ZBYT zdrowe włosy - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-07-20, 01:01   #31
tulipanna.
Zakorzenienie

Dot.: ZBYT zdrowe włosy

O nie, żadnego cieniowania na całej długości. Ta tafla włosów na Twoich plecach musi wyglądać na żywo niesamowicie. Czy przeglądałaś pochwalmy się naszymi włosami? Pewnie zauważyłaś, że włosy podobne do Twoich (nieliczne wyjątki) zyskują mnóstwo zachwyconych komentarzy i peany na swoją cześć?

Mam wrażenie, że przez niektóre posty przebija lekka zazdrość. Przyglądam się włosom jak jakiś świr, a jednak tak pięknych i lśniących nie widuję zbyt często, nie wierzę, że jest to efekt możliwy do uzyskania jakimiś kosmetykami stylizującymi..Przecież z reguły w/w wysuszają, matowią...

Podsumowując: Twoje włosy są wyjątkowe i traktuj je wyjątkowo.
Byłabym zachwycona mogąc zobaczyć je w pełnej krasie, w świetle dziennym.
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-20, 01:36   #32
milejdi
Raczkowanie

OMG ! Ale włosy !

milejdi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-20, 10:43   #33
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tulipanna. Pokaż wiadomość
O nie, żadnego cieniowania na całej długości. Ta tafla włosów na Twoich plecach musi wyglądać na żywo niesamowicie. Czy przeglądałaś pochwalmy się naszymi włosami? Pewnie zauważyłaś, że włosy podobne do Twoich (nieliczne wyjątki) zyskują mnóstwo zachwyconych komentarzy i peany na swoją cześć?

Mam wrażenie, że przez niektóre posty przebija lekka zazdrość. Przyglądam się włosom jak jakiś świr, a jednak tak pięknych i lśniących nie widuję zbyt często, nie wierzę, że jest to efekt możliwy do uzyskania jakimiś kosmetykami stylizującymi..Przecież z reguły w/w wysuszają, matowią...

Zgadzam się z Tobą - żadnego cieniowania! I nie tylko ze względu na "taflę włosów na plecach", ale również z takiego powodu, że cienkie, wycieniowane włosy wyglądają jeszcze bardziej cienko...
Zgadzam się również z tym, iż takie włosy jak ma autorka wątku budzą podziw i zazdrość
Ale rozumiem, że rudeee ma ich czasem dość - efekt "topielicy" z kilkoma porozdzielanymi strąkami na głowie - nawet jeśli owe strąki lśnią ze wszystkich sił - za fajny nie jest i męczy - wiem z doświadczenia...
Stary 2008-07-20, 10:49   #34
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani-jesień Pokaż wiadomość
Zgadzam się z Tobą - żadnego cieniowania! I nie tylko ze względu na "taflę włosów na plecach", ale również z takiego powodu, że cienkie, wycieniowane włosy wyglądają jeszcze bardziej cienko...
Zgadzam się również z tym, iż takie włosy jak ma autorka wątku budzą podziw i zazdrość
Ale rozumiem, że rudeee ma ich czasem dość - efekt "topielicy" z kilkoma porozdzielanymi strąkami na głowie - nawet jeśli owe strąki lśnią ze wszystkich sił - za fajny nie jest i męczy - wiem z doświadczenia...
Wklejaj topielico!!! Chcę obejrzeć więcej takich topielic

A czy topielica rudee probowala myc wlosy babydreamem np.? Albo radicalem do farbowanych? Radical fajnie podnosił włosy
Stary 2008-07-20, 10:57   #35
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:

zgadzam się mnie też look topielicy się podoba- ale jak to z kobietami bywa- zawsze chcemy czegoś innego niż aktualnie posiadamy
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-20, 11:05   #36
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Wklejaj topielico!!! Chcę obejrzeć więcej takich topielic

A czy topielica rudee probowala myc wlosy babydreamem np.? Albo radicalem do farbowanych? Radical fajnie podnosił włosy
Topielica pani-jesień na chwilę obecną nie ma się czym chwalić - włosy jej sięgają do łopatek (ale zapuszcza ) i, choć nie niszczy ich niczym, ma zamiar lepiej o nie zadbać, by były faktycznie piękne i lśniące jak... jak włosy rudeee Topielica pani-jesień zakupiła już maskę i emulsję Gloria, zamierza kupić Wax Moc Natury, olej rycynowy oraz Seboradin Lotion, w planach ma również picie pokrzywy, więc może za jakiś czas pochwali się swoimi włosami Poza tym pani-jesień nie lubi włosów prostych jak druty i choć z natury same lekko się wywijają - wspomaga je jeszcze w tym wywijaniu
A swoje "dawne" włosy wklejałam tu -> https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...24&postcount=8 I choć były wtedy, owszem, w fazie długości, nie były w fazie świetności i trzeba było zrobić z nimi porządek, blasku ani urody włosów na tych zdjęciach raczej nie dojrzysz

Edytowane przez pani-jesień
Czas edycji: 2008-07-20 o 11:52 Powód: literówka
pani-jesień jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-20, 11:10   #37
izuu
Wtajemniczenie

GG do izuu

ej nie denerwuj mnie masz przesliczne włosy i jeszcze narzekasz?! myślę, że taka ich natura, więc za dużo nie możesz zmienić. a farbujesz je? farba na pewno je wysuszy. jednak potem na bank będziesz żaowac i tęsknić za piękną, gladką czupryną jak z reklamy :P
izuu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-20, 11:13   #38
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Topielica pani-jesień na chwilę obecną nie ma się czym chwalić - włosy jej sięgają do łopatek (ale zapuszcza ) i, choć nie niszczy ich niczym, ma zamiar lepiej o nie zadbać, by były faktycznie piękne i lśniące jak... jak włosy rudeee Topielica pani-jesień zakupiła już maskę i emulsję Gloria, zamierza kupić Wax Moc Natuty, olej rycynowy oraz Seboradin Lotion, w planach ma również picie pokrzywy, więc może za jakiś czas pochwali się swoimi włosami Poza tym pani-jesień nie lubi włosów prostych jak druty i choć z natury same lekko się wywijają - wspomaga je jeszcze w tym wywijaniu
A swoje "dawne" włosy wklejałam tu -> https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...24&postcount=8 I choć były wtedy, owszem, w fazie długości, nie były w fazie świetności i trzeba było zrobić z nimi porządek, blasku ani urody włosów na tych zdjęciach raczej nie dojrzysz
Aaa, pamiętam Twoje włosy Wklejałaś je chyba w wątku o jesiennym typie urody - przebywałam tam po tym, jak jedna wizażanka wmówiła mi, że jestem jesienią. Bardzo mi się podobają. Co to za kokieteryjna skromność? Są piękne.
Olejek rycynowy może je przyciemnić. A WAX i gloria - bardzo dobry wybór
Stary 2008-07-20, 11:24   #39
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa, pamiętam Twoje włosy Wklejałaś je chyba w wątku o jesiennym typie urody - przebywałam tam po tym, jak jedna wizażanka wmówiła mi, że jestem jesienią. Bardzo mi się podobają. Co to za kokieteryjna skromność? Są piękne.
Olejek rycynowy może je przyciemnić. A WAX i gloria - bardzo dobry wybór
Oj, nie, ja się nie udzielałam w takim wątku - choć nie powiem, jestem jesienią (a raczej mieszanką wiosny i jesieni podobno). Włosy wkleiłam w wątku "natura górą", więc albo pomyliłaś wątki, albo pomyliłaś mnie z kim innym
Wiem, że olejek rycynowy może przyciemnić włosy - ucieszyłby mnie taki efekt I wiem, że WAX oraz Gloria to dobry wybór - w końcu namiętnie czytam wątki o włosach (choć mało się w nich udzielam) I przyznam szczerze - jesteś jedną z moich ulubionych Włosomaniaczek
Nie jestem kokieteryjnie skromna, naprawdę nie mam zbyt dobrego zdania o moich włosach, tym bardziej doceniam komplementy osób, które na włosach się znają - dziękuję
Oj, zrobiłyśmy OT w wątku rudeee
Stary 2008-07-20, 11:54   #40
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Oj, nie, ja się nie udzielałam w takim wątku - choć nie powiem, jestem jesienią (a raczej mieszanką wiosny i jesieni podobno). Włosy wkleiłam w wątku "natura górą", więc albo pomyliłaś wątki, albo pomyliłaś mnie z kim innym
Wiem, że olejek rycynowy może przyciemnić włosy - ucieszyłby mnie taki efekt I wiem, że WAX oraz Gloria to dobry wybór - w końcu namiętnie czytam wątki o włosach (choć mało się w nich udzielam) I przyznam szczerze - jesteś jedną z moich ulubionych Włosomaniaczek
Nie jestem kokieteryjnie skromna, naprawdę nie mam zbyt dobrego zdania o moich włosach, tym bardziej doceniam komplementy osób, które na włosach się znają - dziękuję
Oj, zrobiłyśmy OT w wątku rudeee
Dziękuję! Moja wiedza jest skromna w porównaniu do Truskawkowej czy Jolie (że nie wspomnę o Estelle, Virce, Karli i strach wymieniać dalej, żeby kogoś nie pominąć!)

Brałam udział w wątku natura górą Więc pomyliły mi się wątki, Twoje włosy na pewno nie, trudno je zapomnieć - przepraszam

Faktycznie, przypominam sobie, że w liście obecności w wątkach włosowych dość często rzucał mi się w oczy Twój nick Pozdrawiam!
Stary 2008-07-20, 12:15   #41
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję! Moja wiedza jest skromna w porównaniu do Truskawkowej czy Jolie (że nie wspomnę o Estelle, Virce, Karli i strach wymieniać dalej, żeby kogoś nie pominąć!)

Brałam udział w wątku natura górą Więc pomyliły mi się wątki, Twoje włosy na pewno nie, trudno je zapomnieć - przepraszam

Faktycznie, przypominam sobie, że w liście obecności w wątkach włosowych dość często rzucał mi się w oczy Twój nick Pozdrawiam!
Skromna wiedza? Jestem innego zdania
Trudno zapomnieć moje włosy? Strasznie mi miło słyszeć takie słowa To mnie jeszcze bardziej motywuje do dbania o kudełki - a już mi chodziła po głowie głupia myśl, żeby je obciąć - TŻ, na szczęście, mnie powstrzymał

Żeby już nie robić OT - wklejam moje niezbyt piękne zdjęcie, które ukazuje moje nieco roztargane włosy - widać jednak na nim to, o czym pisze rudeee - żeby nie było: blasku się nie czepiam, ba, staram się o jak największy połysk - ale cienizna, strąki i brak objetości stanowią dla mnie problem. Kompletnie nie wiem, w jaki sposób odbić włosy od nasady - szczerze mówiąc zwątpiłam już, że to możliwe... A może jednak ktoś ma jakieś rady?

Tulipanna, pozdrawiam również
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_0343.jpg (63,1 KB, 165 załadowań)
Stary 2008-07-20, 22:41   #42
rudeee
Raczkowanie

no to po kolei

1. wklejam fotki, ale w kiepskim świetle, nierozczesane i robione komórką, więc wyglądają, hmmm, jakoś dziwnie i blasku w ogóle nie widać.

2. Ale ja już mam wycieniowane tylko to cieniowanie jest zapuszczone, bo tak sobie pomyślałam, że z niego wyjdę i zapuswzcze włosy bardziej, a jak mi się na prosto nie spodoba to wycieniuję jeszcze arz. No i nie wydaje mi się, żeby wyglądały jakoś bardzo cieńko...

3. Babydream nie próbowałam, radicalu też nie. Spróbuję aktualnie uktualnie użuwam bawy czarna rzepa.

4. jutro już będę mieć aparat, to mam nadzieję, że zrobię dobre zdjęcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 071808204232.jpg (104,2 KB, 291 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 071808204310.jpg (103,6 KB, 261 załadowań)
rudeee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-20, 23:20   #43
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudeee Pokaż wiadomość
no to po kolei

1. wklejam fotki, ale w kiepskim świetle, nierozczesane i robione komórką, więc wyglądają, hmmm, jakoś dziwnie i blasku w ogóle nie widać.

2. Ale ja już mam wycieniowane tylko to cieniowanie jest zapuszczone, bo tak sobie pomyślałam, że z niego wyjdę i zapuswzcze włosy bardziej, a jak mi się na prosto nie spodoba to wycieniuję jeszcze arz. No i nie wydaje mi się, żeby wyglądały jakoś bardzo cieńko...

3. Babydream nie próbowałam, radicalu też nie. Spróbuję aktualnie uktualnie użuwam bawy czarna rzepa.

Po obejrzeniu tych zdjęć obrażam się i wypisuję z wątku Trzeba naprawdę chcieć, żeby widzieć w nich coś złego. nawet to cieniowanie wygląda lepiej niż można się było spodziewać. Znajdź sobie jakieś nowe hobby, a włosom daj spokój, bo muszą mieć przez Ciebie niezłe kompleksy - zupełnie niepotrzebnie Są bardzo ładne. Na zbyt zdrowe nie wyglądają. Są zdrowe, zadbane, po prostu świetne. Myślę, że każda z nas nawet posiadając piękne włosy czuje się z nimi czasem źle - z różnych powodów albo chce czegoś innego. Jesteś tego doskonałym przykładem
Stary 2008-07-20, 23:32   #44
_fraise_
Raczkowanie

Cytat:
no to po kolei

O super, i tutaj ani sladu tlustych strakow. tak jak mowilam : wyciniowane wtedy ladnie sie wywijaja. Jest dobrze

_fraise_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-21, 00:07   #45
rudeee
Raczkowanie

dziękuję bardzo dziewczęta chyba czasem potrzeba po prostu porządnego kopa z zewnątrz

tulipanna., żeby tak od razu sie wypisywać? Mam na ich punkcie fioła, tak jak zresztą pewnie większość z nas faktycznie, jak sama teraz patrzę na zdjęcia to już widzę, że nie ejst tak źle, z tyłu nie klapią tak jak u góry i na grzywce

_fraise_, myślisz, żeby wyrównywać cieniowanie czy żeby cieniować?

Jeszcze raz dzięki
Stary 2008-07-21, 00:38   #46
tulipanna.
Zakorzenienie

Rozumiem doskonale tego fioła Ale naprawdę - nie trzeba w nich nic ulepszać. Nie znam się na cieniowaniach itp przy prostych włosach, więc niestety nic Ci nie doradzę, mogę jedynie wyrazić swoje głębokie uznanie Pozdrawiam!
Stary 2008-07-21, 09:33   #47
WinlyEm
po prostu Łinli

GG do WinlyEm

moja kuzynka miała podobny, jeśli nie taki sam "problem" ;-) tzn zbyt ulizane włoski, hehe pamiętam że wtedy po umyciu włosów, gdy już prawie całkowicie wyschły czesała sobie koński ogon (palmę, cebulę-jak kto woli) na samym czubku głowy i w takiej fryzurze paradowała po domu parę godzin. w ten sposób, wysychając ułożone do góry jej włosy "odbiły" się od głowy heh

co do włosów autorki wątku...cudo oby jak najdłużej były tak piękne
WinlyEm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-21, 12:27   #48
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję bardzo dziewczęta chyba czasem potrzeba po prostu porządnego kopa z zewnątrz
oj widocznie trzeba- zgadzam się z Tulipanną- nie ma się do czego przyczepić. Zostaw swoje włosy w spokoju
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-21, 15:36   #49
karla_92
Zakorzenienie

Rudeee śliczne włosy Nie kombinuj już nic tylko się ciesz taką czupryną Ja bym wiele oddała za takie włosy

Cytat:
dziękuje
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-21, 16:10   #50
rudeee
Raczkowanie

a jeszce się przyznam sczezrze, że się bałąm wstawić swoje włosy do wątku "pochwalmy się..." bo myślałam, że przy tylu pięknych włosach to moje są bez żadnego porównania... a tu taka miłą niespodzianka w spokoju może ich całkiem nie zostawię, bo chyba lubią te wszystkie wcierki, masaże itd
Stary 2008-07-21, 16:22   #51
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
a jeszce się przyznam sczezrze, że się bałąm wstawić swoje włosy do wątku "pochwalmy się..." bo myślałam, że przy tylu pięknych włosach to moje są bez żadnego porównania... a tu taka miłą niespodzianka w spokoju może ich całkiem nie zostawię, bo chyba lubią te wszystkie wcierki, masaże itd
To jak najbardziej, ale nie wysuszaj ich na siłe i nie próbuj niszczyc
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-21, 17:19   #52
Milunia150
Rozeznanie

Przesadzasz powinnaś się cieszyć!
Masz piękny włosy pod każdym względem.

Milunia150 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-21, 18:21   #53
_fraise_
Raczkowanie

Cytat:
_fraise_, myślisz, żeby wyrównywać cieniowanie czy żeby cieniować?

Mysle, ze wystarczy wyrownac. Tak jest idealnie Tzn nie scinac na prosto, tylko podrownac to cieniowanie ktore odroslo. Mam nadzieje ze zrozumialas moja zawila odp.

_fraise_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-21, 18:47   #54
Mini007
Zakorzenienie

Kobieto, w głowie Ci się przewraca! Masz piękne, piękne, piękne włosy, niejedna kobieta wiele by dała, by takie mieć. Zabraniam niszczyć!
Mini007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-21, 19:21   #55
maddzia007
Zakorzenienie

Włoski masz po prostu śliczne nie rozumiem jak mozesz sie tak na nich wyżywać i na siłe je niszczyć
maddzia007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-21, 20:25   #56
rudeee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maddzia007 Pokaż wiadomość
Włoski masz po prostu śliczne nie rozumiem jak mozesz sie tak na nich wyżywać i na siłe je niszczyć

Ale przecież nie niszczę ich na siłę ani się nie wyżywam. Nie rozumiem o co chodzi? To o wysuszaniu miało być w formie żartu raczej, żeby podkreślić to, że mnie takie zbyta gładkie włosy często denerwują.

Dziękuję za wszystkie komplementy, to na prawdę strasznie miłe
Stary 2008-07-21, 20:26   #57
Ankafanka
Raczkowanie

Zgadzam się z innymi Wizażankami....MASZ PIĘKNE WŁOSY!! Nie rób NIC z nimi tylko o nie dbaj i je rozpieszczaj

— Adam Neste

Uzależniona od muzyki z Pachnidła...
Ankafanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-22, 09:05   #58
maddzia007
Zakorzenienie

Cytat:
Ale przecież nie niszczę ich na siłę ani się nie wyżywam. Nie rozumiem o co chodzi? To o wysuszaniu miało być w formie żartu raczej, żeby podkreślić to, że mnie takie zbyta gładkie włosy często denerwują.

Dziękuję za wszystkie komplementy, to na prawdę strasznie miłe
Chodziło mi o to ze sama mówilas ze używasz do nich tylko zwykłego szamponu i jakies tam odżywki żeby je wysuszyć jeszcze a długo na takim szamponie pewnie nie pociągniesz i za niedługo mozesz miec siano na głowie.
maddzia007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-22, 10:23   #59
rudeee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maddzia007 Pokaż wiadomość
Chodziło mi o to ze sama mówilas ze używasz do nich tylko zwykłego szamponu i jakies tam odżywki żeby je wysuszyć jeszcze a długo na takim szamponie pewnie nie pociągniesz i za niedługo mozesz miec siano na głowie.
nie nie, to zupełnie nie tak faktycznie używam zwykłych ziołowych szamponów, które przeważnie wysuszają włosy, ale po 1 używam ich od co najmniej roku i zamiast siana widać jak moje włosy wyglądają więc jak widać moje włosy są z nich jak najbarzdiej zadowolone. Napisałam o tym, bo dziwiłam sie, zę to, co u większości powoduje przesusdzenie u mnie jeszcze bardziej nawilża.

Odżywką też raczej ciężko wysuszyć Używam tych najtańszych, bo są bez silikonów i działają dużo lepiej niż te supermarketowe czy nawet fryzjerskie. Są lekkie i nie powinny przeciążać, stąd moje zdziwienie, że tak bardzo odżywiają włosy.

Przypuszczam, że moje włoski wreszcie zaczęły reagować na ponad dwuletnei starania
Stary 2008-07-23, 09:42   #60
Koko19
BAN stały

Rudee ja bym wiele oddala za sliskie lejace sie wlosy pokaze ci moje grubasne kłaki to wtedy moze zakochasz sie w swoich wlosach i nie bedziesz narzekac na nie...i pomysl sobie np.jak mi w lato musi byc goraco..ile musze sie nauzywac odzywek aby byly gladkie....i to bez skutku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC08176.JPG (42,1 KB, 170 załadowań)
Koko19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości