|
|
#31 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: LACOSTE-styl i elegancja na sportowo
Cytat:
jak mowi DJADKJGU, pewne marki kojarza sie ze snobami. w zwiazku z tym osobom noszacym ubrania tej marki ( tym takze mnie!) mozna przypisac cechy snoba
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
BAN stały
|
wedlug mnie caly problem tkwi w przestylizowaniu. tak jak juz pisalam, jak ktos sie za bardzo stara to wyglada smiesznie. nie neguje ani tych polo, ani bialych spodni ani niczego wlasciwie o ile to na kims dobrze wyglada i nie widac ze wszystko jest specjalnie zestawione zeby wygladac jak na plakacie. zwlaszcza dotyczy to facetow.
no i tez przychodzi mi na mysl nasladowanie wlochow, ktorzy moze i tak wygladaja wlasnie, ale maja tyle dystansu do siebie ze nawet dzinsy malowane srebrnym sprayem z wielki zlotym napisem dolce&gabbana na tylku im pasuja i moze wygladaja smiesznie ale nie glupio. |
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
_
Edytowane przez mmmmarta Czas edycji: 2009-01-20 o 13:40 |
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
_
Edytowane przez mmmmarta Czas edycji: 2009-01-20 o 13:41 |
|
|
|
|
#35 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a stereotypy? niezaleznie od tego jak bardzo sie nam nie podobaja, to jednak zawsze beda istniec, dlatego w polsce do klubu z selekcja nie wpuszcza chlopaka w bluzie adidasa ani blond panny w rozowej kiecce. z jednej strony moze to denerwowac, z drugej zapewnia bawiacym sie poczucie bezpieczenstwa
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
_
Edytowane przez mmmmarta Czas edycji: 2009-01-20 o 13:41 |
|
|
|
|
#37 |
|
Rozeznanie
|
Ktos kto chodzi ubrany w lacoste jest snobem? Chyba tylko w Polsce.
Własnie za to nie lubie Polski-tu trzeba byc klonem-kazdy musi sie ubierac w HMie wtedy jest ok,a jak kogos stac na np polo lacosty czy Hugo Bossa to odrazu banan czy tez snob. Czemu w Wielkiej Brytanii czy Francji jest odmienna sytuacja?Tam kazdy jest inny,ubiera sie jak chce,pelnia kolorow,odmiennosc co czyni ich oryginalnymi. Tam nie ma takiego szału na wspomniany wczesniej HM gdyz duzo ubran stamtad jest zlej jakosci lub poprostu sa brzydkie. Osobiscie bardzo lubie lacoste gdyz lacza sport z elegancja i nie krzycza soba z kazdej strony wielkim logo jak np nike. Lubie minimalizm polaczony z prostota i elegancja. Oczywiscie duzo osob kupuje lacoste aby 'zaszpanowac' bo nie oszukujmy sie ale Polska nie jest bogatym krajem i ludzie ktorzy sie tak ubiora czuja sie lepsi. A facet spod igly-dobrze ubrany,pachnacy to wg mnie plus. Facet powinien byc zadbany.[nie mowie tu o postawionych kolnierzykach czy tez wlosach na gel.fu]
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
_
Edytowane przez mmmmarta Czas edycji: 2009-01-20 o 13:42 |
|
|
|
|
#39 |
|
BAN stały
|
generalnie mi wlasnie o to chodzi zeby nie byc klonem. dla mnie facet ubrany jak z obrazka to wlasnie jest klon. kompletnie mi zwisa skad ma ciuchy, ale niech bedzie oryginalny, a nie belkitne polo, jasne jeansy i biale buty (w takich zestawach najczesciej widze te ciuchy).
|
|
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
_
Edytowane przez mmmmarta Czas edycji: 2009-01-20 o 13:40 |
|
|
|
|
#41 |
|
BAN stały
|
ja gustuje w panach o niedbalym, rockowym stylu, co nie znaczy ze banalnym. dlatego zadne dopracowane ciuszki mnie nie przekonaja. zwlaszcza biale adidasy i jasne pola.
no i juz wole ta czerwona koszule, zielone spodnie, zolte buty i arafatke no moze oprocz zoltych butow...
|
|
|
|
|
#42 | |
|
luckygirl
|
Cytat:
Jeżeli lubi kolor różowy to dla mnie plus,bo widać ,że jest odważny i nie dba o zdanie innych. Białe spodnie u faceta co w tym dziwnego?Jeżeli takie założy to uznawany jest za geja?I japonki - dla mnie to normalna.W moim towarzystwie faceci chodzą w japonkach,białych spodniach czy różowych koszulkach. Ba! Nawet mój TŻ ma w szafie takie ciuchy. Dokłądnie.Gdzie tu logika. |
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Ocenianie kogoś po ciuchach jest baaardzo niskie IMO.
Jak się dziewczyna ubierze w różową mini to dz...a jak facet w różowe polo (nie daj Boże firmy L.) to gej ![]() DJADKJGU w wątku o Barbie chyba walczyłaś o to, żeby nie oceniać kogoś po ubraniu, a ty sama co robisz? Żałosne
|
|
|
#44 |
|
BAN stały
|
nie oceniam, mowie tylko ze duzo ludzi noszacych lacosty takich jest i taki stereotyp funkcjonuje. i mowie to po moich wieloletnich doswiadczeniach wsrod takich osob. wyraznie pisze ze nie sprawdza sie to u wszystkich. polecam czytac ze zrozumieniem. -.-
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie styl lalki jest extra i nikt się nie może przyczepić (ba! nie wolno się nikomu przyczepić!) a faceci w firmowych koszulkach to lalusiowate podrywacze, ew. geje. Po Twoich "wieloletnich doświadczeniach" w yszło Ci, że blondynka w spódniczce, która może robić za pasek jest inteligentna i nikt nie ma prawa powiedzieć ani pomyśleć o niej, że jest pustakiem, a facet w firmowej koszulce na bank jest podrywaczem zapatrzonym w siebie![]() Sama w jednym topiku próbujesz zwalczać stereotyp a w innym powielasz idiotyczny punk widzenia na podstawie ubioru - tego się czepiam, bo dla mnie jest to niezrozumiałe i obraźliwe. Moja konkluzja - jeśli nie chcesz być oceniana po pozorach (ubiór, makijaż itp) to sama nie oceniaj. Jedno to jest złe wychowanie i brak samokrytyki "bo mam kasę i jestem kimś" a co innego "stać mnie to kupuję i nie patrzę ile to kosztuje i czy ma krokodylka czy inne logo"... To jest kwestia wychowania i charakteru a nie tego co się ma na sobie. Tak samo w przypadku kobiet - jedna ubiera mini i jest bardzo mądrą i bardzo dobrze wykształconą osobą a druga zwykłym pustakiem z długimi nogami i zasobem słownictwa pięciolatka... Miałam tego nie pisać, ale ... generalnie to kobiety "rozpieszczają" chłopców z bogatych domów, bo same na nich dosłownie "wchodzą". Nic dziwnego, ze potem taki koleś ma się za kogoś więcej niż jest ![]() Finito, bo się rozpisałam - sorki
|
|
|
|
#46 |
|
BAN stały
|
nie wiem gdzie sie doczytalas o gejach skoro tak uwaznie czytasz?... -.-
i to ze pierwsze skojarzenie z dana osoba bede miec takie nie znaczy ze uznam ze jest idiota od razu. do tego trzeba duzo wiecej. ale uznam ze mi sie nie podoba jak jest ubrany, ze niechcialabym miec chlopaka ktory sie tak ubiera itd. nie tylko czarno-biale. widzac laske odstawiona w stylu "barbie" ale takim typu fotka.pl tez nic dobrego o jej stylu nie pomysle, to co krytykuje to mowienie ze wszystkie ktore ubieraja miniowki wygladaja jak jakies plastikowe straszydla. dlatego tez nie uznam ze kazdy facet w takich ciuchach skojarzy mi sie z dorobkiewiczem. ale zarowno czesc tych facetow mi sie tak skojarzy i czesc dziewczyn o ktorych pisze (generalnie problem w watku barbie jest roznica w postrzeganiu tego slowa, jedni widza pod tym haslem tandetne bazarowe ciuszki na spalonym ciele, a inni zadbane, slodkie buzie) |
|
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
dyskusja pomalu odbiega od glownego tematu...
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak mi się jakoś samo nasunęło. Ale koniec OT bo nas zlinczują
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
A ja może odświeże
Firma bardzo fajna, przede wszystkim najfajniejsze i najtrwalsze to ma torebki. Buty również super. Co do ciuchów to ok, jeżeli kogoś stać to dlaczego ma się nie ubierać? Wszystko jest dla ludzi Ja jestem na tak
|
|
|
|
|
#50 |
|
Przyczajenie
|
Ja też uważam, że firma jest GIT. Wszystko zależy od konkretnego modelu i od gustu. Są przecież modele na których prawie wcale nie widać znaczka albo jest w kolorze metalu i to gdzieś w górnej części buta.
Ja kupiłam sobie ostatnio takie balerinki gambetta granatowe - Rewelacja!!!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:49.

ocenianie ludzi po tym co mają na sobie
.
pierwsze słyszę.