Jezus Maria weszłam na Wizaż..... - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-06-29, 15:10   #31
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

Dot.: Jezus Maria weszłam na Wizaż.....

Cytat:
Napisane przez AgaZ Pokaż wiadomość
Helena nie marudź To za karę, że tak rzadko wpadasz. A jak znowu wpadniesz za pół roku, to dopiero się zaskoczysz

Lukrecja_Borgia naprawdę obiecujemy poprawę. Tylko to wszystko trwa i nie jest proste

Hm, nic mi nie jest straszne (może poza faktem, że rocznik 82 jest tak daleko od 94 )
Czy jest dobrze, czy jest źle, ja tu jestem
Stary 2008-06-29, 15:15   #32
yes
Zakorzenienie

fajny wątek

poprawia humor

[pozdrawiam rocznik 92 ]
Stary 2008-06-29, 16:03   #33
Rena
Zakorzenienie

Dla mnie tez ta nowa wersja profilu pojawila sie tak nagle...
Pewnego razu po prostu oprocz tradycyjnego PW przyszlo zaproszenie do przyjazni.

Rocznik 92 to nie takie dzieci. To jakby nie liczyc 16 lat. Wtedy to czlowiek nosil twarz saute, wlosy takie jak dala natura, za ksiazek bylo zdecydowanie duzo, wiecej i jeszcze wiecej

Eh chcialo by sie miec znow 16 lat i miec chlonny umysl jak wtedy
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-29, 21:08   #34
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

emememsik-ten avatar przypomina mi cośCzy to nie postać z okładki ksiązki autorstwa M.Musierowicz???Jeśli tak, to przypomniały mi sie piękne, acz przeszłe, czasy.Uwielbiałam książki tej autorki

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-29, 21:34   #35
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
emememsik-ten avatar przypomina mi cośCzy to nie postać z okładki ksiązki autorstwa M.Musierowicz???Jeśli tak, to przypomniały mi sie piękne, acz przeszłe, czasy.Uwielbiałam książki tej autorki
Tygrys i Róża, na okładce Laura Pyziak.
Ja Jeżycjadę wielbię bezgranicznie.
Stary 2008-06-29, 21:44   #36
Lanessa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Tygrys i Róża, na okładce Laura Pyziak.
Ja Jeżycjadę wielbię bezgranicznie.
Na okladce slynny tygrysek
Tez uwielbiam Jezycjade, a ta postac podwojnie. I ten rysunek po prostu kocham, za te oczy, kreske, jest genialny.
Lanessa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-27, 17:10   #37
Helena
Zadomowienie

Hmm, z 16 wiosny życia to ja pamiętam zmianę liceum, kiedy zasugerowano mi zmianę szkoły ze względu na radykalizm głoszenia lewicowych poglądów, gdyż miałam czelność uznać wyższość modelu skandynawskiego nad modelem demokracji ludowej. Co więcej, panu od Przysposobienia Partyjnego zarzuciłam brak przygotowania ideologiczndego, m.in. nieznajomość dzieł Karola Marksa i głównych nurtów feminizmu amerykańskiego. Cud, że nie skierowali mnie na oddział psychiatryczny, ale do szkoły, w której nikt na moje poglądy nie zwracał uwagi, gdyż Grono Pedagogiczne chodziło równie zatrawkowane jak wkład szkolny młodzieżowy, więc mogłam spokojnie wzywać na korytarzu do rewolucji społecznej. Zresztą wykrakałam, rok 89 był blisko i wszyscy nagle wytrzeźwieli w naszej szkole.
Obecnie mieszkam w równie ciekawej rzeczywistości, tzn, na Białorusi. Mój mąż bawi się w dyplomację, a ja bawię się z Kalinką, gdyż kontakty z dziećmi miejscowymi kończą się dla niej źle, gdy jakiś chłopczyk ostatnio zagadał do niej po rosyjsku w piaskownicy: Diewoczka, kakaja ty krasiwaja a kaliaska u tiebie oczień priekrasnaja, Młoda nie oglądając się na towarzystwo stwierdziła "Nie pieldol", pojęcia nie mamy, skąd zna takie słowa, przecież u nas sami światowi kulturalni ludzie się kręcą W zamian dostała od chłopczyka łopatką po głowie.
Zresztą same katastrofy w tej dyplomacji, a to Andżelikę Borys gdzieś wsadzą za głośne ujadanie i pół konsulatu siedzi pod więzieniem, a to podsłuch w domu wysiądzie i nagle przychodzą mili panowie naprawiać mi wentylację gratis, choć wcale nie zamawiałam takiej usługi.... Dwa tygodnie temu 0 7.00 rano mąż zadzwonił z przejścia że wiezie pewnego wicemarszałka na szybkie śniadanie, nie dość, że ubrałam bluzkę na lewą stronę i wypiął mi się jeden kolczyk, to w dodatku, kiedy podawałam kawę zauważyłam, że wpadła do niej cholerna szczypawka, nie wiedziałam, co zrobić, przerażenie w oczach, marszałek wyciąga rękę po kawę, a mąż widząc, że coś nie tak mówi, o, kotek przyszedł na śniadanie, marszałek się odwrócił, bo kocha koty a ja poszłam szybko wylać tę kawę mokra jak mysz.
Ale poza tym jest śmiesznie, podsłuch wszędzie, kiedyś Mała płakała przez całą noc, a mój mąż mówi: Współczuję tym, co mają dzisiaj dyżur....
Staram się pracować, asystuję konsulowi od spraw kultury, zrobiłam wystawę herbertowską, egzaminowałam magistrantów i tłumaczę młodzieży na uniwersytecie, że Olga Tokarczuk po pierwsze jeszcze żyje, nie dostała jeszcze Nobla i wcale nie pisze wierszy, zresztą poziomem polonistyki jestem tu załamana. Organizuję teraz spotkanie ze Stasiukiem i Andruchowyczem, jestem przekonana, że połowa sali będzie myślała, że ten pierwszy napisał "Chłopów". Ale przebojem i tak są neologizmy tworzone przez miejscowych Polaków, dostaliśmy zaproszenie na "Targi rękodzielników". Próbowałam wytumaczyć, ż w Polsce w sprawie rękodzielników dzwoni się na niebieską linię a rękodzielnicy uprawiają swoje rękodzieło samotnie, za kratkami. Nie zrozumieli mnie.
Reszta wspomnień i wrażeń - w następnym odcinku.
Dołączm zdjęcie Kaliniki, guz na czole - efekt pościgu za naszym kotem Bielarusem, dziecko nie wie, że kot wskakuje na ogrodzenie szybciej i wyżej niż człowiek szczególnie dwuletni.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kalinka.JPG (44,9 KB, 110 załadowań)
Helena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-27, 17:22   #38
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Helena Pokaż wiadomość
O tym, że człowiek się starzeje świadczy nie tylko ilość zmarszczek i łamanie kręgosłupa na deszcz, ale też bezradność a raczej analfabetyzm informatyczny. Nie było mnie tu z pół roku (cóż, dyplomacja to nie zabawa) i próbowałam wejść na PW a tam mnie zastały czary-mary okienkowe, jakieś szafy, tagi, kolorowe mordy latają mi po ekranie, wąż Palomino wije się i syczy - cholera, co to jest? Ledwo mi się Mad udało włączyć do przyjaciół i wysłać zaproszenie do Buńki, poczułam się jak zwycięzca Milionerów a reszta to już czarna magia...
Może coś prostszego dla Klubu Seniora? A najgorsze, że znalazłam jakiś wątek, że się rocznik 92 zwołuje... Nie pamiętam, ale w 92 roku to ja chyba juz na studach byłam.....
Najważniejsze, że mój obrazek z Canadian Club przy imieniu ostał się z technologicznej zawieruchy
wierze ci.nam "babciom" jest trudno ogarnąć ten bałagan informatyczny.na pocieszenie dodam,ze kiedy ty pierwszy raz logowałaś się na wizaż,ja nie potrafiłam trzymać myszki.
w dzisiejszych czasach trzeba ciągle śledzić nowinki techniczne,bo inaczej człowiek sie cofa.dzieci więcej wiedzą o komputerach niż rodzice.

moja mama niedawno nauczyła się pisać sms-y.w koncu po dwóch latach posiadania telefonu komórkowego oparła się "diabłu"i nauczyla sie esemesować.jakie święto było w domu.
moj ojciec (63 lata)od roku uczy sie obsługi komputera.idzie mu dobrze,ale to "powojenny egzemlarz",ktory łatwo sie nie poddaje.

uszy do góry.ogarniesz wszystkie nowinki techniczne.nie wstydz sie pytać (w taki sposob wiele sie nauczyłam)
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-27, 17:45   #39
gosiaczek6
Zakorzenienie

to jest jakas podpucha? ile Helenka ma lat?

nie znamy sie, ale watek fajny
gosiaczek6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-27, 17:57   #40
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
Dołączm zdjęcie Kaliniki, guz na czole - efekt pościgu za naszym kotem Bielarusem, dziecko nie wie, że kot wskakuje na ogrodzenie szybciej i wyżej niż człowiek szczególnie dwuletni.
pięknota jak Ci się znudzi to ciocia Aga czeka

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-27, 20:55   #41
AJaLubieSwojeOczy
Zakorzenienie

GG do AJaLubieSwojeOczy

Rocznik 92 serdecznie pozdrawia i ściska założycielkę wątku .

