![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: W kółko i w kółko, bez żadnych efektów...
Pierwszy dzień wyglądał całkiem nie najgorzej, ale mogło być lepiej. Cóż... wszystko po malutku
![]() Najbardziej nie podobał mi się fakt, że zjadłam w pracy zupkę instant. Niedobre, niezdrowe i kaloryczne. I bułkę, po powrocie do domu, a przecież miałam ograniczyć pieczywo. Muszę jeszcze nad tym popracować. Jednakowoż na obiad zjadłam tylko pół zwykłej porcji, odmówiłam zapiekanki i nie dałam zaprosić się na wieczorne piwo. Może jeśli zacznę zauważać te malutkie postępy, będę miała większą chęć do dalszej walki. Zjadłam coś około 1700 kCal. Chcę dojść do 1200 dziennie. Odgrzebałam dzisiaj w domu książeczkę, która mówi o głównych zasadach odchudzania oraz przykładowy jadłospis cukrzyka (1200 kCal dziennie). Mama dzisiaj wcale nie dodała mi otuchy, bo pierwsze słowa jakie dzisiaj od niej usłyszałam otwierając jej drzwi, to: "Oj Topciu, musisz koniecznie schudnąć!" (potem miała do mnie pretensje, że chodzę cały dzień w czarnym swetrze...) Właściwie nie mam wokół siebie nikogo, kto mógłby udzielić mi pełnego wsparcia... Kupiłam też dzisiaj wyszczuplający balsam do ciała z kofeiną, L-karnityną i guaraną. Nie oczekuję po nim straty centymetrów czy coś. Mam nadzieję, że przynajmniej trochę poprawi moją skórę. Szczególnie na udach i brzuchu. Nigdy nie miałam choćby najmniejszych objaw cellulitu, nawet mając taką wagę jak teraz. A tu nagle... Ostatni posiłek zjadłam o 21:00, ale kładę się spać dopiero za około godzinę. Muszę jeszcze zrobić jakieś 70 brzuszków. Tylko nie wiem czy dam radę, bo po przyjściu z pracy piekielnie boli mnie kręgosłup, ale to już inna para kaloszy. Po ostatnim posiłku wypiłam filiżankę (około 125 ml) herbatki przeczyszczającej. Niestety muszę to robić, bo mój metabolizm jest jaki jest. Nie korzystałam z toalety od niedzieli. Dziś rano, mój brzuch był twardy i tak ogromny,że nie byłam w stanie go nawet wciągnąć. Czekam z niecierpliwością na jutrzejszy poranek. Pożyczyłam od cioci książkę Tombaka "Droga do zdrowia". Trochę poczytałam o tym i owym. Znalazłam kilka ciekawych porad. Zamierzam przeczytać ją od deski do deski. Jutro wybieram się na godzinną przejażdżkę rowerową. Kupiłam sobie dzisiaj butelkę wody niegazowanej do pracy. Zamierzałam wypić całe 2 litry, ale niestety nie było na to czasu. To kolejna rzecz, nad którą muszę popracować. 2 litry wody dziennie. 8 szklanek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Wtajemniczenie
|
Mi jedzenie wieczorem też najlepiej smakuje, ale niestety, nie można się objadać. A sport polecany jest jak najbardziej
![]() I ja też z grubej kości jestem. Jak się położę to żebra wyłażą mi we wszystkie strony. Nie mogę schudnąć za bardzo, bo jeszcze kośćmi komuś oczy wydłubię ![]()
![]() |
![]() |
#33 |
Wtajemniczenie
|
Ja też zanim zaczęłam się odchudzać, to zewsząd słyszałam uszczypliwe komentarze, głównie od mojego taty, który próbował mnie zmobilizować do walki z kilogramami, a ja uparcie i ślepo twierdziłam, że wszystko jest ok, a wcale nie było przecież
![]()
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
topcia06 dlatego od motywacji i wsparcia masz Nas!
rodzice sa jacy sa.. chca dobrze ale nie zawsze im wychodzi, nie trzeba brac do glowy fajnie ze umiesz racjonalnie przeanalizowac swoje bledy i na pewno niedlugo Twoje wypowiedzi beda mialy 1 linijke z info ze kolejny kg w dol ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeżeli chcesz schudnąć tylko odrobinę to zazwyczaj wystarczy wyeliminowanie słodyczy, kalorycznych przekąsek i trochę więcej ruchu, bez jakiejś konkretnej diety.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Konto usunięte
|
Powodzenia zycze
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
![]()
Topcia06, z całego serca życzę Ci powodzenia. Czytając Twoją historię miałam wrażenie, że czytam o sobie (z małym wyjątkiem - nie trenowałam tańca). Miałam i mam nadal problemy z nadwagą (uwarunkowania genetyczne, sama też nie jestem święta). Rok temu wzięłam się mocno za siebie i udało mi się nawet sporo schudnąć. Najbardziej motywujące jest jednak wsparcie mojej rodzinki - "Wykończysz się!!!" - to najłagodniejsze zdanie jakie od nich słyszę. Ale nauczyłam się nie zwracać na to uwagi.
![]() Trochę się rozpisałam, choć raczej nie jestem zbyt wylewna. Niemniej jednak mocno trzymam za Ciebie kciuki i jeszcze raz życzę Ci powodzenia ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Rozeznanie
|
Tak na mnie mówią znajomi i rodzina. Ale mam na imię Karolina
![]()
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
W każdym bądź razie sympatycznie
![]()
![]() |
![]() |
#41 | |||
Zakorzenienie
|
hejo
![]() nie wiem czemu , ale ciągnie mnie do tego wątku ![]() Cytat:
![]() ja raczej na to sobie pozwolić nie mogę, ale Tobie gratuluje ![]() Cytat:
![]() http://www.voila.pl/454/om7uv/?1 Cytat:
![]() ![]() ![]() a ja marzenka ![]() Karolinko, tutaj masz wsparcie! myślisz, że ja, jakbym nie rozmawiała na forum, mialabym tyle motywacji? a guzik prawda. Pomyśl inaczej! "a udowodnię im wszystkich, że ja potrafię!" ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Wtajemniczenie
|
łał, ale laska z ciebie Marzeniątko! Super wyglądasz
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
haha, do laski to jeszcze brakuje. :PP
poradź mi coś, tak na 5kg.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Wtajemniczenie
|
kurde, sama bym chciała sobie coś poradzić na 5 kg
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Wtajemniczenie
|
No to nic innego nie znam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziś podżarłam nieźle, najadłam się baaardzo dużo, no, ale przecież czasem i takiej osobie na diecie się coś od życia należy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzisiaj zjadłam troszkę ciastek i straasznie źle się czułam. Nawet zauważyłam, że zawsze gdy zjem coś słodkiego to później mi jest niedobrze.. dlatego coraz rzadziej nawet mnie to kusi. ![]() a jak wyglądały u Ciebie, te dni oczyszczające, w tej diecie podanej przez dietetyka? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale naprawdę, jak za dużo zjem to tragedia! No tych m&m'sów było od groma, ale kiedyś mogłabym zjeść i dwa razy tyle i byłoby mi mało! Cudowne uczucie, kocham mój mały żołądek ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale to jest święta prawda, że żołądek się zmniejsza. Ja pamiętam, że jak chodziłam z mamą do biedronki, to jadłam (naraz): dużą paczkę chipsów, czekoladę, czasami lody, jakieś żelki, paluszki.. my zawsze tego tyle kupowałyśmy.. moja mama tego nie jada, ale ja pochłaniałam. Matko, jakie człowiek miał złe nawyki żywieniowe. Dzięki Bogu, że ja się opamiętałam, bo im dalej w las, tym gorzej. Było 78 kg, a jak bym tak miała z 85 to byłoby już w ogóle mega ciężko. Kurcze, czasami trzeba dostać takiego kopniaka od życia, żeby się opamiętać. I tak jak Karolina zaczęła się odchudzać, bo pani powiedziała, że ma grube nogi i na pewno jej się zrobiło przykro.. tak jak i mnie, kiedy to mój kolega powiedział "jakbyś zrzuciła parę kilogramów to by się nic nie stało", tak teraz /w głębi duszy, chociaż nigdy mu tego nie powiem/ jestem mu wdzięczna, że teraz, kiedy jest lato ja jestem zadowolona z siebie i nie ukrywam się pod zwojem bluzek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Wtajemniczenie
|
No mi kolega powiedział dopiero jak schudłam, że teraz wyglądam bardzo ładnie, bo kiedyś to nie byłam raczej podobna do kobiety. Przykre, ale zgadzam się z nim. I cieszę się, że oprzytomniałam. Dorosłam do zmian i jestem z tego powodu bardzo z siebie dumna
![]() ![]() ![]() ![]() A ile masz wzrostu?
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Racja, jakieś takie uszczypliwe uwagi dotyczące naszego wyglądu, mogą być baaardzo niemiłe, ale czasami pomagają nam, dość boleśnie ale zrozumieć nasze błędy. A teraz kiedy słyszę, od babci, która kiedyś bez ogródek mi mówi, że jestem przy tuszy, a teraz mi mówi, że wyglądam licho, to takie coś cieszy. ![]() Oby tak dalej dziewczynki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Wtajemniczenie
|
Ja 170. Kurdupel ze mnie mniejszy
![]() Moja babcia i reszta rodziny, której nie widziałam z rok, jak mnie zobaczyła to powiedziała, że dosyć i więcej mam nie chudnąć. Ale to było jak ważyłam 67kg, teraz jest już 64, a myślę, że nawet 63, nie ważyłam się ponad tydzień więc nie wiem ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Wtajemniczenie
|
Ajjj, a jak jeszcze schudnę to będą w ogóle trzy różne osoby, bo planuję zmienić fryzurkę dodatkowo
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja lecę drzymać, dziękuję wiesz za co ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Rozeznanie
|
poplotkowały sobie na moim wątku? :P
Dosłownie przed chwilą stanęłam na wagę. Miałam ważyć się tylko raz w tygodniu, w każdy poniedziałek, ale nie mogłam się powstrzymać. Od środy, czyli pierwszego dnia odchudzania schudłam 0,5 kg ![]() Ja wiem, że to może wydawać się niewiele. Dla mnie to świetny znak! ![]()
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aole nie stawaj na wage za czesto- raz w tygodniu starczy ![]() z innej beczki: ogladalam na zone club program dietetycy na szpilkach i babka z duza otyloscia iles tam schudla i przyniesli tyle cukru ile schudla i przyczepili jej do ciala ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Konto usunięte
|
Pozostaje sie przywyzczaic, bo zauwazylam na innych watkach, ze to takie gadulki sa
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.