|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem z butami (malutki rozmiar)!!!
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
W Deichmann sa serie butow nawet dla doroslych od xs do xxl(chodzi o ropzietosc rozmiarow i widzialm ostatnio nawet rozmiar 32 mosialabys sie przejsc i obejrzec
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, na dniach się udam i zobaczę...
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Dla bardzo zdesperowanych mam dobrą wiadomość. Udało mi się nawiązać kontakt z panią, która wystawia bardzo małe i ładne buciki na Allegro, a także przysłała mi (a właściwie mojemu TŻ) bardzo interesującą ofertę z butami. Pani ta współpracuje z zagranicznymi sklepami, pomaga w zawieraniu transakcji. Oto jej rzeczy, które można kupić na Allegro.
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php ?uid=500357 |
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
A w tym Deichmannie sprawdzalas bo u tej pani widze niezle ceny(przynajmniej dla mnie)
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Nie spotkalam sie z ta rozpietascia - tutaj chodzi o szerokosc czy co ? Bo naprawde pierwsze slysze, a do deichamana chodze tylko w niemczech.
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Zajrzę tam i sprawdzę. Ceny, cenami, ja jestem w stanie zapłacić każde pieniądze. W końcu trochę się uzbierało na przymusowym oszczędzaniu na butach ;>
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
szczęściara |
|
|
|
|
|
#39 |
|
Przyczajenie
|
witam wszykiem maluszki
wiem o czym tu piszecie jestem niska i zawsze mi mówili a załozysz wyższe buty i luz będzie ok, ale nikt nie przewidział, że kurcze moja stópka (20cm rozm33) jest też ciupińka i butów na mnie nie ma wszystko jest oka jek nie muszę się pokazać w jakimś eleganckim stroju każdy wie że nic tak nie dodaje kobiecie odwagi jak zgrabnie wyglądająca noga w łądnym i wygodnym bucie] ta my mamy ten problem, że butów brak, a jak już się trafi jakieś takie cudo to drogie oj drogie, ale robimy wszystko żeby je mieć bo to dla nas prawie siódmy cud świataKOCHANI jak wiecie gdzie takie cudeńka można kupić w Poznaniu to dajcie znać (jestem tylko ciekawa jak będą wyglądać mije buty do ślubu - komunujne?????????) MASAKRA :-( |
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Nawiązałam kontakt z panią z allegro, która być może kupi mi wymarzone buty, jednak najpierw sfinalizuję transakcję, a później dam namiary, żeby nie było, że podrzucam Wam kogoś niesprawdzonego
|
|
|
|
|
#41 |
|
Nie depcze krokusów
|
Mam 2 pary bardzo eleganckich (obcas 3cm i 7cm, więc nie za duże), czarnych (białe też są, więc na ślub w sam raz) butów Ryłko w rozmiarze mniejszym niż typowy, bo 35,5. Nie zgadzam się, że są niewygodne i brzydkie, w tym sklepie można znaleźć prawdziwe perełki, jeśli chodzi o elegancję, choć zaznaczam, że całość może robić babcine wrażenie. Ichniejszych luźnych, sportowych nie lubię, są tak do bólu ekologiczne (jak Ecco), że kojarzą mi się z zakonnicami.
Moim problemem jest stopa nie tyle krótka (22,5cm, w porównaniu z Wami wydaje się duża), co szeroka, na allegro przejechałam się już parę razy. W Ryłku i Deichmannie (trwałość niestety kiepska) mają na szczęście szersze i węższe "kopyta" (podstawowe wzory butów). Koleżanka kupuje sportowe w Bartku, bo można tam znaleźć nie za dziecięce fasony. Całe życie kupowałam na bazarach od Azjatów - oni znają ten ból ![]() Na piętrze -1 w Galerii Krakowskiej jest duży sklep z butami (tańsze i droższe, gorsze i lepsze, ja 2x już składałam tam reklamację), mają rozmiary od 35, ale naprawdę krótkie i wąskie - były tam na mnie dobre 37 (aż!) szare peeptoe na stożkowym obcasie 6cm, a obok leżały 35 (z ciekawości otworzyłam pudełko - śliczne, bardzo wąziutkie maleństwa). Kosztowały 70zł.
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie, że trafiłaś na odpowiednie buty w Ryłko, jednak ja mam koszmarne doświadczenia związane z tą firmą. Rozmiary mają maleńkie - to fakt, ale moje stopy cierpiały niemiłosiernie, mimo, że do przejścia był niespełna kilometr. Jedna para tak twarda i niewygodna, że już jej w ogóle nie noszę, druga mnie obtarła straszliwie, do tej pory goi się rana.
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
W Deichmannie kupiłam dzisiaj w dziale dziecięcym - a jakże - śliczne, czarne balerinki. Niestety to i tak nie było to, o co mi chodziło, ale cóż-zawsze COŚ
|
|
|
|
|
#44 |
|
Nie depcze krokusów
|
Moja sąsiadka przywozi z USA malutkie buciki (nie dziwię się, że Amerykanki ich nie kupują i wyprzedają po śmiesznych cenach), dostałam od niej takie "większe" (36) od Anne Klein. Bardzo fajne w mniejszych rozmiarach miała od Balenciagi i innych znanych domów mody, sprzedawała to potem na targu po cenach bazarowych... Następnym razem jak będę w domu, to może znajdę u niej jeszcze jakieś maluchy i podrzucę na wymianę!
|
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
anlaya ja też czasami kupuję w Deichmannie płaskie dziewczęce balerinki, albo w innych dziecięcych...czasami mozna coś fajnego wypatrzyć na jeden sezon
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
ja zauważyłam ten wątek to się uśmiechnęłam i jakoś tak lżej mi na sercu że sama nie jestem. ja mam długość stopy 21 cm i do tego bardzo wąską, 8 cm szerokości poniżej palców. no i tak sam problem z butami jak Wy. Jestem z bydgoszczy i sa tu chyba 4 deichmany i w zadnym nie widziałam rozmiarów xxs. otworzyli chyba 2 miesiące temu ryłko, jestem w nim 2 razy w tygdoniu przynajmniej i.... nic, jedna para 34, druga 34,5 (za duze) no i do otwarcia sklepu nic nie doszlo... ale ostatnio wyczailam sklep gdzie maja buty nawet 34, oczywiscie niewiele i na obcasie, bo jak juz gdzies sa tak male buty to tylko na szpilce lub wysokim obcasie ja zaopatruje sie glownie w dzieciecych. jutro bede miala aparat to wkleje moje buty.Anlaya niestety co do wloskich butów to nie pomogę, dla mnie to za duże ceny no i nie mam zielonego pojęcia... ale czasem warto powchodzić do sklepików gdzieś na obrzeżach, takich mniejszych, bo właśnie tam czasem można dostać naprawde zaniżony 35, do tego władka i but się jakoś trzyma
|
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie jest coś takiego, że małe rozmiary to tylko wysokie szpilki. A szkoda ;d
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
W Deichmannie w Lublinie serii xxs brak.
|
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
O co chodzi z tym XS, xxs? Nie spotkalam sie jeszcze z tym, a chodze do Deichmana ale do Niemiec. To znaczy ze kazdy rozmiar ma jaeszcze swoje Xs czy xxs? Musze zwrocic uwage na to. Ja mam ten problem ,ze wszytsko szerokie sczegolnie na te buty na obcasie.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#50 |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Podobny temat był tutaj http://www.wizaz.pl/forum/showthread...t=ma%B3e+stopy i jeszcze wcześniej tutaj... http://www.wizaz.pl/forum/showthread...t=ma%B3e+stopy Gubię się już, wystarczy użyć opcji "szukaj"
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, ale ja miałam konkretną prośbę, a tamte wątki trochę się "zastały" ;>
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
Ohh szczerzę mówiąc współczuję takiej małej nóżki
Sama mam 36 i to jest już dla mnie problem... co dopiero 33 ![]() Powodzenia w poszukiwaniu butów!! |
|
|
|
|
#53 | |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Będę stać przy swoim, uważam, że w mniejszych wątkach jest mniej bałaganu=większe szanse na uzyskanie pomocy. Jak masz małą stopę, zapraszam do dyskusji tu
![]() Widziałam ulotkę kolekcji jesiennej Deichmann. Niektóre buty są w wersji XS-czyli 35. |
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
a mozna gdzies w internecie podpatrzec nowa koekcje deichmana?
|
|
#56 |
|
Konto usunięte
|
Rozmiar 35 można dostać w CCC, Boti czy Deichmanie (w tym ostatnim widziałam nawet 34). Ryłko wymieniałyście już tyle razy, że nie będę się powtarzać
Oczywiście jeśli ktoś ma stópki mniejsze niż 35, to faktycznie ma problem - współczuję. |
|
|
|
|
#57 |
|
Nie depcze krokusów
|
Ryłko ostatnio chyba zmienił numerację, kiedyś miałam tam 37 w butach na obcasie, a teraz 35,5, a wcale takiej małej stopy nie mam...
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie co ra czescij spootykam z zanizaniem numeracji i to nie tylko w markowych sklepach. Eh zal, bo nosilam 36, a teraz coraz czesiej jest na mnie za duze. Z ciuchami tez to robia.
|
|
#59 |
|
Nie depcze krokusów
|
No niestety, buty jeszcze znajdę, ale ubrania... tragedia...
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
odświeżając wątek: miałam kontakt z panią, która twierdziła, że założy sklep internetowy z butami dla NAS. od roku strona jest "w budowie", a szanse na znalezienie ładnych butów wcale się nie zwiększają.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.

ja zaopatruje sie glownie w dzieciecych. jutro bede miala aparat to wkleje moje buty.