Przedluzanie wlosów-czescIII wątek zbiorczy - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Pokaż wyniki sondy: Co myślisz o przedłużeniu włosów [?]
super . ! 475 61,29%
nie mam na ten temat zdania. 40 5,16%
wolę zapuścić swoje. 160 20,65%
wygląda to nienaturalnie. [!] 100 12,90%
Głosujący: 775. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-19, 19:25   #31
TmargoT
Zakorzenienie

Dot.: Przedluzanie wlosow-czescIII

Cytat:
Napisane przez juusti Pokaż wiadomość
Proszę, to stronka, która w przystępny sposób opisuje metodę Mikrorings:
http://www.4great-hair.com/info_pages.php?pages_id=5
Sama będę z niej korzystac, a dokladniej koleżanka która będzie mi przedłużac wlosy tą metodą.
Moim zdaniem to dziecinnie proste i nie warto przepłacac w salonie.

Bajka03: Pierwsze słyszę, żeby najpierw nosic długie włosy, a po pewnym czasie je sciąc.Myśle ze dobrze doczepione włosy nie wymagają podcięcia.Byc moze sie myle, ale wydaje mi się to dziwne.
Po za tym ta metoda na prawdę nie wymaga 3-letniego doświadczenia, wystarczy Ci zaufana koleżanka która zrobi to estetycznie, czy znajoma fryzjerka. Też dostalam taką ofertę, ale dziewczyna chciala 3 zl od pasemka + cena pasemka. Niby to nie duzo,ale przy 100 pasemkach (z allegro ok. 2zl =200zl) mialabym zaplacic jej 300zl,czyli razem ok 500zl. Znalazlam dobrą ofertę,gdzie za 100 naturalnych pasemek, 100 mikroringow, szydelko i cążki wychodzi 179zl.
zrobisz jak zechcesz,ale pamiętaj źle założone pasemka na mikroringi zsuwają się,a w najgorszym przypadku przecinają naturalne włosy.
co do pytania poprzedniczki-to piwrszy raz spotkałam się z tym,że włosy musza się przyzwyczaic.mo że to jakaś nowa metoda,albo laska chciała zabłysnąć jakąś nowinką,żeby podnieść sobie notowanie na rynku.
w normalnym salonie wygląda to tak:zakładają ci odpowiedniej długości włosydo oczekiwań,a potem odpowiednio-OD RAZU przycina do resztu fryzury.można,ale nie musi.ważne jest,żeby całość pasowała do siebie.np.masz mocno wycieniowaną górną warstwę włosów-więc dziwnie wyglądałyby końce do pasa jednej długości(zresztą w.g. gustu)

Cytat:
Napisane przez 123asia Pokaż wiadomość
Mam bardzo zniszczone włosy, szczególnie końcówki( wieloletnie farbowanie, prostowanie itd.) mimo to chciałabym przedłużyć włosy. Czy jest to możliwe? Dodam, że nie chciałabym w miarę możliwości obcinać włosów.
zniszczone końcówki nie mają dużego wpływu na przedłuzanie włosów,bo zgrzew znajduje się przy skórze głowy,gdzie włos jest zdrowy.fryzjer może podcieniowac włosy bardziej,żeby ukryć zniszczone końcówki,lub zzaproponować ci preparat sklejający rozdwojone końcówki.
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-20, 22:04   #32
Izabella24
Raczkowanie

Witam,
czytam regularnie ten wątek i korzystam z Waszych porad.Aktualnie od dwóch miesięcy noszę naturalne włoski zakupione w 4 great hair (naturalne z końcówką silikonową ,podobną do keratyny tylko twardsza) założone przez Panią Renię (Renihair).W celu regeneracji włosów zakupiłam szampon i odżywkę Moisture Kick Schwarzkopf'a.Po dwóch użyciach mam włosy owszem miękkie,lśniące i odżywione ale niestety na skórze głowy MEGA ŁUPIEŻ,jestem przerażona jeszcze nigdy czegoś podobnego nie miałam.I stąd moje pytanie,jakich środków przeciwłupieżowych mogę użyć aby nie zaszkodzić włosom (doczepianym oczywiście) i zgrzewom.Byłam w aptece i jest sporo skutecznych (ale też dość inwazyjnych) środków.Nie mam pojęcia który wybrać,Pani w aptece też nie potrafiła pomóc,liczę zatem na Was Drogie wizażanki
Izabella24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-21, 09:28   #33
Masia28
Przyczajenie

Witam! Chciałabym przedłużyć sobie włosy metodą ultradźwiękową.Proszę o opinie na temat tej metody.Jest ona droga ale podobno nie niszczy naturalnego włosa a łączenia są prawie niewidoczne.
Masia28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-21, 10:26   #34
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Cytat:
Napisane przez Masia28 Pokaż wiadomość
Witam! Chciałabym przedłużyć sobie włosy metodą ultradźwiękową.Proszę o opinie na temat tej metody.Jest ona droga ale podobno nie niszczy naturalnego włosa a łączenia są prawie niewidoczne.
Kolejny watek w ktorym zadałas bezsensowne pytanie nie czytajac watku
Moze przeczytaj ten watek jak naprawde ci na tym zalezy.Bo nikomu sie nie chce pisac poraz setny tego samego

Papierosy
zapuszczanie
WweronikaWw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-21, 12:46   #35
iskralight
Zadomowienie

Dziewczyny! Mam 40 pasemek ciemnobrązowych włosków (naturalnych) pod ringi. Jeśli któraś z was ma ochotę się wymienić, to chętnie wymienię się na jakieś jasne blondy (mogą byc nawet białe), mogą być syntetyczne, oby pod ringi .
iskralight jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-21, 13:12   #36
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izabella24 Pokaż wiadomość
Witam,
czytam regularnie ten wątek i korzystam z Waszych porad.Aktualnie od dwóch miesięcy noszę naturalne włoski zakupione w 4 great hair (naturalne z końcówką silikonową ,podobną do keratyny tylko twardsza) założone przez Panią Renię (Renihair).W celu regeneracji włosów zakupiłam szampon i odżywkę Moisture Kick Schwarzkopf'a.Po dwóch użyciach mam włosy owszem miękkie,lśniące i odżywione ale niestety na skórze głowy MEGA ŁUPIEŻ,jestem przerażona jeszcze nigdy czegoś podobnego nie miałam.I stąd moje pytanie,jakich środków przeciwłupieżowych mogę użyć aby nie zaszkodzić włosom (doczepianym oczywiście) i zgrzewom.Byłam w aptece i jest sporo skutecznych (ale też dość inwazyjnych) środków.Nie mam pojęcia który wybrać,Pani w aptece też nie potrafiła pomóc,liczę zatem na Was Drogie wizażanki
jedynieco moge ci poradzić to zadzwonić do reni-tej pani co zakłdała ci włosy,ona ci powie co możesz urzywać.
Stary 2008-06-21, 13:59   #37
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Cytat:
Napisane przez iskralight Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Mam 40 pasemek ciemnobrązowych włosków (naturalnych) pod ringi. Jeśli któraś z was ma ochotę się wymienić, to chętnie wymienię się na jakieś jasne blondy (mogą byc nawet białe), mogą być syntetyczne, oby pod ringi .
Znam kogos takiego
ale mozesz pokazac kolor ?

Papierosy
zapuszczanie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-21, 15:04   #38
siostraadiablaa
Przyczajenie

hej
przeczytałam dużo postów... i w sumie nie wiem już co zrobić.
Chciałam przedłużyć sobie syntetycznymi włosami, sposobem microringów.
Moje włosy są pocieniowane. Mam kręcone. Chciałam sobie kupić proste...
Jakoś z 50 cm.
aha, a w domu założyć je samodzielnie się da? Nie ,że ja sama sobie, tylko np. ja siostrze, siostra mi ?
Odradzacie?
proszę o odp
siostraadiablaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-21, 15:05   #39
Masia28
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez WweronikaWw Pokaż wiadomość
Kolejny watek w ktorym zadałas bezsensowne pytanie nie czytajac watku
Moze przeczytaj ten watek jak naprawde ci na tym zalezy.Bo nikomu sie nie chce pisac poraz setny tego samego
Jak masz ze sobą problemy to wyładowuj się gdzie indziej a nie nabijaj sobie ilości wypowiedzi bezsensownymi odpowiedziami na moje posty.
Stary 2008-06-21, 15:06   #40
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

siostradiabla- z pomoca siosry napewno dasz sobie rade

Misia-Niektorym nie chce sie pisac kilkaset razy tego samego

Papierosy
zapuszczanie
Stary 2008-06-21, 15:10   #41
Masia28
Przyczajenie

Cytat:

Jakoś nie odnalazłam, chyba po to jest forum aby zadawać odpowiedzi i na nie odpowiadać. Odrobina życzliwości nie zaszkodzi, a jak nie ma się czegos konkretnego do powiedzenia to naprawdę lepiej nie ubierać tego w słowa.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-21, 15:13   #42
siostraadiablaa
Przyczajenie

co myslicie o microringach?
niszczą włosy?
a włosy syntetyczne?
napiszcie cos na ten temat
Stary 2008-06-21, 15:14   #43
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Cytat:
Jakoś nie odnalazłam, chyba po to jest forum aby zadawać odpowiedzi i na nie odpowiadać. Odrobina życzliwości nie zaszkodzi, a jak nie ma się czegos konkretnego do powiedzenia to naprawdę lepiej nie ubierać tego w słowa.
no niewiem Na watku o ag zadalas pytanie mimo ze odpwoiedz pojawila sie nie raz

Edit:
Siostradiabla-nastepna ;/

Papierosy
zapuszczanie
Stary 2008-06-21, 15:15   #44
Masia28
Przyczajenie

Cytat:
no niewiem Na watku o ag zadalas pytanie mimo ze odpwoiedz pojawila sie nie raz

Rozumiem, że śledzisz mój każdy wątek żeby coś "mądrego" zawsze dopisać? Naprawdę są lepsze zajecia.
Stary 2008-06-21, 15:17   #45
siostraadiablaa
Przyczajenie

widze, ze wszystkiego sie tu dowiem;/ zal .;]
no, ale coz;] !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
Stary 2008-06-21, 15:19   #46
Masia28
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez siostraadiablaa Pokaż wiadomość

No takie forum. Też mysłałam, że uzyskam jakieś interesujące mnie informacje, bo nigdzie nie znalazłam doświadczeń na temat przedłużania ultradźwiękami (najczęściej stosują te tańsze metody) ale niestety spotkałam się tylko z opryskliwością.
Stary 2008-06-21, 15:22   #47
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Cytat:
Masz 3 watki tego !
Wiec nie mow ze odpowiedzi nie masz

Papierosy
zapuszczanie
Stary 2008-06-21, 15:23   #48
siostraadiablaa
Przyczajenie

Masia28 ja juz sobie dam siana z tym forum skoro tak udziela informacji
Stary 2008-06-21, 18:34   #49
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
siostradiabla- z pomoca siosry napewno dasz sobie rade

weronika odpuść sobie,są ludzie do których nie dochodzi żadne tłumaczenie.

MASIA28-tak forum jest po to ,żeby pytać,a my ,żeby odpowiedzieć,lub nie.może bedziesz miała więcej szczęścia i ktoś się nad tobą zlituje.my tu nie pracujemy i nie mamy obowiązku powtarzać się po raz setny.
Cytat:
Jak masz ze sobą problemy to wyładowuj się gdzie indziej a nie nabijaj sobie ilości wypowiedzi bezsensownymi odpowiedziami na moje posty.
Cytat:
Rozumiem, że śledzisz mój każdy wątek żeby coś "mądrego" zawsze dopisać? Naprawdę są lepsze zajecia.
a tak na marginesie-ATAK NA WIZAŻANKĘ JEST KARANY,więc ochłoń.
Stary 2008-06-21, 18:46   #50
Masia28
Przyczajenie

Czyli bycie wizażystką uprawnia do bycia nieuprzejmym dla nowych? Nie mam z czego chłonąć to wy macie raczej problem ze sobą nie ja Ja nie potrzebuje się dowartościowywać na forum atakując innych. Tutaj każdy może być wizażystką, modelką i bóg wie kim jeszcze i to pewnie stawia go na piedestale nietykalnych? Od takich spraw myślę, że są moderatorzy a WweronikaWw widzę, że aż musiała ściągnąć sobie adwokata
Stary 2008-06-21, 18:59   #51
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Cytat:
Czyli bycie wizażystką uprawnia do bycia nieuprzejmym dla nowych? Nie mam z czego chłonąć to wy macie raczej problem ze sobą nie ja Ja nie potrzebuje się dowartościowywać na forum atakując innych. Tutaj każdy może być wizażystką, modelką i bóg wie kim jeszcze i to pewnie stawia go na piedestale nietykalnych? Od takich spraw myślę, że są moderatorzy a WweronikaWw widzę, że aż musiała ściągnąć sobie adwokata
Daj juz sobie na luz
Zeby uzyskac informacje o ktora prosilas musisz przeczytac 2 watki i ten Moze i nie musialabys,ale niestety w poprzednich watkach niektorzy zadawali pytania tak jak ty

Papierosy
zapuszczanie
Stary 2008-06-21, 19:04   #52
iskralight
Zadomowienie

Cytat:
Znam kogos takiego
ale mozesz pokazac kolor ?
SUPER !
To ten klorek, włoski nie są na kartoniku, ale luzem. Jest 40 pasemek, wymienię się na tyle samo, np 5 za 5, 20 za 20 itd....

