![]() |
#31 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Co za życie...
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Weszłam tu i tak jakoś....smutno mi się zrobiło..dziewczyny .. głowy do góry, trochę chęci....
piszecie, że nie macie się z kim spotkać , bo koleżanki powyjeżdzały. Idzcie np. do jakiegoś oddziału PTTK, nie wiem,czy sa w waszych miastach, lub cos podobnego tam grupki ludzi razem wybieraja sie na wycieczki zarówno piesze, jak i rowerowe. Spedzacie miło czas, poznajecie nowych ludzi. A wszystko za małe pieniadze ![]() to tylko jeden z pomysłów. ![]() Inny. Ksiazka i kocyk w ruch, usiasc w parku i sobie czytac na swiezym powietrzu ![]() Korzysci: opalone cialko, swieze powietrze ![]() moze z poczatku trzeba sie zmusic, aby wylaczyc komputer, uczesac wlosy i wyjsc do ludzi, ale naprawde niewarto tracic zycia na dolowanie sie. I mowie to ja, ktora wlasnie rozpoczela wakacje a 2 tyg temu rozstala sie z facetem po 2,5 r zwiazku. Dacie rade ![]() A jesli nie, to moze warto pokusic sie o wizyte u psychologa..... ![]()
![]() |
#33 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zwierzak 'będzie od nas uzależniony' i jeśli my mu czegoś nie damy on sam tego nie zrobi, nie weźmie. poczujemy się lepiej, bo będziemy wiedzieć że jest ktoś kto nas potrzebuje, aby żyć ![]() chodzi mi tu bardziej o gryzonie ![]()
![]() |
![]() |
#34 |
Rozeznanie
|
Kheem. Ja polecam kilka rzeczy. Po pierwsze, do psychologa serio warto się wybrać. Sama kiedyś chodziłam i to naprawdę może pomóc. Po drugie, jak już w którymś wątku pisałam, muzyka i koncerty. Muzyka łączy ludzi, serio xD. Gdy ma się określone muzyczne preferencje, nie jest trudno wkręcić się w środowisko ludzi o podobnych gustach. Zresztą tak samo jest z innymi rzeczami, np. ze sportem. I po trzecie, to chyba najlepsza możliwość... pomaganie innym. Z własnego doświadczenia wiem, że to daje poczucie satysfakcji i sensu życia. Schronisko dla zwierząt, dom dziecka, cokolwiek.
Powodzenia wszystkim, bless. ;) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Miałam podobnie... tylko, że u mnie powodem było przemęczenie rokiem szkolnym, całe 10 miesięcy harówki, a i tak mi złośliwie dowalili komisa i teraz zamiast wakacji nauka matmy
![]() Przez pierwszych parę dni byłam nie do życia, całe dnie ryczałam, mogłam siedzieć i gapić się w ścianę albo leżeć pół dnia pod kołdrą... Rodzice chcieli mnie już do psychologa wysyłać, wszystko widziałam w ciemnych barwach.. aż w końcu pewnego dnia wstałam i jakoś poczułam się inaczej ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Wtajemniczenie
|
Doma...i co dziewczyna wyjdzie z doła za pomoca zwierzaka, ale nagle się okaze że tylko do tego zwierzak był potrzebny, koniec wakacji i zonk... co zrobić z np. króliczkiem.
Zwierzak to zly pomysl.Lepiej moim zdaniem zapytać sie np. zapracowanej sąsiadki, cyz możnaby powyprowadzac pieska na spacery, to i dla pieska będzie lepiej, a i sąsiadka będzie miala mniej roboty, albo np. zostac wolontariuszem w schronisk tam dużo pieskow czeka na takie spacery :ehem :
![]() |
#37 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ale ja np. tak mam że czasem mój zwierzak mi tak jakby pomaga... nie chodzi mi tylko o wakacje tylko całe życie zwierzaka, a nie żeby oddawać...
![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo tak naprawdę , życie mamy jedno ![]() Ja np. włąsnie dogodziłam sobie , podczas tego nuuuudnego piątku prysznicem z ukochanym żelem pod prysznic ![]() ![]() ![]() a co, trzeba się rozpieszczać ![]()
![]() |
![]() |
#40 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj siebie zadowolilam, bo kupilam sieie lniane, talarki serowe ( zdrowe i pyszne ) i pestki dyni.Lubie takie rzeczy, a poczucie, ze odzywiam się zdrowo daje satysfakcję ![]()
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Wtajemniczenie
|
Ehh widze ze tu wiecej tych nieszczesliwych...:/
![]() U mnie to jest tak moja najeleepsza przyjaciolka wyjechała do Anglii, co prawda niedlgo wraca ![]() ![]() co do zwierzaka to chiałbym miec psa ale raczej nie ma takiej mozliowosci ![]() hmm a z tym facetem to tekst "znajdz sobie" to rzeczywiscie dobry ![]() ![]() ![]() a wyjezdzacie gdzies na wakacje?? moze wizja spedzenia wakcji w domu jest taka dobijajaca:/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Rozeznanie
|
jak tam dziewczyny wam wakacjonejszyn mijają ?
![]() ja mam dzis cały dzien nudnyyy, siedze od rana w domu, nawet mi sie nie chce wychodzic;/ dopiero wieczorem jestem umówiona z kolega, chociaż tyle rozrywki ![]()
![]() |
#44 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Re: Co za życie...
Cytat:
A jeśli bedziesz cały czas siedzieć i się smucić to nic Ci z tego nie przyjdzie. Tak jak pisałaś wcześniej - zapisz się na kurs tańca. To jest świetny pomysł! ![]() I spróbuj znaleźć jakieś pozytywy w Twoim życiu. Jestem pewna że nie wszystko jest takie beznadziejne. Łatwiej poznasz jakis ciekawych lduzi będąc osobą która widzi plusy w swoim życiu. Wszyscy wolą towarzystwo osób wesołych niż takich ktore cały czas narzekają. I nie mysl ze jesteś nic nie warta bo to nie prawda! No i BARDZO Ci polecam jakąś literaturę motywacyjną, np "Mozesz uzdrowić swoje życie" Louise L. Hay Świetna ksiązka, na prawdę warto przeczytaći dizęki niej inaczej spojrzeć na siebie.
![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
Wrzuce wam cytaty, ktore lubie i podobaja mi sie
![]() Na samotność skazują człowieka nie wrogowie, lecz przyjaciele. —Milan Kundera Samotność sprawia, że stajemy się bardziej surowi dla siebie samych a łagodniejsi dla innych: i jedno, i drugie czyni nasz charakter lepszym. — Fryderyk Nietzsche Prawdziwa samotność zaczyna się od chwili, kiedy człowiek nie może już dłużej znieść własnego towarzystwa. — Jacek Wejroch Samotność, prawdziwa samotność bez złudzeń, to stan poprzedzający obłęd lub samobójstwo. — Erich Maria Remarque (Paul Remarque) Smutne ale prawdziwe ![]() I moj ulubiony ![]() "Czujesz się osamotniony. Postaraj się odwiedzić kogoś, kto jest jeszcze bardziej samotny." —Jan Paweł II (Karol Wojtyła) Ja chyba bede wyprowadzac pieski ze schroniska na spacer w ramach wolantariatu. Na poczatku myslalam ze autorka watku ma depresje ale chyba to nie to - podobnie jak w moim przypadku to pewnie"ocean wolnego czasu" w ktorym ja wrecz tone. Przyzwyczailam sie do zycia na wysokich obrotach a teraz mam zastoj i to zle na mnie dziala. Moim rozwiazaniem jest wolontariat i praca ktorej usilnie szukam z marnym skutkiem ( czasmai mysle ze zwariuje w tym domu) A chlopaka "szukam" juz dobrych pare lat i z marnym skutkiem, bynajmniej nie jest to rzecz taka latwa do zrealizowania jakby sie niektorym wydawalo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
BAN stały
|
Mi się podobają cytaty pierwszy i czwarty. Pozostałe do mnie nie trafiają.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Rozeznanie
|
Też mam zamiar w końcu ruszyć tyłek do schroniska dla zwierząt, to naprawdę świetny sposób na nadmiar wolnego czasu xD. Fossa, tak z ciekawości, skąd jesteś?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:08.