![]() |
#31 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Blogowe dzieciaczki 07/08
Cytat:
![]() ![]() Ja też mam czas wolny Majunia spi ![]()
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
a ja mam błogą ciszę :P najmłodsza chrapie (słysze na niani
![]() ![]() a probowałaś wprowadzić jakiś owoc? ![]() ![]() ![]()
Nasza Milenka przyszła na świat 9 stycznia 2008 o 6:13 w QMC w Nottingham W dniu narodzin: waga 3620 i 58cm wzrost i uroda po tatusiu oczy i dusza po mamusi ![]() www.bubus-malutki.blog.onet.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moi mężczyźni już dawno chrapią ale ja chyba też sie do nich dołączę bo ostatnio mało spalam. Ivo budzi mi się ostatnio częściej w nocy na karmienie. Życzę miłych snów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
Oleńko kochana ja teraz jade na wieś na 2 tygodnie ,a moja babcia chodzi na jagody wiec Maja sprobuje ,a poza tym czasem daje jej bananka
![]() A reszta dziewczyn sie ociąga ja im dam !!! ![]()
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
aaaa Kasiu masz racje!
Mi brakuje mojego wielgachnego brzuszyska i co z tego, że wyglądałam jak nadmuchana, świąteczna, 25o kilogramowa bombka? Brakuje mi kopniaczków, gonitwy i gorączki oczekiwania, pospiesznego pakowania torby do szpitala i..... porodu! Tak, tak ![]() ![]() Teraz za to mam mały promyczek w domu z dwoma ząbkami, himerami, śmiechami i chichotami na przemian ![]() ![]() Pamiętam pierwsze USG ... i taką fasolkę w brzuszku a teraz? Moja córa ma ponad 8 kg :/ a była takim okruszkiem... ![]() ale wiecie co? brakuje mi ciążowego obżarstwa :Pi leniuchowania pod kołderką ![]() a Ivo w jakim jest wieku? ![]()
Nasza Milenka przyszła na świat 9 stycznia 2008 o 6:13 w QMC w Nottingham W dniu narodzin: waga 3620 i 58cm wzrost i uroda po tatusiu oczy i dusza po mamusi ![]() www.bubus-malutki.blog.onet.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
MI tego obżąrstwa nie brakuje bo dalej diety nie zaczełam a ,że Maja nie ma problemów nigdy to moge jesc doslownie wszystko ,jakis miesiac temu mleko musialam ograniczyc bo Maja miala poczatki atopowego zapalenia skory ale juz jest w porzadku wiec jem i nic
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ola najlepsze jest to ,że ja Ci tak zazdrosilam ,że mas ztermin 3 tygodnie wczesniej niż ja , a tu psikus i urodziłysmy dzien po dniu hahah A Ivus ma 4 miesiace ponad z tego co pamiętam ![]()
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Róznica zaledwie dnia miedzy Mili a Majunia
![]() Mi brakuje obzarstwa :P ale szkoda, ze jeszcze nikt inteligentny nie wymyslil dobrego jedzonka, ale takiego nietuczacego ![]() A z czego Ty chcesz sie odchudzac Kochana? Chyba z kosci na osci! Swietnie wygladasz! Widzialam fotki na NK ![]() Ja ''jade'' na salatkach itp i jakos kg mi nie umykaja .... ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja dzis miałam smaka na cukinie i zrobiłam takie placki a'la ziemniaczane tylko ,ze z cukini mmmmmmmmmm ale jakie kaloryczne to już inna sprawa ![]()
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Kasiu, znam stos salatek, bo z tego slynie moja kuchnia i dom
![]() ![]() ![]() Ja lubie salatke z kurczakiem, salata, grzankami, kukurydza, ogorkiem, papryka, pomidorkami, rzodkiewka i sosem czosnkowym ![]() ![]() ![]() ![]() Ja nie wchodze na wage! :P hyhy Waga to moj wrog, od zawsze tak bylo ![]() Ja jak wciagne brzusz to cyce ida mi do gory i wygladam jakbym miala 10 dzieci na wykarmieniu ![]() ![]() Juz tak nie narzekaj na swoj brzuch bo fajnie wygladasz i wiem co mowie! Slazacy maja racje ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
ALe mi smaka narobiłas ta sałatkaaa ,a tego kurczaka to dajesz gotowanego czy smazonego do sałatki
![]() ![]() ![]() ![]() teraz Ci wkleje Majutke ![]() A Ty już tak nie gadaj o tej wadze bo ślicznie wyglądasz i zawsze szczuplutko na zdjeciach wyglądałas czy na slubnych czy w ciązy to raczej ja zawsze taki pulpet :P
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
haha :P oki, ni sprzeczajmy sie juz jak kto wygladal.... poprostu byly z nas dwa pulpety, ot co
![]() Smaze na oliwie lub dusze kurczaczka na patelni ![]() ![]() ja takze wole cos konkretnego zjesc ale moja tesciowa zawsze zawali nas czyms slodkim :/ mieszka w DE wiec slodkosci maja za pol ceny a potem nasz brzuszek na tym cierpi ![]() sliczne zdjecie! ![]() ![]() ![]() a mi aparat zrobil psikusa ... zlosliwosc rzeczy martwych.
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
hej, a mi ani brzucha nie brakuje, ani kopniaczkow, ani nic z ciążowego okresu
![]() obżarstwo ciązowe... no u mnie ogromnego obzarstwa nie bylo,ale nie ograniczalam sie tez za bardzo i co,az 36kg na plusie, wiec ja dziekuje, wole tak jak jest teraz... owszem, czesto sobie odmowie tego czy tamtego,ale jakos wygladam... i tak jeszcze nie rewelacyjnie, no bo przy wzroscie 167 waze 70,5kg, ale do porodu jak szlam to mialam 96kg na wadze, cale szczescie ze do setki nie dobiłam poza tym Łucję urodziłam na miesiąc przed terminem, nie spodziewałam się tego wogole, odeszly mi wody, chlustło ze mnie jak z miski, do męża dzwonię, żeby po mnie przyjechał bo mi wody odeszly, ten ze mam sobie z niego nie zartowac, jak pakowalam torbe do szpitala, to z recznikiem miedzy nogami,bo tak ze mnie lecialo, jeszcze na internet wchodzilam i sprawdzalam, co trzeba zabrac do szpitala hahaha poza tym porod mialam szybki, bez komplikacji, nawet nie taki straszny, mąż był przy mnie... więc nie było źle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Fajny wątek ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
A ja kilka zdjęć wkleje... najpierw dwa moje porownawcze dwoch roznych osob, a w rzeczywistosci to tylko ja, po porodzie i teraz... no i moja Łucyjka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
Kasiu dobrze pamietasz
![]() ![]() Majeczka jak zawsze urocza! Bessienka Twoja Lucja rowniez sliczna. Slicznie razem wygladacie! Powiem szczerze ze ja bardzo mile wspominam okres ciazy. Brzucha nie mialam duzego ale juz pod koniec bylo mi troche ciezko i spac i chodzic i kregoslup bolal ale mimo wszystko chetnie wrocilabym do tamtego okresu a najlepiej to drugi raz zaszlabym w ciaze ![]() ![]() ![]() W czasie ciazy (oprocz poczatkowych misiecy) mialam ogromny apetyt zwlaszcza na slodkie. Widze ze nic sie nie zmienilo, bo i teraz wyczyszczam wszystko co smaczne. Moja waga jest mniej wiecej ta sama co z przed ciazy (jakies 1-2 kg wiecej) Miszalinkowo, jestem pod wrazeniem jak Twoja corcia szybko sie rozwija ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
A mi bardzo brakuje brzuszka, ogromnie cieszę się Kubusiem już po tej stronie brzuszka, czuję ogromną radość z każdego jego osiągnięcia i nowej umiejętności, ale czasami brzuszka brak. Piękne uczucie być w ciąży pomimo wszystkich ciążowych dolegliwości to był najpiękniejszy okres w moim życiu. Echh Kasiu i Olu wiem, o czym mówicie bo mi jeszcze zostało 14 kg po ciąży do zrzucenia
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zadomowienie
|
No no dziewczyny naskrobałyście troche
![]() Ola jestesmy może pulpety ale takie no urocze hehehe i dla nszych córeczek najpiekniejsze i to się liczy ![]() ![]() papaya Wklejaj Ivusia ![]() ![]() ![]() Ania śliczne fotki ,ale ten Kubus rosnie ,jak sie ostatnio widziałysmy to pamiętasz jak na siebie reagowali hehee nie chętnie a teraz to juz by się bawili pewnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A ja jestem nie wyspana mimo ,iz Maja przesypia nocki od dawna ehh bo ja nie umiem w nocy spac!!! Kłade sie i męcze po 2 godziny a rano pobudka o 9 i ja jak zombie chodze bo czasem zasypiam o 2;/ choci Maja ok 22 juz spi czasem pozniej...
Moja śliczna pszczółka Maja ![]() ![]() pszczółka I znowu odchudzanki ![]() 70,60...68,2.....66....64.....62....6 0 ![]() Edytowane przez Kasiamaja Czas edycji: 2008-06-25 o 11:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
bassienkaw - śliczne fotki
![]() ![]() ![]() Aniu mamo Buddy - wiem coś o rozciągniętym żołądku ![]() ![]() ![]() ![]() Kasiamaja - hihi dobre określenie ![]() ![]() kilka jajek ugotowanych na twardo pokroić, ser żółty potarty, cebulka lub szczypiorek kukurydza ![]() plus majonez light Sałatka ekspresowa! ![]() Pozdrawiam!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
Oluś trzeba będzie sprobowac ja czasem robie sałatke z tuńczyka tj ,tunczyk w puszce ,ryz ,kukurydza ,cebulka ,łyzka jogurtu naturalnego pol lyzi majonezu i musztardy ,sol ,pieprz i niebo w gębie
![]() ![]() robie tez czasem taka sałata ,pomidor, cebulka , starty ser żółty , do tego sos jogurt naturalny ze startym ogorkiem i czosnkiem i polewam tym sosem i jak dla mnei idealna ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
hmmmm ciekawy pomysl
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
BAN stały
|
Witam Was kochane kolezanki,
W koncu znalazlam chwilke zeby napisac. Wczesniej nie mialam czasu bo Milenka miala problemy z brzuszkiem i chodzilysmy po lekarzach ale juz od dzis jest lepiej. Malenka wlasnie sobie spi a ja zaraz zmykam posprzatac pokoj, a wiec zglaszam swoja obecnosc i napewno bede tu zagladac czesciej ![]() Dla dziewczyn, z ktorymi sie jeszcze nie znam: www.nasza-milenka.bloog.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
Witaj Aguś nareszcie jestes
![]() Ola i jak tam po spacerku
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Kasiu uffffff najadlam sie tej Twojej salatki ze wstac nie potrafie sama
![]() ![]() ![]() Dodaje kilka zdjec mojej Milusińskiej Mili ![]() Obudzila sie wlasnie wiec ide ja nakarmic papeczka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
BAN stały
|
No musimy musimy Kasiu. Moj to juz robi postepy i sobote mam wolna. Ide powydawac troche pieniazkow na nowe ciuszki z siostrzyczka bo ja to zakupoholik jestem :P a Mili z tata zostaje i wogole juz lepiej jest
![]() A poza tym ja wlasnie wrocilam z zakupow z niunka i kupilam jej rozowy komplecik z czapeczka ale za maly... :P Jutro ide wymienic ![]() ![]() Wieczorkiem dodam pare zdjatek Miluski i napisze na blogu. Pozdrawiam Ole z Milusia i Kasie z Majusia - Aga z Milencia :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
Przedstawiam mojego synusia-Ivusia
![]() Edytowane przez pappaya Czas edycji: 2009-01-27 o 14:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
śliczny chłopczyk
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zadomowienie
|
Miszalinkowo, dziekuje
![]() Ivunio przyszedł na świat 18 lutego br. Od samego początku karmie go piersią i dokarmiam czasami proszkowym mlekiem. Podczas pierwszego skoku rozwojowego spanikowałam ze nie mam wystarczajaco mleka i ze Ivo głoduje. Właśnie wtedy zaczęłam dokarmianie. Mleka rzeczywiście mam niewiele, albo mój głodomorek (ktory wazy juz 7 kg) po prostu potrzebuje go dużo więcej, bo ciągle wydaje sie nienasycony i spędzałby przy piersi cały czas. Od rozpoczecia przez niego 4 miesiecy zaczynam powolutku wprowadzac mu przeciery z owocow. Jak na razie dostaje codziennie okolo 4 lyzeczek. Dzis juz karmienie lyzeczka wychodzilo nam znacznie lepiej. Ivus bardzo lubi spędzać czas na raczkach u rodziców. Uwielbia gdy tata robi z niego samolocik i lata po całym mieszkaniu i ogrodzie. Buzia śmieje mu sie wtedy od ucha do ucha. Slicznie smieje sie juz na glos ale najczesciej tylko wtedy gdy sie go laskocze po brzuszku i mowi gili gili gili ![]() ![]() ![]() Ja uciekam spac. Dobranoc ![]() Edytowane przez pappaya Czas edycji: 2008-06-26 o 14:42 Powód: nienasycony a nie nasycony;) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
widzę, że podobnie jak u nas, rozpieszczanie synka jest na porządku dziennym
![]() Moja Milenka urodziła się 9 stycznia, 9 dni po terminie porodu (1 styczeń ![]() ![]() Przez pierwszy miesiąc nie chciała spać, tylko wisieć przy cycu. Bujanie, huśtanie nie pomagało, taki diabełek z niej był! W końcu zakasałam rękawy i ''zabrałam się'' za moją córcię. Teraz to anioł w ludzkiej skórze, który przesypia całe noce, smieje się cały dzień nawet jak wstanie rozespana lub obudzona przeze mnie, a karmiona jest butelką, bo choć mam pełne piersi mleka, Mili mówi stanowcze NIE piersikom mamy. Dietę uzupełniamy witaminkami. Wprowadziłam butelkę jak tylko Milka traciła na wadze. Teraz wprowadziłam stałe pory karmienia przez co mało płaczu jest w domu ![]() ![]() A reszta mam? Jak scharakteryzuje swoje maleństwo? Co zmieniło się w zachowaniu Waszych bobasków?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zadomowienie
|
dziewczyny sory ,ze zaniedbuje dzis pisanie ale u nas co chwila burza ,a boje się ,że mi kompa rozwali. Do jutra buziaczki dla Was kochane
ps Ivus i Milenka cuuudni Aga czekamy na Twoja Milenke ![]() ![]() ![]()
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
Kasiu, mykaj
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.