Mogę się wymienić na syntetyczne, jest mi to obojętne, po prostu osoba która mi kupowała włosy pomyliła się, i zamiast 40 blond, przywiozła mi 40 brązowych . A włoski im jaśniejsze, tym lepiej (najlepiej platyna, ale wybrzydzać nie będę ). Zależy mi też na czasie, jeśli osoba się zdecyduje, bardzo bym chciała mieć włoski do czwartku... Jestem ze śląska, mogę nawet przyjechać i wymienić się osobiście
Stary 2008-06-21, 19:13   #53
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Cytat:
SUPER !
To ten klorek, włoski nie są na kartoniku, ale luzem. Jest 40 pasemek, wymienię się na tyle samo, np 5 za 5, 20 za 20 itd....

Mogę się wymienić na syntetyczne, jest mi to obojętne, po prostu osoba która mi kupowała włosy pomyliła się, i zamiast 40 blond, przywiozła mi 40 brązowych . A włoski im jaśniejsze, tym lepiej (najlepiej platyna, ale wybrzydzać nie będę ). Zależy mi też na czasie, jeśli osoba się zdecyduje, bardzo bym chciała mieć włoski do czwartku... Jestem ze śląska, mogę nawet przyjechać i wymienić się osobiście

I to sa te same wlosy
Mam je teraz u siebie bo myslałam ze mi kolor bedzie pasował

Papierosy
zapuszczanie
Stary 2008-06-21, 19:45   #54
iskralight
Zadomowienie

tzn? Bo nie rozumiem.... chciałabyś się wymienić ? ;-)
Stary 2008-06-21, 20:02   #55
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
chyba,żeśmy się nie zrozumiały.
nie uważam się za adwokata weroniki i nie zauważyłam,żeby była dla ciebie nieuprzejma.jeśli tak to zrozumiałaś to masz prawo zgłosić to do moderatora!nikt tu nie jest nietykalny,ale nie musimy po sto razy odpowiadać na te same pytania.poczekaj może znadzie się ,kotś cierpliwy,kto wytłumaczy ci twoj problem.
radzę jednak pogrzebac w opcjach i znaleść to co cię interesuje,a nie atakować innych szkoda twojego czasu.możesz go sporzytkować w inny sposób.
Stary 2008-06-21, 22:20   #56
kaska222
Moderator

Cytat:
Cytat:
No takie forum. Też mysłałam, że uzyskam jakieś interesujące mnie informacje, bo nigdzie nie znalazłam doświadczeń na temat przedłużania ultradźwiękami (najczęściej stosują te tańsze metody) ale niestety spotkałam się tylko z opryskliwością.

Gdybys/cie zapoznaly sie dobrze z tym watkiem to znalazlabys odpowiedz na swoje pytania,wiec nie dziw sie ze dziewczyny odslylaja do poprzedniego watka.A ze niechce sie czytac to juz inna sprawa.Moze poczekaj troche az ktoras wizazanka sie wypowie na temat ultradzwiekow ktore miala przedluzane ta metoda.

P.S siostraadiablaa-jesli chcesz przedluzyc wlosy,to lepiej wydac troche wiecej na fryzjera i dogadac sie zeby przedluzyl Tobie wlosy.Jesli siostra nie miala stycznosci z tym to nieradzilabym...

Prosze zapoznac sie rowniez z regulaminem forum oraz zasadami na forumie fryzjerskim.

NAJWAŻNIEJSZA SPRAWA:
Nie tolerujemy tutaj lenistwa!

Forum wizaż.pl to skarbnica wiedzy, aż wstyd z tego nie skorzystać Odpowiedź na nurtującą Cię kwestię (9 na 10 przypadków) znajdziesz szybciej korzystając z wyszukiwarki niż zakładając nowy wątek.

Zdaję sobie sprawę, że często nie chce Ci się poświęcić trochę czasu, aby poczytać o nurtującej Cię kwestii, bo wątek jest obszerny. Ale z drugiej strony nie dziw się, że ktoś Ci nie odpisuje i odsyła do lektury bądź wyszukiwarki.Po co ma pisać kolejny raz to samo, skoro ktoś jest zbyt leniwy, że nie chce mu się przeczytać?

Jeżeli podobny temat już był- odsyłamy do wyszukiwarki, jeżeli leń nadal "żebrze" o odpowiedź, mimo, ze została mu podana niemal na tacy np. w postaci linku, często zostaje zwyczajnie ignorowany.

RegulaminWizaz.pl
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno.
Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum.

Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!)
kaska222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 06:12   #57
Masia28
Przyczajenie

Tylko, że jest mała różnica pomiędzy kulturalnym odesłaniem a złośliwą wypowiedzią na temat bezsensowności mojego wątku. Co do wyszukiwarki to wskazuje ona nie post a cały temat i wskazanie części 1 jak i 2 gdzie jest 177 stron wypowiedzi raczej na niewiele się zdaje, gdyż spędziłam pół dnia na bezskutecznym wyszukiwaniu interesującej mnie wypowiedzi, a wystarczy tylko napisać, co widzę, jest zbyt trudne. Jak chcecie sobie robić forum wzajemnej adoracji to proszę bardzo, ale widzę, że forum jest mocno komercyjne a odstraszanie w ten sposób nowych użytkowników chyba nie jest w tym wypadku najmądrzejszym pomysłem.

Ps: i żeby nie było niedomówień, ja nie "żebrze", łaski nie potrzebuję, praktykujcie sobie dalej skuteczne odstraszanie nowych użytkowników, napewno forum na tym bardzo skorzysta.
Stary 2008-06-22, 07:22   #58
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Cytat:
tzn? Bo nie rozumiem.... chciałabyś się wymienić ? ;-)
Tak

Cytat:
Tylko, że jest mała różnica pomiędzy kulturalnym odesłaniem a złośliwą wypowiedzią na temat bezsensowności mojego wątku. Co do wyszukiwarki to wskazuje ona nie post a cały temat i wskazanie części 1 jak i 2 gdzie jest 177 stron wypowiedzi raczej na niewiele się zdaje, gdyż spędziłam pół dnia na bezskutecznym wyszukiwaniu interesującej mnie wypowiedzi, a wystarczy tylko napisać, co widzę, jest zbyt trudne. Jak chcecie sobie robić forum wzajemnej adoracji to proszę bardzo, ale widzę, że forum jest mocno komercyjne a odstraszanie w ten sposób nowych użytkowników chyba nie jest w tym wypadku najmądrzejszym pomysłem.

Ps: i żeby nie było niedomówień, ja nie "żebrze", łaski nie potrzebuję, praktykujcie sobie dalej skuteczne odstraszanie nowych użytkowników, napewno forum na tym bardzo skorzysta.
Niewidze zeby to byla zlosliwa wypowiedz
Nieprawda mozesz sobie u gory strony wpisac w :przeszukaj watek" jakies hasło i znajdzie

Papierosy
zapuszczanie
Stary 2008-06-22, 11:46   #59
juusti
Przyczajenie

TmargoT: zrobisz jak zechcesz,ale pamiętaj źle założone pasemka na mikroringi zsuwają się,a w najgorszym przypadku przecinają naturalne włosy.

Ta koleżanka jest praktykantką(fryzjer), i także uczy się przedłużac wlosy. Niezaufanej osobie też bym się nie dała
juusti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 12:03   #60
kaska222
Moderator

Cytat:

Wskazuje rowniez post
Nie bylo zlosliwosci od Weroniki tylko od Twojej strony.....
I Prosze Cie nie pisz o wzajemnej adoracij w tym watku bo jej nie ma,dziewczyny po prostu duzo udzielaja sie w watkach o przedluzaniu wlosach i wiedza ze byly zadawane pytana i odpowiedzi,nawet same odpowiadaly po kilka razy....

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...03#post4407303 od postu 3026 jak znajde jeszcze posty na ten temat to dopisze.

RegulaminWizaz.pl

Edytowane przez kaska222
Czas edycji: 2008-06-22 o 13:39 Powód: dopisek
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno.
Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum.

Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!)
kaska222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości