|
|
#31 | |
|
BAN stały
|
Dot.: On mnie szantażuje ... Co robić :(?
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
wystarczy ze powiesz mu ze bedziesz wszystko nagrywała i mysle ze mu sie odechce albo sie wystarszy
|
|
#33 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
#34 |
|
BAN stały
|
Nie no, niech mu może lepiej nie mówi o tym nagrywaniu (tylko nagrywa, chociaż tam zdaje się była mowa o głuchych telefonach), bo może gość jest naprawdę psychiczny, przestanie wydzwaniać, tylko faktycznie przyjedzie, i nie daj Boże, cap pod klatką.
![]() Ja bym chyba wolała jasno dać do zrozumienia, że romansu nie będzie, a potem ignorowała uparcie wszelkie zaczepki. No i starała się być ostrożna, a jeśli facet by się nakręcał, coraz więcej pisał, groził, to szukałabym pomocy na policji, może w jakiejś organizacji pomagającej kobietom dręczonym przez facetów. ;-) |
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Lepiej nic nie mówić o nagrywaniu, bo rzeczywiście przejdzie do rekoczynów. Najlepiej zbierać dowody a póżniej nimi go zniszczyć
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
mi sie wydaje ze skoro jest niby prawnikiem i bedzie myslał ze to jest nagrywane, odechce mu sie tego
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do Autorki wątku: skąd pewność, że on jest prawnikiem, ma żonę i dzieci?
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
wiem, dlatego uzyłabym takiego argumnetu jak on
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
powiedz mu, że rodzice już o wszytskim wiedzą, sukinkę oddaj i nigdy więcej się do niego nie odzywaj!
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Sądze, że to sprawi, że bedzie bardziej ostrożny w tym co mówi. Wydaje mi się, że lepiej go ponagrywać czy co tam i dopiero wyciągnąc to przed nim na światło dzienne.
Jeżeli chce iść na policje musi mieć jakiś dowód w ręce, bo inaczej nici z tego. |
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem tylko czy autorka ma finanse zeby kupic sobie taki sprzet do nagrywania bo jak nie ma to ja bym go postraszyla.
znasz jego imie i nazwisko? poszukalabym o nim troche info, chociazby na NK
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama mam a nie mam jakiegoś najnowszego cudu techniki.
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
a to chyba że tak, moj nie ma takiej opcji. jesli to takie proste to oczywiscie nagrac.
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
Mam dyktafon w telefonie ,alemożna tam nagrac tylko wiadomosci do 20 sek.
|
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
dobre i to, próbuj chociaz, moze jeden fragment sie nagra a dobry.
On dalej Cie jakos napastuje?
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
Może wykombinuj jakiś dyktafon, i nagrywaj na glośnomówiącym, jeśli masz taka opcję. Lub pożycz od kogoś lepszy telefon, który nagrywa całe rozmowy, i ma wiecej pamięci. Później możesz to zgrać przez kabelek na komputer i wypalić na płytkę dla pewności, że tego nie stracisz.
|
|
|
|
|
#47 |
|
Zadomowienie
|
Ja bym powiedziala, ze rodzice wiedzą, i ze jak się nie odczepi, to jego żona się o wszystkim dowie, dzieci.. wiesz moze gdzie pracuje? Tam tez bym postraszyla ze powiem.
A jak nie to postraszyć policją.. Nawet jakbys siebie mu dala, to na tym by się pewnie nie skonczyło.. potem by szantazowal, ze powie ze nie jestes dziewica, ze z nim uprawialas seks i cos tam cos tam... Postrasz go ze powiesz jego rodzinie, w pracy. Postrasz go policją. Powiedz ze rodzice o wszystkim wiedzą. Zmien numer- gg, telefonu. Pogadaj z rodzicami, powiedz chociaz ogolnie o całej sytuacji, napewno zrozumieją, to w koncu rodzice.
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Ponawiam pytanie: skąd pewność, że on jest prawnikiem, ma żonę i dzieci?
|
|
#49 |
|
Zadomowienie
|
Albo umowić się z nim, niby na seks i przyjsc z ojcem, kumplami...
![]() i powiedziec mu dosadnie, albo troche miche oklepać. :P
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
Niczym w Detektywach: umówić się z Nim w hotelu na seks, zamontować profesjonalne kamerki po kątach, w pokoju obok policja czy zaufani znajomi, którzy mają ogląd na sytuacje w pokoju gdzie Ty jesteś i wparują w odpowiednim momencie - kiedy już opowie wszystko - bo dobrze nakierujesz rozmowe [tak, żeby wyspiewał wszystko]. A póżniej na policje z filmikiem, albo samej zacząć go szantażować - kasa albo wszyscy się dowiedzą- koledzy z pracy, rodzina... Niech poczuje jak to jest
Przepraszam nie mogłam się powstrzymać - za dużo filmów sensacyjnych
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i duuuuuużo fotek porobić i nam je tu zamieścić
|
|
|
#52 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko tak zeby kumple najpierw byli jakos z boku, a ty na niego gdzies bys czekala, zeby podszedl do Ciebie a oni by go zaszli od tylu albo cos. Zeby nie uciekł ![]() Moze się przestraszy. A wyobrazasz sobie co powie zonie jak wroci z oklepaną miską? Skargi na policje pewnie nie da, bo co powie? Od razu bys zeznala, ze chcial Cie wykorzystac, pokazala rozmowy, i ze koledzy obronili Cię.
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
opcji jest wiele, ale najpierw trzeba pomyslec o twoim bezpieczenstwie.
przede wszystkim staraj sie nie chodzic nigdzie sama, zwlaszcza po zmroku. powinnas sobie kupic gaz (polecam z pieprzem, malo kosztuje - ok. 25zł, a jest skuteczny) i nosic go zawsze przy sobie w razie czego. nigdy nie wiadomo kto to jest. jesli masz jakas bliska, zaufana osobe, np. przyjaciolke, powiedz jej jaka jest sytuacja, zeby w razie czego wiedziala, jak ci pomoc. a teraz - co zrobic z gnojem ![]() opcje sa 2, w zaleznosci od tego jak duzych chcesz narobic mu problemow ![]() opcja nr 1. umawiasz sie z nim na seks, bierzesz ze soba kilku dobrze zbudowanych kumpli, ktorzy sobie odpowiednio z nim "porozmawiaja" - na tyle skutecznie, zeby dal ci spokoj. aczkolwiek nie jest to wersja idealna, bo jesli jest psycholem, to moze probowac pozniej zrobic ci krzywde. super, jesli wsrod kolegow bylby tez twoj tata, ale dorosli raczej wola bardziej rozsadne rozwiazania - o tym wersja nr 2. opcja nr 2. mowisz o wszystkim rodzicom, bez szczegolow co mu pisalas. po prostu, ze jest swir, ze myslalas ze jets normalny, a teraz cie szantazuje. nie martw sie, rodzice tak sie przestrasza o twoje bezpieczenstwo, ze kara pewnie bedzie malutka i z rodzicami ustalasz co robic. mozecie zdobywac jego dane osobiste, poinformowac zone, kolegow/szefow z pracy. mozecie poinformowac policje - tu przydadza sie rozmowy z gg, maile i jesli ci sie uda - nagrania rozmow. mozecie takze zrobic tak, ze umowisz sie z nim, a przyjsc z tata.przede wszystkim sie nie boj, on wykorzystuje to ze jest starszy od ciebie, a tak naprawde gowno ci zrobi. trzymaj sie i dzialaj, powodzenia
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
trzymaj się cieplutko, pokaż to rodzicom i powoli wytłumacz
na pewno CIę zrozumieją, a ten facet miejmy nadzieję, że da sobie spokój
|
|
#55 |
|
Przyczajenie
|
Jesli masz to wszystko w arhiwum (mowa o szatażach) to ja ta Twoim miejscu juz zapraszałabym do siebie policje. Działaj szybko bo ten idiota moze byc naprawde niebezpieczny. A opcja z pobiciem przez kumpli moze byc dobra, ale jednak potem wszystko bedzie skupione na tym ze to ON został pobity a nie na tym ze to CIEBIE szantażowano.
|
|
|
|
|
#56 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Kiedy mnie ktoś szantażował, powiedziałam o tym komu się dało, rodzinie i przyjaciołom. Odpuścił sobie szybko, a mnie nikt nie winił.
|
|
|
|
|
#57 |
|
Wtajemniczenie
|
to chyba podchodzi juz pod policję,coś mi się nie chce wierzyć,że to prawnik
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
Ty go nastrasz, że powiesz rodzicom wszystko, a moze masz namiary jakieś na niego, to ze pojdziesz do jego zony.
Ostatecznie, powiedz o wszystkim rodzicom, umow sie z nim na "Sex" , ale niech obok bedzie policja i sie wyda wszystko. |
|
|
|
|
#59 |
|
BAN stały
|
Myślę, ze powinnaś iść na policję. No i na przyszłość nie przyjmować prezentów od nieznajomych. No i oczywiście w żadnym wypadku mu nie ulegaj.
|
|
|
|
|
#60 |
|
BAN stały
|
No i pomyśł by iść do lub zadzwonić do niej żony nie jest głupi
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:23.

Nie ma co się patyczkować z psycholem.

Przepraszam nie mogłam się powstrzymać - za dużo filmów sensacyjnych