![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kobiety a ich traktowanie...
aha i jeszcze jedno
Jesli Tobie wykorzystanie kojarzy sie z sexem bez slubu i to miales na mysli piszac,ze nawet najbardziej kochajacy facet wykorzysta kobiete to tak,wiele kobiet zostaje tak "wykorzystanych" Albo to,ze uprawiaja sex ,a pozniej zwiazek sie rozpada ,tak czasami tak sie w zyciu uklada tylko,ze kobiety tez chca uprawiac sex i swiadomie o tym decydują |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie są słabsze psychicznie, bo prawdę powiedziawszy, to mężczyźni są psychicznie słabsi od kobiet. Są głupie, i rozwodzić nad tym, przyznaję, zwyczajnie mi się nie chce. Nie rozumiem kobiet, które rezygnują ze swoich ulubionych zajęć, rozwoju (no, dbanie o misia powinno pochłaniać cały czas, nieprawdaż...), w zamian za to godzinami i dniami wyczekują na telefon do faceta, czy w kółko próbują z nim wałkować, co to im nie siedzi w serduszku, albo w ogóle nawijają do chłopa jak zdarta płyta. Lub sprzątają mu mieszkanko, czy, nie bacząc na swoje zmęczenie, obowiązkowo wpadają zrobić mu pranie czy upitrasić wieczorne jedzonko. Przez żołądek do serca? Nie wiedziałam, że mężczyźni mają tak nisko zlokalizowany żołądek. ![]() ![]() A mężczyzna kochający i oddany - bywa, że z tym się nie rodzi. Trzeba go tego zwyczajnie nauczyć ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#34 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie tak. Mnie interesuje jedynie mój TŻt i wiem jaki jest a większość se może być. Mój jest w porządku jest tego pewna i tyle
![]() ![]() Signomi otóż to! Ona cały czas twierdzi że wszystko jest jej wina, bo mu nie ufa bo to bo tamto. On ją przeklina bo ona go zdenerwuje a on jak się zdenerwuje to biedaczek tak bluzga zawsze. Paranoja. Nie wyobrażam sobie ich za jakieś 2 lata.
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#37 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
fakt.. dziewczyna glupia i powinna cos ze sobą zrobic..
![]() |
![]() |
#38 |
Rozeznanie
|
fakt nie jestem dlugo ze swoim TZ (idzie nam 10 miesiac) ale jestem go pewna i dałabym sobie rękę uciąc, ze nigdy by mnie nie wykorzystał, nie zbluzgał, nie uderzył
![]()
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
a Ty myslisz, ze zle traktowanie to tylko bluzgi, bicie czy wykorzystywanie?? Bardzo malo wiesz o zyciu
![]() |
#40 |
Rozeznanie
|
nie, podalam tylko niektore przyklady .. mam wymieniac wszystkie rzeczy zaliczające się do złego traktowania ? :P bo chyba nie o to chodzi ..
![]() |
#41 |
BAN stały
|
to naprawdę bardzo ładnie; i to fajnie, że masz w porząsiu chłopaka (
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
BAN stały
|
Cytat:
2. Faceci z natury są stroną dominującą. Fakt ten daje im poczucie siły i władzy, dzięki której mogą zachować większą kontrolę nad związkiem. Trzeba pamiętać, że "ostrze samo w sobie pobudza do gwałtu"... Kolejny twój post pozwolę sobie nie skomentować, gdyż zrobiłem to już w innym temacie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Każda jest traktowana jak sobie na to pozwala.
Nie żałuję takich. Trzeba się szanować,bo jak się nie szanujesz to cię inny też nie będzie szanował.
![]() |
#45 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie widzialam,zebys w poprzednim temacie komentowal moje posty, raczej unikales odp Ale moze mi umknelo I wcale nie uwazam,ze danej płci sa przyspiane cechy charakteru Dominacja facetom ,a uległosc kobietom Byloby zbyt prosto heh PS.jesli wszyscy faceci sa ulepieni z tej samej gliny to odbierasz mi nadzieje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zadomowienie
|
Ale taka jest prawda o kobietach(jak napisala Hultaj). A ta cala "dominacja" mezczyzn to tylko rozrosniete ego polaczone z kultem wlasnego kutasa. Zgadzam sie z bess, ze cechy nie sa zalezne od plci.
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
w innym w3atku pisalas, ze jestes slaba psychicznie i umarlabys bez swojego chlopaka.
![]() |
#49 | |
BAN stały
|
Cytat:
Jak to kiedyś napisała jedna z dziewczyn w wątku "dziewice czy doświadczone". Czasem jest tak, że dziewczyna jest pewna faceta na tyle, iż mogłaby sobie dać uciąć za niego rękę, aż tu naglę ciach!!! I nie miałaby ręki... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Konto usunięte
|
Niektóre kobiety po prostu mają taką... nie wiem jak to nazwać... mentalność?
Bez względu na to, na jakiego mężczyznę trafią, po jakimś czasie doprowadzają do tego, że je źle traktuje. Najogólniej rzecz biorąc można sprowadzić to do głupoty, ale myślę, że czynniki bywają różne. Psychika, kompleksy, pokusiłabym się nawet o stwierdzenie, że niektóre rzeczy wynosi się z domu. Zauważcie, że niekiedy ten sam mężczyzna dla jednej kobiety potrafi być dżentelmenem z klasą, podczas gdy dla innej nie ma kompletnie szacunku. Nikt nie będzie źle traktował kobiety, jeżeli sobie na to nie pozwoli. Tylko też nikt nie nauczy tego takiej, która już jest źle traktowana. Co nie zmienia faktu, że wśród obu płci są te bardziej i mniej wartościowe jednostki, które często wykazują zupełną nieznajomość słowa "szacunek". Subiektywnie oczywiście rzecz biorąc. Zastanawia mnie do czego zmierza autor wątku. Istnieją kobiety, które "straciłyby rękę" raz jeden i takie, które traciłyby ją za każdym kolejnym partnerem. Człowiek jest z natury ufny, dopóki się nie sparzy. Choć bywają wyjątki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
To prawda że w tych czasach dziewczyny uważają chłopaka za ideał bo ich nie bije i nie zmusza do seksu. Ale przecież są miliony par w których facet rzuca fochem o byle co, dziewczynie nie wolno wyjść na krok bez swojego "mężczyzny" jest non stop bombardowana smsami. Z resztą nie tylko faceci tak robią.
Poza tym mówimy tutaj o przedmiotowym traktowaniu kobiet, a ilu jest facetów tak traktowanych przez swoje dziewczyny?
![]() |
#52 |
BAN stały
|
Zgłębianie toku myślenia i postępowania mężczyzn... Owszem.
Za to osobiście uważam, że instrukcja obsługi mężczyzny nie jest szczególnie skomplikowana ![]() ![]() ![]() Dlaczego sa głupie. Dlatego, że ustawiają faceta na piedestale, ale tak, że on wie o tym, że na nim jest. Tak naprawdę fajni (w moim przekonaniu: będący tymi wartymi zachodu) faceci oczekują od życia ![]() ![]() ![]() Np. Kobiety natomiast do znudzenia potrafią godzinami zrzędzić (gorsze są już chyba tylko piszczałkowate szczebiotki ![]() Niektóre agentki potrafią przestać mysleć kategoriami ''ja'', tylko pełną parą zapodają: ''my''. Pamiętam, że, gdy byłam nastolatką, nic mnie tak nie rozkminiało, jak ''jesteśmy w ciąży''. ![]() I tego typu frazesy. ![]() Jedno jest pewne. Mężczyźni nie szanują tych kobiet, które same do siebie nie mają szacunku. Bo gdyby pewne osobniczki szacunek do siebie miały, nie pozwalałyby siebie traktować przedmiotowo. A kobieta, która (w imię tzw. miłości) pozwala się bić czy poniżać, czy dręczyć psychicznie, dla mnie osobiście to już jest po prostu dno i 3 metry mułu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
BAN stały
|
Całkiem niedawno czytałam sobie na onecie komentarze pod tematem o J.Lo i jej powrocie do figury sprzed ciąży.
W życiu nie chciałabym być z facetem, który nie ukrywałby nawet, że brzydzi się moim ciałem. A kobiety smucą się - i mogą. Bo przecież muszą. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
BAN stały
|
A gdy pod artykułem o wirtualnych skokach w bok wypowiedziałam się, że chyba by mnie strzeliło, gdyby mi się misio zabawiało pokątnie w sieci z jakimiś gorącymi lisiczkami, i że szybko mógłby zacząć się zastanawiać, czy było warto zostawiać tym samym
![]() ![]() Ok. Czyli jak np. urodzisz dziecko, to w imię tego, by jemu nie było gorzej, lepiej dawać się krzywdzić i tworzyć rodzinę, która tobie nie pasuje. No to aha. ![]() Tak czy śmak, nie chcąc kusić w ogóle ani niczym Losu, wszelkie różności, odpukać. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
nic dodać nic ująć Hultaju
![]()
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
No Hultaj to pojechałaś z wersją realistyczną a ja teraz dopowiem wersję optymistyczną iż, że na szczęście coraz więcej jest silnych kobiet które wiedzą czego chcą i nie pozwalają sob ą pomiatać. AVE
![]()
![]() |
#57 |
BAN stały
|
Nie napisałam z pewnością niczego, czego nie znajdzie się w Kobiety z wenus, mężczyźni z Marsa, i takich tam kodeksach. Ale tak po prostu jest.
A mądrym kobietkom życzę, by udało im się wpadać nie na: wałów (no bo nie chłopów ![]() ![]() Btw, straszliwie mi się podobało, w Dzieci i Ryby, jak Nowicki (nie pamiętam, jak się nazywał gość, którego grał) zmienił kobitę na młodą cizię, co nie, i m.in. stwierdził, że baby w jej wieku (porzuconej zony) to tylko o horoskopach. Kto zgadnie, o czym nasuneła nawijkę panna bis? ![]() <przy okazji, warto jednak przypomnieć pewnie tekst, bo był super ;-): - taka młoda, nie przesadzasz, pomyśl, co z nią będziesz robił za 20 lat - zmienię staruchę! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#59 |
Zadomowienie
|
Zgadzam sie prawie ze wszystkim. Nie uwazam, zebym kastrowala faceta, nie robiac z niego nianki. Facet nie jest od opiekowania sie tylko od partnerstwa. Normalni faceci nie roznia sie zbytnio od normalnych kobiet i do kazdego nalezy podejsc indywidualnie. Seksi bielizna niczego nie zalatwi. A kran? Jeszcze raczek mi nie ucielo :p bym nie mogla sama naprawic.
![]() |
#60 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:34.