![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nawyki dietetyczne
Sprzed mojego ostatniego odchudzania (2 lata temu) pozostało mi wiele nawyków, np:
-nie solę, chyba że tata coś mi dosoli, ale wiecie.. kiedyś tyle magi lałam do rosołu, bo sam mi nie smakował, a teraz jem czyściutki rosołek i uważam, że jest pyszny. To prawda, że sól niszczy smak potraw. -słodzę miodem, bardzo rzadko cukrem, np kakao wolę z miodem, jest dużo lepsze ![]() herbata to w ogóle bez cukru. -jem dużo owoców, kiedyś mnie skręcało na myśl o jabłku. Warzyw nie jem, bo nie przepadam, chyba, że za kiszonkami, albo letnimi pomidorkami <3 -nie jem na mieście, w macdonaldzie to tylko lody, albo jogurty (boże jak ja kocham mcflurry, albo te lody z polewą karmelową) -ciemne pieczywo, uwielbiam, nie lubię białego, ale jaknic innego nie ma w domu -nawet chipsy mi nie smakują, wydają mi się za słone, ale do filmu, czasem ![]() -zdrowe tłuszcze, ale to raczej w związku z tym, że zaczęłam dbać o włosy, łykam tran, skyrzypovitę, oliwa z oliwek, masło orzechowe, więcej rybek. Naprawdę, włosy mam już gęste, błyszczące, mocne (tak, tak, po tym "odchudzaniu" wypadały mi garściami i były matowe) Ale niczego sobie nie ograniczam, słodycze wcinam, jak mam ochotę (szczegolnie czekolada i ciasta, mhmm)
![]() |
![]() |
#32 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A ostatnie zdanie Twojej wypowiedzi podoba mi się wyjątkowo, jeżeli pozwolisz skieruję je do Dekas ![]()
BLOG - zdrowe odżywianie, ćwiczenia, motywacja Jeżeli chcesz się ze mną szybko skontaktować napisz mail ![]() Edytowane przez nikki999 Czas edycji: 2008-12-04 o 15:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wyciągam wnioski, nie raz nie miałam racji, ale potrafiłam przeprosić, jednak w tej chili rację mam, wybacz ale Twoje wytyczne odbiegają od normalności, Twoja dieta( pierwsza jaka mi się rzuciła w oczy) jest moim zdaniem (wypowiadam się za siebie) bardzo ograniczająca. naplułam bo byłam w szoku, ot powód. z resztą wolnoć Tomku w swoim domku ![]()
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#37 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zdarzało mi się kontrolować megarygorystycznie to co jem i nigdy nie wpadłam w sidła ED i nie sądze, żeby mnie to spotkało, właśnie dlatego, że podchodzę do jedzenia z rozsądkiem, jem tyle ile potrzebuję, nie mniej i nie więcej i tego się zamierzam trzymać. Amen. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Ja również stanę po stronie Nikki bo sama przez długi czas miałam nawyki podobne (lecz nieco różniące się) i było ich sporo. Teraz jest trochę mniej, ale nie czuję się jakoś szczególnie ograniczona. Tak lepiej wyglądam, lepiej czuję się fizycznie itd...Myślę, że krytykowanie kogoś sposobu odżywiania, które jest np. bardziej rygorystyczne nie do końca jest na miejscu. Ważne jest to, jak my się z tym czujemy i czy nam to odpowiada. Oczywiście nie mam zamiaru z nikim wchodzić w mniejsze/większe kłótnie, jedynie powiedzieć coś od siebie
![]() pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:52.