiać. Dobrze, że tym razem mieszkam z TŻtem tylko bo będzie mozna mieć pootwierane drzwi na przestrzał i robić przeciągi (to chyba jedyna skuteczna opcja plus punktowo wiatrak)
?