spotkania z TŻ - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-06-11, 10:08   #31
poziomkakj
Rozeznanie

Dot.: spotkania z TŻ

Mniej więcej 2 razy w tygodniu w roku szkolnym. Teraz gdy zbliżają sie wakacje, to prawie codzinnie.
poziomkakj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-11, 12:06   #32
myilussion
Raczkowanie

a my to roznie przez ostatnie 2 tygodnie to codziennie - tu jakis spacerek, tu kawka z jego rodzicami, tu na cole ale teraz to tak staramy sie by jeden dzien mielibysmy tylko dla siebie (on - EURO 2008, basen, gra w pilke; ja - maseczki, cwiczenia, kumpelka) i jeden dzien razem spedzony czyli tak 50:50 ... dajmy facetom za soba zatesknic

jeśli dane Ci będzie żyć 100 lat to ja chciałabym żyć 100 lat minus 1 dzień abym nie musiała żyć ani jednego dnia bez Ciebie...
myilussion jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-11, 16:36   #33
adusik
Zadomowienie

w zależności od tego ile mam nauki - > albo prawie codziennie albo co 3/4 dni. średnio wychodzi co 2 dni a z kolegami? Raczej sama go wyganiam żeby z nimi gdzieś poszedł Tylko czasem sam ma na to ochotę i w niczym mi to nie przeszkadza bo też mam swoje koleżanki

Nie ograniczaj go, i tak widujecie się często! Ty nie zaniedbuj swoich koleżanek, bo to naprawdę ważne! A może wyjdziecie gdzieś razem? Rozumiem że mogła byś być zła jeśli bylibyście umówieni a on nagle stwierdza że idzie z kolegami. Ale w takiej sytuacji nie ma powodu do zmartwień!
adusik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-11, 16:58   #34
a_girl
Raczkowanie

W zasadzie to widujemy się prawie codziennie. W środy on zawsze wychodzi na piwo z kolegą i to jest ich dzień. W sumie ja się cieszę - mogę ten czas wyłącznie poświęcić tylko dla siebie. Czasami widujemy się w większym gronie. Był czas na samym początku związku, gdy widywaliśmy się baardzo rzadko, gdyż on był w wojsku.
Ja znam jego kolegów on zna moje przyjaciółki. Nawet wakacje spędzaliśmy w siedmioosobowym składzie. Swego czasu wśród moich przyjaciółek tylko ja byłam w związku i gdy gdzieś z nimi wychodziłam, on był zazdrosny, że mnie ściągną na manowce . Trochę mnie to denerwowało, bo nie robiłyśmy nic złego - ale po głowie chodziło mu najgorsze, a tak nie wolno.

Moim zdaniem przede wszystkim powinnaś z nim pogadać. Na początek zaproponuj, abyście spotykali się wspólnie z jego kolegami. Ty też możesz zabrać jakieś koleżanki. Dowiesz się jak spędzają czas. Trzeba być wyrozumiałym i zrozumieć, że chce czasami pogadać tylko z facetem. Grunt to zaufanie. Nie każ wybierać, bo to się źle skończy. Znam teraz jeden przypadek. Dziewczyna ogranicza kontakty z kolegami. Nie podoba mi się to. Sama też tak nie robię. Jak ktoś napisał - dajmy za sobą potęsknić.
a_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-11, 17:29   #35
Paati89
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Paati89

Ja z moim B. widujemy sie prawie codziennie, a czas od piatku to niedzieli spedzamy caly czas we dwoje,tak jakby wspolnie pomieszkujemy Teraz zaczne sie praca wiec nie wiadomo jak czesto bedziemy sie spotykac i czy dalej bedziemy wspolnie nocowac.
Co do spotkan z kolegami-na nie nie ma czasu niestety..a moze i stety

Paati89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-11, 17:51   #36
justi699
Zakorzenienie

My widujemy się zazwyczaj na weekendzie. Ale teraz jak mam sesje i jestem w domu to czasem przyjeżdża mnie przepytać :P ale w piątek wyjeżdża za granicę;( ale za 2 tygodnie dołączam do niego więc będziemy widywać się codziennie
justi699 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-11, 18:30   #37
Poison27
Wtajemniczenie

GG do Poison27

Powiem tak, na spotkania z kolegami TŻta raczej nie puszczam, ma brata 2 lata starszego, mieli wspolną packzę i teraz czasem wpada do nich kumpel i z tego co wiem TŻtowi to wystarcza. Ja pilnuję, bo wiem że jego kumple nie są zbyt hm.,. porzadni. Widujemy się ok 4,5 razy w tyg, ale dzis włąsnie mialam kłotnie z TŻtem o to że nie chcialo mu się iść do mnie i brak spotkania...
Stary 2008-06-11, 19:04   #38
dahira
Raczkowanie

Ja z moim TŻ mieszkam od tygodnia więc widzimy się codziennie. Ale staram się "oddychać"- mieszkanie w kawalerce, więc czasem wynoszę się po prostu do kuchni z książką czy laptopem. Bardzo dobrze nam razem, więc problemów żadnych nie ma. A co do kumpli- namawiam go nieraz, żeby wyszedł z nimi, ale nie chce. Nie lubi?? Przy okazji: witam wszystkie Wizażanki
dahira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-12, 17:37   #39
uleczkaa8
Przyczajenie

a jak to jest? nie widzimy sie 4 dni i ja juz tesknię a mam wrazenie ze on w cale nie teksni ze mną i to mnie martwi....
uleczkaa8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-12, 18:54   #40
aniulkaa88
Rozeznanie

raz, dwa razy w tygodniu, a czasem nawet wcale, a co do wyjscia jego z kumplami? nie mam nic przeciwko, ale "czasem" moglby mnie o swoich zamiarach poinformowac, a nie ze ja siedze i nie wiem, co sie w ogole z nim dzieje...
aniulkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-12, 19:07   #41
diamentowa
Zakorzenienie

Wybaczcie ale ja nie wiem jak Ci faceci wytrzymują z niektórymi kobietami. Niw wytrzymałabym w związku gdzie muszę informować jak wychodzę z koleżankami. Dla mnie to śmieszne. Nie wspomnę o jakichkolwiek "fochach" z tego powodu. Będę robić zawsze to co chcę, i pytanie się chłopaka o zgodę na wyjście jest ostatnią rzeczą jaką bym zrobiła. Już wolę 100 razy być sama, a to wolna.
diamentowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-12, 19:18   #42
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diamentowa Pokaż wiadomość
Będę robić zawsze to co chcę, i pytanie się chłopaka o zgodę na wyjście jest ostatnią rzeczą jaką bym zrobiła. Już wolę 100 razy być sama, a to wolna.
a od kiedy to informowanie=pytanie o zgode?
wydaje mi sie, ze informowanie to powiadomienie gdzie sie jest zeby druga osoba sie nie martwila, ot tyle... mi tam nie sprawia trudnosci powiedzenie TZowi ze o jakiejs godzinie i gdzies tam umowilam sie z kolezanka.

ja tam z TZem widuje sie codziennie, bo taka mamy potrzebe i juz. lubimy spedzac ze soba czas, jestesmy dla siebie najlepszymi przyjaciolmi i jak na razie od 7 lat nie zdazylismy sie soba znudzic (wrecz przeciwnie). ze znajomymi tez zazwyczaj umawiamy sie razem, bo mamy wspolnych. a co do meskich spotkan to tez nie mam nic przeciwko. przyzwyczailam sie, ze czesto po wizycie u mnie, TZ idzie z kumplem na piwo. tak samo jak TZowi nie przeszkadza, ze czasem sobie wyjde w babskim gronie. no i informujemy sie nawzajem o swoich wyjsciach... wlasnie po to zeby druga strona sie nie martwila i zeby tez mogla sobie odpowiednio zaplanowac wolny wieczor.
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-12, 19:43   #43
Signomi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez uleczkaa8 Pokaż wiadomość
a jak to jest? nie widzimy sie 4 dni i ja juz tesknię a mam wrazenie ze on w cale nie teksni ze mną i to mnie martwi....
no to ja z moim sie widuje najczesciej to co 3 tygodnie ... :P wiec wiem co to prawdziwa tęsknota ;p
a czemu odnosisz takie wrazenie ? nie odzywa sie ? nie pisze ? nie dzwoni ? splawia Cie ? wczesniej tak nie bylo ?
Stary 2008-06-12, 19:50   #44
diamentowa
Zakorzenienie

Byłam przygotowana na to, że nie zostanę zrozumiana... cóż.
Nie chodziło mi o np. powiedzenie "wybacz, ale nie mogę się dziś z tobą spotkać bo idę z X na piwo". Raczej o to, że np. wychodząc z domu wyciąga telefon i dzwoni do dziewczyny "dzwonię, żeby powiedzieć, że właśnie wychodzę z X na piwo, pa".

No ale co kto lubi... ja poprostu bym się męczyła i tyle. A z tym martwieniem to chyba większość czasu jest się pod telefonem itp można się skontakować prawda? Czy trzeba co pół godziny pisać sms-a "wszystko u mnie ok, żyję, oddycham i nic mnie nie boli" ?
Stary 2008-06-12, 20:04   #45
Signomi
Rozeznanie

Cytat:
Nie chodziło mi o np. powiedzenie "wybacz, ale nie mogę się dziś z tobą spotkać bo idę z X na piwo". Raczej o to, że np. wychodząc z domu wyciąga telefon i dzwoni do dziewczyny "dzwonię, żeby powiedzieć, że właśnie wychodzę z X na piwo, pa".

No ale co kto lubi... ja poprostu bym się męczyła i tyle. A z tym martwieniem to chyba większość czasu jest się pod telefonem itp można się skontakować prawda? Czy trzeba co pół godziny pisać sms-a "wszystko u mnie ok, żyję, oddycham i nic mnie nie boli" ?
no nie popadajmy ze skrajnosci w skrajnosc ;p
trzeba obrac zloty srodek i dac troszke luzu facetowi .. on tez czlowiek i musi pogadac z facetami ;d to tak jakby nam babom odebrano przyjemnosci pochodzenia na zakupy z kolezankami pogaduch do samego rana itp ;d
Stary 2008-06-12, 20:07   #46
lain
Zakorzenienie

Cytat:
dla mnie wychodzi na to samo tyle, ze innym tonem...

Cytat:
widze, ze nadinterpretujesz slowo 'informowac'. przeciez nikt tu nie pisze o informowaniu co pol godziny.
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-12, 20:13   #47
diamentowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
dla mnie wychodzi na to samo tyle, ze innym tonem...

To pierwsze jest w wypadku gdy druga osoba chce umówić się na spotkanie, jako uzasadnienie odmowy. Nie wszyscy widują sie codziennie.
Stary 2008-06-12, 20:28   #48
Madaaa
Zakorzenienie

Codziennie jak jest taka mozliwosc chociaz na pol godziny. Zdarza się , ze sa akie dni w ktorych sie nie widujemy. Kiedys bylismy zmuszeni do widzen tylko w weekendy, a to byly poczatki zwiazku... ciezko bylo
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-12, 21:46   #49
uleczkaa8
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Signomi Pokaż wiadomość
no to ja z moim sie widuje najczesciej to co 3 tygodnie ... :P wiec wiem co to prawdziwa tęsknota ;p
a czemu odnosisz takie wrazenie ? nie odzywa sie ? nie pisze ? nie dzwoni ? splawia Cie ? wczesniej tak nie bylo ?

własnie pisze tylko ze dla mnie sms to juz noie to sam co przytulić sie ... czy porozmawiac ...
co do tęsknoty przecież on nie widzi mnie tak samo jak ja więc czy tylko ja tęsknię?? jeśli tak to nie jest za wesoło]
a może ja jestem przewrazliwiona bo przeciez te pare dni to nie tragedia...

tylko kiedys koleznaka opowiedziałam mi historie ze jej chłopak nie odzywał sie do mniej przez 2 tygodni nic zadnego znaku zycia a gdy wrescie sie odezwał oznajmił ze ma inna.... smutne ale prawdziwe,,,,
Stary 2008-06-12, 22:00   #50
Signomi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez uleczkaa8 Pokaż wiadomość
własnie pisze tylko ze dla mnie sms to juz noie to sam co przytulić sie ... czy porozmawiac ...
co do tęsknoty przecież on nie widzi mnie tak samo jak ja więc czy tylko ja tęsknię?? jeśli tak to nie jest za wesoło]
a może ja jestem przewrazliwiona bo przeciez te pare dni to nie tragedia...

tylko kiedys koleznaka opowiedziałam mi historie ze jej chłopak nie odzywał sie do mniej przez 2 tygodni nic zadnego znaku zycia a gdy wrescie sie odezwał oznajmił ze ma inna.... smutne ale prawdziwe,,,,
oj wiem mam tez znajoma co chodzila z 12 lat starszym od siebie ... ( o ile pamietam ) i nie odzywal sie miesiac pozniej to olala odezwal sie po pol roku i zerwal z poprzednia dziewczyna dla niej .. a pozniej znowu ta sama historia... ;/

jestes troche przewrazliwiona ... ja jakbym miala sie zastanawiac co chwila czy moj TZ za mna teskni czy o mnie mysli czy cos tam .. to chyba bym sfiksowala przez te pare tygodni kiedy sie nie widzimy :P wyluzuj ... ja rozumiem ze go mocno kochasz.. ale faceci troszeczke inaczej patrza na te sprawy :P
co do przytulenia itp ... to jak najbardziej Cie rozumiem ze tego moze brakowac... ale czy tego Ci brakuje jak jestescie juz razem ? pomysl ze jezeli sie juz spotykacie to jest cudnie a czas rozlaki ( krotszy czy dluzszy) trzeba "przecierpiec" dla kazdego wspanialego spotkania ;p
Stary 2008-06-12, 22:10   #51
uleczkaa8
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Signomi Pokaż wiadomość
"przecierpiec"

no własnie jakoś trzeba, i bede musiała. masz racje bardzo go kocham to powiem szczerze,ze to moj taki pierwszy chłopak na poważnie tzn . poznali go rodzice itp....

woem równiez ze nie mozna widzec sie 24h na dobe i ze ten czas trzeba sobie jakos wypełnic....
tylko chciałabym mieć poczucie,że jestem mu potrzebna ....
Stary 2008-06-21, 21:38   #52
Malinezja
Zadomowienie

Codziennie.. studiujemy na tym samym wydziale, tylko on rok wyżej

Malinezja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-22, 00:35   #53
dziuba85
Zakorzenienie

Codziennie, jestesmy na tym samym roku i mieszkamy w tym samym akademiku, tylko na innych pietrach

Córcia 21.04.2018 <3

dziuba85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-22, 01:06   #54
saslycek
Zakorzenienie

Ja z moim Tżcikiem widuje się praktycznie codziennie, czasami jakiś dzień może dwa wyskoczą kiedy się nie widzimy. A co do kolegów to hmm, może się z nimi spotkać... ale jak maja iść na piwo to już mnie krew zalewa, bo mój Tżecik czasami jak wipije jedno piwko, to potem drugie i następne i następne i połowy wieczoru nie pamięta.. :| dlatego mnie się to nie podoba... no ale nie bede nikomu nic zabraniać. Co ma być to i tak będzie, losu nie zmienie Więc nie bój się o wyjścia z kolegami, bo jeśli Twój chłopak coś odwali to prędzej czy później dowiesz się o tym i będziesz jednocześnie wiedziała czy to ten był Ci pisany i czy był Ciebie wart.

Będzie im miło za odwiedziny
saslycek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-22, 01:32   #55
malenka9085
Rozeznanie

W roku szkolnym zawsze w sobotę, czasem jak mamy jak to na tygodniu kilka razy [mieszkamy 11 km od siebie].

Hmm... nie mam nic przeciwko. Lepiej żeby spotykał się z kumplami niż koleżankami .
Stary 2008-06-25, 21:13   #56
NoPasaran
Zadomowienie

GG do NoPasaran

Z tż widuję się praktycznie codziennie,
teraz akurat wyszło tak, że tylko wieczorami, ponieważ pracuje ...

a co do spotkań z kolegami to bardzo często zabiera mnie ze sobą, ale wiadomo, że jak jest kobieta w towarzystwie to już nie to samo
Ale tak czy inaczej, nie lubię jak Tż chodzi z kolegami, bo wiadomo... sączą tylko browarki
Stary 2008-06-25, 22:41   #57
4a349ea4670ca17831749375b78de87f8867430c_61aea40289c64
Konto usunięte

codziennie, chyba ze ktores z nas wyjedzie. I nigdy mi nie przeszkadzali jego kumple, raczej ich polubilam ;] nieraz zesmy razem na piwo chodzili.
Uwazam ze nie ma co walczyc o pierwszenstwo z kumplami TŻ bo wtedy zostanie tylko niesmak. A tak, jak zyje z nimi w zgodzie i ich akceptuje, oraz nie wsciekam sie jak nie ma dla mnie czasu bo idzie gdzies z nimi, jest lepiej i moj TŻ ma do mnie wiekszy szacunek.
4a349ea4670ca17831749375b78de87f8867430c_61aea40289c64 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-26, 00:17   #58
onemi
Rozeznanie

Widujemy sie na ogol 5 razy w tygodniu.
Spotkania z kolegami? nie ma problemu, bo koledzy sa wporzadku. Wszyscy sie znamy, zreszta w weekendy zawsze gdzies razem wychodzimy, wiec mam z nimi b.dobry kontakt.

Od 5.01.2010 :
66,7kg wrrrr 65..64..63..62..61..60..59..58..57.. i -->
onemi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-23, 18:08   #59
ulinkaaa
Zakorzenienie

Teraz codziennie, a przez ostatnie 3 lata tylko w weekendy. Nie mam nic przeciwko jego spotkaniom z kolegami, tylko lubie wczesniej o tym wiedziec, zeby sama sobie cos na ten czas zaplamowac
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-01, 17:12   #60
Darcia137
Raczkowanie

Nie zabraniaj mu sie spotykać ze swoimi kolegami. Przeciez nic glupiego nie bedzie robic.

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości