Przyjaźń - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-02-12, 16:04   #31
asiuulkaxd
Raczkowanie

Dot.: Przyjaźń

Ja nie uznaje coś takiego jak przyjaźń. Oczywiście nie protestuje, bo przyjaźń jest. Jednak ja nie mam przyjaciół, niedawno to odkryłam. Oczywiśćie mam bardzoo dużo znajomych, z którymi spędzam bardzo wiele czasu. Mimo,że wiele z nich uważa mnie za swoją przyjaciolke, ja nią nie jestem. Dla mnie przyjaciel to taki ktoś komu zwierza się ze wszystkiego. A ja? nie mogę. Mam problemy rodzinne, nie moglabym zwierzyć sie z tego komukolwiek, poniewaz takie rzeczy są dobre do plotek... Mam jedną wersje, którą znam od dziecinstwa i jej sie trzymam, choć nie jest prawdą.... Ale oczywiście przyjaźń istnieje ))))

_________________________ ______________
`Bez Ciebie życie traci smak...`
asiuulkaxd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-23, 13:53   #32
WithOrWithoutYou
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Mysia_Pysia Pokaż wiadomość
Teraz niestety nadchodzi trudny okres dla naszej przyjaźni, ponieważ będziemy uczyły się w 2 różnych szkołach i nie będziemy widywały się zbyt często. Jednak myślę, że prawdziwa przyjaźń przetrwa wszystko.
Wiesz to, że traficie do dwóch różnych szkół nie oznacza końca Waszej przyjaźni. Najważniejsze, żebyście dalej się wpierały i było dla siebie mimo wszystko. Ja też wierzę, że prawdziwa przyjaźń przetrwa wszystko

Cytat:
Napisane przez $Luna$ Pokaż wiadomość
Koleżanek można mieć wiele a przyjaciółke tylko jedną
Niestety nie mogę się z Tobą zgodzić. Przyjaciółek można mieć kilka. Czy tylko z jedna osobą jesteś w stanie się podzielić swoimi sekretami, problemami, radościami, swoim życiem? Sam jestem przykładem tego, że przyjaciół można mieć wielu.

Cytat:
Napisane przez karolinka86 Pokaż wiadomość
Czasem bywa, że drogi się rozchodzą, bo osoby które się przyjaźnią mieszkają/pracują/uczą się itp w innym mieście i powiedzmy,że widują się sporadycznie (ale kontakt maja przez telefon,gg).
Jak myślicie, że takie oddalenie może sprawić, że gdy się spotkają nie będą miały już o czym rozmawiać? Ze taka przyjaźń z czasem całkowicie wymrze?
Odpowiem może na własnym przykładzie. Moje przyjaciółki poznałam w liceum, teraz trzy studiujemy w Krakowie, studiujemy na różnych uczelniach, natomiast jedna w Katowicach. Z jedną z nich mieszkam. I przyjaźń trwa dalej. Dbamy o tą przyjaźń, bo jest ona dla nas ważna. I chcemy żeby przetrwała. Spotykamy się kiedy tylko mamy na to czas. Nie zawsze w czwórkę, ale cały czas mamy kontakt. Piszemy do siebie, dzwonimy. Nie ma dnia, żebyśmy nie wiedziały co się u nas aktualnie dzieje

Cytat:
Napisane przez pastelka Pokaż wiadomość
Mi się zdaje, że nawet prawdziwa przyjaźń po wielu latach przyjaźnią raczej już nie jest. Bo ludzie się zmieniają, przyjacielem może być człowiek o podobnych pasjach, charakterze. A niektórzy ludzie dojrzewają... Chociaż z drugiej strony trzeba pamiętać, że przyjaźń to jeszcze taki zbiór wspólnych doświadczeń, wspomnień, zawsze jest o czym rozmawiać, wspominać.
Piszesz, że przyjaciele to ludzie o podobnych pasjach i charakterach. To chyba nie do końca prawda. Nawet tutaj dziewczyny pisały jak bardzo są różne od swoich przyjaciółek. I pasji też nie muszą mieć wspólnej. Ktoś tutaj mądrze napisał (przepraszam ale nie pamiętam kto), że przyjaźń to pokrewieństwo dusz. I określenie to mi się bardzo podoba Co do drugiej części Twojej wypowiedzi to podoba mi się to określenie, że przyjaźń to "zbiór wspólnych doświadczeń"

A czym dla mnie jest przyjaźń? To coś bardzo ważnego w moim życiu. Przyjaciółki zawsze mnie wspierają w trudnych chwilach, cieszą się moim szczęściem i wzajemnie oczywiście. Nie raz jest tak, że nie podobają nam się wzajemne decyzje czy zachowania, ale akceptujemy to, bo każda ma własne życie i nikt go za nas nie przeżyje. Czasami zdarzają się kłótnie, nieporozumienia, ale przecie tak jest w każdym związku pomiędzy ludźmi. Cieszę się naprawdę, że mam takie przyjaciółki.

Co do przyjaźni między rodzeństwem to też na szczęście tego doświadczam. I różnica wieku faktycznie ma tutaj znaczenie. Mój brat jest starszy o 3 lata więc nie tak dużo. Mimo, że mieszka za granicą łączy nas naprawdę coś wyjątkowego. Gdy tylko przyjeżdża do Polski najchętniej spędzałabym z nim każdy dzień. To chyba z tęsknoty. Jednak wiem, że co by się nie działo będzie mnie wspierał, a dla młodszej siostrzyczki zrobi wszystko.

Prawdziwa przyjaźń jest naprawdę skarbem

Rzeczy niemożliwe robię od ręki, Cuda - w ciągu trzech dni...

WithOrWithoutYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-24, 02:08   #33
Lilka212
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Czy przyjaźń istnieje?
Trudno jest jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie.
Czasem myślę, że tak, innym razem mam wątpliwości.

Edytowane przez Lilka212
Czas edycji: 2011-11-17 o 23:00
Lilka212 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-24, 13:45   #34
Caterinca
Raczkowanie

ja zawsze marzyłam o prawdziwej przyjaciólce... kiedy myslalam ze mam okzalo sie ze to jednak nie to, chcialabym moc zwierzyc sie komus ze wszystkiego, co mi lezy na sercu, o takich typowo babskich sprawach. od kad pracuje w nowej firmie, poznalam dziewczyne z ktara bardzo sie zakolegowalam, moge jej prawie wszystko powiedziec, dwonie do niej porade lub zeby sie wyrzalic, ona robi to samo, ma do mnie zaufanie a ja do niej, znamy sie juz 1.5roku, wiec moze to sie przerodziw przyjazn
Caterinca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-19, 00:12   #35
wanillasky
Raczkowanie

GG do wanillasky

Dziewczyny, czy zastane tu jeszcze ktoras?? chce odswiezyc temat troche z innej strony ale nie chce rozpisywac sie sama dla siebie , chce wiedziec ze jest w tym sens.. to jak, jestesxie??

70-68-67-66-65-62-60...-58

Filipku, miłości moja ;*
23.08.2010
wanillasky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-19, 06:03   #36
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Przyjaźń to rzadkie zjawisko. Zatem trzeba o nią dbać i pielęgnować.

Mi zawsze lepiej wychodzą przyjaźnie z facetami. Przyjaciółki (prawdziwe przyjaciółki) mam dwie. Od lat. Jedną w realu a drugą przez internet właśnie. Nie powiem, zeby ta "internetowa" była "gorsza" niż realna. Po prostu, ze względu na dzielącą nas odległość nie mamy szans się spotkać. Gadamy praktycznie codziennie. Jedna drugą wysłucha, czasem o głupotach, czasem o sprawach bieżących, czasem o problemach. Jesteśmy szczere. I pomagamy sobie, jakkolwiek to zabrzmi. Kilka lat temu miałam finansowy dołek (niezawiniony)- pożyczyła kasę, przelała na konto. Przecież nie musiała i nie miała gwarancji, że oddam i że nie każę jej się bujać. Z tym, że wtedy już znałyśmy się dość długo. Jeśli czegoś żałuję, to tylko tej dzielącej nas odległości. Ale to nie utrudnia przyjaźni.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości