|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Bużuteria od ewick
No tak, zapominałam o zamawianiu srebrnych szpilek z kuleczką, za to kupiłam dużo haczyków (niesrebrnych) więc robiłam z czego mogłam
Teraz nowa porcja fioletów 1 i 2 Bransoletka i naszyjnik do kompletu 3 i 4, delikatne kolczyki, które tez mogą być do kompletu z poprzednimi 5 i 6 naszyjnik oraz wreszcie komplet w całości |
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
7. "O'Violette" zmieniłam nazwę ze "Strefa Zero"
![]() 8, 9. Naszyjnik z białych korali oraz "gotowców" FIMO Edytowane przez ewick Czas edycji: 2008-08-01 o 13:58 |
|
|
|
|
#33 |
|
Zadomowienie
|
lubię fiolety
o ile kompozycja bransoletki i naszyjnika bardzo mi sie podoba to ani jedne ani drugie kolczyki które miały do nich pasować , nie pasują, brak tam ozdób bali - jakiegoś nawiązania . i w bransoletce ten mały łącznik między koralem bali a zapieciem jest ,,niezbyt ładny''. a co do drugiego wrzutu... kolczyki ładne,staranne, choć żyłek i zacisków nie lubię tylko czemu taka okropna nazwa, naprawdę chciałabyś nosic kolczyki ,,pod nazwą ,,Strefa ZERO''? mnie nie kojarzy się to dobrze. naszyjnik z fimo i koralem - jest dziwny. |
|
|
|
|
#34 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
"strefa Zero" - no cóż, nazwa wymyślona na szybko, nie zawsze mam wenę do poezji, ale coś wymyślę innego - zero wzięło się z kształtu masy perłowejCo do korala i Fimo, też mam mieszane uczucia i byłam ciekawa co powiecie. Jeśli będzie więcej negatywnych opinii, to go rozmontuję i wymyślę coś innego, w sumie to Fimo wygląda gorzej niż się spodziewałam po zdjęciach u sprzedawcy i chyba kształt bardziej na bransoletki się nadaje niż na naszyjnik. Jak myślicie, chyba jednak pasowały by do tej masy korale w innym kolorze, bardziej chyba ciemny fiolet niż biały? |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo mi się podoba ten ostatni naszyjnik z gotowcami z fimo
|
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
Niemal wszystko mi sie podoba, moze oprocz tego z rzemieniem i wstazkami naszyjnika chyba z pierwszego wrzutu. Fajne prace, czekam na wiecej. No i widac postępy:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
Zadomowienie
|
Podoba mi się prawie wszystko
ale najbardziej ostatni naszyjnik jest taki inny, ale kolczyki "strefa zero" nie przekonyją mnie wcale, chyba nie w moim guście ![]() Ale ogólnie fiolety pozytywne |
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez zachwyciłam sie ostatnim naszyjnikiem
|
|
#40 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no i fajnie, że widać postępy ![]() Cytat:
![]() Wygląda na to, że jednak go nie zdemontuję serdeczne dzięki
|
||
|
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
Zrobiłam jeszcze bransoletkę z perełek, masy perłowej i szklanych koralików na drucie pamięciowym oraz delikatny naszyjnik z perełek i szklanych koralików na lince w kolorze jasnego fioletu (tak, wiem, że to nic nowego i wiele osób takie robi, ale chciałam taką mieć
)Z fioletów będzie jeszcze małe coś ze szklanej sieczki, tylko się jeszcze zastanawiam, czy dać samą sieczkę na kilku sznurach, czy coś na dokładkę |
|
|
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
Kolejna porcja moich tworów
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zadomowienie
|
O coś przegapiłam
fioletow pierwsza bransa sympatyczna, druga tak nie w moim guscie, ale moze bycKolczyki ; 1. bardzo ładne 2. średnio, ale musisz chyba je troszkę dopracować (loopy nie podomykane) 3. te najmniej, lepsze były by zakonczenia bez lopów i na kóże owiniecie jest za rzadkie do sprawia ze wyglada krzywo
|
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
Nemala, dziękuję za komentarz
![]() A oto coś w innym stylu: 1. Frywolna Francja 2. Dzika Mongolia Zainspirował mnie kwarc turmalinowy, ma takie pierzaste kreski... wiem, przyczepicie się do owinięcia piórek, ale powiem, że było ciężko, czarne piórka były dłuższe, ale w trakcie owijanie jedno złamałam ;( |
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
Masz rację, owinięcie nieciekawe. Ciekawie połączone materiały, minerały z piórkami... Z tym, że nie wiem, czy bym takie zrobiła vel. nosiła, bo nie wiem, czy piórka trochę nie przytłaczają... Zresztą, jak kto woli
|
|
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
1 i 2 Kolczyki i zawieszka "Black Diamond"
3 i 4 "Lawa czekolady" 5. "Egipt" z poprzedniego wrzutu w innym ujęciu |
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
w tym ostatnim chyba cos krzywo jest, nie wiem czy to nie kamien
albo zdjecie tak wyszlo....
|
|
#48 |
|
Zadomowienie
|
Wracajac do piórek ( czy smyrgotają po szyji w trakcie noszenia
?a moze warto byłoby do nich wrócić, bo pomysł genialny! gdyby owiniecia piórek były bardziej staranne to byłaby dla mnie prawie rewelacja! i mimo, ze nie lubie (amarantu, fuksji - czyli) koloru ciemnego rózu - to te różowe kolczyki zrobiły na mnie wrazenie co do ostatnich - te szare kryształkowe sa niezłe, ale te obwiniecia ...widac to szczególnie na zdjeciu samych kolczyków , ze tam drucik odstaje, trochę krzywo owiniety, i nie jest on czasem za cieniutki ? Twoje kompozycje sa dobre, a te niestaranne obwiniecia -wierzę, że to tylko kwestia praktyki i chęci
|
|
|
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
Do piórek wrócę
, kupiłam je w kilku kolorach po 10 sztuk ![]() Te różowe może są ciut za długie, ale tak delikatne, że mniej niż włosy przeszkadzają. A drucik jest cienki (bodajże 0,5) ale dość twardy i zwłaszcza przy końcu owijania jest mi z nim ciężko. Madaa, niezłe masz oko - niestety w jednym kamieniu otwór jest krzywo nawiercony - nawiasem mówiąc jest to jedna z gorszych niespodzianek, jeśli się kupuje tylko przez internet - najlepiej by było wziąć wszystko w łapy i obejrzeć
|
|
|
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
ale inaczej je musisz zamocowac
![]() czarne ładne |
|
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
Chyba piórek nie będę owijać drutem, tylko użyję jakichś końcówek do drutu
![]() A tu trzy nowe pary 1. "Zapach pomarańczy" - srebro i posrebrzane przekładki, swarki i szkło "weneckie?" 2. "Wieczór w Wenecji" - jw, tylko bez swarków 3. Kwarc dymny, jaspis indyjski, szkiełka, srebro |
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
co do piórek proponuję szerokie końcówki do linek/rzemieni, powinny się sprawdzić.
a z ostatniego wrzutu ostatnie ładne
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
1-nie weneckie, a lampwork
całość średnio mnie przekonuje, nie podoba mi się, że na dole jest taki loop, do tego odgięty jakoś tak dziwnie...2-nie.nie.nie. nie lubię kolczyków, w których za dużo tego samego ![]() 3-no! te najbardziej przemyślane
|
|
|
|
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
"weneckie?" bo sprzedawca na allegro to sprzedaje jako szkło weneckie
nie wiem czemuDzięki za opinie |
|
|
|
|
#55 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale niektórzy czasem używają tego zamiennie
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
Raczkowanie
|
Kolejna porcja biżuterii.
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zadomowienie
|
Podobaja mi sie prawie wszystkie
bo lubie połączenie brazu z turkusem Ale najfajniejszy komplecik z howlitami, taki mieszany ładny |
|
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
2 i ostatnie najładniejsze
|
|
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnie naj
|
|
|
|
|
#60 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za opinie
![]() A teraz dzisiejsza "dostawa". Będę wdzięczna za ocenę. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:06.

- zero wzięło się z kształtu masy perłowej

ale najbardziej ostatni naszyjnik jest taki inny, ale kolczyki "strefa zero" nie przekonyją mnie wcale, chyba nie w moim guście 

jestem również