![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: Płeć Dziecka
ja jak tylko zrobilam test i wyszly 2 kreseczki powiedzialam do brzuszka Julcia, moje najweiksze marzenie-miec coreczke... pozniej czulam caly czas ze to syneka mimo wszystko wmawialam sobie i innym ze coreczka i koniec...i na usg wyszla coreczka!! niedlugo nastepne usg.... oby dalej coreczka byla
![]()
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() to jest jeden z wcześniejszych moich postów... więc niby dlaczego zrobiło Ci się słabo?? Myślisz, że dla mnie na znaczenie jaką płeć ma w brzuszku moja Dzidzia?? jak dla każdej z Nas ważne jest to, żeby było zdrowe więc może nie potrzebnie denerwujesz siebie i innych przy okazji... Pozdrowienia dla Mam i Maluszków z brzuszkach |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
Królowaa, bardzo ciekawy post naskrobalac, chyle czola
![]() Bardzo fajnie sie czytalo ![]() Oby wiecej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
A ja bede miala coreczke
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja siostra miala dwie coreczki, chciala bardzo synka i chodzila do ginekologa po porady zeby nastepny byl chlopczyk. Niestety nie udalo sie i byla 3 coreczka. A teraz najmlodsza coreczka ma juz 3latka i jest bardzo kochana przez cala rodzinke. Ja sama chcialabym coreczke ale z drugiej strony podobno chlopcow sie latwiej wychowuje no i maja latwiej w zyciu niz my kobietki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
wiecie co nie chcialabym kiedys dowiedziec sie ze moja mama rozpaczala bo urodzilam sie dziewczynka a nie chlopcem... przykre to co pisze autorka watku
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
mi lekarz powiedział jak miałam badania prenatalne że chyba będzie dziewczynka ale jeszcze potwierdził na kolejnym badaniu usg
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
dlatego pierwsza diagnoza się nie sprawdziła
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Wyglada na to, ze nie mamy zabardzo wplywu na płec dziecka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
http://piekielko.info/kalendarzyk/
Planowanie ciazy i plci, z przymruzeniem oka, ale musze powiedziec ze mi sie zgadza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
mi sie jak narazie nie zgadza starania były w czasie kiedy planuje sie córke a usg pokazuje synka!narazie jednak nie nastawiam sie na płec poniewaz to wczesnie i mogła byc pomyłka!zakupy narazie odłozyłam na pózniej ,musze miec pewnosc ze to syn lub córka.pewnosci jednak w 100% nie ma wiec zawsze moze okazac sie ze zamiast córki jest syn ,ta pomyłka czesto sie zdaza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie, ze pewnosci nie ma. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
no pewnie,nigdy nie ma 100% pewnosci,ale jak miałam robione usg to ewidentnie był widoczny siuszaczek
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Z tego co wiem to, jak już było tu powiedziane o płci dziecka decyduje rodzaj plemnika mężczyzny (XX, czy XY), ale dochodzą też inne czynniki.
Jakie? Ano, takie jakie mają wpływ na gęstość śluzu kobiety. Bo plemniki męskie są zwinniejsze i szybsze, ale cechują się mniejszą żywotnością niż powolne plemniki żeńskie... Jeśli śluz jest gęsty mamy większą szansę na dziewczynkę, bo nie zadecyduje tu prędkość tylko wola przetrwania, a jeśli rzadki to będzie na odwrót ![]() ![]()
Wiosennie i calineczkowo zapraszamy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=501801&page=4 Papierki: http://https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=280191 Decoupage: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=261362 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bratu TZta urodzila sie ostatnio coreczka - wszyscy byli mile zaskoczeni, a najbardziej tata TZta bo sam ma 4 synow to skad sie nagle wnuczka ma wziac - ciagle powtarzal ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
Kakusia, ale watpie ze rodzice TZ rozpaczali strasznie z tego powodu, poprostu liczyli na coreczke, a ja mowie tu o przypadkach gdzie matka potrafi cala ciaze niecierpiec dziecka za to ze jest innej plci niz chciala, po znam i takie przypadki.
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
ostanio moja bratowa powiedziała ,ze jej tata pracował w wojsku przy radarach[to jakies promieniowanie itp.] i lekarz powiedział mu ,ze syna to on miec nie bedzie!wlasnie przez ta prace przy radarach.i wiecie co ma trzy córki.czyli jednak sa takie rzeczy ,które maja wpływ na jakosc plemników ,ilosc meskich i zenskich .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
krolowaa a moze tylko przypadek hm?
![]() |
#54 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Nie rozumiem dlaczego radary mialyby wybiorczo zabijac plemniki meskie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Rozeznanie
|
Ja osobiście miałam być upragnionym synem - bo rodzice mieli już 2 córki, a w ogóle to byłam wpadką, bo rodzice już nie planowali więcej dzieci. Dowiedziałam sie o tym kilka lat temu - i nie było mi przykro, ale było śmiechu! Bo nigdy w zyciu nie dano mi tego odczuć! Wręcz przeciwnie!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zadomowienie
|
a jednak marzenia sie spełniaja!!!dzis na usg lekarz zobaczył ze bede miała córeczke!
tak bardzo tego pragnełam ,ze marzenie sie spełniło ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny, jestem w 14 tygodniu ciazy, wiec do potwierdzenia plci mojego slonka, jeszcze ponad miesiac. Strasznie chcialabym miec synka. Takiego miniaturowego mezczyzne, wg mnie super slodkie. Maz ma jeszcze dwoch braci i siostre, jego braciom skolei rodza sie same dziewczynki! Strasznie jestem ciekawa, co u nas bedzie!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Plemniki z chromosomem Y żyją krócej i to jest fakt. Jeśli do stosunku dojdzie np. 3 doby przed owulacją, mężczyzna jest zdrowy, jego plemniki wytrzymałe, to te z chromosomem X mogą spokojnie dożyć do owulacji i doczekać upragnionej komóreczki jajowej. ![]() Co nie zmienia faktu, że 100% pewności, że się uda to nie ma. ![]() Cytat:
Dziewczyna chce dziecka określonej płci. I tyle. Urodzi i jej przejdzie, albo przejdzie jej jeszcze wcześniej. Moja matka też pragnęła syna i ja o tym doskonale wiem, w dodatku od niej. Nie poczułam się urażona ani nie było mi przykro. Chciała bo miała prawo. Urodziłam się ja i nic mi z jej miłości nie ubyło z powodu mojej płci. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
BAN stały
|
A u mnie wszytkie znaki na niebie wskazywały chłopca... znajomi, rodzina byli pewni, że będzie chłopiec - moze tez sama ich nakreciłam na to bo ciagle mówiłam że rośnie mały Filipek. W tamtym tygodniu byłam na USG (22tydz) i ewidentnie wyszło, że to bedzie... dziewczynka hahah.... fakt pierwsze słowa lekarza ze to dziewczynka troszkę mnie zatkały jednak po chwili już byłam szcześliwa, że dzidzi zdrowe i to było najważniejsze. Teraz rosnie mała Martynka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:38.