Ruchy dziecka - czy to normalne w tym miejscu? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-06, 15:09   #31
kotikaa
Raczkowanie

Dot.: Ruchy dziecka - czy to normalne w tym miejscu?

Hmm, jak mam ciut inne obiekcje dot. ruchów dzidziusia. Mianowicie jestem w 31 tc i wciaz czuje je bardzo, baaardzo delikatnie. Czasami to nawet sie zastanawiam czy to faktycznie to. Rozmawialam z polozna i ona twierdzi, ze wszystko jest w porzadku, ale ja i tak sie martwie czy maly dobrze sie rozwija. Moje kolezanki odczuwaly ruch bardzo wyraznie i czesto, a ja na dodatek z trudem naliczam ich 10 dziennie (i ile to co licze, to ruchy dzidzi ). A jak jest u was kochane mamusie??
kotikaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-06, 15:27   #32
eklerka
Zakorzenienie

Mój się teraz rozleniwił, bo jest już duży i mało miejsca.

Jeśli coś Cię niepokoi, to się wybierz do lekarza. Stres nie wpływa na Malucha pozytywnie.

Ogólnie wydaje mi się, że częstotliwość i moc kopniaczków zależy od temperamentu, ułożenia dziecka i łożyska, ilości Twojej tkanki tłuszczowej, od tego co jesz. Spróbuj, lemoniadę, albo jakieś lody kwaśne i słodkie jednocześnie. ały wtedy szaleje.

eklerka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-06, 23:24   #33
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez kotikaa Pokaż wiadomość
Hmm, jak mam ciut inne obiekcje dot. ruchów dzidziusia. Mianowicie jestem w 31 tc i wciaz czuje je bardzo, baaardzo delikatnie. Czasami to nawet sie zastanawiam czy to faktycznie to. Rozmawialam z polozna i ona twierdzi, ze wszystko jest w porzadku, ale ja i tak sie martwie czy maly dobrze sie rozwija. Moje kolezanki odczuwaly ruch bardzo wyraznie i czesto, a ja na dodatek z trudem naliczam ich 10 dziennie (i ile to co licze, to ruchy dzidzi ). A jak jest u was kochane mamusie??
Mój synek też był mało ruchliwy w brzuszku (w porównaniu do koleżanek i książek ), a teraz, na zewnątrz wręcz odwrotnie, cały czas nóżki w ruchu.
Stary 2009-03-07, 06:16   #34
kotikaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eklerka Pokaż wiadomość
Mój się teraz rozleniwił, bo jest już duży i mało miejsca.

Jeśli coś Cię niepokoi, to się wybierz do lekarza. Stres nie wpływa na Malucha pozytywnie.

Ogólnie wydaje mi się, że częstotliwość i moc kopniaczków zależy od temperamentu, ułożenia dziecka i łożyska, ilości Twojej tkanki tłuszczowej, od tego co jesz.

Spróbuj, lemoniadę, albo jakieś lody kwaśne i słodkie jednocześnie. ały wtedy szaleje.

Nie tak prosto wybrać się do lekarza, bo mieszkam w UK , tu tylko położne się mną zajmują.

Fakt, mam troche tłuszczyku... ba, nawet nie mało, ale żeby aż tak tłumił?

Na pewno spróbuję tej słodko-kwaśnej mieszanki, z czystej ciekawości

---------- Dopisano o 06:16 ---------- Poprzedni post napisano o 06:10 ----------

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Mój synek też był mało ruchliwy w brzuszku (w porównaniu do koleżanek i książek ), a teraz, na zewnątrz wręcz odwrotnie, cały czas nóżki w ruchu.

