|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść - część III
Toffie - jezu ty ekstremalnie mało ważysz
![]() Betina - to już ostateczny wyrok ![]() ![]() Kika - mam prawie 22lata, nie urosłam ni centymetra od 5lat czy nawet więcej ![]() Asilos - dla mnie kompulsy są na równi z bulimią jeśli chodzi o obrzydliwstwo, sam fakt pochłanianie czegokolwiek z czymkolwiek...a najgorsze że ja kocham jeść, chyba nie miałam w życiu okresu żebym nie miała apetytu, nawet podczas każdej choroby żarłam ![]() Krytia - jak tam u ciebie z jedzeniem? Mam nadzieję, że pokonałaś opory i znowu jesz gdzieś na przełomie U i P ![]() ![]() Schism - u ciebie jednego nie rozumiem - najpierw pisałaś, że nic tylko swoboda i kultura, potem tak strasznie chciałaś iść na medycynę a tutej piszesz, że znowu napewno chcesz wiązać życie z artystycznym światem ![]() ![]() ![]() A u mnie średnio na jeża, no raczej gorzej - jeszcze wpadł do grzechów ser żółty w ilości 100g i rosół z makaronem i gdyby nie fakt, że zjadłam go już wczorej to się szykowałam na loda...po tym rosole...potwór... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Enex, jem i jem i ciągle mam wrażenie, że to za duzo. Głupia jestem Edit: Enex chodziło o to czy tyję co czy jem co? Tyć nie tyję za bardzo. Chociaż w sumie, ajkies 1kg by sie uzbierał |
|
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#34 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
Enex- sęk w tym ,żem wciąż niezdecydowana. Miotam się pomiędzy dwiema skrajnościami. Tu muzyka, tworzenie,pewna taka niedbałość i luz,uczucie niedosytu,że przez kilka lat nijak te zainteresowania eksploatowałam z drugiej zaś strony intryguje medycyna, związane z nią zagadnienia ,zwłaszcza po ostatnim pobycie w szpitalu w którym z niezdrową fascynacją dopytywałam się lekarzy o to i owo .Myślałam,żeby za rok czy dwa zdawać maturę z biologii ,chemii i fizy ,potem jakby się udało zakasać rękawy do nauki na kilka lat i kto wie. I odzywa się lenistwo :P,wrażliwość na stresy,lęk przed porażką skłócone z ambicjami,że jak chcę to potrafię wbrew słowom matki itd,że gdzie ja się pcham i ostatecznie osiągnę jedno wielkie g....o. (nie większe niż ona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Schism - wiesz no jest mało ludzi, którzy tak naprawdę potrafią posadzić 4literki w krzesło i miesiącami w kawałku kuć - nie jeść , nie pić, nie żyć
![]() ![]() Toffie - nie rozumiem, dlaczego terapeuta się upiera przy rodzinnej jak wie, że nie można tego dokonać - nawet choć inne metody by nie były tak skuteczne, dlaczego nie chce poprowadzić innej terapii ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Rozeznanie
|
Moja siostra ma podobny dylemat - mogłaby spokojnie wbijać na ASP, ale marzy też o medycynie i pod tym kątem się kształci, sztukę obierając jako hobby. Choć też się waha wciąż.
![]() Na szczęście to studia, a nie szkółka, można kombinować, wybierać, pisać dodatkowe matury, zmieniać zdanie etc. ;] Koniec końców na pewno uda się znaleźć coś idealnego, czego życzę. ![]()
#38 |
Zakorzenienie
|
W tym widzę plus naszego szkolnictwa, że wysyła się zgłoszenie do szkół już w lutym a matura dopiero w maju - na ćwierć roku przed człowiek już musi mieć z tym jasno, w dodatku robi się egzaminy wstępne wszędzie, czyli nie można się głosić gdziekolwiek, bo są te egzaminy profilowane - za dużo luzu ewidentnie nie robi dobrze jak tak patrzę na polski system
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() No pielegniarki zasze wolaja lekarzy i trzeba czekac az lon przyjdzie ![]() Dzsiaj przeszlam okolo 12km i troche plywalam i lazilam po schodach ehh ![]()
![]() |
#40 |
Gość
|
Co tam by u mnie pisać, a no jest jak jest. Jem po 3000 kcl (coś koło tego). Zastanawiam się dość mocno nad wege - tutaj termin prawdopodobnie wrzesień - październik. Wrzesień wolny mam - efekt załatwiania kursu z angielskiego - efekt gucio z tego wyszło (mam straszną gramatykę - 4 poziomy różnicy między gadaniem, a gramarem, a terminy są do kitu - o 11 kiedy to ja mam niemca w ÖI, a bardziej mi na nim zależy). Żyję sobie od tak - czekam na jutro - sądny dzień - tylko kciuki trzymać, więcej zrobić nie możecie. Dziś przyszła paczka od moni, to se kosmetyki po kręce jutro. Za tydzień znowu zamawiam na mazidłach za blisko stówę. Mulinę kupić kupię (nie chce mi się brać od matki, bo no spyta jeszcze po co). Serki jem nadal te same (Danone 240 gramówki smak waniliowy), bo są dobre, odpowiednio gęste, czasem zdradzam je dla jogurtu bałkańskiego. Jest jak jest - spodnie dalej noszę na pasku bo siły nie mam bez.
Pozdrawiam mordki ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nie wiem, wg mnie robisz mega krok w tył, ale już się nie odzywam. Dobrze, że próbujesz stosować się do tego, co pisałam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
Izuś, dzięki za pocieszenie, ale eh... ja z dnia na dzień mam coraz mniej siły na to dziadostwo. Kurde, powtórzę się ale oddałabym strasznie dużo żeby być tą dziewczyną, jaką byłam kiedyś, tą może i ze zbędnym kilogramem i tłuszczykiem, ale cieszącą się życiem...każdym dniem, a nie to co teraz...
Zawsze wydawało mi się, że anoreksja, bulimia, napady itp, są przereklamowane, że media robią wielkie halo, że "po prostu trzeba jeść normalnie i po chorobie, też mi...", a teraz widzę, co to za katorga. Heh... ![]()
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#44 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, chodzę do psychologa. A jadłospisy umieszczam czasami na NCJ. Te lepsze, godne pokazania, bez napadów. Albo głodzenia się.
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Toffie słuchaj, ja wiem, że się boisz, że przybierasz na wadze zbyt szybko, co jest bzdurą, ale radzę Ci zwiększyć ilosć kcal, może najpierw przytyjesz 1,5kg i się przestraszysz, ale potem wszystko się unormuje i będziesz musiała jeszcze dokładać. Może na czas zwiększania ilości jedzenia, nie waż się?? Proszę, spróbuj, bo stoisz w miejscu, wiesz? 1 kg to nic, zwłaszcza, że nie jesteś na p od tygodnia.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
Nie...
#47 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie denerwuj się tak, bo to dziecinne, przecież się o Ciebie martwię a nie chce zrobić na złość, czy jakoś zdołować. Pamiętam, jak wysyłałaś nam kiedyś swoje zdjęcia, zachowałaś się wtedy podobnie, bo każda z nas powiedziała, że jesteś bardzo wychudzona ![]() a co do chwalenia się, o Matko, rzeczywiście jedno słowo jak widzę stało się bombą zegarową, która właśnie wybuchła. pogrubione zdanie nijak się ma do tego, co napisałam, zresztą nie stwierdziłam, że się chwalisz, tylko zapytałam z ciekawości, po co piszesz, że się tyle ruszałaś. może nie nadaję się na moderatorkę, bo jestem wredna, ale nie lubię jak ktoś się właśnie tak obraża za kilka słów prawdy. Ok, Krytia, nie będę Ci już pisać swojego zdania na temat tego, co robisz, bo widzę, że tego nie chcesz. Dziewczyny chętnie Ci pomogą, na pewno. Powiem tylko, że widzisz po sobie, że jedząc 3 tys. kcal wciąż jesteś mega chuda i miło by było, gdybyś z tego korzystała.
![]() ![]() |
![]() |
#49 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I nie chce żebyś przestał pisać swoje zdanie wiem że masz racje
![]() |
#50 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ojej nie wiedzialam...jesteś po ED? masz za to bacik ode mnie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a przepraszam, że zapytam Ty już studiujesz? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#51 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#52 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Iza a jak jest u ciebie bo zauważylam że zawsze jak pytam to prawie nigdy nie odpowiadasz? ![]()
![]() |
#53 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rozumiem - nawet lody mogą się znudzić ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#55 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Izuś napisałam do Ciebie pw ![]()
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Nareszcie chyba znowu znalazłam siłę, by choć trochu wlaczyć z tym, że dużo jem, bo ewidentnie ograniczenie jedzenia na nic się zdaje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja już dawno zatraciłam poczucie sytości. Już nie wiem kiedy jestem głodna, kiedy najedzona. Mogłabym jeść bez przerwy i nie jest to przenośnia. To jest naprawdę koszmar!! Dziś był naprawdę paskudny dzień. Ale nie chodzi o mnie, tylko o moją siostrę. Potrąciła samochodem starszą kobietę. Babka wyskoczyła jej na jezdnię. "Na szczęście" moja Ania nie jest niczemu winna, ale wyobrażacie sobie jaki to dramat. Babcia walczy teraz w szpitalu o życie. Ania jest na silnych lekach uspokajających. Boże jak ją dziś przytuliłam to cała drżała! Czuję to do tej pory. To straszne. Tak okropnie mi jej żal, ale nic nie mogę zrobić. Koszmar!
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
ohoho, dziewczęta się rozpisały, przyznam że tak "przez palce"przejrzałam ten wątek
![]() Toffie-naprawdę malutko ważysz ![]() ![]() a każda która mówi że jest gruba ma ode mnie ![]() przemilczę to że sama tak myślę i mówię o sobie ![]() ![]()
#59 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#60 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny uważajcie na ulicy. Nie tylko jak jeździcie, ale też jak przechodzicie!! To są ułamki sekundy. Człowiek nim nie wydarzy się tragednia nie zwraca na to uwagi, a potem może być już za późno!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:43.