Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść - część III - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-22, 18:14   #31
enex
Zakorzenienie

Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść - część III

Toffie - jezu ty ekstremalnie mało ważysz! Tyjesz co?

Betina - to już ostateczny wyrok? Czy tylko takie wizje o ile nie przytyjesz?

Kika - mam prawie 22lata, nie urosłam ni centymetra od 5lat czy nawet więcej.

Asilos - dla mnie kompulsy są na równi z bulimią jeśli chodzi o obrzydliwstwo, sam fakt pochłanianie czegokolwiek z czymkolwiek...a najgorsze że ja kocham jeść, chyba nie miałam w życiu okresu żebym nie miała apetytu, nawet podczas każdej choroby żarłam.

Krytia - jak tam u ciebie z jedzeniem? Mam nadzieję, że pokonałaś opory i znowu jesz gdzieś na przełomie U i P? Btw. - najbardziej mnie śmieszy, że jak pielęgniarka nie znajdzie żyły, albo nie nakłuje to się woła lekarza - głównie, że to pielęgniarki mają o niebo więcej praktyki w wyszukiwaniu i kłuciu.

Schism - u ciebie jednego nie rozumiem - najpierw pisałaś, że nic tylko swoboda i kultura, potem tak strasznie chciałaś iść na medycynę a tutej piszesz, że znowu napewno chcesz wiązać życie z artystycznym światem. Więc gdzie prawda leży? Ahh i gratki, że obejdzie się bez chemii!

A u mnie średnio na jeża, no raczej gorzej - jeszcze wpadł do grzechów ser żółty w ilości 100g i rosół z makaronem i gdyby nie fakt, że zjadłam go już wczorej to się szykowałam na loda...po tym rosole...potwór...
enex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 18:24   #32
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
jejku, Ty w ogóle nie tyjesz może zwiększ trochę ilość spożywanych kcal?

Zwiekszam, ale napierw waga rosnie bardzo szybko, typu 1 kg po dwóch dniach i mysle, że strasznie, oropnie utyje , ale i tak jem dalej tak samo. w międzyczasie nie mam jak się zważyc i waga sobie spada A poza tym nie ukrywajmy, nie mam terapii, uważam, ze mam za grube uda brzuch i tyłek i nie wyrabiam.

Enex, jem i jem i ciągle mam wrażenie, że to za duzo. Głupia jestem

Edit: Enex chodziło o to czy tyję co czy jem co? Tyć nie tyję za bardzo. Chociaż w sumie, ajkies 1kg by sie uzbierał
201705250937 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 18:29   #33
enex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Toffiee Pokaż wiadomość
Zwiekszam, ale napierw waga rosnie bardzo szybko, typu 1 kg po dwóch dniach i mysle, że strasznie, oropnie utyje , ale i tak jem dalej tak samo. w międzyczasie nie mam jak się zważyc i waga sobie spada A poza tym nie ukrywajmy, nie mam terapii, uważam, ze mam za grube uda brzuch i tyłek i nie wyrabiam.

Enex, jem i jem i ciągle mam wrażenie, że to za duzo. Głupia jestem

Edit: Enex chodziło o to czy tyję co czy jem co? Tyć nie tyję za bardzo. Chociaż w sumie, ajkies 1kg by sie uzbierał
No w sumie chodziło głównie o to tycie, czy się jako udaje choć o jedzenie też...A ten 1kg za dni to wierzę, że sama wiesz, że to maksymalnie zalegające jedzenie...Toffie ważysz przerażliwie mało - z głupimi myślami o grubości za okno!!! Ty nie chcesz czy nie masz sposobu żeby chodzić gdzie do terapeuty?
Stary 2008-07-22, 18:32   #34
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez enex Pokaż wiadomość
No w sumie chodziło głównie o to tycie, czy się jako udaje choć o jedzenie też...A ten 1kg za dni to wierzę, że sama wiesz, że to maksymalnie zalegające jedzenie...Toffie ważysz przerażliwie mało - z głupimi myślami o grubości za okno!!! Ty nie chcesz czy nie masz sposobu żeby chodzić gdzie do terapeuty?
No bo psycholodzy upieraja sie na terapie rodzinną, a rodzinka nie chce i licza , że w międzyczasie dokonuje samolecznia nie, aja mysle, że tyje, bo ciuchy są ciasniejsze i wszytko wygląda na grubsze i nawet wymiary mi sie zwiększaja o 2 cm i bynajmniej nie w brzuchu tylko w udzie i biodrach. i
201705250937 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 18:32   #35
schism_
Zadomowienie

Enex- sęk w tym ,żem wciąż niezdecydowana. Miotam się pomiędzy dwiema skrajnościami. Tu muzyka, tworzenie,pewna taka niedbałość i luz,uczucie niedosytu,że przez kilka lat nijak te zainteresowania eksploatowałam z drugiej zaś strony intryguje medycyna, związane z nią zagadnienia ,zwłaszcza po ostatnim pobycie w szpitalu w którym z niezdrową fascynacją dopytywałam się lekarzy o to i owo .Myślałam,żeby za rok czy dwa zdawać maturę z biologii ,chemii i fizy ,potem jakby się udało zakasać rękawy do nauki na kilka lat i kto wie. I odzywa się lenistwo :P,wrażliwość na stresy,lęk przed porażką skłócone z ambicjami,że jak chcę to potrafię wbrew słowom matki itd,że gdzie ja się pcham i ostatecznie osiągnę jedno wielkie g....o. (nie większe niż ona ) Cóż trochę czasu minie,zanim określę się co chcę w życiu robić, metodą prób i błędów zapewne....
schism_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 18:42   #36
enex
Zakorzenienie

Schism - wiesz no jest mało ludzi, którzy tak naprawdę potrafią posadzić 4literki w krzesło i miesiącami w kawałku kuć - nie jeść , nie pić, nie żyć. A z tym roztargnieniem - wszak co - posiedzisz na kulturoznawstwie, zobaczysz, jak ci nie podpasi młoda jesteś, pójdziesz w innym kierunku - nigdzie nie jest pisane, że musisz trafić w dziesiątkę z wyborem za pierwszym razem.

Toffie - nie rozumiem, dlaczego terapeuta się upiera przy rodzinnej jak wie, że nie można tego dokonać - nawet choć inne metody by nie były tak skuteczne, dlaczego nie chce poprowadzić innej terapii? Lepsze to niż nic nie robić i czekać na cud. Rozumiem, że jeśli problem według niego jest w rodzinie to rodzinna jest najlepsza, ale trzeba przecież znależć alternatywę jeśli nie można tak jak jest najlepiej. Ehh i teraz złamałam niepisane prawo i podważyłam opinię innego fachowca...
Stary 2008-07-22, 18:45   #37
monochrome
Rozeznanie

Moja siostra ma podobny dylemat - mogłaby spokojnie wbijać na ASP, ale marzy też o medycynie i pod tym kątem się kształci, sztukę obierając jako hobby. Choć też się waha wciąż.
Na szczęście to studia, a nie szkółka, można kombinować, wybierać, pisać dodatkowe matury, zmieniać zdanie etc. ;] Koniec końców na pewno uda się znaleźć coś idealnego, czego życzę.
Stary 2008-07-22, 18:50   #38
enex
Zakorzenienie

W tym widzę plus naszego szkolnictwa, że wysyła się zgłoszenie do szkół już w lutym a matura dopiero w maju - na ćwierć roku przed człowiek już musi mieć z tym jasno, w dodatku robi się egzaminy wstępne wszędzie, czyli nie można się głosić gdziekolwiek, bo są te egzaminy profilowane - za dużo luzu ewidentnie nie robi dobrze jak tak patrzę na polski system
Stary 2008-07-22, 18:54   #39
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez EwelkaaS Pokaż wiadomość
No to super

A ja jestem straszna. Kupiłam dziś dwie pary obcisłych spodni; jedne w rozmiarze 36, a drugie-38. I czuję się okropnie. Jedne mnie pogrubiają i tak obciskają, że trochę jakby robiły mi się boczki (a one skąd?!) i to te lepsze. Chodze do lustra i ciągle się oglądam. Moja koleżanka ma sadełka trochę na brzuchu a i tak mówi, że chce przytyć, bo jej kości sterczą..a ja ? Mam niedowagę, a jeszcze chcę chudnąć. Na dodatek jestem niska i tak to wszystko wygląda... Chciałam je ubrać jutro do koleżanki na wioske, ale czuję, że tracę przez to poczucie własnej wartości i wszyscy będą mówić, jaka to ja gruba i jakie mam uda .. to chore, wiem, ale nie potrafię inaczej. Ale wiecie co? Pociesza mnie, jak widzę na ulicy dziewczyny z nadwagą, a i tak zadbane i wyglądające świetnie. Bo sama kiedyś byłam grubsza, a jednak wszyscy mówili, że jestem (i byłam) ładna.. Nie oczekuję od was pocieszenia, sama jestem sobie winna za te głupoty co tu wypisuję.
Oj te spodnie pewnie tylko ci sie wydaje a boczki mnie tez takie wystaja ale trudno. Wiesz ja tez tak mam moja kol jest grubsza ode mnie i ladniej wyglada a ja to chcialabym schudnac chociaz nie weim z czego

Cytat:
Toffie - jezu ty ekstremalnie mało ważysz! Tyjesz co?

Betina - to już ostateczny wyrok? Czy tylko takie wizje o ile nie przytyjesz?

Asilos - dla mnie kompulsy są na równi z bulimią jeśli chodzi o obrzydliwstwo, sam fakt pochłanianie czegokolwiek z czymkolwiek...a najgorsze że ja kocham jeść, chyba nie miałam w życiu okresu żebym nie miała apetytu, nawet podczas każdej choroby żarłam.

Krytia - jak tam u ciebie z jedzeniem? Mam nadzieję, że pokonałaś opory i znowu jesz gdzieś na przełomie U i P? Btw. - najbardziej mnie śmieszy, że jak pielęgniarka nie znajdzie żyły, albo nie nakłuje to się woła lekarza - głównie, że to pielęgniarki mają o niebo więcej praktyki w wyszukiwaniu i kłuciu.

Schism - u ciebie jednego nie rozumiem - najpierw pisałaś, że nic tylko swoboda i kultura, potem tak strasznie chciałaś iść na medycynę a tutej piszesz, że znowu napewno chcesz wiązać życie z artystycznym światem. Więc gdzie prawda leży? Ahh i gratki, że obejdzie się bez chemii!

A u mnie średnio na jeża, no raczej gorzej - jeszcze wpadł do grzechów ser żółty w ilości 100g i rosół z makaronem i gdyby nie fakt, że zjadłam go już wczorej to się szykowałam na loda...po tym rosole...potwór...
Czy jem na U,P niew eim ostatnio to jak na mnie R od 2000'2400 a dzisiaj nie weim ile nie umiem racjonalnie policzyc, nie umiem nawet stwierdzic czy yjadlam duzo czy malo
No pielegniarki zasze wolaja lekarzy i trzeba czekac az lon przyjdzie

Dzsiaj przeszlam okolo 12km i troche plywalam i lazilam po schodach ehh(ale nie specjalnie tyle lazilam)
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 19:28   #40
noname12345TPa
Gość

Co tam by u mnie pisać, a no jest jak jest. Jem po 3000 kcl (coś koło tego). Zastanawiam się dość mocno nad wege - tutaj termin prawdopodobnie wrzesień - październik. Wrzesień wolny mam - efekt załatwiania kursu z angielskiego - efekt gucio z tego wyszło (mam straszną gramatykę - 4 poziomy różnicy między gadaniem, a gramarem, a terminy są do kitu - o 11 kiedy to ja mam niemca w ÖI, a bardziej mi na nim zależy). Żyję sobie od tak - czekam na jutro - sądny dzień - tylko kciuki trzymać, więcej zrobić nie możecie. Dziś przyszła paczka od moni, to se kosmetyki po kręce jutro. Za tydzień znowu zamawiam na mazidłach za blisko stówę. Mulinę kupić kupię (nie chce mi się brać od matki, bo no spyta jeszcze po co). Serki jem nadal te same (Danone 240 gramówki smak waniliowy), bo są dobre, odpowiednio gęste, czasem zdradzam je dla jogurtu bałkańskiego. Jest jak jest - spodnie dalej noszę na pasku bo siły nie mam bez.
Pozdrawiam mordki i trzymajta sie, bo co mamy innego robić?
Stary 2008-07-22, 19:33   #41
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Mercy Pokaż wiadomość

Iza_wiosenna
zjawisko Ty moje pokaz się ja tez chcę Cię widzieć

Pszepraszam ze Wam się tak od czasu do czasu wcinam we wątek-ja nie choruje-chociaz tak naprawde to był czas ze mało brakowało, ale w pore się opamiętałam.Lubię Was czytac bo jakoś tak trzymacie mnie w pionie....
Mercy Ty byłaś na R, no nie?? kiedyś i co, chciałaś mniej i mniej, tak? ale najważniejsze, że się opamiętałaś

Cytat:
Napisane przez zooosia Pokaż wiadomość
tyle, że nie znów a ciągle..
sprawy sercowe? szkoda gadać.

od kiedy? od najniższej wagi - 10 kg. od jakichś trzech miesięcy 6kg. mam okres, właśnie to jest najgłupsze bo powinno się wszystko uregulować.. no ale to jest psychika.
rozmawiałam z psycholog.. rodzice nie wiedzą, wstyd mi się przyznać.
i co, psycholog pomaga?

Cytat:

jaki potwór, przestań!

Cytat:
Napisane przez Krytia Pokaż wiadomość

Czy jem na U,P niew eim ostatnio to jak na mnie R od 2000'2400 a dzisiaj nie weim ile nie umiem racjonalnie policzyc, nie umiem nawet stwierdzic czy yjadlam duzo czy malo

Dzsiaj przeszlam okolo 12km i troche plywalam i lazilam po schodach ehh(ale nie specjalnie tyle lazilam)
umiesz i stwierdziłaś, pisząc, że jesz jak na R. Krytia, czemu w każdym poście piszesz, ile się ruszałaś? Chcesz się pochwalić, że tak dużo? i uparcie jesz 2000-2400 kcal i uważasz, że ze swoimi 50cm w talii jesteś grubaHm, kiedyś tak nie patrzyłaś na to, ile jedzą inni, a już rodzina, to... Ech. Rodzice nie widzą, co robisz, że jesz coraz mniej, nie rozmawiasz z nimi? Poza tym jedz przy nich, nie wstydź się - ucieszą się z tego, że apetyt Ci dopisuje. Zrozum, że ciągłe myślenie o jedzeniu i sięganie po nie itp. występuje u Ciebie dlatego, że jesz mniej niż zwykle. Radzę wrócić do zwykłych 3 tys kcal, bo w końcu możesz mieć napady - im więcej sobie odmawiasz, tym większą masz ochotę. A kto jak kto, ale Ty powinnaś jeść, co tylko chcesz.

Nie wiem, wg mnie robisz mega krok w tył, ale już się nie odzywam.

Dobrze, że próbujesz stosować się do tego, co pisałam

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-22, 19:36   #42
agnis2908
Zadomowienie

GG do agnis2908

Izuś, dzięki za pocieszenie, ale eh... ja z dnia na dzień mam coraz mniej siły na to dziadostwo. Kurde, powtórzę się ale oddałabym strasznie dużo żeby być tą dziewczyną, jaką byłam kiedyś, tą może i ze zbędnym kilogramem i tłuszczykiem, ale cieszącą się życiem...każdym dniem, a nie to co teraz...
Zawsze wydawało mi się, że anoreksja, bulimia, napady itp, są przereklamowane, że media robią wielkie halo, że "po prostu trzeba jeść normalnie i po chorobie, też mi...", a teraz widzę, co to za katorga. Heh... O ironio, okazuje się, że trzeba umieć jeść (że też tak to ujmę).

agnis2908 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 19:41   #43
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez agnis2908 Pokaż wiadomość
Izuś, dzięki za pocieszenie, ale eh... ja z dnia na dzień mam coraz mniej siły na to dziadostwo. Kurde, powtórzę się ale oddałabym strasznie dużo żeby być tą dziewczyną, jaką byłam kiedyś, tą może i ze zbędnym kilogramem i tłuszczykiem, ale cieszącą się życiem...każdym dniem, a nie to co teraz...
Zawsze wydawało mi się, że anoreksja, bulimia, napady itp, są przereklamowane, że media robią wielkie halo, że "po prostu trzeba jeść normalnie i po chorobie, też mi...", a teraz widzę, co to za katorga. Heh... O ironio, okazuje się, że trzeba umieć jeść (że też tak to ujmę).
przepraszam, że pytam, bo może pisałaś, ale korzystasz z pomocy specjalisty? jak wyglądają Twoje codzienne jadłospisy?

Stary 2008-07-22, 19:44   #44
agnis2908
Zadomowienie

GG do agnis2908

Cytat:
przepraszam, że pytam, bo może pisałaś, ale korzystasz z pomocy specjalisty? jak wyglądają Twoje codzienne jadłospisy?

Tak, chodzę do psychologa.
A jadłospisy umieszczam czasami na NCJ.
Te lepsze, godne pokazania, bez napadów. Albo głodzenia się.

Stary 2008-07-22, 20:00   #45
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Tak, chodzę do psychologa.
A jadłospisy umieszczam czasami na NCJ.
Te lepsze, godne pokazania, bez napadów. Albo głodzenia się.
rozumiem skoro jesteś pod opieką psychologa, na pewno z tego wyjdziesz ułożył Ci jakąś dietę??

Toffie słuchaj, ja wiem, że się boisz, że przybierasz na wadze zbyt szybko, co jest bzdurą, ale radzę Ci zwiększyć ilosć kcal, może najpierw przytyjesz 1,5kg i się przestraszysz, ale potem wszystko się unormuje i będziesz musiała jeszcze dokładać. Może na czas zwiększania ilości jedzenia, nie waż się?? Proszę, spróbuj, bo stoisz w miejscu, wiesz? 1 kg to nic, zwłaszcza, że nie jesteś na p od tygodnia.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-22, 20:03   #46
agnis2908
Zadomowienie

GG do agnis2908

Cytat:
rozumiem skoro jesteś pod opieką psychologa, na pewno z tego wyjdziesz ułożył Ci jakąś dietę??
Nie...

Stary 2008-07-22, 20:09   #47
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Mercy Ty byłaś na R, no nie?? kiedyś i co, chciałaś mniej i mniej, tak? ale najważniejsze, że się opamiętałaś

i co, psycholog pomaga?

jaki potwór, przestań!

umiesz i stwierdziłaś, pisząc, że jesz jak na R. Krytia, czemu w każdym poście piszesz, ile się ruszałaś? Chcesz się pochwalić, że tak dużo? i uparcie jesz 2000-2400 kcal i uważasz, że ze swoimi 50cm w talii jesteś grubaHm, kiedyś tak nie patrzyłaś na to, ile jedzą inni, a już rodzina, to... Ech. Rodzice nie widzą, co robisz, że jesz coraz mniej, nie rozmawiasz z nimi? Poza tym jedz przy nich, nie wstydź się - ucieszą się z tego, że apetyt Ci dopisuje. Zrozum, że ciągłe myślenie o jedzeniu i sięganie po nie itp. występuje u Ciebie dlatego, że jesz mniej niż zwykle. Radzę wrócić do zwykłych 3 tys kcal, bo w końcu możesz mieć napady - im więcej sobie odmawiasz, tym większą masz ochotę. A kto jak kto, ale Ty powinnaś jeść, co tylko chcesz.

Nie wiem, wg mnie robisz mega krok w tył, ale już się nie odzywam.

Dobrze, że próbujesz stosować się do tego, co pisałam
No tak pisałam że 2400 ale dzisiaj było coś koło 3000 i nie chce się pochwalić ile się ruszałam. Czy wszystko musi być brane jako chwalenie? Napisałam że niew eim czy zjadłam dobrze o dzisiejszym dniu kiedy było dużo więcej a nie mniej. I nie prawda że w każdym poście pisze ile się ruszałam. I nie patrzyłam na to ile oni jedzą bo tego nie widziałam ale jak teraz widze to.. nie ważne skoro wszystko jest brane jako chwalenie się ...
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-07-22, 20:19   #48
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
No tak pisałam że 2400 ale dzisiaj było coś koło 3000 i nie chce się pochwalić ile się ruszałam. Czy wszystko musi być brane jako chwalenie? Napisałam że niew eim czy zjadłam dobrze o dzisiejszym dniu kiedy było dużo więcej a nie mniej. I nie prawda że w każdym poście pisze ile się ruszałam. I nie patrzyłam na to ile oni jedzą bo tego nie widziałam ale jak teraz widze to.. nie ważne skoro wszystko jest brane jako chwalenie się ...
nie, ale jeśli się dużo ruszałaś, zawsze piszesz

nie denerwuj się tak, bo to dziecinne, przecież się o Ciebie martwię a nie chce zrobić na złość, czy jakoś zdołować. Pamiętam, jak wysyłałaś nam kiedyś swoje zdjęcia, zachowałaś się wtedy podobnie, bo każda z nas powiedziała, że jesteś bardzo wychudzona i się wkurzyłaś i oburzyłaś i zaczęłaś mówić, że wiedziałaś, że tak będzie i zrobiłaś błąd, że się nam pokazałaś. Chyba się nie spodziewałaś, że powiemy, że wyglądasz super? a, i kolejna osoba stosuje tu sławny szantaż - jeśli ktoś ośmieli się ją skrytykować, ona unosi się honorem i mówi, że już nic więcej nie powie. Buzia na kłódkę i "nieważne". Kocham to po prostu, kocham.

a co do chwalenia się, o Matko, rzeczywiście jedno słowo jak widzę stało się bombą zegarową, która właśnie wybuchła. pogrubione zdanie nijak się ma do tego, co napisałam, zresztą nie stwierdziłam, że się chwalisz, tylko zapytałam z ciekawości, po co piszesz, że się tyle ruszałaś.

może nie nadaję się na moderatorkę, bo jestem wredna, ale nie lubię jak ktoś się właśnie tak obraża za kilka słów prawdy. Ok, Krytia, nie będę Ci już pisać swojego zdania na temat tego, co robisz, bo widzę, że tego nie chcesz. Dziewczyny chętnie Ci pomogą, na pewno.

Powiem tylko, że widzisz po sobie, że jedząc 3 tys. kcal wciąż jesteś mega chuda i miło by było, gdybyś z tego korzystała.

Stary 2008-07-22, 20:28   #49
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
nie, ale jeśli się dużo ruszałaś, zawsze piszesz
nie wiem może tak robie ale nei wiem nieświadomie? może już po prostu taka jestem i niektóre rzeczy robie odruchpwo a sama o tym nie wiem, dopiero później jak przeczytam.
nie denerwuj się tak, bo to dziecinne, przecież się o Ciebie martwię a nie chce zrobić na złość, czy jakoś zdołować. Pamiętam, jak wysyłałaś nam kiedyś swoje zdjęcia, zachowałaś się wtedy podobnie, bo każda z nas powiedziała, że jesteś bardzo wychudzona i się wkurzyłaś i oburzyłaś i zaczęłaś mówić, że wiedziałaś, że tak będzie i zrobiłaś błąd, że się nam pokazałaś. Chyba się nie spodziewałaś, że powiemy, że wyglądasz super?nie nie spodziewałam się tego a, i kolejna osoba stosuje tu sławny szantaż - jeśli ktoś ośmieli się ją skrytykować, ona unosi się honorem i mówi, że już nic więcej nie powie. Buzia na kłódkę i "nieważne". Kocham to po prostu, kocham.

a co do chwalenia się, o Matko, rzeczywiście jedno słowo jak widzę stało się bombą zegarową, która właśnie wybuchła. pogrubione zdanie nijak się ma do tego, co napisałam, zresztą nie stwierdziłam, że się chwalisz, tylko zapytałam z ciekawości, po co piszesz, że się tyle ruszałaś.

może nie nadaję się na moderatorkę, bo jestem wredna, ale nie lubię jak ktoś się właśnie tak obraża za kilka słów prawdy. Ok, Krytia, nie będę Ci już pisać swojego zdania na temat tego, co robisz, bo widzę, że tego nie chcesz. Dziewczyny chętnie Ci pomogą, na pewno. Nie chodzi o to rzebyś nie pisała bo ja szanuje twoje zdanie tylko ja już nie umiem wytrzymać i niestety wyładowuje się tutaj a nie na sobie czy rodzicach bo nie chce żeby wiedzieli że się smuce bo nie chce psuć im wyjazdu.

Powiem tylko, że widzisz po sobie, że jedząc 3 tys. kcal wciąż jesteś mega chuda i miło by było, gdybyś z tego korzystała.Może inni widzą że jestem mega chuda ale ja tego nie widze to co mam zrobić nie umiem stwierdzi ć że jestem chuda i musze przytyć.
Iza nie chodzi o to że unosze się honorem i już się nie odezwe chodzi o to że mi jest ciężko nie mam tu mnóstwa rzeczy których lubie nie moge robić niektórych rzeczy sama bo rodzice są tu cały czas. Tak jak pisałam nie moge nawet w spokoju posiedzieć przed laptopem bo jestem w holu gdzie jest conajmniej kilka ludzi.
I nie chce żebyś przestał pisać swoje zdanie wiem że masz racje
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-22, 20:32   #50
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
mam kilka zdjęć na fitnessie, jak znajdę dam linka ale nie masz czego żałować, nie jestem żadnym zjawiskiem

wiesz, myślę, że płatki i musli są nałogiem większości z nas a ja codziennie przed snem jem np. precelki, zawsze jakieś trzy jabłka i w ogóle nie tyję od tego o, albo orzechy, choć wtedy mam wyrzuty sumienia i to duże spokojnie Dziewczyny,podjadanie po kolacji to nie śmiercionośny pomiot szatana

Czekam więc na fotki, tzn na linkco do płatków to właśnie "zaliczam" ok 200grIza Ty to potrafisz ludzi pocieszyć

Cytat:
Napisane przez Toffiee Pokaż wiadomość
Jak ja mam bic, skoro sama waże 42,5 przy 168
ojej nie wiedzialam...jesteś po ED? masz za to bacik ode mnie
Cytat:
Schism no to się ciesze ze juz się obedzie bez chemii

Iza_wiosenna zjawisko Ty moje pokaz się ja tez chcę Cię widzieć

Pszepraszam ze Wam się tak od czasu do czasu wcinam we wątek-ja nie choruje-chociaz tak naprawde to był czas ze mało brakowało, ale w pore się opamiętałam.Lubię Was czytac bo jakoś tak trzymacie mnie w pionie....
wiesz co jeśli dzięki temu, że Nas czytasz masz pojęcie o tym czego uniknęłas i jesteś mądrzejsza przez to to czytaj koniecznie

Cytat:
Napisane przez monochrome Pokaż wiadomość
Ooo, III część!

Bardzo bardzo bardzo mądrze!
Uda Ci się to. ^^ Trzymam mocno kciuki!
A nawiązując jeszcze do tematu studiów i tego, że kochasz i polski, i matematykę - polecam prawo. ;] Nauka humanistyczna dla ścisłych umysłów. Tylko trzeba przecierpieć maturę z historii, a potem trochę histy na I roku, ale WARTO.
dziękuję mam nadzieję, że się nie mylisz i wyjdę z tego...
a przepraszam, że zapytam Ty już studiujesz? nad prawem właśnie cały czas myślę, ale ta historia...

Cytat:

ja już też na pewno nie urosnę więc witam wśród małych ludzików co do Twojego jedzonka to po prostu zapomnij o tym, że zjadłaś ten ser i... w ogóle jaki ser?

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 20:39   #51
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Iza nie chodzi o to że unosze się honorem i już się nie odezwe chodzi o to że mi jest ciężko nie mam tu mnóstwa rzeczy których lubie nie moge robić niektórych rzeczy sama bo rodzice są tu cały czas. Tak jak pisałam nie moge nawet w spokoju posiedzieć przed laptopem bo jestem w holu gdzie jest conajmniej kilka ludzi.
I nie chce żebyś przestał pisać swoje zdanie wiem że masz racje
ok, rozumiem, przepraszam, trochę się uniosłam. Słuchaj, może to dobrze,że nie możesz sobie sama gotować i tak dalej? Dzięki temu może się przełamiesz do wielu rzeczy? spróbuj cieszyć się nowymi smakami, a nie myśleć o tym, co byś mogła jeść w domu w końcu wiesz, może już nigdy nie tam wrócisz, korzystaj z tych okazji!

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
Czekam więc na fotki, tzn na linkco do płatków to właśnie "zaliczam" ok 200grIza Ty to potrafisz ludzi pocieszyć

ja już też na pewno nie urosnę więc witam wśród małych ludzików co do Twojego jedzonka to po prostu zapomnij o tym, że zjadłaś ten ser i... w ogóle jaki ser?
ja często po kolacji podjadam... np siedzę przed tv i coś sobie oglądam i jem właśnie płatki np, czy precelki czy orzeszki

Stary 2008-07-22, 20:47   #52
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
ok, rozumiem, przepraszam, trochę się uniosłam. Słuchaj, może to dobrze,że nie możesz sobie sama gotować i tak dalej? niew eim może wszystko tu jest tłuste i wiele, bardzo wile tu jest rzeczy miesnych a jak idziemy na miasto zjeść obiad to wszystko w innym języku
Dzięki temu może się przełamiesz do wielu rzeczy? spróbuj cieszyć się nowymi smakami, a nie myśleć o tym, co byś mogła jeść w domu w końcu wiesz, może już nigdy nie tam wrócisz, korzystaj z tych okazji! tak wiesz ale jednak brakuje mi nabiału bo ile można jeść lody czy coś w tym stylu gdyby teraz mnie się ktoś zapytał czy chce lody czy serek bez zastanowienia wybrałabym serek.

ja często po kolacji podjadam... np siedzę przed tv i coś sobie oglądam i jem właśnie płatki np, czy precelki czy orzeszki
Iza przepraszam może wszystko brzmi to tak jakbym nie wiem znów chciała... ale tu wcale nie jest tak kolorowo wszyscy jedzą 3 posiłki ja 5 (tylko tata je 5 ze mną).

Iza a jak jest u ciebie bo zauważylam że zawsze jak pytam to prawie nigdy nie odpowiadasz?
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-07-22, 21:10   #53
monochrome
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez WeronikaWargulak Pokaż wiadomość
Co tam by u mnie pisać, a no jest jak jest. Jem po 3000 kcl (coś koło tego). Zastanawiam się dość mocno nad wege - tutaj termin prawdopodobnie wrzesień - październik. Wrzesień wolny mam - efekt załatwiania kursu z angielskiego - efekt gucio z tego wyszło (mam straszną gramatykę - 4 poziomy różnicy między gadaniem, a gramarem, a terminy są do kitu - o 11 kiedy to ja mam niemca w ÖI, a bardziej mi na nim zależy). Żyję sobie od tak - czekam na jutro - sądny dzień - tylko kciuki trzymać, więcej zrobić nie możecie. Dziś przyszła paczka od moni, to se kosmetyki po kręce jutro. Za tydzień znowu zamawiam na mazidłach za blisko stówę. Mulinę kupić kupię (nie chce mi się brać od matki, bo no spyta jeszcze po co). Serki jem nadal te same (Danone 240 gramówki smak waniliowy), bo są dobre, odpowiednio gęste, czasem zdradzam je dla jogurtu bałkańskiego. Jest jak jest - spodnie dalej noszę na pasku bo siły nie mam bez.
Pozdrawiam mordki i trzymajta sie, bo co mamy innego robić?
Ja trzymam kciuki, rzeczywiście, więcej nie zdziałam. Pochwal się koniecznie jak już się dostaniesz.

Cytat:
Też mi się kiedyś wydawało, że zaburzenia odżywienia to po prostu jakieś fanaberie. No ale już jestem lepiej wyedukowana, sama niejedno przeszłam. ;] Acz udało się wyzdrowieć i Tobie też się uda, zobaczysz. Nie poddawaj się. Wystarczy, że oddasz nie wszystko, a trochę samozaparcia i znów będziesz szczęśliwa. Trzymaj się!

Cytat:

dziękuję mam nadzieję, że się nie mylisz i wyjdę z tego...
a przepraszam, że zapytam Ty już studiujesz? nad prawem właśnie cały czas myślę, ale ta historia...
W październiku zaczynam trzeci rok prawa. W razie potrzeby chętnie poopowiadam o tym zacnym kierunku. ;D
Stary 2008-07-22, 21:17   #54
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Iza przepraszam może wszystko brzmi to tak jakbym nie wiem znów chciała... ale tu wcale nie jest tak kolorowo wszyscy jedzą 3 posiłki ja 5 (tylko tata je 5 ze mną).

Iza a jak jest u ciebie bo zauważylam że zawsze jak pytam to prawie nigdy nie odpowiadasz?
u mnie dziś o dziwo ok

rozumiem - nawet lody mogą się znudzić ale proszę postaraj się nie myśleć o wymiarach i wadze i jeść te 3 tys kcal, ok?

Stary 2008-07-22, 21:32   #55
Mercy
Zadomowienie

Cytat:

wiesz co jeśli dzięki temu, że Nas czytasz masz pojęcie o tym czego uniknęłas i jesteś mądrzejsza przez to to czytaj koniecznie

oj tak będe czytać napewno, zeby mi nic głupiego do głowy nie przyszło bo czasem przychodzi ale to odpędzam jak najdalejA za Was trzymam kcuki tak mocno bardzo

Izuś napisałam do Ciebie pw
Stary 2008-07-22, 21:45   #56
enex
Zakorzenienie

Nareszcie chyba znowu znalazłam siłę, by choć trochu wlaczyć z tym, że dużo jem, bo ewidentnie ograniczenie jedzenia na nic się zdaje-dziś znowu 5000kcal...więc przynajmniej - 75minut marszobiegu (w tym 20minut biegu w kawałku)-9,8km plus siłowe...tego mi brakowało...tyle że żeby spalić nadwyżkę kalorii ja bym musiała tak minimalnie z 6godzin marszobiegować
Stary 2008-07-22, 21:55   #57
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
To uczucie jest straszne.... Boże, nienawidzę tego, tak bardzo chciałabym być taka jak kiedyś...Ile bym dała, żeby cofnąć czas.
Ja też oddałabym wszystko!! Dziś czytałam chyba z 5 razy swoją historię, którą zamieściłam tu jak się pojawiłam na KZ i ryczałam jak bóbr. Wiem, że to katowanie się, działanie trochę masochistyczne, ale nic na to nie poradze. Bo nawet jeśli nie czytam to zawsze mam to w głowie i wraca codzień. A teraz jest coraz gorzej...

Cytat:
Agatko, odpiszę Ci dziś na pw. Przepraszam, że nie robię tego tak ekspresowo, ale dużo myślę, zanim coś napiszę Słońce nie musisz się spieszyć, naprawdę

a tak a propos, mała rzecz a cieszy... chodzi mi tu o założenie III cz. wątku... no cóż
Kocham Cię

Cytat:
Napisane przez monochrome Pokaż wiadomość
Pisz częściej, martwię się o Ciebie. I może będzie Ci lżej, jak z siebie wyrzucisz smutki.
Masz rację, jak wyrzucam z siebie to co mnie mierzi to jest mi lżej. Mój problem polega na tym, że nie chce zbyt wiele pisać, bo mam wrażenie, że jest to odbierane jako chęć zwrócenia na siebie uwagi. Wiem, ze to tylko moja fanaberia, ale nic na to nie poradzę. Postaram się jakoś przełamać.

Cytat:
To tak jak u mnie.
Ja już dawno zatraciłam poczucie sytości. Już nie wiem kiedy jestem głodna, kiedy najedzona. Mogłabym jeść bez przerwy i nie jest to przenośnia. To jest naprawdę koszmar!!

Dziś był naprawdę paskudny dzień. Ale nie chodzi o mnie, tylko o moją siostrę. Potrąciła samochodem starszą kobietę. Babka wyskoczyła jej na jezdnię. "Na szczęście" moja Ania nie jest niczemu winna, ale wyobrażacie sobie jaki to dramat. Babcia walczy teraz w szpitalu o życie. Ania jest na silnych lekach uspokajających. Boże jak ją dziś przytuliłam to cała drżała! Czuję to do tej pory. To straszne. Tak okropnie mi jej żal, ale nic nie mogę zrobić.
Koszmar!

Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 21:56   #58
starlight
Raczkowanie

ohoho, dziewczęta się rozpisały, przyznam że tak "przez palce"przejrzałam ten wątek )

Toffie-naprawdę malutko ważysz liczę że się pozbierasz

a każda która mówi że jest gruba ma ode mnie

przemilczę to że sama tak myślę i mówię o sobie

starlight jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 22:03   #59
Mercy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asilos Magdalena Pokaż wiadomość

Dziś był naprawdę paskudny dzień. Ale nie chodzi o mnie, tylko o moją siostrę. Potrąciła samochodem starszą kobietę. Babka wyskoczyła jej na jezdnię. "Na szczęście" moja Ania nie jest niczemu winna, ale wyobrażacie sobie jaki to dramat. Babcia walczy teraz w szpitalu o życie. Ania jest na silnych lekach uspokajających. Boże jak ją dziś przytuliłam to cała drżała! Czuję to do tej pory. To straszne. Tak okropnie mi jej żal, ale nic nie mogę zrobić.
Koszmar!
O Jezu...wspołczuje, mam nadzieje ze ta babcia wyjdzie z tego, bo chodz to nie wina Twojej siostry to wyrzutów sumienia się cięzko pozbyć, w takim przypadku.
Stary 2008-07-22, 22:11   #60
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
O Jezu...wspołczuje, mam nadzieje ze ta babcia wyjdzie z tego, bo chodz to nie wina Twojej siostry to wyrzutów sumienia się cięzko pozbyć, w takim przypadku.
No właśnie w tym leży największy dramat. Jakby ta babcia zmarła to nawet nie chcę myśleć co się będzie działo!! Jutro będziemy wiedzieli jaki jest jej aktualny stan.

Dziewczyny uważajcie na ulicy. Nie tylko jak jeździcie, ale też jak przechodzicie!! To są ułamki sekundy. Człowiek nim nie wydarzy się tragednia nie zwraca na to uwagi, a potem może być już za późno!

Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości