![]() |
#31 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Osoby ktore na dniach idą do ginekologa
wynik wymazu wyszedlz e nie ma drozdzy i bakterii tylko paleczki wkasu mlekowego mam ++ ale juz sama nie wiem czy to dobzre pobrane bylo bo tak plytko a tamta lekarka druga mowi ze na szyjce sie tam cos robi uplawy itd ale to w sumie chyba by wykrylo tylko czemu niby wszystko super na wymazie a zolta wydzielina jest dalej , mam mala nadzerke mzoe od niej ... ale to co caly zcas ta nadzerka bedzie wydzielac ta zolta wydzieline hmmm sama juz nie wiem
![]()
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
Pałeczki kwasu mlekowego to bardzo dobrze. One daja naturalną ochronę przed infekcjami. Sa specjalne preparaty jak np lacibios femina który zawira te pałeczki. Nie sądzę żeby lekarka źle pobrała wymaz. Powinnaś miec wykonaną cytologię skoro lekarz powiedział że coś tam na szyjce się tworzy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a na cytologi wyjdzie np stan zapalny czy cos czy nie ?? ta laekarka mowi ze cytologi nie mzoe pobrac poki nie zwalcze uplawow a druga lekarka co wymaz zrobila i wyszlo ok chce mi pobrac cytologie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
ja idę jutro do Strzałkowskiego, na 15. w sumie to jest kontrola, ale chcę zmienić tabletki, bo Yasminelle 1) zupełnie mi nie służą, jestem ospała i nerwowa, jakbym cały czas była tuż przed okresem, 2) są trochę za drogie jak na moją kieszeń \m/ no i mam mieć zrobioną cytologię (są jakieś dodatkowe opłaty za to, nie wiecie??). no i chyba powinnam poinformować go o tym, że u mojej babci zdiagnozowano raka trzonu macicy, a moja mama też ma podobno problemu z tym samym tj. z macicą (podobno, bo wogóle ze mną o tym nie rozmawia i nie chce się leczyć...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
hej... ja bylam kilka dni temu, mialam robiona cytologie, po wyniki za miesiac. moja pani ginekolog powiedziala mi ze mam nadzerke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
to od razu wiadomo jeśli ma się nadżerkę?? angelofdarkness, byłaś prywatnie czy w przychodni?? bo ja się właśnie zastanawiam czy cytologia jest płatna osobno w gabinetach prywatnych... nie wiem ile mam kasy jutro wziąć xD
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
Niestety nikt Ci nie powie jakie opłaty wymyślił sobie Twój prywatny lekarz. Niektórzy lekarze mają oddzielna opłate za wizyte oddzielna za cytologie oddzielna za usg itd. Niektórzy w cenie wykonuja cytologie jeśli trzeba.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
lekarz wykonujac badanie wziernikiem widzi twoja szyjke macicy i po tym stwierdza,czy są jakies zmiany czy nie...po to własnie jest badanie wziernikiem...no ja na wynik cytologii czekałam 6 tygodni;/ we wtorej w nast tyg. ide do lekarza na wizyte kontrolna po szpitalna;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
co takie oczy postawilas?na co?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Przyczajenie
|
ja była pierwszy raz u ginekologa trzy tygodnie temu poszłam prywatnie i jestem z siebie baaardzo dumna
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak zwał tak zwał, w każdym razie nie odwrotnie, a kwestia nazwy. ![]() Ps. Przejrzałam naście stron, nigdzie nie spotkałam się z określeniem śluzu okołoowulacyjnego jako rzadki. Ale może skupmy się na innych cechach, np. takich: http://zdrowie.onet.pl/7670,2306,119...go,serwis.html i niech każdy wybierze dla siebie to czym mu się wygodnie kierować. ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2008-07-11 o 07:32 Powód: dodano link |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Witam ja ide do gina dzis
Mleczko w cycuchach mam znowu mimo ze juz 8 miesiecy nie karmie a od 7 staram sie o dzidzie z TZ i dowiem sie moze w koncu czy to nie prolaktynka podwyzszana i co tam w trawie piszczy bo TZ zdrow jak ryba jego koledzy tez wiec wina po mojej stronie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
mojego lekarza odwiedzam co 2-3 tygodnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
bylam ,wizyte mam w poniedzialek... chyba nic sie nei stanie jak poczekam? nic mnie nie boli ,tylko uplawy sa ,zolte teraz jakby,gesty raczej sluz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
jeszcze jedno- czy ja moge sobie kupic w aptece jakis srodek na zmniejszenie tych uplawow ,cos oczyszczajacego? znacie jakies nazwy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Nie ma niczego "oczyszczającego" na upławy. Są leki na konkretne bakterie, grzyby itd. Na receptę. Potem można kupić lactovaginal, z pałeczkami kwasu mlekowego, żeby odbudować florę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
nie wiem pani w aptece mi sprzedala :Vagical...
do poniedzialku bede uzywac ,na ulotce pisze ze jest na uplawy roznego pochodzenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Jak wyszłam to chciało mi się płakać ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Maitris nie mialas nigdy zadnych intymnych kontaktow (sex oralny np)??
A moze korzystalas z jakies toalety publicznej badz u kogos??albo wanny ![]() No ew ktos faktycznie mogl uzyc Twojego recznika (domownik albo gosc ![]() Amoze ona sie pomyliła,ja mialam juz raz postawiona bledna diagnoze na podst samego ogladania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Przyczajenie
|
bess: Co do kontaktów seksualnych, to miałam, z moim jedynym partnerem. Wiem, ze skoro nie jestem dziewicą, to mogłam się zarazić od niego. Ale on przede mną miał jedną dziewczynę, dziewicę i zawsze używał prezerwatywy (niby nie chroni na 100%, ale przecież coś jednak powinna dawać...) to szanse są nikłe, choć oczywiście są. Wypytalam go o wszystko- miał kiedyś opryszczkę wargową, ale od kilku lat jej nie ma (tak, wirus zostaje, ale przecież przechodzi w stan uśpienia??
![]() ![]() Nie stosowała czasem któraś z Was Condyline? To jest ten żrący płyn, którym mam smarowac zmiany skórne, w domyśle brodawki. Problem jest tego rodzaju, że ja żadnych brodawek nie widzę i nie czuję ![]() ![]() bess, a nie wiesz czy zeby wiedzieć czy nie postawiła błędnej decyzji wystarczy cytologia? Lekarka nie zaproponowała żadnego innego sposobu rozpoznania, czyli była na 100%pewna... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Tylko że to nie jest lek, działa jedynie wspomagająco. Nie wiem czy nie zaburzy lekarzowi ogólnego obrazu...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
uzywalam tylko jeden dzien jej wczoraj.. nie mam juz uplawow ,zadnych dolegliwosci... ale chyba pojde ,choc strasznie nie chce tam isc:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#56 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
dwa pytania
co to jest nadżerka - tyle o niej czytam... a druga jesli juz tych uplawow nie mam musze isc do gina?- to dla mnie dodam baaardzo stresujace.... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
no to jesli na ten temat czytałas to powinnas wiedziec co to jest nadżerka....
a kontrol nei zaszkodzi,jesli tych uplawów nie masz.. ja jutro ide do gina....trzymac kciuki zeby w koncu leczenie sie zakonczylo(ale jakos wydaje mi sie ze dluga droga przede mna...) zabieralo sie tych chorób ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
znaczy zle sie wyrazilam ,czytam,slysze od kolezanek i tylko nazwe slysze a nie z czego sie bierze i co to
![]() ![]() 3mam kciuki postrzelona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie musisz. Nic nie musisz. Nawet mając upławy nie musisz. ______________________ Postrzelona - kciuki za Ciebie. ![]() Ja też dziś idę. Niestety wyniki mam nieciekawe, boję się czym dr mnie jeszcze zaskoczy... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:59.