AJaLubieSwojeOczy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-27, 21:27   #42
kasia_1402
Rozeznanie

Cytat:
Hmm, z 16 wiosny życia to ja pamiętam zmianę liceum, kiedy zasugerowano mi zmianę szkoły ze względu na radykalizm głoszenia lewicowych poglądów, gdyż miałam czelność uznać wyższość modelu skandynawskiego nad modelem demokracji ludowej. Co więcej, panu od Przysposobienia Partyjnego zarzuciłam brak przygotowania ideologiczndego, m.in. nieznajomość dzieł Karola Marksa i głównych nurtów feminizmu amerykańskiego. Cud, że nie skierowali mnie na oddział psychiatryczny, ale do szkoły, w której nikt na moje poglądy nie zwracał uwagi, gdyż Grono Pedagogiczne chodziło równie zatrawkowane jak wkład szkolny młodzieżowy, więc mogłam spokojnie wzywać na korytarzu do rewolucji społecznej. Zresztą wykrakałam, rok 89 był blisko i wszyscy nagle wytrzeźwieli w naszej szkole.
Obecnie mieszkam w równie ciekawej rzeczywistości, tzn, na Białorusi. Mój mąż bawi się w dyplomację, a ja bawię się z Kalinką, gdyż kontakty z dziećmi miejscowymi kończą się dla niej źle, gdy jakiś chłopczyk ostatnio zagadał do niej po rosyjsku w piaskownicy: Diewoczka, kakaja ty krasiwaja a kaliaska u tiebie oczień priekrasnaja, Młoda nie oglądając się na towarzystwo stwierdziła "Nie pieldol", pojęcia nie mamy, skąd zna takie słowa, przecież u nas sami światowi kulturalni ludzie się kręcą W zamian dostała od chłopczyka łopatką po głowie.
Zresztą same katastrofy w tej dyplomacji, a to Andżelikę Borys gdzieś wsadzą za głośne ujadanie i pół konsulatu siedzi pod więzieniem, a to podsłuch w domu wysiądzie i nagle przychodzą mili panowie naprawiać mi wentylację gratis, choć wcale nie zamawiałam takiej usługi.... Dwa tygodnie temu 0 7.00 rano mąż zadzwonił z przejścia że wiezie pewnego wicemarszałka na szybkie śniadanie, nie dość, że ubrałam bluzkę na lewą stronę i wypiął mi się jeden kolczyk, to w dodatku, kiedy podawałam kawę zauważyłam, że wpadła do niej cholerna szczypawka, nie wiedziałam, co zrobić, przerażenie w oczach, marszałek wyciąga rękę po kawę, a mąż widząc, że coś nie tak mówi, o, kotek przyszedł na śniadanie, marszałek się odwrócił, bo kocha koty a ja poszłam szybko wylać tę kawę mokra jak mysz.
Ale poza tym jest śmiesznie, podsłuch wszędzie, kiedyś Mała płakała przez całą noc, a mój mąż mówi: Współczuję tym, co mają dzisiaj dyżur....
Staram się pracować, asystuję konsulowi od spraw kultury, zrobiłam wystawę herbertowską, egzaminowałam magistrantów i tłumaczę młodzieży na uniwersytecie, że Olga Tokarczuk po pierwsze jeszcze żyje, nie dostała jeszcze Nobla i wcale nie pisze wierszy, zresztą poziomem polonistyki jestem tu załamana. Organizuję teraz spotkanie ze Stasiukiem i Andruchowyczem, jestem przekonana, że połowa sali będzie myślała, że ten pierwszy napisał "Chłopów". Ale przebojem i tak są neologizmy tworzone przez miejscowych Polaków, dostaliśmy zaproszenie na "Targi rękodzielników". Próbowałam wytumaczyć, ż w Polsce w sprawie rękodzielników dzwoni się na niebieską linię a rękodzielnicy uprawiają swoje rękodzieło samotnie, za kratkami. Nie zrozumieli mnie.

czyli niezła zabawa w tą dyplomację, córeczka czarujaca
Stary 2008-08-27, 22:39   #43
Lanessa
Zadomowienie

Cytat:
Organizuję teraz spotkanie ze Stasiukiem i Andruchowyczem, jestem przekonana, że połowa sali będzie myślała, że ten pierwszy napisał "Chłopów". Ale przebojem i tak są neologizmy tworzone przez miejscowych Polaków, dostaliśmy zaproszenie na "Targi rękodzielników". Próbowałam wytumaczyć, ż w Polsce w sprawie rękodzielników dzwoni się na niebieską linię a rękodzielnicy uprawiają swoje rękodzieło samotnie, za kratkami. Nie zrozumieli mnie.
Ale fajnie, autorow "Mojej Europy"? Rzadko pojawiaja sie nowe odcinki ale czeekam
Lanessa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 10:19   #44
anecia0509
Wtajemniczenie

GG do anecia0509

Cytat:
Napisane przez AJaLubieSwojeOczy Pokaż wiadomość
Rocznik 92 serdecznie pozdrawia i ściska założycielkę wątku .
Jak najbardziej dołączam się do pozdrowień

anecia0509 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 10:47   #45
paula78
Zakorzenienie

Helka, blagam cie napisz ksiażkę !

Córka slodka i piekna i szybko naucz ja kolejnych brzydikich słów przyda sie na kolejnych adoratorów

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości