![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: porwania, kradzież organów
aż strach dzieci na ulice wypuśćić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
i strach wyjsc w ogole samemu... kto wie kto czyha za rogiem..
![]()
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale to nie tylko dzieci porywają... ![]() Kurcze jednak cos takiego sie zdarza...Pamietam u nas 3 l;ata temu tak bylo teraz sie powtarzalo...Pewnie pojechali sobie gdzie indziej . Wlasnie irytuje mnie to ze policja tego nie naglasnia czy cos. U nas owszem wisialy plakaty ,,Zaginela 17 letnia dziewczyna" ,policja jezdzila po miescie. No ale przeciez to nic nie dalo |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
u mnie w takiej miastowej gazecie jest artykuł ze ''straszy czarna wołga'' ale jest to czarne bmw...
po prostu znaleziono w okolicach mojego miasta i takich okolicznych ciała dzieci bez organow straszne ale policja mowi ze nic o tym nie wie wiec dziwne troche
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
No tak dorosłych tak samo. Ale dzice małe nie wiedzą co złe i wszedzie się wpakują.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Ale to jest tak że oni Ci sie nie pytaja czy wsiadasz tylko Cie wciagaja .
śnieżka a u Ciebie to aktualnie jest taka sytuacjia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no dokładnie u mnie tak jest w gazetach sa artykuły...okolice Skierniewic(ja z tego miasta jestem) i potem Mszczonowa itd.znaleziono te dzieci no ale policja mowi ze nic takiego nie miało miejsca ![]() mi sie zdaje ze cos jest na rzeczy ogolnie nieswojo sie czuje ![]()
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja juz niby zapomnialam ale wlasnie znow zaczynam sie abc jak to czytam. A pamietam ze jak byla t sprawa to jak ludzie to naglosniali jak szlam ulica i jakiklwiek samochod przychamowal to juz sie zegnałam z zyciem hehe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
no tak mowi sie ze czarna wołga ale teraz jest bmw ![]() Baby14 ja jak teraz zobacze czarne bmw to juz bede trzesła portkami ![]() ale nie sadzicie ze skoro pisza ze to jest czarne bmw oni to przeczytaja i moga zmienic przeciez to auto nawet na jakies biale czy czerwone ![]() a moja sasiadka mowila wlasnie ze w szkole bylo zebranie,mowili zeby przychodzic po dzieci do szkoły no i ze to karetka jest taka niby ![]()
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli po prostu mijeska legenda, z prawda niewiele w spolnego ma ;-).
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
U nas też jak porywali dyrektor coś mówił żeby nie chodzic samemu lub poznym wieczorem.
Ale wiecie co mnie dziwi? Tyle ludzi widziało samochód, wiedza ze jest czarny BMW a nikt nie zapamietał rejstracji ? dziwne troszku... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | ||
Zakorzenienie
|
Oj, dziewczyny, dziewczyna...
Cytat:
Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Ale o czarnej wołdze to słyszałam od babci
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() => Cytat:
A, co do dziewczyny z "Sopotu"... Cytat:
Wiecej realizmu ![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
hmm.. moze tak drastycznie to nie
ACZKOLWIEK w miejscowosci gdzie mieszkalam jeszcze 4 lata temu urodzila sie dziewczynka z 3 nerkami xD [ma jakies 10 lat teraz] i co? lekarze jej wykradli ta nerke.. dziwne, ale prawdziwe moja mama jest nauczycielka w tamtejszej skzole wiec sama mama dziewczynki opowiadala nie, nie jakos drastycznie, po prostu wykonywali jakis zabieg [bo 3 nerki to tez wcale niedobrze] i wycieli, a potem ze "zaginela w akcji" ![]() przynajmniej tyle ze ma 2 - jak zdrowy czlowiek szkoda ze nikt tego z rodzina nie konsultowal o. ![]()
![]() |
#48 |
Przyczajenie
|
![]()
W mojej miejscowości i okolicach też słychać o porwaniach o kilku osobach wyłowionych na siatkach na warcie bez wnętrzności zaginęło już ok kilku dzieci. Raczej to bajki nie są ponieważ policja ciągle jeździ po wsiach i obrzeżach miast. Prawdopodobnie złodzieje organów jeżdżą czarnymi autami marki(BMW, Mercedes) Przetrącają przechodni zwłaszcza młodzież. Sprawca udaje że dzwoni na pogotowie a tak na prawdę dzwoni do swoich kumpli i wtedy jego "współpracownicy" podjeżdżają ambulansem i zabierają poszkodowanego a dalej to już się chyba domyślacie co jest...;/ Według mnie musi być w to zamieszany jakiś lekarz typu chirurg czy coś w tym stylu, ponieważ zwykły człowiek raczej nie wie jak pokroić gościa nie uszkadzając narządu..;/ Piszcie coś na ten temat jak coś wiecie. I podzielcie się swoimi informacjami i opiniami. Dzięki za Uwagę!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Przyczajenie
|
W mojej wsi i okolicach krążą plotki o porywanych dzieciach wyłowiono chlopczyka na siatkach w Sierakowie bez zadnego narzadu, a takze dziwczynke przybita do drzewa przy drodze ktora miala przyczepiona kartke "Brak Nerki"!! Wszyscy tak plotkuja a policja ciagle krazy po naszych rejonach..!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czemu w mediach nic o tym nie slychac?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem to polska jest teraz rajem dla tych kórzy handlują organami.
Mowicie że 90% przypadków to urban legends. A pozostałę 10%??? Czyli w pewnym procencie to jest prawda. A skoro prawda, to dlaczego to nie jest nagłośnione? A dlatego że: 1. policja (ale ci którzy są na wysokich szczeblach) jest w to wszystko zamieszana, a oficjalne komunikaty brzamią: ":Nie chcemy ich wypłoszyć, rozpracowywyjemy ich" 2. wyobraźcie sobie co by się stało gdyby taka wiadomość została nagłośniona. Totalna psychoza strachu, kazdy może okazać sie twoim wrogiem, paraliz społeczenstwa. Rodziny daaawno zmarłych w dziwnych okolicznościach osób zaczynaja sie zastanawiać co tak na prawdę sie stało (słyszałam o przypadku że znaleźli denata w rowie, zmarł z przedawkowania alkoholu, po dwóch latach jego żona zażadała ekschumacji zwłok czy czasem jemu ktoś nie wyciął nerki - chore. Wyobraźcie sobie wiecej takich przypadków) studiuję komunikacje medialna (dziennikarstwo) i miałam niedawno warsztaty z dziennikarzami śledczymi. Rozmawialiśmy na takie tematy. Co do dzienniakrzy to nie jest tak że idą, robią materiał i puszczają na antenie czy do druku. Najpierw to musi zdobyć pozwolenie od ok 10 osób które dopuszczą materiał do wydania. A coś co jest "społecznie szkodliwe" - czyli szkodzi policji bo stawia ją w zlym śwetle nie zostanie pozytywnie rozpatrzone jako materiał do nagłośnienia. Ktoś jeszcze wspomnial o samobójcach. Nie robi sie dokładnych reportaży o samobójstwach, poniewaz mogą ona posłużyć jako swoista "instrukcja obslugi" dla potencjalnych samobójców. (przypomnijacie sobi enagłośnioną sprawę Ani, która po nakręceniu jej przez kolegów powiesiła się. Sprawa została nagłosniona, później przez polskę przeszła fala samobójstw wsród nastolatków - nagłośnionych zostało 5 przypadków, z danych statystycznych w okresie jednego miesiaca od sprawy Ani samobójstwo w podobny sposób (powieszenie się) dokonało... 100 osób. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Wtajemniczenie
|
Mimo że wierzę 50/50 to i tak mnie przeraziłyście i nie bedę teraz sama ulicami chodzić! (dobrze, że noce jeszcze krótkie :-P).
Tylko jedno mnie ciekawi: przecież żeby dokonać przeszczepu, trzeba zrobić gruntowne badania np. zgodności krwi.. przygotowanie do przeszczepu też trochę trwa... Czy ci rzekomi porywacze po prostu wycinają nerkę, a potem szukają biorcy do którego nerka będzie pasować? Korzystają z jakiś baz danych i proponują komuś nerkę? No przecież to bez sensu! A w ogóle to dlaczego tylko nerki? Jeżeli już handel narządami to dlaczego nie szpik kostny, wątroba, serce, rogówka...? Moim zdaniem ten własnie fakt znacznie umniejsza prawdziwości tym historiom. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tego co wiem to oni nie chca zabijac swoich ofiar. Zawsze jest niebezpieczenstwo ze wpadną, i wtedy odpowiadaja za kradzien narzadu a nie za morderstwo (bez jedniej nerki mozesz zyc a bez serca lub watroby juz nie) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Rozeznanie
|
Całkiem niedawno zaginął przyjaciel mojego kolegi. Miał wracać do domu z innej miejscowości oddalonej o jakieś 15 km. Uciekł mu autobus więc wracał na piechotę. Jednak do domu nie dotarł. Szukano go kilka dni. Po kilkunastu dniach znaleziono jego zwłoki na wysypisku śmieci. Miał wycięte nerki, płuca, serce i wątrobe. Dziewczyny ja jak czytałam ten wątek to też myślałam, że to jest tylko jakaś historyjka. Dopiero to co się wydarzyło w moim otoczeniu przekonało mnie, że to jednak prawda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
W jednym z sopockich klubów [już zamknięty] podobno bywało,że dziewczyny budziły się w wannie z lodem i zostawioną wiadomością "nie masz nerki, zgłoś się do lekarza"...Podobno najpierw dosypywali jakiegoś świństwa w stylu pigułki gwałtu,a potem dziewczyna 'szła' na zaplecze. Aż strach coś pić na imprezach :|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Przyczajenie
|
Moze to wcale nie jest jedna grupa bo widze ze ludzie tu sa z lodzi i z krakowa itd.
To moze byc czarne bmw w lodzi \, karetka w mszczonowie a skyline w czestochowie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Tak Kaczynski tez wszedzie widzi spisek
Przed wojna mowilo sie ,ze Zydzi porywaja dzieci bo z ich krwi robia mace (taka plotka byla poczatkiem pogromu kieleckiego i wtedy tez pewnie byli "naoczni świadkowie "ktorzy mieli dowody ![]() Teraz nastala moda na porywaczy organów Cytat:
realia sa takie ,ze ludzie za pieniadze godza sie na sprzedaze nerek i umieszczaja ogloszenia w necie Jak bylam dzieckiem to oczywiscie zdarzalo nam sie nakrecac podobnymi historiami |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Przyczajenie
|
teraz ta pseudo karetka w Poznaniu krąży. 6 ciał juz znalesci. mojego kuzyna siostra kumpla tak zginela. straszne rzeczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Straszne...widze ze oni robia to tak ze jezdza sobie gdzies , porywaja ,nie zostawiaja sladow i jada gdzie indziej zeby ucichlo wszystko... a tak sobie wczoraj myslalam jak szlam do domu o tych sytuacjach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.