O, to super! Uspokoiłaś mnie troszke . I gratuluję zdrowego synka

Edytowane przez kotikaa
Czas edycji: 2009-03-07 o 06:13 Powód: napisałam odpowiedz w cytacie i wyglądało to jak słowa poprzedniczki
kotikaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-07, 08:42   #35
eklerka
Zakorzenienie

Czekoladkę też lubi

eklerka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-07, 11:58   #36
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez kotikaa Pokaż wiadomość

O, to super! Uspokoiłaś mnie troszke . I gratuluję zdrowego synka
Dziękuję
A propos tłuszczyku, ja akurat tłuszczyku nie miałam (wogóle mało przytyłam), mały po prostu taki był spokojny. Oczywiście codziennie czułam ruchy, ale były to tylko lekkie kopnięcia i cały czas w tym samym miejscu.
Stary 2009-09-22, 11:19   #37
SugarbabyLove
Zakorzenienie

ja jestem w 19 tc i ruchy mam od 17 tc. fajne uczucie na poczatku bylo bulgotanie,przelewanie to juz nawet w 15 tc bylo pozniej juz typowe ruchy cos jakby kopniaki ale delikatne bobas jeszcze niema tyle sily .
Stary 2009-09-25, 03:31   #38
gucia6
Zakorzenienie

Raczej to całkiem normalne.
Moja córcia teraz już zaczyna mi uciskać na szyjkę i to boli, ale też jest ponoć całkiem normalne na tym etapie.
Wcześniej natomiast miałam obawy, że "zgubię" ją kiedy kichałam. Wtedy napięcie w brzuchu miałam tak silne, że bolały mnie ścięgna i więzadła w dole brzucha i przy pachwinach. Musiałam wtedy zawsze się trzymać mocno brzuch

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Dziękuję
A propos tłuszczyku, ja akurat tłuszczyku nie miałam (wogóle mało przytyłam), mały po prostu taki był spokojny. Oczywiście codziennie czułam ruchy, ale były to tylko lekkie kopnięcia i cały czas w tym samym miejscu.
Moja mała jest tak aktywna, że czasem mam wrażenie, że próbuje wydostać się przez skórę brzucha, albo przez pępek

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-09-25 o 03:33
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-14, 18:22   #39
JamaJeczKa
BAN stały

GG do JamaJeczKa

mój mały ma wybrane pory największej aktywności i też czasem mam wrażenie że przez skórę chce wyjść....albo jak nóżkami przebiera albo jak pupę wypnie..hehe
JamaJeczKa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-15, 10:19   #40
patinka_
Zakorzenienie

mój to samo...ma swoje pory do kopania...i często kopie w jednym miejscu lub przekręca się i kopie do środka-tego akurat nie lubię...
Stary 2009-10-15, 11:20   #41
JamaJeczKa
BAN stały

GG do JamaJeczKa

a czujecie jak maleństwo ma czkawkę??
JamaJeczKa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-08, 19:42   #42
Magi85
Przyczajenie

Ja tez tak mam- dlatego tu zagladam....
Jestem w 24 tyg i moj chlopczyk kopie bardzo, ale tylko pod brzuchem....
Mam nadzieje ze wszystko ok, tymbardziej ze lekarz powiedzialze mam lozysko nisko ulozone a usg umowione mam na 32 tydz......
Magi85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-08, 21:45   #43
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magi85 Pokaż wiadomość
Ja tez tak mam- dlatego tu zagladam....
Jestem w 24 tyg i moj chlopczyk kopie bardzo, ale tylko pod brzuchem....
Mam nadzieje ze wszystko ok, tymbardziej ze lekarz powiedzialze mam lozysko nisko ulozone a usg umowione mam na 32 tydz......

Nie martw się Widocznie tak jest ułożony nózkami do dołu Masz dopiero 24 tydzień, zacznie jeszcze się bardziej wiercić i obracać się w różne strony

Ja ruchy poczułam już w 13 tygodniu. Wtedy to było tak jakby delikatne przesuwanie bąbelka pod skórą albo jakby ktoś palcem delikatnie glaskał brzuch od wewnątrz Tęsknię już za tym uczuciem. I za czkawką w brzuszku też
Stary 2014-06-06, 19:16   #44
Ania O 86
Raczkowanie

Czuję jak mała ma czkawkę,aż mi jej szkoda się robi,ale jest z niej mały chytrusek nie hihiih.Ja na początku ruchy czułam lekko ponizej pępka ateraz juz jestem w 37 tyg.na tak zwanym wylocie hehe i czuje rączki dosłownie w pachwinach a nóżki na żeberkach,niesamowite uczucie
Ania O 86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości