![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: zestarzeć się z godnością
Cytat:
![]() ![]() Ja myslę, ze nie jest tak źle, człowiek jest tak skonstruowany, że jednak dostosowywuje sie do sytuacji. I to nie na siłę i ze łzami w oczach, ale po prostu odkrywa zalety takiego a nie innego stanu. To tak jak z ciązą, przeważnie młode dziewczyny nie wyobrażają sobie jak to jest byc w ciązy, dla niektórych to wręcz obrzydliwość, a juz poród to po prostu horror. a co z wychowaniem dziecka, te kupy, ten płacz, bleeee. A jak przyjdzie czas, to potem taka dziewczyna z uśmiechem dowiaduje się, że ot, huuura! jest w ciaży i nie pamieta o tych wszytskich obawach i tym, ze ciaza była bleeeee. Rodzi, wychowuje i jest najszczęsliwsza. Tak samo ze starościa, odkrywamy, ze i ona może mieć jakiś urok, nasze nieapetyczne ciało jest tak samo nieapetyczne jak ciało męza i wcale nie trzeba rezygnowac z namiętności. Jasne, że cos się dla nas konczy ale... może coś nowego się zacznie? Nie chodzimy na dyskoteki ale idziemy na inną imprezę, zwyrodnienie moze nas nie dopadnie (mój ojciec jeździ na nartach), a nawet jesli, to może odkryjemy wtedy, że na basenie może byc też świetnie itd. Niedługo wam opowiem ![]()
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
a ja poproszę o złoty środek,żeby pogodzić się z upływającem czasem.
![]() nie potrafię sobie wyobrazić siebie za kilkadziesiąt lat ,to trudne.JA CHCĘ MIEĆ 18 LAT!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Jasne, moja babcia wychowała prawie wszystkie swoje wnuki (a wnuków ma 10 - wychowała do wieku przedszkolengo 8) ale to akurat nie kolidowało z jej zajęciami - jest krawcową, więc mogła sobie pozwolić na wymyslenie jakiejs zabawy i mogła zasiaść za maszyną do szycia.
Boli mnie jedynie to, że ktoś kto pracował przez wiele lat, odprowadził tyle składek (gdyby miało to odnieść na dzisiejsza walutę) to jej emerytura wynosiłaby dzisiaj 2000 PLN. A dlaczego tyle nie wynosi? Bo lekarz, rok po studiach, musi zarabiać 5000 zł, a z 10-letnim stażem 10 tys zł. No pewnie, zapomnijmy o emerytach! Wogóle odbierzmy im emerytury, bedzie więcej kasy dla lekarzy..! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
BAN stały
|
Cytat:
To prawda, starość w Polsce ma krzywą gębę. Ale ja i tak nie zamierzam spędzać całego żywota tutaj. W życiu. Ciągnie mnie do Azji hehe... A do pilnowania wnuków też się nie będę nadawać tym bardziej, że i do płodzenia dzieci mi nie spieszno. Zakładam, że nie zdążę ![]() Zresztą linia życia na mojej lewej dłoni dramatycznie się urywa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Wtajemniczenie
|
Taa...
![]() Dziś w ofercie - STAROŚĆ!!! ![]() Jeszcze nigdy tego nie przeżyłaś!!! Nowe, ekscytujące doznania!!! W skład oferty wchodzi całe mnóstwo atrakcji, niedostępnych dla młodych!!!! W pakiecie ze starością oferujemy m.in:
A wszystko całkowicie za DARMO!!! Polecamy.
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tak w temacie makijażu: jest tu na wizażu dziewczyna z awkiem w którym ma pomalowane oko. Bardzo mi się podoba zestaw cieni jakie ma na tym awku i chciałam ją zapytac jakich uzywała. Ale nie pamietam ( ![]() Cienie zielono, niebieskie i tak ładnie połozne... Kojarzycie taki awek? edycja: znalazłam
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2008-06-19 o 18:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem,że dużo wymagam,ale jeśli już to życzyć na 100%. wiem,że doświadczenie daje nam mądrość życiową.moze nie muszę mieć 18-tu lat( kuzia noga za dużo spuszczam z wartości),ale chcę mieć taką siłę witalną,zdrowie i siłe zmieniania świata. patrząc w lustro i widząc pierwsze zmarchy i siwe włosy uświadamiam sobie,że będę jak te pomarszczone jabłuszko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
----->
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Parkinson - technorytmy w twoich rękach!
xD hahaha. moze sie przerzuce na techno na starość. łatwo by się rytm złapało ![]()
![]() |
#43 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
oglądałam w tv, że naukowcy dowiedli, iż po 70 roku życia ciało i organizm już się nie starzeje, tzn proces starzenia zatrzymuje się w miejscu. Może trochę pocieszające
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Konto usunięte
|
Oczywiście jak się człowiek zmaga z poważną chorobą/chorobami to nic nie cieszy.I wiek tu nie ma nic do rzeczy.Młodzi ludzie tez chorują bywa i bardzo cięzko więc wątpię,ze tak naprawdę upajają sie swą młodością.
Co tu dużo gadać-dajmy na to nastolatkowie są święcie przekonani ,ze taki stan będzie trwał i za sto lat ![]() I tak naprawdę nikt nie budzi się z uśmiechem na twarzy-o super mam 16 lat ![]() Co do starzenia się z godnością lub bez niej.Moim zdaniem nastepuje przesada wtedy gdy np babcia zamiast huura mam wnuka mówi -ojej mam wnuka/znaczy jestem juz taka stara/ czyli we wszystkim widzi tylko złe strony. Albo jak w programie amer. dokumentalnym który ogladałam juz dobrych pare lat temu-b.bogate panie poddawały się niezliczonym operacjom plastycznym i wygladały jak karykatury siebie sprzed 40 tu lat.Aż żal było patrzeć |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
mar_jolka
|
ech chyba za duzo tu zlosliwosci wobec starosci.. Skonczylam piedziesiatke.. wchodze w te same ciuchy co 20 i wiecj lat temu- choc nieco wiecej waze- 170 wzrostu i obecnie 62 kilo. Nic mi nie zwisa nie mam zmarszczek(moge dac zdjecie) faceci sie ogladaja za mna na ulicy- naprawde. I nie z powodu niestosownego ubioru- ubieram sie klasycznie i nie maluje przesadnie- jasna szminka tusz i transparentny puder- tylko tyle. Mam udane zycie .. hmm intymne.. nawet bardzo.. Kocham i jestem kochana bardzo. Moze dajcie spokoj starszym paniom? Acha dodam ze nic mnie nie strzyka nie łupie. Do lekarza chodze jak mi potrzebne czasem ( raz na rok) zwolnienie. Potrafie przejchac samochodem 1200km bez problemu. Hoduje psy i mam ich 6. i kota. Plywam i jestem zapalona turystka. No i pracuje zawodowo. I nadal biora mnie sa siostre mojego syna ktory ma lat 28... Da sie? DA SIE
![]() ![]() oczywiscie dbam o siebie- dzieki wizazowi poznalam sile kosmetykow z mazidel.. i kilka innych sposobow na mlody wyglad. Bylam i jestem piekna... naprawde nadal patrze na siebie w lustro bez problemu i podobam sie sobie. A wg metryki.. hmm.. jestem stara... wiec dajcie spokoj starszym paniom. Dodam ze moje dwie przyjaciolki z liceum wygladaja tak samo mlodo. Na zycie zadna z nas nie narzeka. ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- ps.. w awatarze to ja. Zdjecie z jesieni ubieglego roku |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.